Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική πολιτική με όρους μικροπολιτικού διχασμού


Tου Απόστολου Αποστολόπουλου

Αν ή κυβέρνηση και η Βουλή αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία (άνω, κάτω, οριζοντίως ή καθέτως δεν έχει σημασία) η Ελλάδα θα έχει μια περιφέρεια με το όνομα Μακεδονία και θα συνορεύει με ένα κράτος που θα έχει στο όνομά του το όρο Μακεδονία. Κράτος αναγνωρισμένο από την Ελλάδα. Το κράτος υπερισχύει της περιφέρειας.

Είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο τα σημερινά Σκόπια, ακόμα και χωρίς αλυτρωτισμούς, να απαιτήσουν, αργά ή γρήγορα, να αλλάξει το όνομά της η ελληνική περιφέρεια με το όνομα Μακεδονία για να μην δημιουργείται σύγχυση. Και θα έχουν την υποστήριξη των πάντων επειδή εμείς θα τους έχουμε αναγνωρίσει ως Μακεδονία.

Τα Σκόπια θα απαιτήσουν να σταματήσει η Ελλάδα να οικειοποιείται (με μία περιφέρειά της) το όνομα του κράτους τους, αναγνωρισμένου από την Ελλάδα με την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και την έγκριση της ελληνικής Βουλής. Δεν είναι έργο φαντασίας. Δεν υπάρχει κανείς στη Δύση και στην Ανατολή που να μην ξέρει ότι ο Μεγαλέξανδρος ήταν Έλληνας Μακεδών, όπως ο Περικλής Έλληνας Αθηναίος. Αλλά ούτε ένας διαμαρτυρήθηκε για την υφαρπαγή του ονόματος του στρατηλάτη.

Η Ιστορία δεν παίζει ρόλο ούτε προστατεύει κανέναν. Η επίκληση του κλέους των προγόνων είναι το επιχείρημα των αδύναμων, των ανίκανων και κυρίως όσων δεν έχουν την πρόθεση να κάνουν τις απαραίτητες προσπάθειες και θυσίες για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους. Και σ’ αυτό δεν φταίει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Η σημερινή κυβέρνηση έχει πάρει τον κατήφορο που χάραξαν όλοι οι προηγούμενοι. Αντάμα οι σημερινοί και οι χθεσινοί, ηγεσία και οπαδοί, ορμάνε με λύσσα σε όποιον τολμήσει να μιλήσει για έθνος και εθνικό συμφέρον. Θα του κολλήσουν αμέσως την κατηγορία του εθνικιστή. Θα τον πουν φασίστα, όπως είπαν τον Μίκη, χωρίς ντροπή.

Με κριτήριο τις εκλογές

Πέρασε στα ψιλά ότι ματαιώθηκε το συλλαλητήριο στην Πάτρα. Η Οργανωτική Επιτροπή ομολόγησε, με εύσχημο αλλά σαφή τρόπο, την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τις πιέσεις από αυτούς που δεν ήθελαν τον κόσμο στους δρόμους. Η Οργανωτική Επιτροπή δήλωσε ότι άλλοι πιο ικανοί και θαρραλέοι θα έπρεπε να αναλάβουν να το οργανώσουν. Ποιοι; Κανείς. Να τα ψάλλουμε στον κ. Κοτζιά, γιατί αυτός τώρα διεκπεραιώνει τις εντολές. Αλλά έχει τη συμπαράσταση όλων των υπόλοιπων που σιωπούν. Αυτοί, είπε ο κ. Κοτζιάς, τον στηρίζουν.

