Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το όσκαρ Καμμένου για το Σκοπιανό και η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας


Η συμφιλίωση Μακεδόνων του Νότου και Βορά στο Thessaloniki Pride, τα χαμόγελα του πρωθυπουργού και το διαφαινόμενο μπλόκο από Γαλλία και Ολλανδία

Χαμόγελο μέχρι τ’ αυτιά είχε ο πρωθυπουργός, μόλις έκλεισε συμφωνία για αναγνώριση των Σλάβων ως Μακεδόνων. Κοντά έναν αιώνα το πάλευαν οι κομμουνιστές, μέχρι αυτονομία της Μακεδονίας ζητούσαν, ο Τσίπρας το κατάφερε. Γι’ αυτό γελάει. Λίγο είναι που έμεινε ευχαριστημένη η Μέρκελ;

Μάθαμε κάτι σημαντικό από το διάγγελμα του πρωθυπουργού. Ότι παραχωρώντας η Ελλάδα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της, καθίσταται ισχυρός πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια. Άμα είναι έτσι, ωρέ σύντροφοι, να δώσουμε και άλλα, για να γίνουμε ακόμη ισχυρότεροι. Ας το κάνει ο Κοτζιάς και στη συμφωνία με τους Αλβανούς. Έμαθε τώρα, πώς γίνεται.

Εκείνος δεν φεύγει από την κυβέρνηση, οι υπουργοί των ΑΝΕΛ δεν αποσύρονται, απλώς διαφωνούν με τους χειρισμούς του Τσίπρα, αλλά μαζί με τους συνεργάτες τους μένουν στην κυβέρνηση κι ας διαφωνούν! Είναι πολλοί που αναρωτιούνται αν πρόκειται για θέατρο σκιών, θέατρο του παραλόγου ή κάτι άλλο. Όλοι πάντως συμφωνούν, ότι αν ήταν ηθοποιός ο υπουργός Άμυνας θα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ!

Το πρώτο αποτέλεσμα της συμφιλιώσεως των Μακεδόνων του Νότου με τους Μακεδόνες του Βορά. Οι gay των Σκοπίων ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο "Thessaloniki Pride" στις 23 Ιουνίου. Μετά την παρέλαση των ΛΟΑΤ της Αθήνας, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει την 7η "Pride Parade". Τα τελευταία χρόνια τα Σκόπια είχαν τους συμμετέχοντές τους και αυτοί δήλωσαν ότι έχουν εξαιρετική συνεργασία με την ΛΟΑΤ της Ελλάδας.

Στις κυβερνήσεις των Σκοπίων και των Τιράνων υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια ως προς την συμπεριφορά συγκεκριμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στις προς ένταξη χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Που δεν είναι φυσικά απόρροια της διαφωνίας με το όνομα των Σκοπίων, αλλά της απύθμενης διαφθοράς των δύο χωρών.

Η άρνηση της Γαλλίας, της Ολλανδίας αλλά και άλλων χωρών μελών της ΕΕ ως προς την παροχή ημερομηνίας για την έναρξη ενταξιακού διαλόγου με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και ιδιαίτερα με την ΠΓΔΜ αλλά και της Αλβανίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις χώρες αυτές.

Στην έντονη καταδίκη των πρόσφατων επιθέσεων κατά των Ελληνοαμερικανικών Ενώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα προχώρησε η αμερικανική Πρεσβεία, η οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να επιβάλλει τους νόμους και να συλλάβει τους δράστες.

Άκου τώρα, τι λέει η Πρεσβεία. Δεν κατάλαβαν την ελληνική πραγματικότητα. Μα, το εξήγησε ο Αρκάς. Αν τιμωρήσει τα "παιδιά", με ποιους θα διαδηλώνει αύριο ο Τσίπρας, όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση; Άσε που μπορεί να θυμώσουν οι μπαμπάδες τους, και στο Συνέδριο να βγουν μαχαίρια. Ξέρει τι κάνει ο Τόσκας. Αν ο ένοχος είναι δεξιός, συλλαμβάνεται ταχύτατα.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προσκλήθηκε από τον Ερντογάν στην Τουρκία, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Trans Anatolian (TANAP), στο Εσκί Σεχίρ. Η Σερβία επιθυμεί να προμηθευτεί φ.α., αλλά αμφίβολο παραμένει αν η σύνδεση θα γίνει σε υποσταθμό του ΤΑΡ στην Ελλάδα ή θα συνδεθεί στον αγωγό ΤΑΝΑΡ στο ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας, με την Βουλγαρία;

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, η Άγκυρα προωθεί επιτακτικά τη δεύτερη εκδοχή. Μάλιστα Σερβία και Βουλγαρία συμφώνησαν και για τον αγωγό μεταφοράς μέσω Βουλγαρίας. [Πώς μένουμε πάντα πίσω εμείς;]

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]