Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το αλφάβητο της διπλωματίας και οι προκλήσεις Αλβανών πολιτικών


Η ακατανόητη λογική Κοτζιά, ο «διάλογος» με την Τουρκία, οι αλβανικές αντιδράσεις για την εκταφή Ελλήνων στρατιωτών και η αλβανοποίηση της ΠΓΔΜ

Όταν είσαι σε αδυναμία, κάνεις συντήρηση. Δεν επιχειρείς επίλυση θεμάτων από δυσχερή θέση. Το αλφάβητο της διπλωματίας. Αλλά, μάλλον στην Ελλάδα το αλφάβητο το διαβάζουμε ανάποδα. Και όχι μόνο το αλφάβητο.

Μόνο ένα πράγμα δέχομαι στην πολιτική Κοτζιά. Να τραβά σε μάκρος τις συζητήσεις, επιδιώκοντας την αποτυχία τους που να αποδοθεί στην άλλη πλευρά. Ο,τιδήποτε άλλο συμβαίνει, δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική του. Όμως, η ενεργή συμμετοχή του Ν. Κοτζιά, υπέρ του Σχεδίου Ανάν, είναι κάτι που δεν μου επιτρέπει να είμαι αισιόδοξος, όσο θέλω, για την πορεία των εθνικών μας θεμάτων.

Την δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Έλληνες ψαράδες στα σύνορα με την Τουρκία περιέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Αλιέων Καλύμνου "Ποσειδών", Κώστας Σαρούκος. «Δεν μπορούμε να ψαρέψουμε στα νησιά μας. Έρχονται και μας εμβολίζουν και θα μας βγάζουν και όπλα οι Τούρκοι», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Ο Ν. Κοτζιάς μάς διαβεβαιώνει ότι με τον διάλογο λύνονται τα προβλήματα με τους Τούρκους. Χωρίς τον διάλογο, τι άλλο θα συνέβαινε δηλαδή; [Και δεν είναι μόνον οι Τούρκοι. Αλλά και οι Ιταλοί ψαράδες που έρχονται μέχρι έξη μίλια έξω από τα νησιά του Ιονίου, επειδή δεν υπογράφουμε τα όρια της ΑΟΖ μας, τα οποία οριοθετήθηκαν με συμφωνία των Ιταλών, από το … 1977. Θέτει εμπόδια το αρμόδιο ιταλικό υπουργείο].

Η συμπεριφορά των Αλβανών πολιτικών δεν αποτελεί απλώς αθλιότητα, αλλά εξαχρείωση. Ο πρόεδρος του Τσάμικου κόμματος δήλωσε ότι η κατασκευή τάφων για τους Έλληνες στρατιώτες στην Αλβανία παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις. Σύμφωνα με τον Ιντρίζι τα μέλη των ελληνικών οικογενειών με το να μη λαμβάνουν τις σορούς των νεκρών στρατιωτών από εκεί που έπεσαν, μετά από λίγα χρόνια, με βάση την αρχή "όπου έχουμε νεκροταφείο, έχουμε πατρίδα", θα διεκδικήσουν αλβανικά εδάφη. Και υποστηρίζει ότι οι Έλληνες στρατιώτες μπήκαν στην Αλβανία ως εισβολείς.

Και βρέθηκε και άλλος της ίδιας ποιότητας, της Ενωμένης Αλβανίας, αυτός. Ο Ταχίρ Βελίου, που δηλώνει ότι «Θα γίνουν εκταφές, τάχα, των Ελλήνων στρατιωτών. Είναι φανταστικές αυτές οι εκταφές στο αλβανικό έδαφος, αφού κανένας Έλληνας στρατιώτης δεν ήρθε στο αλβανικό έδαφος και έτσι δεν υπάρχουν οστά Ελλήνων στην αλβανική επικράτεια». Τα αντίθετα λέει αυτός, αλλά πάντα κατά των Ελλήνων.

Μένω στην Αλβανία. Στο πλαίσιο του έτους Σκεντέρμπεη -επέτειος των 550 ετών από το θάνατό του-, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα παρακολούθησε την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Παλάτι των Συνεδρίων. Ο Ράμα τόνισε ότι ο Σκεντέρμπεης ήταν ηρωική μορφή και «για τον ήρωά μας υπάρχει μεγάλη αγάπη παντού στον κόσμο. Είναι βασικό (ιστορικό) στοιχείο για όλους τους Αλβανούς».

Ότι ο "Σκεντέρμπεης" λεγόταν Γεώργιος Καστριώτης και ως χριστιανός πολέμησε εναντίον μουσουλμάνων, το λησμόνησαν! Όμως, ο Ράμα επέβαλε και πραγματοποιήθηκε τελετή για τον Κατριώτη-Σκεντέρμπεη στο Κοινοβούλιο των… Σκοπίων. Και όχι μόνον αυτό, αλλά εκδόθηκε και γραμματόσημο στα Σκόπια για τον ήρωα των Αλβανών. Η αλβανοποίηση των Σκοπίων προχωρεί, κι εμείς συζητούμε για την ονομασία, και δεν τους αφήνουμε να λύσουν μεταξύ τους τις διαφορές, γνωρίζοντας τι σημαίνει αυτό.

Καλλισθένης εν δήμω
VoriaΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]