Αντιμετωπίζουμε τα εθνικά θέματα με κριτήριο τις εκλογές. Και τις εκλογές τις βλέπουμε ως όχημα για να ικανοποιήσουμε στενά κομματικά και προσωπικά συμφέροντα. Όποτε βρέθηκε ένας ηγέτης της προκοπής, ή θα τον δολοφονήσουν ενεργούμενα των ξένων (όπως τον Καποδίστρια), ή μετά βίας θα γλιτώσει από τη φυλακή (όπως ο Κολοκοτρώνης), ή θα πεθάνει στην εξορία όπως ο Βενιζέλος. Δεν είναι η ενότητα, γενικώς, που μας λείπει, αλλά η ομοψυχία για εθνικό σκοπό.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμα και αν τα Σκόπια άλλαζαν Σύνταγμα εδώ και τώρα, το πρόβλημα δεν θα έχει λυθεί. Κατά τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο που δεν έχει λυθεί η διαφορά ανάμεσα στις «αξέχαστες» και «αλησμόνητες» πατρίδες που επικαλέστηκε ο μακαριστός Χριστόδουλος και ξεσήκωσε λυσσαλέες αντιδράσεις. Μόνο ο συσχετισμός δυνάμεων μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Πολλοί γράψαμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει τον όγκο των δυο συλλαλητηρίων. Λάθος. Όχι μόνο μπορεί, αλλά είχε προετοιμάσει την αντίδρασή της. Η κυβέρνηση είπε ότι εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με λαϊκές μαζώξεις. Σωστό, αν μιλάμε για ζητήματα τακτικής και χειρισμών. Λάθος αν μιλάμε για το στόχο της εξωτερικής πολιτικής, π.χ. να πούμε όχι στους Ιταλούς το 1940.

Η τακτική Κοτζιά

Το ερώτημα είναι ποια αποτελέσματα φέρνει η τακτική Κοτζιά τόσο στο Κυπριακό όσο και στο Σκοπιανό. Μαύρα τα μαντάτα. Ο κ. Κοτζιάς δηλώνει ότι αυτοί που συμφωνούν με την πολιτική του είναι η πλειοψηφία. Η αυταρέσκεια επιχειρεί να κρύψει την υποτέλεια. Η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα αντιμετωπίζουν το Σκοπιανό με μοναδικό κριτήριο τις εκλογές και όχι ως εθνικό θέμα με μακρόπνοες επιπτώσεις, επιβεβαιώνοντας όσα είπαμε στην αρχή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαλύσει τη ΝΔ με όπλο το σκάνδαλο Novartis. Η ΝΔ είναι σε δύσκολη θέση επειδή έχει την ίδια θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Σκοπιανού. Επομένως, δεν μπορεί να επιμείνει στο εθνικό θέμα και δεν μπορεί να αντισταθεί στην αλλαγή της ημερήσιας διάταξης που κάνει η κυβέρνηση, υπερπροβάλλοντας το σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε σε κυβερνητική κλειστή σύσκεψη ότι το σκάνδαλο έχει παραγραφεί, αλλά ο θόρυβος θα συνεχιστεί για προεκλογικούς λόγους. Όσο για την ουσία του σκανδάλου θυμίζω ότι χρειάστηκε να περάσουν χρόνια για να μάθουμε ότι το «σκάνδαλο του Βατοπεδίου» δεν ήταν παρά μια περίτεχνη επιχείρηση για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει ότι αν στρέψει την προσοχή από τα εθνικά στα οικονομικά ταξίματα, συντάξεις και άλλα διόλου ασήμαντα ζητήματα τσέπης, και αν ταυτόχρονα διασπάσει τη ΝΔ, μπορεί ακόμα και να κερδίσει τις εκλογές. Γεγονός είναι ότι η κατάσταση στα κόμματα και στη χώρα είναι ρευστή. Η εμπλοκή εθνικών θεμάτων, και ειδικά η οξύτητα στα ελληνοτουρκικά, με εσωκομματικούς διχασμούς είναι το χειρότερο. Δεν φαίνεται κανείς και τίποτα να το εμποδίζει να έρθει.

SLPress


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Θα συνορεύει επίσης με μια χώρα που οι κάτοικοι τους θα έχουν κατά την ονομασία ταυτότητα και ιθαγένεια αυτούσια ή με όρο που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία.

  1)Υπερβαίνει κάθε "μετριοπαθή" προσαρμογή συντάγματος η αναγνώριση συνεπαγόμενης αυτοχθονίας και σύνδεσης με "κληρονομικά δικαιώματα" στην αρχαία Μακεδονία.
  Θα κάνουν συστάσεις και θα έχουν απαιτήσεις για την επανατοποθέτηση της ιστορίας και της γλωσσολογίας βάσει του αναγνωρισμένου φαντασιακού τους και υποχωρήσεις στις οργανώσεις τους στα παράλογα που θα ζητούν.

