Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αποθνήσκει το των Ελλήνων γένος


Γράφει ο Τάσσος Συμεωνίδης
RIEAS Ακαδημαικός Σύμβουλος

Κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να κατηγορήσει την Ελλάδα για ορθολογισμό και σωστή εκτίμηση του μέλλοντος. Η περίοδος μάλιστα μετά το 1974 έφερε κυριολεκτικώς τα πάνω κάτω· κάτι ο «εκσυγχρονισμός» της κοινωνίας που διέλυσε πατροπαράδοτες δομές και έθιμα· κάτι ο μίσθαρνος ολοκληρωτισμός της αριστερής «προοδευτικότητας»· κάτι η παγίδευση του περιβόητου «μέσου Έλληνα» στην ηδονική κατανάλωση και στον ανάπηρο «εξευρωπαϊσμό» συνέβαλαν στην δημιουργία μιας τεράστιας ύπουλης βραδυφλεγούς δημογραφικής κρίσης.

Η οικονομική κατάρρευση της «ισχυρής» Ελλάδας το 2010 επιτάχυνε τον ασταμάτητο μαρασμό. Εκατομμύρια βρέθηκαν ξαφνικά στην μέγγενη της φτώχιας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με δήθεν «ανεξάρτητες» κυβερνήσεις δέσμιες των επάρατων μνημονίων, και με βαθύτατα διεφθαρμένη πολιτική «ελίτ», η επιτροπευόμενη Ελλάδα έχασε και τα τελευταία αναζωογονητικά στοιχεία της όποιας εθνικής ταυτότητας της είχαν απομείνει—και μαζί μ’ αυτά κατέρρευσε και η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια των δύο, τριών ή και περισσοτέρων παιδιών μέσα στον ορυμαγδό του «εκσυγχρονισμού». Η πατροπαράδοτη αυτή οικογένεια ήδη βρισκόταν υπό διωγμό καθώς η ελληνική κοινωνία είχε προ πολλού μεταβληθεί σε αιχμάλωτο του μονοδιάστατου «εξευρωπαϊσμού» και της δυτικότροπης «προόδου» με καρυκεύματα περί «αυτοπροσδιορισμού» του φύλου, «ανθρωπίνων ατομικών δικαιωμάτων» και όλων των άλλων βαρών που ήδη βυθίζουν δημογραφικά πολύ ισχυρότερες χώρες σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα η Ελλάδα  βρίσκεται  στην έκτακτη κατάσταση της ακραίας υπογεννητικότητας. Σε πρόσφατη κατάθεση του σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο ερευνητής Αναστάσιος Λαυρέντζος περιέγραψε το δημογραφικό με τα μελανώτερα χρώματα και προειδοποίησε ότι βαδίζουμε στην εξαφάνιση του ελληνικού πληθυσμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα αν δεν προχωρήσουμε αμέσως σε αλλαγή πολιτικής. Όμως τέτοιες προειδοποιήσεις πέφτουν «εις ώτα μη ακουόντων» αν κρίνει κανείς από την γενικευμένη ραθυμία των ελληνικών κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων μπροστά στον εθνό-καταστροφικό αρνητισμό για τεκνογονία.

Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται εύκολα: καμιά πρωτοβουλία π.χ. για φορολογική υποστήριξη όσων θέλουν μεγαλύτερές οικογένειες·  πλήρης απουσία μέτρων για την διευκόλυνση της εργαζόμενης μητέρας και προστασίας της από εργοδότες που εκβιάζουν με απόλυση σε περιπτώσεις τεκνογονίας·  καμιά κίνηση για επέκταση της αμειβόμενης άδειας ανατροφής τέκνου και για τους δύο γονείς ιδίως για τους πρώτους μήνες μετά την γέννηση· μηδέν ειδικές πρόνοιες ιατροφαρμακευτικής αρωγής ή άλλες διευκολύνσεις, όπως απόκτηση μεταφορικού μέσου χωρίς δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις, τέλη, χαρτόσημα κ.λπ. για πολύτεκνες οικογένειες κ.ο.κ.

Την στιγμή που η Ελλάδα χάνει το αντίστοιχο μιας πόλης 60.000 κατοίκων κάθε χρόνο· και την στιγμή που εθνικός μας χώρος απειλείται ευθέως από την μαζική τριτοκοσμική «παράτυπη» μετανάστευση, οι ελληνικές κυβερνήσεις, ράθυμες, αποσβολωμένες και «περί ετέρων τυρβάζουσες», απλώς παρακολουθούν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την αιμορραγία του Έθνους.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό του όλου πνεύματος των δήθεν αρμοδίων το ό,τι όποτε γίνεται αναφορά στην υπογεννητικότητα η πρώτη και καλύτερη στενοχωρία που εκφράζεται είναι οικονομική: τι θα κάνουμε με το ασφαλιστικό; Καμιά απολύτως αναφορά στην εκρηκτική εθνολογική διάσταση και, προς θεού, στην θρησκευτική ταυτότητα. Με μεγάλη άνεση, αν όχι πνευματική και ηθική μαλθακότητα, η σημερινή ελληνική πολιτική τάξη φαίνεται να παραδέχεται την γενικότερη ευρωπαϊκή κατάθεση των όπλων και συνθηκολόγηση μπροστά στις τεράστιες πιέσεις διαφόρων κύκλων, εντός και εκτός των κρατών, για την άνευ όρων αποδοχή της εθνοτικής αποθεμελίωσης των ευρωπαϊκών χώρων, με πολιορκητικό κριό την αφρό-ασιατική «παράτυπη» εισβολή και την δήθεν και παντελώς αστήρικτη «αδήριτη και αναπόφευκτη ανάγκη» για «πολυπολιτισμικές» κοινωνίες.

