Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξοχικότατη κυρία Μέρκελ


Ανοιχτή επιστολή στην καγκελάριο της Γερμανίας, που έρχεται εδώ για να δει αν εκτελείται καλά η βασική «παραγγελιά» της

Ο τίτλος του παρόντος είναι εμπνευσμένος (και ελαφρά παραφρασμένος) από την -ιστορικής πλέον αξίας- ανοιχτή επιστολή που έστειλε ο Θάνος Τζήμερος στην Ανγκελα Μέρκελ τον Οκτώβριο του 2011, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «αν ήμουν στη θέση σας, θα έλεγα “να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα”. Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Ελληνες, σας είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε».

Σήμερα, το «εξοχότατη» έχει μεταλλαχθεί σε «εξοχικότατη», διότι ο πρώτος συνειρμός που έρχεται με το άκουσμα της λέξεως «Μέρκελ» είναι μια μερίδα εξοχικό, όχι εξοχότητες και άλλες φιοριτούρες. Είναι καιρός, άλλωστε, να μπούμε στο «ψητό».


Εξοχικότατη κυρία Μέρκελ, ακόμα και οι αλλήθωροι κάστορες με νοητική υστέρηση έχουν καταλάβει ότι ήρθατε εδώ για να επιθεωρήσετε τα γκαρσόνια σας και να μεριμνήσετε ώστε να εκτελέσουν τη βασική παραγγελιά σας: να προσφέρουν τη Μακεδονία στα πιάτα όλων των ξένων που τη λιμπίζονται και η Ελλάδα να μείνει με τον λογαριασμό. Να ξέρετε ότι, όσο και να σας κόστισε αυτή η μεθόδευση, δεν θα ευδοκιμήσει, και τα ευρώ σας, που παραμένουν μάρκα με ευρωπαϊκό φερετζέ, θα πάνε στον κουβά. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι μια ιδέα και μια υλική πραγματικότητα που φέρει τη σφραγίδα του αίματος ηρώων και δεν πρόκειται να χαθεί επειδή προσπαθείτε να τη μουτζουρώσετε με μελάνια τα οποία χύνουν, σαν δηλητήριο, οι ακριβοί στιλογράφοι που βαστούν ροδαλά, ιδρωμένα, λερωμένα απ' το χρήμα χεράκια προδοτών.

Εξοχικότατη κυρία Μέρκελ, και στο Μακεδονικό πάλι θα χάσετε, διότι σε όλες τις ερωτικές υποθέσεις (και τα ζητήματα της πατρίδας είναι κυρίως ερωτικά - εξ ου και η σφοδρότητα των συναισθημάτων) το «κορίτσι» το κερδίζει εκείνος που είναι πιο κοντά. Και οι Ελληνες δεν είναι μόνο «κοντά» στη Μακεδονία, είναι η ίδια η Μακεδονία. Είμαστε σάρκα από τη σάρκα της, τα οστά των προγόνων μας αναπαύονται εντός της και ο νους μας ταξιδεύει στους αιθέρες της. Θα ηττηθείτε, εξοχικότατη, και χαραμίζετε τα λεφτουδάκια σας - το μόνο που διαθέτετε, άλλωστε, μαζί με τον ιοβόλο δόλο σας.

Παναγιώτης Λιάκος
ΔημοκρατίαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]