Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαθιστά παρακράτος ευνοηθέντων προθύμων


Του Δημήτρη Βαρτζόπουλου

Ουδέν χείρον της συνομωσιολογίας. Μπορεί να είναι μερικές φορές φαιδρά και διασκεδαστική, τις περισσότερες όμως είναι σκέτο δηλητήριο. Ας μείνουμε λοιπόν στα γεγονότα, ασχέτως ερμηνειών και υποθέσεων:

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Δύο ολιγάριθμες ομάδες συγκεντρώνονται στα σκαλιά πίσω από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αρκούντως δηλαδή μακριά από τις εισόδους της Βουλής, συμπλέκονται με την αστυνομία, η οποία χρησιμοποιεί μαζικά δακρυγόνα, τα οποία διαλύουν το πλήθος μπροστά στην εξέδρα, η ηχητική εγκατάσταση της οποίας παραλύει λίγο μετά. Ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο κατάληψης της Βουλής, ενώ οι μόνοι, που το φιλοθεάμον κοινό τηλεοπτικώς διακρίνει κοντά στις θύρες, είναι εξερχόμενοι με καλύμματα κεφαλής, τους οποίους η αρμοδία Υπουργός αποκαλύπτει ως εν υπηρεσία αστυνομικούς. Αυτά προ ημερών.

Στα 43 χρόνια που είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και στα 25 που ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, ουδέποτε ενθυμούμαι περίπτωση, εκπρόσωπος συντηρητικού κόμματος στην Ευρώπη να καταγγείλει επισήμως την ηγεσία της Αστυνομίας της χώρας του, όπως έκανε τις προάλλες η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Τούτο δυστυχώς σημαίνει, ότι εν ενεργεία αξιωματικοί των δυνάμεων επιβολής του Νόμου παραβαίνουν το υπηρεσιακό καθήκον τους, για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους Ηγεσία σε ιδιοτελείς σκοπούς.


Ήδη προ έτους τέως ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες (κκ Σαμαράς και Βενιζέλος) εμήνυσαν τους εν ενεργεία Εισαγγελείς Διαφθοράς για δόλια υπακοή σε πολιτικές σκοπιμότητες. Τούτο σημαίνει άρση της διάκρισης των εξουσιών, δηλαδή αλλοίωση του πολιτεύματος.

Οι τοποθετήσεις του κ Καμμένου προκαλούν καθ´εαυτές συνήθως θυμηδία, τις προάλλες όμως κατήγγειλε κάτι εντελώς παρόμοιο: ότι η τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα εξοφθάλμως πολύ στενή συνεργάτις του κ. Τσίπρα έστηνε συνθέσεις. Τούτο φυσικά δεν είναι για γέλια, είναι για κλάμματα.

Οι πολύ πρόσφατες κρίσεις της ανωτάτης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων για πρώτη φορά εδώ και χρόνια πολλά έγιναν αντικείμενο κριτικής από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Για πρώτη φορά με τόση ένταση και λεπτομέρεια υπήρξαν δημοσιογραφικοί σχολιασμοί περί κουμπαριών, ειδικών σχέσεων κλπ. Ο κατά απλήν ανάγνωση των βιογραφικών ικανότερος Στρατηγός απεστρατεύθη ως γνωστός δεξιός.

Ακόμη και ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος, όπως ο γνωστός δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, αισθάνθηκε την ανάγκη, να καταγγείλει την δημιουργία ενός σκιώδους Συριζαϊκού κράτους. Αναδεικνύει την πρόθεση του κ. Τσίπρα, να διορίσει - έστω και την υστάτη στιγμή- δικό του Επίτροπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δικό του Κεντρικό Τραπεζίτη. Επισημαίνει, ότι η σωρεία των νεοδιοριζομένων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων πολυετούς θητείας εξασφαλίζει προφανώς την συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Δημόσια Διοίκηση και πολύ μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία. Και η τελευταία πινελιά: Το κόλπο με την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστά τους νέους Δημάρχους απόλυτα υποχείρια των μειοψηφιών της Αριστεράς.

Όλα αυτά βέβαια χωρίς να αναφερθούμε στην κατάσταση της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης και του συνόλου των Ανεξαρτήτων Αρχών που αποτελούν τις συνεπέστερες Κλαδικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν ολίγοις: Αυτό, που δεν κατάφεραν οι Σιάντος, Ζαχαριάδης, Ηλιού, καταφέρνει εν μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Α. Τσίπρας. Εγκαθιστά ένα παρακράτος ευνοηθέντων προθύμων, με σκοπό φυσικά, να επανέλθει στην εξουσία το ταχύτερον δυνατόν.

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]