Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Δούρειοι Ίπποι του "πατριωτικού χώρου"


Σε τόσες συνάξεις που προκύπτουν καθημερινά για το θέμα της Μακεδονίας, το να παρεισφρέουν συχνά μεταξύ των ομιλητών και κάμποσα λαμόγια, κομματόσκυλα, γραμματείς, φαρισαίοι, πατριδοκάπηλοι, σούργελα, κρυπτοπρακτοράντζες, περιφερόμενοι μαϊντανοί, ξεγάνωτοι ντενεκέδες κι έτερα ερίτιμα μέλη της εν λόγω ευρύτατης και πολυπληθέστατης συνομοταξίας, παρότι άκρως εκνευριστικό, είναι δυστυχώς από την άλλη και μάλλον αναμενόμενο, για να μην πω αναπόφευκτο.

Το λέμε λόγω μακρόχρονης, βαθύτατης και ενίοτε τραυματικής προσωπικής εμπειρίας από αυτό που οι αφελείς προσδιορίζουν ακόμη (ατυχώς) ως «πατριωτικό χώρο».

Το να ανεβαίνουν όμως στο βήμα ακόμη και σήμερα αρουραίοι του συστήματος και μέχρι προχτές πειθήνιοι γκαουλάιτερ και κορδωμένοι τσανακογλείφτες του καθεστώτος, που ενώ στήριξαν όλο το τριετές χυδαίο οικονομικό, πνευματικό και εθνικό ξεχαρβάλωμα και ξεπούλημα του παντός, την 13η ώρα εγκατέλειψαν το κλυδωνιζόμενο καράβι (προφανώς για να μη φάνε ξύλο) και τώρα ξαναβγαίνουν στο φως, σαν να μην έγινε τίποτε, για να ξαναπουλήσουν χυδαία μές στα μούτρα μας φτηνό πατριωτισμό, λυπάμαι αλλά αυτό ΔΕΝ χωνεύεται.

Ούτε και το απύθμενο θράσος τους χωνεύεται, την ώρα που θα έπρεπε να είναι κλεισμένοι σε τίποτε τρύπες και να φοβούνται να ξεμυτίσουν.

Για να είμαστε όμως και ειλικρινείς, μόνο η μισή ντροπή είναι δική τους, έτσι;
Η άλλη μισή είναι όσων κάθονται και τους ακούνε και δεν τους παίρνουν με τις ντομάτες και τ’ αυγά.

Όσο για την άλλη, εμφατικά νεοταξίτικη και χιλιοειπωμένη γελοιότητα του «όλοι μαζί μπορούμε», να ξεκαθαρίσουμε πως όχι, ΔΕΝ μπορούμε όλοι μαζί - και ΔΕΝ θα πάμε όλοι μαζί.
Γιατί μόνο αν είσαι κλινικά κρετίνος, δεν μπορεί να μη σε απασχολεί η επόμενη μέρα.
Και αυτή η επόμενη μέρα απαιτεί πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και για να έρθει και για να στερεωθεί, ειδάλλως, πολύ απλά, «έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης». Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Περισσότερες διευκρινίσεις, λίαν προσεχώς…

Νεκτάριος Δαπέργολας



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

13 σχόλια :

  1. Εσείς μην κατεβαίνετε στα συλλαλητήρια, καθήστε στα σπίτια σας δειτε survivor και άντε γαμηθείτε χαμουτζήδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σου πω ότι ήμουν στο συλλαλητήριο, δεν θα με πιστέψεις, επειδή είμαι ανώνυμος, οπως κι εσύ. Αλλά σε καπελωμένα κομματικά συλλαλητήρια τι έχουμε να πούμε και ποιός θα εισπράξει από αυτά που λέμε; Μήπως ο καπελάς;

