Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύο προβλέψιμοι σαλτιμπάγκοι...


Ορυμαγδός αναλύσεων και εκτιμήσεων μετά από την τηλεοπτική εμφάνιση του... Ηγέτη. Θα φύγει τελικά ο ακομβίωτος; Θα βρει τους πρόθυμους έξι ο λαοπρόβλητος για να συνεχίσει να κυβερνά; Κι αν τους βρει, θα κάνει όλες τις εκλογές τον Μάιο ή θα αφήσει τις εθνικές για τον Οκτώβριο; Σε περίπτωση που δεν τους βρει, θα ψηφίσει την επαίσχυντη συμφωνία ή θα πετάξει την καυτή πατάτα στον Κυριάκο;

Επειδή τα δυο συνεταιράκια μας έχουν κουράσει κι επειδή δεν τσιμπάμε με τη νέα παπάτζα που προσπαθούν απεγνωσμένα να σερβίρουν σε υποψήφιους αυταπατημένους ψηφοφόρους, ας ξεδιαλύνουμε λιγάκι την κατάσταση.

Κατ΄ αρχήν το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο.

Εφόσον ο Καμμένος εννοούσε αυτά που λέει θα είχε ήδη παραιτηθεί. Δεν θα βιώναμε αυτό το ιδιότυπο γαϊτανάκι μεταξύ των δύο πλευρών.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα νέο παίγνιο πολιτικής επιβίωσης των... συντρόφων, το οποίο επιχειρούν να πλασάρουν πειστικά. Ωστόσο δεν πείθεται κανείς.

Και εκτιμούμε ότι πιθανότατα η νέα οπερέτα του αριστεροδεξιού συνονθυλεύματος θα ολοκληρωθεί ως εξής:

- O Καμμένος είναι ζήτημα χρόνου να κάνει την ηρωική έξοδο και να φορέσει τη στολή του Μακεδονομάχου μπας και διασώσει το σαρκίο του. Μην σας παραπλανά ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ. Ενδέχεται όσοι εγκαταλείψουν τον Πάνο, να το κάνουν με τις ευλογίες του για να μην... εκτροχιαστεί ο μικρός Αλέξης. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φόρα που ο Καμμένος αναλαμβάνει χρέη διασώστη. Τώρα, πως θα συμπληρωθεί το κενό που θα δημιουργηθεί στο κόμμα του μένει να το δούμε. Πληροφορούμαστε πάντως ότι ο Καμμένος ετοιμάζει σύμπραξη με έτερες «δεξιές» δυνάμεις για να κατέβουν όλοι μαζί, ενωμένοι σε νέο κόμμα, στις εκλογές. Θυμάστε αυτά που γράφαμε για «δεξιά» συμμαχία; Κοντός ψαλμός αλληλούια…


- Ο Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την οποία κατά τα φαινόμενα διαθέτει. Μένει να δούμε ποιοι ακριβώς θα είναι οι πρόθυμοι που θα τον στηρίξουν και πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί στα τρία μικρά κόμματα έπειτα από τις καραμπόλες που θα προκαλέσει η... εμπιστοσύνη στον λαοπρόβλητο.

- Έτσι η Μακεδονία θα παραδοθεί... στα τέσσερα κι όλοι μαζί αγαπημένοι και μονοιασμένοι θα συνεχίσουν να πίνουν στην υγειά των κορόιδων... με τις σαμπάνιες κερασμένες από τα κοράκια - αποικιοκράτες, καθώς επιτέλους έπειτα από πολλές δεκαετίες βρήκαν τους χρήσιμους ηλίθιους για να υλοποιήσουν τις γεωπολιτικές τους ονειρώξεις.

- Αρκετοί λένε ότι το... εν ευθέτω χρόνω που είπε ο Τσίπρας μεταφράζεται σε τετραπλές εκλογές τον Μάιο. Κρατάτε μικρό καλάθι αδέρφια. Αν του βγει η νέα τρίπλα του Αλέξη θα το πάει μέχρι τέλους. Το έχουμε γράψει επανειλημμένα. Η εξουσία είναι αδιαίρετη. Ιδιαίτερα για τον Τσίπρα και τα αδιέξοδά του. Άλλωστε έχει ακόμη πολλές εκκρεμότητες να κλείσει που δεν του επιτρέπουν να παραδώσει την εξουσία. Ήτοι, τα οικονομικά ντιλ που εκκρεμούν και ο νοών νοείτω, το επόμενο βήμα στο ξεπούλημα των εθνικών θεμάτων και την πλήρη ναρκοθέτηση της οικονομίας. Παράλληλα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί όσο χρόνο διαθέτει ευελπιστώντας να μειώσει την διαφορά με την ΝΔ με στόχο να μην καταστεί αυτοδύναμη προσβλέποντας στην μπαχαλοποίηση της επόμενης ημέρας. Φαντάζεται δηλαδή τον Μητσοτάκη αδύναμο πρωθυπουργό με μια ανάπηρη κυβέρνηση που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί το χάος που του κληροδότησε κι αυτόν να τρίβει τα χέρια του περιμένοντας την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας για να τον ρίξει. Κάτι που δεν είναι διόλου απίθανο να συμβεί, διότι αν ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδύναμος δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να εκλέξει τον Πρόεδρο της αρεσκείας του. Και μην μας πείτε ότι θα συναινέσει με την πρόταση Τσίπρα για επανεκλογή του Παυλόπουλου. Ο κυριότερος λόγος όμως που ο Τσίπρας θα επιχειρήσει να εξαντλήσει την τετραετία είναι ο φόβος για τα δικαστήρια που του ετοιμάζουν Μητσοτάκης - Σαμαράς. Γνωρίζει ότι με το που θα χάσει την εξουσία θα τον τσακίσουν. Και δεν φοβάται τόσο τον Μητσοτάκη, ο οποίος ενδεχομένως να ρίξει νερό στο κρασί του, αλλά τον Σαμαρά. Για τον οποίο είναι σίγουρος ότι θα τον λιώσει. Τυχαία νομίζετε ότι έχει βαλθεί να τον εξοντώσει; Συνεπώς, είναι εκ των ων ουκ άνευ η διατήρηση της εξουσίας όσο το περισσότερο δυνατόν, προσδοκώντας στην ενδυνάμωση των ποσοστών του για να ενισχυθεί και να μπορεί να αντέξει την αντεπίθεση που του επιφυλάσσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι την επόμενη ημέρα.

Βέβαια μπορεί να μην γίνει τίποτε από τα παραπάνω. Η κόντρα Τσίπρα - Καμμένου να αποδειχθεί αληθινή, ο Πάνος να τον ρίξει, ο Αλέξης να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, να ψηφίσει το έκτρωμα των Πρεσπών φοβούμενος την οργή των κορακιών, να πάει σε πρόωρες εθνικές εκλογές ή να συρθεί σε τετραπλές κάλπες τον Μάιο και ο Κυριάκος να έρθει καβάλα στο άλογο.

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Η συνέχεια στις οθόνες σας...

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]