Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε «πακέτο» τούρκους στον Ερντογάν;


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ήταν κάπου στα μέσα του Μαρτίου του 2017 όταν μια είδηση, με βάση μη διασταυρωμένη πληροφορία, εμφανίστηκε στην ελληνική ειδησεογραφία. Η ταχύτητα εισόδου και εξόδου από τα φως της δημοσιότητας ήταν εκπληκτική. Ελάχιστοι δημοσιογράφοι έδωσαν την δέουσα προσοχή. Μεταξύ αυτών και ο κ. Γιώργος Φιλιππάκης, παλιός, έμπειρος και σταθερά μη συστημικός δημοσιογράφος, ο οποίος προσπαθούσε να διερευνήσει μια περίπτωση πολύ σοβαρής καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η πληροφορία δεν μπορούσε να διασταυρωθεί και εκείνοι που φαίνεται να γνώριζαν, κρατούσαν τα στόματά τους κλειστά.

18 μήνες αργότερα, αυτή τη φορά με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, μια ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή. Απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών και αφορά την σύλληψη πέντε (5) τούρκων κομάντο και τα όσα εξελίχθηκαν μετά από αυτήν.

Τα όσα καταθέτει στην ερώτησή του ο Δημήτρης Καμμένος είναι σοκαριστικά και καταρρίπτουν και το ελάχιστο υπολειπόμενο δείγμα του ηθικού πλεονεκτήματος της πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εσωτερικών
ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη σύλληψη 5 τούρκων κομάντο


Κύριε Υπουργέ,
Γύρω στις 13-14 Φεβρουαρίου 2017 ένα γκρουπ με 5 Τούρκους SAT κομάντος που μεταφέρθηκαν από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα με στρατιωτικό αεροπλάνο και διατάχθηκαν να ενεργήσουν στη βάση Ακιντζί κατά την εξέλιξη του πραξικοπήματος, πέρασε τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στην Ορεστιάδα αφού είχαν χωριστεί σε 3 ομάδες. Αυτοί ήταν οι Γιουτζέλ Οζτζάν, Μουσταφά Οζέλ, Αχμέτ Τσάμογλου, Χαλίτ Τσετίν και Φατίχ Αρίκ.


Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι λίγες ημέρες πριν από αυτούς και με την γνώση και ενημέρωση της τοπικής αστυνομίας της Ορεστιάδας από τους δικηγόρους τους είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά από προσωρινή κράτηση, να διασχίσουν τα Ελληνοτουρκικά σύνορα και άλλοι Τούρκοι στρατιωτικοί και κομάντος.

Οι πρώτοι 3 Τούρκοι κομάντος συνελήφθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρα από Έλληνες αστυνομικούς μέσα στα υπεραστικά λεωφορεία, πριν την Αλεξανδρούπολη καθ' οδόν για τη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στα τοπικά αστυνομικά τμήματα της περιοχής Ορεστιάδας, ζήτησαν άσυλο, ανακρίθηκαν και συνομίλησαν με τους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι είναι προστατευμένοι και ασφαλείς, τους μετάφεραν σε φυλασσόμενο από αστυνομικούς ξενοδοχείο της περιοχής για να διανυκτερεύσουν με την ρητή υπόσχεση ότι όλα θα πάνε καλά, τους σέρβιραν δείπνο στα δωμάτια τους και τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν 4-5 αστυνομικοί με κουκούλες και μάσκες, τους έβαλαν χειροπέδες στα χέρια και κουκούλα στα πρόσωπα τους, του επιβίβασαν σε όχημα και τους παρέδωσαν σε Τούρκους αστυνομικούς αφού τους άλλαξαν τις χειροπέδες.


Οι 3 αυτοί κομάντος ήταν εξαφανισμένοι έως τις 16 Μαΐου 2017 όταν Τούρκοι αστυνομικοί τηλεφώνησαν στις συζύγους των 3 κομάντος και τις ενημέρωσαν ότι οι άνδρες τους είχαν συλληφθεί σε Τουρκικό έδαφος στην Αδριανούπολη στην προσπάθεια τους να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα. Η φαινομενική αυτή σύλληψη έλαβε χώρα 2 μέρες μετά από την κεκλεισμένη των θυρών επίσημη συνάντηση Τσίπρα –Ερντογάν στην Κίνα στις 13 Μαΐου 2017.

