Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το βρώμικο παιχνίδι του Γιοχάνες Χαν με Αλβανία και "τσάμηδες"


Ο Επίτροπος είχε υιοθετήσει πλήρως τις αλβανικές θέσεις, μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «Τσάμηδων» κατά την επίσκεψη του Κοτζιά στην Αλβανία

`Ως γνωστόν, σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων. «… εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», είπε.

Για το ζήτημα της διευθέτησης και των χερσαίων συνόρων, που βρίσκεται στην ατζέντα των Αλβανών, έχω ασχοληθεί πολλές φορές, και παλαιότερα και πρόσφατα, φαίνεται δε πως μάλλον το έχει συζητήσει αυτό ο Κοτζιάς, επειδή από πλευράς αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, έγιναν κάποιες νύξεις για την ισχύ των πρωτοκόλλων Κέρκυρας και Φλωρεντίας. [Μάλιστα η έγκυρη ιστοσελίδα liberal, αναφέρθηκε σε παλαιότερο σημείωμα της στήλης για το εν λόγω θέμα].

Ο Γιοχάνες Χαν, έσπευσε να διορθώσει, ότι δεν εννοούσε τα χερσαία σύνορα, αλλά την οριοθέτηση της ΑΟΖ, αλλά δεν μας εξήγησε γιατί δεν ήταν σαφής όταν μίλησε για σύνορα.

Όμως, θα επανέλθω πάλι σε παλαιότερα δημοσιεύματα της στήλης, που ενισχύουν την υπόθεση ότι ο Γιοχάνες Χαν παίζει βρόμικο παιχνίδι, και δεν είναι καθόλου αφελής. Θυμίζω την προ δύο ετών αναφορά του Επιτρόπου, ο οποίος ανερυθρίαστα υποστήριξε την ύπαρξη "τσάμικου" ζητήματος, το οποίο όπως είπε είναι "διμερές ζήτημα που εκκρεμεί", στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.

Υιοθέτησε δηλΕαδή πλήρως τις αλβανικές θέσεις, λίγες μέρες μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας "Τσάμηδων" κατά την επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στην Αλβανία [και ο οποίος έδειξε το μεγάλο πάθος του να "λύσει" και το αλβανικό, ώστε αντί να αποχωρήσει, όπως είχε πράξει υπερήφανα προ ετών ο Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, είχε να διαλέξει, να μπει στην αίθουσα από την πίσω στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, όπως πρότειναν οι Αλβανοί, ή φρουρούμενος αυστηρά, όπως διέψευσε το ΥΠΕΞ της χώρας μας].

Ο Γ. Χαν χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχει συσταθεί μηχανισμός για να εξετάσει τα εκκρεμή διμερή ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το "Τσάμικο". Όπως σημείωσε στην απάντησή του, στην ερώτηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη:

«Η Επιτροπή επικρότησε το γεγονός ότι οι δύο χώρες εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Σε αυτά περιλαμβάνονται η οριοθέτηση της ελληνοαλβανικής υφαλοκρηπίδας και των θαλάσσιων ζωνών, τα δικαιώματα των ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και το τσάμικο ζήτημα. Η Επιτροπή επικρότησε τις προσπάθειες αυτές, εκφράζοντας επιδοκιμασία για τις εν λόγω σημαντικές νέες διπλωματικές δεσμεύσεις, σε ανταλλαγή επιστολών με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας».

Με βάση τα ανωτέρω, είχα αναφερθεί, στηριζόμενος σε Βορειοηπειρωτικές πηγές, ότι στήθηκε μια βρόμικη ιστορία (όπου για πρώτη φορά, δυστυχώς υπάρχει τέτοιο έγγραφο της Κομισιόν σε βάρος της χώρας μας), στο τρίγωνο Κομισιόν - αλβανικής κυβέρνησης - εκπροσώπου της ΕΕ στα Τίρανα.

Η επικεφαλής της ΕΕ στα Τίρανα, είναι η κροατικής καταγωγής, Ρομάνα Βλαχούτιν, η οποία φέρεται ότι σε συνεργασία με Ιταλίδα σύμβουλο που είναι στο γραφείο του Γιόχανες Χαν, και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντυ Ράμα, έστησαν την απάντηση. Ο σύζυγος της εν λόγω κυρίας, Σέρβος στην καταγωγή, συστηματικά παίρνει δημόσια έργα στην Αλβανία από τον Εντυ Ράμα.

Οι δε εκθέσεις της κυρίας είναι τέτοιες, ώστε ο Γιοχάνες Χαν, με βάση αυτές, να δηλώνει επισήμως ότι η Αλβανία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην καταπολέμηση της διαφθοράς, την ίδια ώρα που οι Αμερικανοί στέλνουν πράκτορες στην Αλβανία, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας μάλλον ζήτησε άσυλο στην Τουρκία καταζητούμενος, ο δε απερχόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ, κ. Λου, κατηγόρησε και τον ίδιο τον Ράμα ως συμμέτοχο των μαφιόζικων συμμοριών. Ο Γιοχάνες Χαν, τίποτε από αυτά δεν γνωρίζει. [Τον εργολάβο σύζυγο της Βλαχούτιν άραγε, τον γνώρισε];

Ο Μακεδών
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]