      Διαγραφή
    2. Πόσο εύκολο είναι να βρίζεις. Πόσο δύσκολο είναι να μιλάς. Πόσο πιό δύσκολο είναι να ξέρεις να ακούς. Δεν τα γράφω για εσένα που βρίζεις. Για εμένα τα γράφω γιατί θέλω να πιστεύω πως είμαστε όλοι μαζί. Εσύ είσαι η μεγαλύτερη απόδειξη πως δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, δεν μπορούμε να είμαστε ενωμένοι. Γιατί εγώ προσπαθώ με την λογική μου κι εσύ με τον θυμό σου. Αλλά, πρέπει κάποιος κάποια στιγμή να σου πει ότι ο θυμός είναι ο κύριος παράγοντας της καταστροφής. Κι ενώ εγώ θέλω να δημιουργήσω, εσύ θέλεις να καταστρέψεις. Οι δρόμοι μας δεν θα συναντηθούν ποτέ. Και δεν είναι δική μου ευθύνη. Π.Κ.

      Διαγραφή
    3. Καλό μου τρολλάκι ποιος μίλησε για μη συμμετοχή στα συλλαλητήρια; Ούτε να διαβάζεις σωστά δεν μπορείς; Το άρθρο μίλησε για τους ομιλητές και μόνον για τους ομιλητές. Γι αυτούς που έχουν το θράσος , ενώ γνωρίζουμε το βίο και την πολιτεία τους, να ανεβαίνουν σε μια εξέδρα για να "εξέχουν" και παίρνοντας ένα μικρόφωνο στο χέρι να παριστάνουν τους υπερασπιστές των εθνικών δικαίων και τους καθοδηγητές των "από κάτω" τους!
      Γι αυτούς μίλησε το άρθρο και ότι θα έχει συνέχεια, προφανώς ακόμα πιο βαθιά και ίσως πιο συγκεκριμένη.
      Την απάντηση μου σου τη στέλνω ανωνύμως, αφού και εσύ δε μας έκανες την τιμή να μας πεις το ονοματάκι σου.

      Διαγραφή
  2. ονοματα φοβασαι να πεις?
    αρα δεν μας λες τιποτα και εσυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω πάλι το βρηκα πολύ ενδιαφέρον. Μας προετοιμάζει και μας προειδοποιεί για κάτι που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει. Και στο τέλος ως επίλογο μας ξεκαθαρίζει πως οι διευκρινήσεις έρχονται πολύ σύντομα. Και πολύ καλά κάνει και δεν δίνει ονόματα, γιατί δεν είμαστε έτοιμοι να δούμε τις μεγάλες αλήθειες που κρύβονται πίσω από ψεύτικες προσωπικότητες αληθινών προσώπων

      Διαγραφή
  3. Κύριε Καθηγητά, δυστυχώς ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, έχει απλώσει τα ανθελληνικά πλοκάμια του πολύ βαθιά μέσα στην κοινωνία.



    Πολλοί... "φο πατριώτες" μαζεύτηκαν να σώσουν την Ελλάδα, όταν μέχρι χθες ήταν ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΣΑΝ ΤΙΣ Π@#$&ΝΕΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ...


    ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΩΣ...


    ΟΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ.


    Αν νομίζουν πως θα εξαπατούν τον λαό και θα τον οδηγήσουν ως πρόβατο επί σφαγή, είναι γελασμένοι.


    ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΘΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.


