Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαξίμου: Αποδομήσατε Κοτζιά...


Αποφεύγοντας κάθε αναφορά στις εκατέρωθεν καταγγελίες μεταξύ Ν. Κοτζιά και Π. Καμμένου σχετικά με τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων, υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε μια προσπάθεια πολιτικής αποδόμησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Βασικός στόχος κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποπολιτικοποιήσει και να αποϊδεολογικοποιήσει την παραίτηση-απομάκρυνση Κοτζιά. Η διάσταση που έλαβε το θέμα της παραίτησης και εντός και εκτός Ελλάδος με τον διεθνή Τύπο να υποστηρίζει, όπως και ο ελληνικός, ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να συνεχίσει με τον Πάνο Καμμένο, προκάλεσε αναστάτωση στο Μαξίμου που έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο αποδόμησης του πρώην ΥΠΕΞ.

Στοχεύοντας στη δημιουργία εντυπώσεων και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και προκειμένου να αποφύγουν νέο κύκλο εσωστρέφειας κορυφαία στελέχη επιδόθηκαν σε έναν αγώνα έμμεσης αποδόμησης, υποστηρίζοντας πως οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Κοτζιά εκτός κυβέρνησης ήταν προσωπικοί και τουλάχιστον για το Μαξίμου «ακατανόητοι».
Και αυτό παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση Κοτζιά-Καμμένου έγινε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα και όλο το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο και ήταν το αποτέλεσμα μιας κόντρας με υπόβαθρο τη Συμφωνία Πρεσπών.


Στο πλαίσιο αυτό η αρχική γραμμή άλλαξε. Την πρώτη ημέρα αίφνης ανακαλύφθηκαν οι... παγωμένες σχέσεις μεταξύ Τσίπρα και Κοτζιά λόγω των ενεργειών του δεύτερου που οδήγησε στη δημιουργία κλίματος έντασης. Αν και διευκρινίστηκε πως ο πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών τονίστηκε πως η όξυνση και οι σκληρές απαντήσεις προς τη Μόσχα ήταν έργο Κοτζιά για το οποίο δεν υπήρχε σύμφωνη γνώμη.

Από σήμερα άρχισε η διαδικασία της πολιτικής αποδόμησης του υπουργού Εξωτερικών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να δηλώνει η κυβέρνηση δεν μπορεί να ερμηνεύσει το λόγο της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο λόγος είναι «μη ερμηνεύσιμος», προσθέτοντας μάλιστα πως η παραίτηση είναι «πολιτικά πλήρως ακατανόητη».

Ως δυσάρεστη χαρακτήρισε την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας πως δεν κατανοεί τους πολιτικούς λόγους που οδήγησαν τον πρώην υπουργό Εξωτερικών σ' αυτή την απόφαση.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να εξισορροπήσει τα πράγματα εντός του ΣΥΡΙΖΑ -όπου παρατηρείται ένταση που όμως προς το παρόν τουλάχιστον δεν έχει εξωτερικευτεί- υποστήριξε πως μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο Πάνος Καμμένος θα αλλάξει τη στάση του σε ότι αφορά την «απειλή» να ρίξει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό.

«Δεν είναι θέμα πολιτικό, δεν υπάρχει διάσταση και διαφοροποίηση. Δεν τον απομάκρυνε, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους όχι για πολιτικό θέμα» δήλωσε και η νεοεισερχόμενη στο υπουργικό συμβούλιο και προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, υφυπουργός Εσωτερικών, Μ. Χρυσοβελώνη.

Liberal

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]