Top Social Icons

Menu Right

Left Sidebar
Left Sidebar
Featured News
Right Sidebar
Right Sidebar

11 Αυγ 2017

Φθόνος κατά των αρίστων ή φθόνος κατά του Ανθρώπου;


Του Αλέξανδρου Δρίβα

Γνωρίζουμε από την Οικονομία, πως ο χρυσός δεν χάνει την αξία του ακόμη και στον πόλεμο. Ο βασικός λόγος για τον οποίο καμιά κοινωνία δεν αφανίστηκε από την ιστορία της ανθρωπότητας από κάποια οικονομική ύφεση, είναι γιατί ο χρυσός κράτησε την αξία του σε κάθε μορφής κακουχία. Ποιός χρυσός; Οι ανθρώπινες ικανότητες. Tα τελευταία ψηφίσματα της κυβέρνησης που αφορούν την παιδεία, έχουν ήδη γίνει αντικείμενα σφοδρής κριτικής από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η σφοδρή κριτική είναι και η μόνη βάσιμη ελπίδα που υπάρχει. Το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής που αφορά τη γελιοποίηση της αριστείας καθώς αυτή μπαίνει στην κληρωτίδα για τους υποψήφιους σημαιοφόρους στα δημοτικά σχολεία, αναλώνεται στον φθόνο που κατέχουν πολλοί θιασώτες αφηγημάτων, πολλοί από τους οποίους, σήμερα κυβερνούν. Είναι όμως έτσι;

Το όνειρό τους, γίνεται πραγματικότητα

Πάνω στα ρήματα «θέλω» και «μπορώ», στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται η πορεία της ανθρωπότητας πάνω στην ιστορική γραμμή. Oι ανθρώπινες ικανότητες, από την εποχή του Ανθρώπου του Κρο-Μανιόν, φύουν από την ίδια την ανθρώπινη φύση και εξελίσσονται χάρη στην εκπαίδευση.

Στο έργο του Αριστοτέλη, εκπαίδευση, αρετή και έθος αποκτούν διαλεκτική σχέση. Ολόκληρη η πρόοδος της ανθρωπότητας, εξελίχθηκε πάνω στην παράδοση μάθησης και στη μετέπειτα, εξέλιξη αυτής. Η λεγόμενη καινοτομία, ήταν αυτή που έκανε τον Άνθρωπο του Κρο-Μανιόν να υπερισχύσει έναντι του Ανθρώπου του Νεάντερταλ. Τα «σοφιστικέ» όπλα και εργαλεία του πρώτου, ήταν εκείνα που οδήγησαν το είδος αυτό σε εξελικτική επιτυχία. Επιχειρήματα που δανειζόμαστε από τις επιστήμες όμως, πολλές φορές βάλλονται. Από ποιούς βάλλονται; Από εναγκαλισμένους και εναγκαλιζόμενους με αφηγήματα και ιδεολογήματα.

Ιδεολογική λαφυραγωγία και ο δαρβινισμός ενός πολιτικού Medrano

Ο γράφων πιστεύει στην διεπιστημονική προσέγγιση του αληθούς και θεωρεί οτι οι ονομαζόμενες (πλέον) παραδοσιακές ιδεολογίες, έχουν παρακμάσει στο σύνολό τους σε όλον τον κόσμο. Η ελληνική κυβέρνηση, εφόσον ξεγέλασε τον ελληνικό λαό και δεν κατάφερε να έλθει στην πολυπόθητη ρήξη με λόμπι και κυβερνήσεις που διαλύουν την Ε.Ε, αφοσιώθηκε σε ένα ιδεολογικό έργο. Με σφύρα και καλέμι, η ιδεοληπτική λαίλαπα έχοντας σύμμαχο ένα ουδέτερο «αριστερό ψαλτήρι» που ονομάζεται ακροκεντρώος χώρος, ακυρώνει όχι μόνο τα όσα ενώνουν τον Ελληνισμό ανά τις χρονικές περιόδους αλλά στρέφεται και εναντίον της ίδιας της φύσης.