Η «διάσωση» μας από την ΕΕ και η καταδίκη της χώρας σε μακρόχρονη αιχμαλωσία χρέους κατάφεραν πρόσθετα θανατηφόρα πλήγματα ακόμα και στην απλή ιδέα αποφασιστικής αλλαγής πλεύσεως στο δημογραφικό. Η Ελλάδα βρίσκεται χαμένη στο πέλαγος της δήθεν «μετα-μνημονιακής» εποχής, με τους δανειστές να ανταλλάσσουν αενάως εκθέσεις ιδεών για τα ελληνικά πράγματα και τις αναγκαίες «επικαιροποιήσεις» που οδήγησαν δήθεν στο βιώσιμο επίπεδο. Η διαβόητη «καθαρή έξοδος» απ’ τα μνημόνια προβλέπετε απολύτως ακάθαρτη, με το γιγαντιαίο χρέος άθικτο και τερατώδες, εν όψει μάλιστα και της πλήρους κατάρρευσης αυτού που επιμένουμε να αποκαλούμε «ελληνικό κράτος» ενώ στην πραγματικότητα διαπιστώνουμε καθημερινά ότι αποτελεί σκέλεθρο.

Η πολιτική τάξη μαζί με τον «κυρίαρχο λαό» βρίσκονται έτσι μπροστά σε ασφυκτικό δίλλημα επιβίωσης της Ελλάδας όπως την ξέρουμε και όπως θα πρέπει να την θέλουμε. Και το τελευταίο αυτό – «πρέπει να την θέλουμε»—δεν φαίνεται να απασχολεί πολλούς αλλά πρέπει να απαντηθεί πριν απ’ όλα τα άλλα.   
Ποια θα είναι η Ελλάδα του άμεσου μέλλοντος; 
Μια χώρα ρυπαρό αποθετήριο πληθυσμών ξένων προς κάθε ιδέα ελληνικότητας που θα αποτελεί σε λίγο την πλειοψηφία λόγω υψηλής γεννητικότητας των αλλογενών και θα απαιτεί κοινωνική και πολιτική εκπροσώπηση και κοινωνικά ωφελήματα; Ενός ελληνικού λαού-μειοψηφία που αναγκαστικά θα αναμασά τα περί «πολυπολιτισμικότητας», όπως την σερβίρει η (χρεοκοπημένη και γηρασμένη) Ευρώπη, και θα αποδέχεται την μεταβολή του σε μειοψηφία μέσα στο ίδιο του το σπίτι; Ή μιας χώρας ικανής να υπερασπιστεί την εθνική και κοινωνική της υπόσταση με αποφασιστική μετατροπή της γήρανσης σε δημιουργία νεότερων γενεών ικανών να υπερασπιστούν την ενότητα και ασφάλεια του ελληνικού χώρου;

Η Ελλάδα-πειραματόζωο της «ενωμένης Ευρώπης» αντιμετωπίζει ερωτήματα ζωής και θανάτου. Είναι ικανή να αμυνθεί όπως απαιτεί η φυσική της επιβίωση; Ερώτημα αναπάντητο αυτή τη στιγμή, αλλά και συστηματικά παραμελημένο από τους αιωνίους περί άλλα τυρβάζοντες.

Copyright: Research Institute for European and American Studies (www.rieas.gr)
Publication date: 6 May 2018
Note: The article reflects the opinion of the author and not necessarily the views of the
Research Institute for European and American Studies (RIEAS).
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. Αυτό το σάπιο κράτος, ναι, αποθνήσκει. Το γένος / έθνος δεν αποθνήσκει. Έχουμε μαγιά σε κάθε γωνιά της γης, να χτίσουμε από την αρχή, κάτι που άλλοι δεν έχουν. Είμαστε αρχαίος σπόρος εμείς, όχι Μονσάντο. Αυτό φοβούνται κάποιοι και μας ταλαιπωρούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγγνώμη για την αντιγραφή, όμως το άρθρο γράφει πικρές αλήθειες...
  Τρίτη, 8 Μαΐου 2018
  ΜΠΡΑΒΟ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΜΝΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ
  ΟΤΑΝ ΑΠΟΣΠΑΣ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ...