  2)Η ίδρυση ως φάρσα ενός έθνους και ενός ιδιώματος άσχετο με τη Μακεδονία είναι βάση για να παραβιάσει κάθε είδους συνθήκη και να επιστρέψουν ακόμα επιθετικότερα στους ψευδοαλυτρωτισμούς.

  3)δημιουργούνται αυτομάτως και με τη λογική τετελεσμένου διακρατική συμμαχία και συμφωνίες για προστάτιδες δυνάμεις στην "μακεδονική" κατασκευή έχοντας ανταπόκριση στις παράλογες διεκδικήσεις τους.

  4)βάσεις για συνομοσπονδία με την Ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας έχοντας πληθώρα προσχημάτων και με επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος μέσω διάφορων οργανώσεων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φιλε ανωνυμε,

   Αν συνδυαστει το 2) και 4) αντιλαμβανεται κανεις οτι η δημιουργια

   "μακεδονικου εθνους" συνεπαγεται και πληθυσμο "Μακεδονων" εκτος της

   κρατικης υποστασης της "Δημοκρατιας της Μακεδονιας"!

   Δηλαδη θα υπαρχουν "Μακεδονες" ΚΑΙ στην "Ελληνικη Μακεδονια", που

   μεσω διαφορων "οργανωσεων" θα αγωνιζονται για τα "δικαιωματα" τους!

   Ενα απο αυτα θα ειναι και η αναγνωριση τους ως "μακεδονικη"

   εθνοτικη "μειονοτητα"!

   Και το αυτονοητο δικαιωμα τους να διδασκονται την "μακεδονικη

   γλωσσα"!

   Πολυ ευστοχες οι παρατηρησεις σου ,ανωνυμε.

   Αν τις διαβαζε ο ξεφτιλας κοτζιας ,θα αλλαζε εσωρουχο.


   ΓΜ

   Διαγραφή
 2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία μακεδονική μειονότητα μακεδονικής εθνικής ή φυλετικής καταγωγής ή "συνείδησης" διότι ούτε υπήρξε περιγραφικά και ιστορικά κάτι τέτοιο ως εθνική ιδιότητα ή φυλετικός προσδιορισμός. Ούτε οι αρχαίοι μακεδόνες αποτελούσαν Έθνος, ούτε η γλώσσα των κατοίκων των Σκοπίων και αυτοαποκαλούμενων μειονοτικών "μακεδόνων" στην Ελλάδα είναι η αρχαία μακεδονική -ελληνική, ούτε σημαίνει πως επειδή κατοικούν μετά τον 6-7 αιώνα Μ.Χ. στα όρια ή εντός της αρχαίας Μακεδονίας (Παιονία και Μακεδονία) μπορούν να σφετερίζονται κατά συνάφεια ονομασία εθνικής ταυτότητας.
  Υπάρχουν παρά μόνο ολιγομελείς οργανώσεις δίγλωσσων που μιλάνε το σλαβικό-βουλγαρικό ιδίωμα και κάποιες οργανώσεις σε Αλβανία και Ελλάδα και Βουλγαρία που χρηματοδοτεί ο Σόρος με κυριότερη έκφανση ένα κομματίδιο "ευρωπαϊκή ελεύθερη συμμαχία" που είχε συνεργαστεί με την ΟΑΚΚΕ.

  Κατά τη wikipedia.
  'Το 1996, ενώ στις ευρωεκλογές του 2009 κατήλθε με την ονομασία «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο» και έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%), από τις οποίες οι 2.594 στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας.[11] Το 1994, το Ουράνιο τόξο, πριν τα γεγονότα του 1995 είχε αποσπάσει στο Νομό Φλώρινας 2.250 ψήφους - ποσοστό 5,7%. [12] Στις Ευρωεκλογές 2009 έλαβε 1.195 ψήφους, ποσοστό 3.69 %, στο Νομό Φλώρινας.'