    Καλλιόπη Σουφλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι σας βγαίνετε ως ανώνυμοι... και κάποιοι έχουν το θράσος, να ζητούν από τον κ. Καθηγητή, να πει ονόματα.
    Μα την αλήθεια, είμαστε ένας λαουτζίκος, στην πλειοψηφία μας...
    Αρνούμενοι να ακόμα και να σχολιάσουμε επώνυμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναρωτιέμαι αν υπήρξε ποτέ πατριωτικός χώρος στην Ελλάδα και αν εννοούν κάποιους από την νδ δήθεν "βράχους" φάνηκε καθαρά ότι όχι μόνο δεν ήταν πατριώτες αλλά φοβητσιάρηδες και δειλοί, οι οποίοι ακόμα στηρίζουν με τον τρόπο τους τον Τσίπρα, πράγμα απαράδεκτο (αυτό ισχύει και για τον πρόεδρο της δημοκρατίας και για αυτούς που τον πρότειναν).
    Δεν ξέρω ποιοι αρουραίοι του συστήματος ανεβαίνουν στο βήμα, όμως το "όλοι μαζί μπορούμε" δεν γίνεται. Δεν μπορούν να συμβαδίσουν οι πατριώτες πολίτες με τους πολιτικούς του ξεπουλήματος της Μακεδονίας όλων των κομμάτων. Η νδ να ξέρει ότι δεν την εμπιστεύονται οι πολίτες καθώς ταυτίζονται τις απόψεις της για το Σκοπιανό με τις απόψεις του Τσίπρα. Μπορεί να την προορίζουν οι ξένοι για την εξουσία και για να εκτονωθεί η κατάσταση, όμως να ξέρει ότι οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν.
    Εκτός από τους πολίτες θα έχει απέναντι και τους υποκριτές συριζαίους που θα διαδηλώνουν για δικούς τους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. 1.Διευκρινίζω κατ’ αρχάς ότι το παραπάνω κείμενο είναι απλά ένα χτεσινό σχόλιό μου στο fb (με τη φωτογραφία των φαρισαίων που βλέπετε από κάτω), που ο αγαπητός μου Κωνσταντίνος Τερζής το «ψάρεψε» κι επέλεξε να το αναρτήσει εδώ. Έχει λοιπόν τον σύντομο, αινιγματικό και αιχμηρό χαρακτήρα του διαδικτυακού σχολίου. Δεν αποτελεί πλήρες άρθρο για να είναι πιο πλήρες και εμπεριστατωμένο.
    2.Έχει απόλυτο δίκιο η κυρία Σουφλή: όσοι ζητούν ονόματα, ας έχουν πρώτα το θάρρος να γράψουν επωνύμως. Τουλάχιστον κάποιοι εξ ημών το πράττουμε και εκτιθέμεθα (με όλο το επακόλουθο τίμημα).
    3.Σωστά ειπώθηκε επίσης από σχολιαστή λίγο πιο πάνω ότι σας…προετοιμάζω. Αν πω όλα τα ονόματα που ξέρω αυτή τη στιγμή (και που τα ξέρει και ο Κωνσταντίνος), οι μισοί τουλάχιστον εδώ μέσα θα μας πάρετε για τρελούς. Αφήστε να δίνουμε κάποια ίχνη κι αρχίστε να ψάχνετε γύρω σας. Ήδη έχω δώσει αρκετές ενδείξεις και έμμεσες αποκαλύψεις (και στο παραπάνω κείμενο και σε άλλα προηγούμενα).
    4.Αλλά άντε, ας δώσω μια πρώτη διευκρίνιση. Με τους όρους «αρουραίοι» και «τσανακογλείφτες» προφανώς αναφέρομαι σε διακριτά κατά τόπους μέλη των ΑΝΕΛ (αλλά και σε πιο κρυφούς - και συχνά υπεράνω πάσης υποψίας - παρατρεχάμενούς τους) που την επομένη των Πρεσπών, εξήλθαν του πλοίου παραιτούμενοι ή και βρίζοντας εκεί που πρώτα έγλειφαν. Τίγκα τα βήματα των κατά τόπους συλλαλητηρίων από δαύτους. Στην πρώτη όμως κατηγορία που αναφέρω στο σχόλιό μου, δεν συγκαταλέγονται μόνο κομματόσκυλα της ΝΔ και άλλων κομμάτων, αλλά και πλείστοι άλλοι δήθεν ακομμάτιστοι και δήθεν πατριώτες, που χαίρουν ακόμη