  «Συγχαρητήρια, φέρατε την Ελλάδα πίσω από το χείλος της αβύσσου!» είπε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ. Άνχελ Γκουρία στον Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχε μαζί του στην Αθήνα.

  Αυτά γράφει η βρετανική εφημερίδα Telegraph:

  «Λιγότερο από τρία χρόνια πριν, ο Τσίπρας πραγματοποίησε ένα σκληρό, πεισματικό δημοψήφισμα για να απορρίψει τα πακέτα μεταρρυθμίσεων που έβαζαν τα βόρεια κράτη.


  Κέρδισε το δημοψήφισμα : 61% των Ελλήνων ψήφισαν ΟΧΙ, και η προκλητική λέξη έγινε μια συγκλονιστική κραυγή στους δρόμους της Αθήνας.

  (Σημ.Οίμου- Αθήνας: Για το γεγονός ότι πρόδωσε αυτό το ΟΧΙ, την βούληση δηλαδή του Ελληνικού λαού δεν γίνεται λόγος...Αστείον πράγμα!!)

  Οκτώ χρόνια ύφεσης άφησαν την ελληνική οικονομία μικρότερη από ό,τι πριν...»  Ο άλλος εκπρόσωπος των τοκογλύφων ο Σβέτα Σινγκ , επικεφαλής οικονομολόγος στην TS Lombard δίνει επίσης τα εύσημα στον Τσίπρα λέγοντας: «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, τα σύννεφα πάνω από την Αθήνα φαίνεται να αρχίζουν να απομακρύνονται», .
  και προσθέτει:
  «Αν και από μια πολύ χαμηλή βάση, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν».

  Πέτυχε πλεόνασμα πάνω από 4%- πολύ πάνω από το επίπεδο που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διατηρήσει η κακοποιημένη οικονομία».

  Η Telegraph δημοσιεύει όπως προαναφέραμε και τα εγκωμιαστικά σχόλια του επικεφαλής του ΟΟΣΑ του Γκουρία. «Θα ήθελα να σας συγχαρώ, τη διοίκησή σας και ολόκληρη την Ελλάδα για την εντυπωσιακή προσπάθεια σταθεροποίησης και ένα από τα πιο φιλόδοξα πακέτα μεταρρυθμίσεων που είδαμε πρόσφατα στον ΟΟΣΑ. Αυτό αρχίζει να αποφέρει καρπούς».

  Είναι σίγουρο ότι οι τοκογλύφοι λένε ψέματα και ότι το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα των εξοντωτικών και παράνομων φόρων με τους οποίους έχει φορτώσει τον Ελληνικό λαό η ψευτοαριστερή κυβέρνηση.

  Όπως λένε οι Έλληνες, διατηρώντας το χιούμορ τους ακόμη και μέσα σε συνθήκες οικονομικής γενοκτονίας: «Η ανάπτυξη σίγουρα θα έρθει αλλά εμείς δεν θα είμαστε εδώ...»και «Στο τέλος θα θεσπίσουν και ειδικό φόρο για όσους μπορούν ακόμη να πληρώνουν τους φόρους τους... »

  Σε σοβαρό επίπεδο τώρα, όταν σου δίνουν εύσημα οι τεχνοκράτες του οικονομικού ράιχ σημαίνει ότι είσαι δωσίλογος ολκής των σιωνιστών ευρωπαίων και τους έχεις κάνει όλες τις βρωμοδουλιές...

  Και πράγματι ο Τσίπρας έκανε όλα όσα δεν τολμούσαν οι προηγούμενοι δωσίλογοι να πραγματοποιήσουν!

  Έκοψε κι άλλο τις συντάξεις

  Αύξησε τον ΦΠΑ στα νησιά

  Επέβαλε αβάσταχτη φορολογία

  Προχώρησε σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

  Νομιμοποίησε τη συμβίωση ομοφυλοφίλων

  Προωθεί την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους

  Πουλάει την Μακεδονία

  Κάθεται και τις «τρώει» από την Τουρκία, δίνει πίσω τους τούρκους που μπήκαν παράνομα σε Ελληνικό έδαφος, ενώ οι τούρκοι κρατούν ακόμη τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

  Έχει εξαθλιώσει τον μισό Ελληνικό πληθυσμό, έχει αντιστρέψει την θέλησή του λαού το 2015 από ΟΧΙ σε ΝΑΙ, σκοτώνοντας και την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων για ειλικρινή αγώνα εκτός μνημονίων...

  Θέλει να καταργήσει τα Θρησκευτικά διαλύοντας την αυθόρμητη πίστη του Έλληνα προς τον Θεό...


  Για όλα αυτά ευχαριστούν τον Τσίπρα οι τοκογλύφοι σιωνιστές...

  Είναι η ώρα να τον «ευχαριστήσουμε» κι εμείς στέλνοντάς τον φυλακή για εσχάτη Προδοσία!
  http://oimos-athina.blogspot.gr/2018/05/blog-post_80.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]