Η ελληνική αριστερά, σε αντίθεση με την αριστερά που έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη, παραμένει μονολιθική, καχεκτική και αυταναφορική. Σύμφωνα με την πιο ακραία της μορφή που υπακούει συνοπτικά στο «δεν έχει η θάλασσα σύνορα», η κυβερνώσα ελληνική αριστερά έχει ξεπεράσει τον ίδιον τον πολιτιστικό σχετικισμό και έχει αγγίξει την το σημείο της ιδεολογικής εμπάθειας με τα εγχώρια ήθη και έθιμα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί τριτοκοσμικούς όσους προσεύχονται και όσους παρελαύνουν. Πολιτικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης δίνουν το «παρών» σε παρελάσεις ομοφυλοφίλων αλλά δεν επιθυμούν την ύπαρξη παρελάσεων που τιμούν το Έθνος. Όντας εκτός των διεθνών εξελίξεων και αδιαφορώντας για τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στον δυτικό κόσμο, (που προσπαθεί να σφυρηλατήσει ταυτότητα) πολιτεύονται ακόμη εντός του μηδενιστικού πλαισίου που εδώ και αρκετό καιρό, έχει αποκηρύξει ο δυτικός κόσμος.

Γιατί όμως μιλούμε για ιδεολογική εναντίωση κατά της φύσης; Αρχικά, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η έννοια «φύση» για τους θιασώτες των μηδενιστικών αφηγημάτων, η έννοια της «φύσης» έχει ταυτιστεί με τον Δαρβινισμό και άρα με τον φασισμό. Ο πληθωρισμός των χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούν για να καταδικάσουν οποιονδήποτε διαφωνεί, πλαισιώνεται γύρω από την έννοια του «φασισμού». Η χρήση της ευγονικής από τη ναζιστική Γερμανία, συλλήβδην καθιστά –γι’αυτούς- την ενοχοποίηση της φύσης και των επιλογών της. Ο ανθρώπινος βίος ακολουθεί τον κύκλο ακμής και παρακμής. Στο ενδιάμεσο, προσπαθεί να πράξει οτιδήποτε είναι σύμφυτο με το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του, που είναι ο θεμέλιος λίθος της ύπαρξής του.

Η λαφυραγωγική λαίλαπα που κυβερνά τη χώρα έχει μια συγκεκριμένη οπτική πάνω στα ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα. Γιατί δεν επιθυμούν την αριστεία; Επειδή δεν επιθυμούν τη διάκριση. Το επόμενο ερώτημα, εύλογα είναι γιατί δεν επιθυμούν τη διάκριση (χρησιμοποιώντας την ισότητα); Το αφήγημά τους έχει για μεταφυσική την υπεραξία και μόνο αυτή. Οι ικανότητες και οι κλίσεις, ενοχοποιούνται καθώς ο έχων μια κλίση θα τη χρησιμοποιήσει για να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η κλίση και η ικανότητα που έχει, η «αριστεία» του, θα δημιουργήσει ανισότητα. Τι και αν η φύση «μισεί» την ομοιομορφία και επιθυμεί την ποικιλομορφία, το ιδεοληπτικό αφήγημα επιθυμεί την επιβολή της δικτατορίας του ανταγωνισμού προς τα κάτω. Είναι οι άνθρωποι που τον Νίκολα Τέσλα θα τον έβαζαν σε φυλακή όχι γιατί θα αποδείκνυε κάτι που δε θα ταίριαζε σε κάποιο θεοσοφικό σύστημα, αλλά γιατί θα είχε πετύχει την γνώση μιας σπουδαίας ανακάλυψης-εφεύρεσης.

Μίσος για ό,τι συνιστά τον άνθρωπο

Η πολιτική κοινωνιολογία μας κάνει γνωστό το οτι ο άνθρωπος επιθυμεί να διατηρεί τη δική του σφαίρα. Αν αυτή σε φιλοσοφικό επίπεδο του δίνει μια λύση –έστω προσωρινή- στο ερώτημα-πάθος της ύπαρξης, τότε του το κατοχυρώνει λόγω της ελευθερίας του αυτοπροσδιορισμού του (και επομένως, του ετεροπροσδιορισμού του). Δεν είναι διόλου τυχαίο οτι τα σπλάχνα αυτών των ιδεοληπτικών αφηγημάτων, ξεκίνησαν να βάλλουν κατά της ιδιοκτησίας η οποία συνιστά το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Ο άνθρωπος, δεν είναι tabula rasa όσο και να το ήθελαν οι οικοδόμοι του μηδενισμού που με θράσος καπηλεύονται έννοιες όπως «αλληλεγγύη» και «ισότητα» για να κραυγάσουν όχι τον θαυμασμό, αλλά τον οίκτο για την πεμπτουσία της Δημιουργίας, τον Άνθρωπο. Θα ήταν πρακτικό για κάθε ιδεοληπτικό να είναι ο άνθρωπος tabula rasa και μέσα από την προπαγάνδα να προγραμματίζεται, όμως για καλή μας τύχη, η φυσική επιλογή αδιαφορεί για τη γνώμη του Κυρίου Βούτση και του Κυρίου Γαβρόγλου.