μεγάλης εκτίμησης από τον αφελή λαό. Υψηλόβαθμοι απόστρατοι, πρώην «ήρωες» υπηρεσιών (που παραμένουν συστημικές πρακτοράντζες), καθηγητές γεωπολιτικής και προβεβλημένοι στρατηγικοί σύμβουλοι (επίσης πρακτοράντζες) και κάμποσοι επίσης επίδοξοι πολιτικοί «γαμπροί». Ας ξεστραβωθούν επιτέλους μερικοί, το 90% όσων κατακλύζουν εδώ και 5-6 μήνες τα λεγόμενα πατριωτικά ιστολόγια και τις εξέδρες των συλλαλητηρίων (και βάζω μέσα και τα 2 μεγάλα) είναι τέτοιοι. Τι δεν καταλαβαίνετε και ζητάτε μασημένη τροφή;
    5.Όσο για το «όλοι μαζί ΔΕΝ μπορούμε», πάει βασικά σε όλους αυτούς τους καιροσκόπους και όσους μιλούν για Χριστό και Πατρίδα, ενώ οι ίδιοι ουδεμία σχέση έχουν ούτε με το ένα ούτε με το άλλο. Το ότι δεν θα πάμε με τους νυν πολιτικούς όλων των κομμάτων δεν το υπονόησα καν εδώ, το θεωρώ ούτως ή άλλως παντελώς αυτονόητο.
    6.Προσεχώς, ακόμη περισσότερα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δαπέργολα, κατά πρώτον, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας και στο απαντητικό σας σχόλιο.
      Επιτρέψτε μου όμως να συμπληρώσω αυτό το... "επίδοξοι πολιτικοί γαμπροί"... με τις "επίδοξες πολιτικές νύφες", από "οι πολίτες να πάρουν τα όπλα", μέχρι... "βυζάρες έξω"... και ας μου επιτραπεί η έκφραση, και ο νοών νοεί το...
      Βρίσκεται σε εξέλιξη, κύριε Καθητητά και αγαπητέ Κωνσταντίνε Τερζή, έρευνα - ρεπορτάζ μου και μόλις συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, επωνύμως θα δημοσιευθεί.
      Δεν ανέχομαι κανένα... (βάλτε ότι κοσμητικό επίθετο ή προσδιορισμό θέλετε, στημένο κυριολεκτικά από ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ να παίζει στην πλάτη του λαού, εκμεταλλευόμενο την Πατρίδα ή την Μακεδονία, για να σερβιριστεί στον αφελή ακόμα και σήμερα λαό, ως το επόμενο "σωτήριο πατριωτικό" κόμμα ή κίνημα...
      Θα τους πάρει ο διάολος και θα τους σηκώσει ΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
  7. Οι Δούρειοι Ίπποι υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια,υπάρχουν ακόμη.
    Κάποιοι από αυτούς είναι πολύ περισσότερο προβεβλημένοι κάποιοι άλλο λιγότερο.
    Όσοι έχουν εκτεθεί λιγότερο θα βγουν μπροστά ώστε να χτυπηθούν τα πραγματικά Πατριωτικά Κέντρα.
    Δεν είναι άγνωστη διαδικασία,έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

    Ας θυμηθούμε ορισμένα βιβλία που πολλοί νεώτεροι δεν γνωρίζουν και πολλοί παλαιότεροι τα "έθαβαν" ως συνομωσιολογικά.
    https://www.politeianet.gr/sygrafeas/strigas-k-athanasios-43604

    https://www.youtube.com/watch?v=z8JL2FmsOcM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλα συγχαρητηρια για την αναρτηση σας!
    Έρχεται πρωτοφανής αναμπουμπούλα. Από εκεί θα αναδειχτούν πραγματικές ηγετικές πατριωτικές μορφές. Ο κόσμος θα καταστεί ικανός να τους αναγνωρίσει και να προχωρήσει μαζί τους , μόνο αν έχει σωστή παιδεία και αφήσει στην άκρη τα μικροσυμφέροντα.

    ΣΥΓΝΩΜΗ για τυχοντα λάθη, γράφω από κινητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]