Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάνο, μην είσαι αχάριστος!


Του Σάκη Μουμτζή

Εννοείται πως ουδείς οίκτος υπάρχει για τον Πάνο Καμμένο. Ήξερε πού έμπλεκε. Ήξερε με ποιον είχε να κάνει και δεν προφυλάχθηκε. Δόθηκε «ψυχή τε και σώματι» σε μια παράταιρη και καταστροφική, όπως αποδείχθηκε, σχέση.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια γνώρισε μεγαλεία, τιμές, χλιδή. Ικανοποίησε την κάθε επιθυμία του. Μέχρι και Mirage πέταξαν την ώρα που παρέδιδε, θλιμμένος, το υπουργείο του. Είναι αλήθεια πως ο Τσίπρας του ικανοποίησε κάθε βίτσιο του, εισπράττοντας το πολιτικό κόστος γι΄αυτό.

Βέβαια, και ο Πάνος ήταν άψογος. Συνεργάσθηκε με τον πρωθυπουργό χωρίς αντιρρήσεις, εντάσεις και καυγαδάκια. Άλλωστε ο Τσίπρας γι΄αυτό τον διάλεξε. Τον Σεπτέμβριο του 2015 υπήρχε ακόμα ένας «καψούρης» με την συγκυβέρνηση και με τον Αλέξη. Ο Στ. Θεοδωράκης. Μάλιστα, κάποιοι ήταν σίγουροι γι΄αυτήν την συνεργασία. Όμως ο Αλέξης δεν ήθελε συνεταίρο που θα ρωτούσε πολλά και θα ζητούσε πολλά.

Ήθελε κάτι βολικό γι΄αυτόν. Και το βρήκε στο πρόσωπο του Πάνου. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Σήμερα ο Π. Καμμένος κλαίγεται γιατί ο Τσίπρας τον εγκατέλειψε. Δηλαδή τι φαντάστηκε; Πως θα πορευόταν χέρι-χέρι μέχρι τις εκλογές; Οι εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ με τα δημοσιεύματα τους του έστελναν διαρκώς μηνύματα, πως η σχέση αυτή τελειώνει. Στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δείξει ένα άλλο πρόσωπο. Σοσιαλδημοκρατικό. Και ο Πάνος ουδεμία σχέση έχει με την σοσιαλδημοκρατία ούτε η σοσιαλδημοκρατία με τον Πάνο.

Συνεπώς τα όσα έγιναν αυτές τις ημέρες ήταν προβλέψιμα.


Ο Π. Καμμένος έκανε μια λάθος εκτίμηση που θα αποβεί καθοριστική, όπως φαίνεται, για το μέλλον του. Πίστευε πως ο Τσίπρας τον έχει ανάγκη. Πως στηρίζεται επάνω του. Ξαφνικά διαπίστωσε πως ο πρωθυπουργός έκανε κάτι απλό. Αντί να εξαρτάται από τα κέφια του Πάνου, του πήρε όσους βουλευτές χρειαζόταν για να κάνει την δουλειά του. Δηλαδή, για να κυβερνήσει.

Και ο Καμμένος σήμερα - πεταμένος στον δρόμο - περιφέρει τον πόνο του από κανάλι σε κανάλι και από εφημερίδα σε εφημερίδα. Αλλά η πολιτική τα έχει αυτά. «Από τα ψηλά στα χαμηλά και από τα πολλά στα λίγα.» Εύκολα το τραγουδάς, δύσκολα το βιώνεις.

Δεν γνωρίζω αν κλαψουρίζει γιατί έχασε τα μεγαλεία ή γιατί τον πρόδωσε ο φίλος του. Το πρώτο το καταλαβαίνω και του συμπαρίσταμαι. Για το δεύτερο όμως καμιά κατανόηση. Ήξερε πως ο Τσίπρας είναι «ανθρωποφάγος» κατ΄εξακολούθηση και κατ΄επάγγελμα. Τα θύματα του πολλά και πιο «γάτες» από τον Πάνο. Όταν ο Αλέξης τον διαβεβαίωνε πως θα βαδίσουν χέρι-χέρι μέχρι τέλους, προφανώς τον καθησύχαζε.

Δηλαδή τι περίμενε ο Πάνος; Ο φίλος του να του πει πως λίγο πριν τις εκλογές θα χωρίσουν; Στην πολιτική δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πολύ δε περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με ραδιούργους μαρξιστές. Έπρεπε ο Πάνος να διαβάσει την θεωρία «του σαλαμιού» του Ούγγρου κομμουνιστή ηγέτη Μ. Ράκοσι για να αντιληφθεί πως έρχεται η σειρά του. (Αυτήν την θεωρία καλόν είναι να την διαβάσουν και οι «πρόθυμοι»).

Όταν γεμάτος αλαζονεία και κακότητα έκραζε «στα τέσσερα, στα τέσσερα», δεν μπορούσε να φανταστεί πως η εκδίκηση των γεγονότων είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής και της πολιτικής.

Σήμερα, κυκλοφορεί «στα τέσσερα» και ουδείς λυπάται για αυτό το θέαμα.

Sic transit gloria mundi!

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]