Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ντιμιτρόφ: Θα εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ ως «Μακεδόνες»


Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 18 και 19 Οκτωβρίου, πρόκειται να ξεκινήσουν επισήμως στις Βρυξέλλες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Η κατάληξή τους, ωστόσο, εξαρτάται ευθέως από την έκβαση της συζήτησης στη Βουλή αναφορικά με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις συνταγματικές αλλαγές που αυτή συνεπάγεται.
«Όλα τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία. Πατώντας το κουμπί του «ναι», θα κάνουν τα τελευταία βήματα του 27χρονου μαραθωνίου της πατρίδας μας για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», 
δήλωσε η υπουργός Άμυνας της χώρας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ και τον συντονιστή των διαπραγματεύσεων, Στέβο Πενταρόφσκι.
«Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ αποτελεί ένα σημαντικό προαπαιτούμενο για την λοικονομική ανάπτυξη, την τόνωση των επενδύσεων, τις καλύτερα αμοιβόμενες θέσεις εργασίας και την ευημερία», 
πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ντιμιτρόφ υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που έχει υπογράψει με τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.
«Θα κατοχυρώσουμε την ταυτότητά μας ως Μακεδόνες, μέσω της αναγνώρισης της μακεδονικής γλώσσας. Θα εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ ως Μακεδόνες και μαζί με όλους τους πολίτες, θα μοιραστούμε την τύχη της Μακεδονίας μας και θα ανοίξουμε τον δρόμο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», 
είπε, για να προσθέσει ότι
«η εναλλακτική λύση είναι η αβεβαιότητα ή κάτι ακόμη χειρότερο».
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]