Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Κίσινγκερ των Βαλκανίων




Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

Ο υπουργός εξωτερικών είναι ένας συμπαθέστατος κύριος, ο οποίος πριν εκλεγεί είχε γράψει το βιβλίο «Αποικία χρέους», εννοώντας προφανώς την Ελλάδα και κατηγορώντας ως αποικιοκρατική δύναμη τη Γερμανία.
«Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική» (Ν. Κοτζιάς, πηγή).
«Ο Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο εγώ τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους διπλωμάτες που έχει το διεθνές στερέωμα και έχουμε μία φιλική σχέση, μου ζήτησε να τον προσκαλέσω. Να έρθει στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί το ταξίδι του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, στη Μόσχα, που πάλι εκείνοι τον καλέσανε. Εγώ έδωσα αυτήν την πρόσκληση, αν θέλει θα έρθει, αν δεν θέλει δεν θα έρθει, πάλι καλοδεχούμενος θα είναι. Αν νιώθει ότι πρέπει να ταυτιστεί με αυτούς που απελάσαμε ή αυτούς που δεν αφήσαμε να μπουν στην Ελλάδα είναι δικαίωμά του. Εγώ προσπάθησα, όπως ξέρετε και το λέει και η ανακοίνωσή μας, να μην ταυτίσω αυτές τις κακές περιπτώσεις με την επίσημη Ρωσία, είναι θέμα της Ρωσίας αν θέλει να ταυτιστεί μαζί τους ή όχι».
Επικαιρότητα

Ο υπουργός εξωτερικών είναι ένας συμπαθέστατος κύριος, ο οποίος πριν εκλεγεί είχε γράψει το βιβλίο «Αποικία χρέους», εννοώντας προφανώς την Ελλάδα και κατηγορώντας ως αποικιοκρατική δύναμη τη Γερμανία. Σήμερα, έχοντας πιθανότατα επηρεαστεί από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και από την τραγική περιπέτεια, στην οποία οδήγησε τη χώρα δολοφονώντας την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων, έχει μετατραπεί σε έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο. Το αποτέλεσμα είναι να χαρακτηρίζεται σκωπτικά από ορισμένα ΜΜΕ ως «ο Κίσινγκερ των Βαλκανίων», με κριτήριο τις δύο παραπάνω «ναπολεόντειες» δηλώσεις του.

Εύλογα βέβαια, αφού το να απειλείς (την Τουρκία προφανώς) με «κυρώσεις», όταν την ίδια στιγμή (α) παραβιάζει ανενόχλητη, πολλές φορές καθημερινά, τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα μας, (β) συλλαμβάνει στρατιωτικούς μας ως ομήρους της, χωρίς καν να τους επιτρέπει να δικαστούν δίκαια, (γ) δημιουργεί εστίες πυρκαγιάς στη Θράκη, (δ) συνεχίζει να κατέχει παράνομα τη μισή Κύπρο κοκ. χωρίς να απελαθεί κανένας διπλωμάτης της, είναι μάλλον «παρανοϊκό».

Ειδικά όταν διώχνεις Ρώσους που δήθεν στήριξαν τις διαδηλώσεις των Ελλήνων εναντίον της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, σαν να ήταν οι Έλληνες ανόητοι και πιόνια, αδύνατον να σκεφθούν ορθολογικά και να προστατεύσουν τα εθνικά τους συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η συμφωνία της Πρέσπας, την οποία κατακρίνουν μεταξύ πολλών άλλων όλοι οι σοβαροί καθηγητές Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής (πηγή), τεκμηρίωσε πως «η διπλωματία της κότας» δεν τελείωσε αλλά, αντίθετα, μόλις ξεκίνησε.

Από την άλλη πλευρά, το να προσπαθείς να δώσεις την εντύπωση ότι, ο πρόεδρος Putin παρακαλεί να επισκεφθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν είναι και τόσο έξυπνο!

Δεν φτάνει δηλαδή που «κάηκε» ανεύθυνα ένας δυνητικός σύμμαχος της Ελλάδας, η οποία έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη τους πάντες για να αντιμετωπίσει τη γερμανική εισβολή, την κατάλυση της εθνικής της κυριαρχίας και την κατάργηση της δημοκρατίας, αλλά πρέπει επί πλέον να εξευτελίζεται κανείς δημόσια με τέτοιες αλαζονικές δηλώσεις; Είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει ο υπουργός εξωτερικών; Του συμβαίνει μήπως κάτι; Ή ίσως καταλαβαίνει πως εάν δεν αμυνθεί των «τεκταινομένων» του, θα πεταχτεί και αυτός με τη σειρά του στα σκουπίδια σαν τη στυμμένη λεμονόκουπα, για να παραμείνει στο απυρόβλητο ο πρωθυπουργός μας;

Δύσκολο να απαντήσει κανείς, ειδικά όταν σέβεται και εκτιμάει τόσο τον κ. Κοτζιά, όσο και τον κ. Τσίπρα που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εμάς τους «μουζίκους» τι πρέπει να κάνουν, για να γίνει ξανά η Ελλάδα μεγάλη. Για να πάψει να αποτελεί μία εξευτελισμένη αποικία χρέους που βαδίζει από το κακό στο χειρότερο και που ο καθένας της συμπεριφέρεται με πλήρη απαξίωση.

Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]