Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Ραγδαία χαλάρωση των κριτηρίων για την απόκτηση της υπηκοότητας


Σε ραγδαία χαλάρωση των κριτηρίων για τους ξένους που θέλουν να γίνουν Τούρκοι πολίτες, προχώρησε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους αναθεωρημένους κανονισμούς που δημοσιεύθηκαν από την επίσημη εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Ειδικότερα, μείωσε την απαιτούμενη αξία των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου σε ξένο νόμισμα, των τραπεζικών καταθέσεων, της ιδιοκτησίας ή των τουρκικών ομολόγων που πρέπει να κατέχει ένας αλλοδαπός προκειμένου να γίνει Τούρκος πολίτης (να καλύπτει μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις).

Συγκεκριμένα, το ποσό της απαιτούμενης επένδυσης σε πάγιο κεφάλαιο μειώθηκε στις 500.000 από τα 2 εκατ. δολάρια και το μέγεθος των τραπεζικών καταθέσεων μειώθηκε στις 500.000 δολάρια από τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση ορίζει ότι οι αλλοδαποί μπορούν να γίνουν Τούρκοι πολίτες εάν έχουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 δολαρίων για τρία χρόνια, ενώ προηγουμένως το ποσό ανερχόταν στα 1 εκατ. δολάρια, και εάν έχουν στην κατοχή τους τουρκικά ομόλογα για τρία χρόνια, αξίας 500.000 δολαρίων, χαμηλότερα από τα 3 εκατ. δολάρια.

Επίσης μείωσε κατά το ήμισυ τον αριθμό των εργαζομένων που πρέπει να απασχολεί για να κερδίσει την τουρκική υπηκοότητα, από 100, σε 50 υπαλλήλους.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τονώσει τις επενδύσεις στην τουρκική οικονομία και να ενισχυθεί η λίρα, η οποία σήμερα σημειώνει άνοδο 1,14% έναντι του δολαρίου, στις 6,3115 λίρες.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]