Κατά την Ορθοδοξία, είμαστε εικόνες θεού. Η «σύγχρονη» σε ιδέες κυβέρνηση, επιθυμεί τη δημιουργία ενός όχλου ο οποίος θα είναι εικόνα προλετάριου. Σαφώς και «πόλις κορφώνει άνθρωπον». Αυτή η κυβέρνηση, βλέποντας παντού Βάρκιζες, παντού «ταξικό μίσος», επιθυμεί να δημιουργήσει εκείνο το εκλογικό σώμα που θα την επανεκλέγει. Μόνο ένα άοσμο, άμορφο εκλογικό σώμα που δεν έχει θέσει την υπαρξιακή του συγκρότηση κάτω από μια ταυτότητα που μοιράζεται με τους οικείους του μπορεί να ανανεώνει μια τέτοια ιδεοληπτική λαίλαπα. Η φτωχή και ενδεής επιχειρηματολογία για το έγκλημα που διέπραξαν βάζοντας το σύμβολο της σημαίας σε πλειστηριασμό…μέσω κλήρωσης, είναι οτι με κλήρωση διεξάγονταν οι διαδικασίες απόδοσης και απονομής αξιωμάτων στην Αρχαία Αθήνα. Τι άλλο λοιπόν περιμένετε από ανθρώπους που ταυτίζουν το βραβείο με το αξίωμα; Πώς να μην είναι ιδεοληπτικοι λαφυραγωγοί;

* Ο Αλέξανδρος Δρίβας είναι υποψήφιος διδάκτωρ διεθνών σχέσεων.
Πηγή "Ανιχνεύσεις"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

4 σχόλια:

 1. 1/4
  ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ , ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΕΣΜΙΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ!!!
  ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ.!
  ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΝΟΝΤΑΙ ΩΣΑΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ΤΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ- ΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘ’ ΟΜΟΙΩΣΙΝ ΑΥΤΟΥ!!!


  “Η λεγόμενη καινοτομία, ήταν αυτή που έκανε τον Άνθρωπο του Κρο-Μανιόν να υπερισχύσει έναντι του Ανθρώπου του Νεάντερταλ”

  Μόνο που ο ανθρωπος τότε δεν υπήρχε για να παρατηρήσει και να καταγράψει όλη αυτην την εξέλιξη. Η θεωρία αυτή μας φορέθηκε καπέλο ΕΝΤΕΛΏΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ , ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ μέσα σε 30 χρόνια.

  Τριάντα χρόνια ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ήσαν αρκετά – ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ για τους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ “προοδευτικούς” να ανατρέψουν ολην την ΔΕΞΙΑ κοσμοθεώρηση!

  Θεωρίες οι οποίες μέσα σε 30 χρόνια χωρίς καμία απόδειξη έγιναν δεκτές όχι μόνο από τους επιστήμονες(ποίος το διαβεβαιώνει αυτό;) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
  ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , όλους δηλαδή τους κατοίκους του πλανήτη! Έπιαναν έναν έναν και των ρωτούσαν εάν απαρνιέται την θρησκεία του και αυτοί ΟΛΟΙ οι άνθρωποι τους απάντησαν ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ
  ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
  …ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΡΘΙΑ ΔΙΠΟΔΑ!

  Τα παρακάτω από την γνωστή …για την εγκυρότητα των απόψεων της μαρξιστική βικηπεδια!
  “Ο δε Δαρβίνος ΠΟΤΕ δεν ισχυρίσθηκε πως υπάρχει εξέλιξη από το ένα είδος στο άλλο, αλλά εξέλιξη μέσα στο ίδιο το είδος! Αυτά είναι λεπτομέρειες για τους …προοδευτικούς!