  Εάν αναγνωριστούν ως Μακεδόνες μέσω της παραχώρησης του ονόματος στα Σκόπια και μέσω αναγνώρισης εθνοτικής ταυτότητας θα έχουν απαιτήσεις σαν να ήταν πολυπληθή μειονότητα στο Ελληνικό έδαφος της περιφέρειας της Ελληνικής Μακεδονίας σε σχέση και με τους δήθεν αυτόχθονες, κατασκευασμένους εθνικά "μακεδόνες" που θα κατοικούν στη γειτονική χώρα, στα Σκόπια δηλαδή που θα περιέχει συνθετικό τον όρο Μακεδονία οριστικά, διεκδικώντας πάνω από συμφωνίες και συνταγματικές αλλαγές όλη την αρχαία περιοχή.

  Θα απαιτούν με μεγάλη δυναμική μέσω διεθνών οργανώσεων (αν όχι των ίδιων άμεσα) εκπαιδευτικές δομές βασισμένες σε ιστορικά και γλωσσολογικά ψεύδη και ταυτότητας έθνους που θα καθιερωθεί υπερπρονομιακά διχαστικά και εκβιαστικά εντός της Ελλάδος με αλλεπάλληλες συμφωνίες.

  Σε περίοδο αποσταθεροποίησης από αυτή τη λεπτομέρεια θα είναι εξαιρετικά εύκολο να πιαστούν οι προστάτιδες δυνάμεις του "μακεδονικού" έθνους και των κατασκευασμένων μειονοτήτων περιφερειακά που θα υπάγονται σε πλαίσια προστασίας αυτοχθονίας για να επιβάλουν το τελειωτικό χτύπημα ενεργοποιώντας καθεστώς όπως στα Ιμια ή τετελεσμένα ανάλογα της Κύπρου. Τα τετελεσμένα ήδη ενεργοποιούνται με την αναγνώριση. Δεν πρέπει να υπάρξει καθησυχασμός.
  Το τελευταίο στάδιο απώλειας της Μακεδονίας ισχύει ήδη με την επικύρωση παράδοσης του ονόματος μέσω της Ελλάδος.
  Εν καιρώ ακόμα ειρήνης οικονομικά και διοικητικά η Ελληνική Μακεδονία θα περνάει ταχύτητα στους κατασκευασμένους εθνοτικά "κληρονόμους" της και γεωπολιτικά "πατρώνες" της, την Τουρκία, κατασκευάζοντας κάτι μεταξύ οθωμανικής και δυτικοποιημένης επενδυτικής ομοσπονδίας με έξοδο και άρα δικαιώματα ΑΟΖ στο Αιγαίο. Φυσικά η Θράκη θα είναι και αυτή χαμένη ενώ γνωρίζουμε πως ήδη παραβιάζεται η συνθήκη της Λωζάνης μέσω των "αυτοπροσδιορισμών".
  Η στοιχειοθέτηση της προδοσίας είναι απόλυτα τεκμηριωμένη.

  Καμία συνωμοσιολογία κανένας "εθνολαϊκισμός", μόνο δεδομένα βάσει της περίπτωσης και τι έχει διδάξει κραυγαλέα το "ρευστό" διεθνές δίκαιο σε άλλες περιπτώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "ΓΜ" "Δηλαδη θα υπαρχουν "Μακεδονες" ΚΑΙ στην "Ελληνικη Μακεδονια", που

  μεσω διαφορων "οργανωσεων" θα αγωνιζονται για τα "δικαιωματα" τους!"

  Θα λειτουργήσει διαλυτικά ως τίτλος ιθαγένειας απο τις ΕΟΖ οικονομικές ζώνες, σκέψου και τι διαστάσεις μπορεί να πάρουν τα hot spot μακροπρόθεσμα ως προς τα πραγματικά αίτια δημιουργίας της κατάστασης. Πιθανόν θα δημιουργηθεί εναλλακτική "ταυτότητα" για αλλοδαπούς παράλληλα με τον ισλαμικό αυτοπροσδιορισμό, ή θα επιβληθεί ως αντίδραση στην κεντρική αθηναική διοίκηση ώστε οι βορειοελλαδίτες να ακολουθήσουν οδηγώντας του το Κράτος εκεί σε μια ανεξάρτητη Μακεδονική ομοσπονδία διζωνικού τύπου με τα Σκόπια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]