Οι 3 κομάντος φυλακισμένοι στις Τουρκικές φυλακές επί 3 μήνες, από τότε που επαναπροωθήθηκαν μυστικά από την Ελλάδα, υπέστησαν άγρια βασανιστήρια. Τους βίασαν πάρα φύσει με γκλομπς, τους έδερναν καθημερινά και αλύπητα, τους έκαναν συνεχή ηλεκτροσόκ στα γεννητικά τους όργανα, τους έκλεψαν όσα χρήματα είχαν μαζί τους (συνολικά κάποιες χιλιάδες Ευρώ),κλπ. Ο ένας από αυτούς ο μεγαλύτερος σε ηλικία έχει χάσει τα λογικά του, τη συνείδηση του, είναι ζωντανός νεκρός, οι άλλοι δύο έχασαν πάνω από 20 κιλά κατά τη διάρκεια των 3μηνων βασανιστηρίων. Η σύζυγος του ενός ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί τους και γέννησε ενώ αυτός βασανιζόταν. Η σύζυγος του δεύτερου έχει καρκίνο.


Οι άλλοι 2 κομάντο, ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ μόλις διαπίστωσαν ότι οι 3 είχαν συλληφθεί από την Ελληνική αστυνομία, αναζήτησαν ένα ντόπιο δικηγόρο και παραδόθηκαν στον Α.Τ. Ορεστιάδας. Δεν παραπέμφθηκαν ποτέ στην αρμόδια Εισαγγελία Ορεστιάδας μετά από εντολή του Εισαγγελέα γιατί είχαν προλάβει παρουσία του δικηγόρου τους να υποβάλλουν αίτημα ασύλου στο Α.Τ. Εις βάρος τους εδώ και 18 μήνες δεν εκκρεμεί και δεν έχει αποσταλεί κανένα αίτημα έκδοσης από την Τουρκική Δικαιοσύνη. Οι 2 κομάντος μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Καβάλας μέχρι τις 13 Μάρτιου 2017, ημερομηνία που τους μετέφεραν ξαφνικά στο Μεταγωγών Θεσσαλονίκης, όταν ζήτησαν να συναντηθούν με τη δικηγόρο τους, προκειμένου να εμποδιστεί η πρόσβαση στη δικηγόρο τους, η κ. Σταυρούλα Τομαρά παρά το γεγονός ότι και οι 2 είχαν επικοινωνήσει τουλάχιστον 10 φορές μαζί της τηλεφωνικώς και της είχαν δώσει αυτοί και οι οικογένειες τους με μειλ ρητά την εντολή να τους αναλάβει. Η δικηγόρος τους συκοφαντήθηκε δυσφημιστικά και χλευάστηκε με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου στις 23 Μαρτίου 2017 για το γεγονός και μόνο ότι την διόρισαν ως δικηγόρο τους. Επίσης για τον ίδιο λόγο ο αρμόδιος τότε Υπουργός κ. Τόσκας κατέθεσε αναφορά σε βάρος της στο ΔΣΑ με ψευδείς κατηγορίες.

Η δικηγόρος τους έχει καταθέσει μήνυση στη Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τις 15 Μαρτίου 2017 εξιστορώντας το περιστατικό της αρπαγής και μυστικής επαναπροώθησης των 3 Τούρκων κομάντος έτσι όπως της το είχα περιγράψει αρχικά οι 2 κομάντος . Η μήνυση παραπέμφθηκε αναρμοδίως ,παρά τις επισημάνσεις της κ. Τομαρά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας αντί για την Εισαγγελία Θράκης. Εδώ και 17 μήνες δεν έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα και η μήνυση βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι.

Υπάρχουν ακόμα 10 περίπου δικηγόροι που με υπομνήματα τους προς τους Εισαγγελείς Εφετών Κομοτηνής καταγγέλλουν τις μυστικές επαναπροωθήσεις Τούρκων και άλλων πολιτών προς την Τουρκία χωρίς την σύννομη εφαρμογή της διοικητικής και δικαστικής διαδικασίας. Αυτοί οι δικηγόροι μηνύθηκαν από την Αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας γιατί ανέλαβαν την υπεράσπιση Τούρκων αιτούντων άσυλο. Στην περίπτωση της κ. Τομαρά , συνηγόρου των 2 Τούρκων κομάντος η μήνυση εμπεριείχε ψευδείς ισχυρισμούς εκδικητικά για τον ίδιο λόγο που το Υπουργείο δεν επιθυμούσε να την έχει στα πόδια τους. Η κ. Τομαρά ήταν η πρώην δικηγόρος κατ’ επιλογήν και των 8 Τούρκων πιλότων επί 5 μήνες αποκλειστικά υπεύθυνη για την μη μυστική επαναπροώθηση των 8 όταν ο Πρωθυπουργός Τσίπρας τους είχε υποσχεθεί εντός 15 ημέρων στον Ερντογάν.

Οι 2 κομάντο είναι σήμερα κρατούμενοι στην Αμυγδαλέζα και πρέπει να αποφυλακιστούν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, κατόπιν συμπλήρωσης τους 18μήνου αν και στην περίπτωση τους δεν έχει νομική εφαρμογή το 18μηνο γιατί είναι αιτούντες άσυλο, δεν υπάρχει καμία καταδικαστική ποινική απόφαση εις βάρος τους ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στην Τουρκία. Δεν υπάρχει καν αίτημα έκδοσης από την Τουρκία. Η πρωτοβάθμια απόφαση για τα άσυλα τους δεν έχει ανακοινωθεί αδικαιολόγητα ,αν και έχουν περάσει 16 μήνες από την ημερομηνία που έδωσαν την συνέντευξη τους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

• Γιατί παραβιάστηκε η Σύμβαση της Γενεύης για τους Προσφυγές, στερήθηκαν οι 3 κομάντος του δικαιώματος τους να υποβάλλουν αίτημα ασύλου στην Ελλάδα, αρπάχτηκαν από Έλληνες αστυνομικούς και επαναπροωθήθηκαν μυστικά και παράνομα στην Τουρκία ;

• Ποιος έδωσε τη παράνομη διαταγή και γιατί την εκτέλεσαν οι Τσιριγώτη( Αντιστράτηγος του Αλλοδαπών στην Ελληνική Αστυνομία, Μενεξίδης (αστυνομικός Περιφερειάρχης Θράκης), Συριτούδης (Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας και μάλιστα νυν υπόδικος για σοβαρά ποινικά αδικήματα);

• Γιατί δεν ανακοινώνονται οι αποφάσεις ασύλου των 2 κομάντο;

• Γιατί κρατούνται παράνομα εδώ και 18 μήνες,αν και δεν εκκρεμεί καμία ποινική καταδικαστική απόφαση ή αίτημα έκδοσης εις βάρος τους

• Με ποια θεσπισμένα κριτήρια έχουν χαρακτηριστεί διοικητικά και όχι δικαστικά, ως κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και εθνική ασφάλεια; Ποιο/ποια είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα και αρχές στην Ελληνική Αστυνομία ή στην Δημόσια Διοίκηση εκ της νομοθεσίας να αποφανθούν για την επικινδυνότητα στη δημοσιά τάξη και την εθνική ασφάλεια ενός αιτούντα άσυλο; Ο πρωθυπουργός, ο Αρμόδιος υπουργός, ο αστυνομικός Διευθυντής του Αλλοδαπών, της Κρατικής Ασφάλειας ή ο Διευθυντής της ΕΥΠ ή κάποιος άλλος; Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες ο αρμόδιος είναι συνήθως ο αντίστοιχος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή του Εσωτερικών.

• Σύμφωνα με πληροφορίες μου οι 2 κομάντος θα βγουν σήμερα ή αύριο 22/8 από την Αμυγδαλέζα. Ισχύει;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτριος Κ. Καμμένος
Βουλευτής Β’ Πειραιώς


 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Πού τις ξέρει όλες αυτές τις ανοησίες ο Καμμένος ότι βασανίστηκαν, ότι ο ένας έχασε τα λογικά του κ.α.;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τους ίδιους το ξέρει. Εσύ τι είσαι; Τουρκος πράκτορας η Συριζαιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]