  “Οι λεπτομερείς παρατηρήσεις του στη βιολογία και τα δείγματα άγριας ζωής και απολιθωμάτων που συνέλεξε τον οδήγησαν να μελετήσει την ποικιλομορφία των ειδών και να αναπτύξει τη θεωρία του για τον μηχανισμό της φυσικής επιλογής το 1838….

  Κατά τη δεκαετία του 1870 η επιστημονική κοινότητα αλλά και η κοινωνία γενικότερα έχουν πλέον αποδεχτεί τη θεωρία της εξέλιξης ως δεδομένο…”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 2/4

  Η ΨΕΥΔΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΠΛΑΝΙΣΗ ΤΗΣ.

  Διάβασα ένα κείμενο που δημοσιεύεται στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, με τίτλο: Η Ακαδημία Αθηνών προσυπογράφει κοινή δήλωση για την Διδασκαλία της Εξέλιξης, που δυστυχώς μόνο συνθήματα και γενικόλογες εκφράσεις χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση, στιγματίζοντας όσους τυγχάνει να έχουν διαφορετική γνώμη.

  Όμως τώρα δεν σταματούν εκεί αλλά θέλουν να επιβάλουν την άποψη τους και μάλιστα χρησιμοποιώντας το όνομα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, και εξουθενώνοντας τους φρονώντας διαφορετικά με κουτοπονηριά, όπως φαίνεται στο μανιφέστο τους.
  Η ανωνυμία του κειμένου και ο τίτλος του θέτει κάποια ερωτήματα.
  Πως μπορεί ένας άυλος οργανισμός ή σωματείο να υπογράφει και να προσυπογράφει; Ή συλλήβδην όλοι οι ακαδημαϊκοί προσυπογράφουν αυτό το κείμενο, οπότε πρέπει και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ή αυτοί που το προσυπέγραψαν και το επαύξησαν δεν έχουν το θάρρος της επωνυμίας, και κρύβονται κάτω από τον τίτλο, πράγμα που νομίζω είναι και ανήθικο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 3/4
  Πάμε λοιπόν να ελέγξουμε τις λανθασμένες θεωρίες και απόψεις του τελευταίου αιώνα που μόνο σύγχυση και σκοταδισμό φέρνουν στο μυαλό όσων διψάν για την αλήθεια και που όχι μόνο απομακρύνουν από την αλήθεια αλλά είναι τα καινούργια ψεύδη της αθεΐας, που παλευεύει άλλη μια φορά κατά της πίστεως αλλά όπως πάντα με την χρήση του ψεύδους και της απάτης. Την επαναδιακήρυξη μίας άθεης κατάστασης, της απoπνευματοποίησης, της υλοφροσύνης, που κατευθύνεται μετα λόγου αποκλειστικά και μόνον στις υλικές απολαύσεις διαγράφοντας οτιδήποτε υπερφυσικό και που προκύπτει από την φράση αυτή της διακήρυξης τους: "Η γνώση του φυσικού κόσμου στον οποίο ζουν (εννοεί οι άνθρωποι), προσφέρει την δυνατότητα να ικανοποιούν τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους και να προστατεύουν τον πλανήτη." Να λοιπόν που αποφάσισαν κάποιοι για εμάς, πως θα ικανοποιούμε όλες τις ανάγκες μας ως άνθρωποι. Ιδού το μαντρί στο οποίο θα πρέπει να κλειστούμε. Να πως θα λύσουμε όλες τις ανάγκες του ανθρώπινου είδους! Ονομάζεται "γνώση του φυσικού κόσμου". Μακάρι να ήταν και ειλικρινής η διακύρηξη, διότι η ειλικρινής φυσική γνώση οδηγεί στην γνώση του αληθινού Θεού, "τα γαρ αόρατα αυτού τοις ποιήμασι νοούμενα καθοράται" (Απ. Παύλος)
  Σήμερα ευτυχώς ο κάθε ένας και κάθε μία είναι ελεύθερος στο να πιστεύει αυτό που θέλει. Και αυτό είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας μέσα από πολύ αίμα και δάκρυα. Όμως παράλληλα σήμερα υπάρχει ένας κυκεώνας πίστεων και δοξασιών και τελικά πολλοί μπερδεύονται και ζαλίζονται και προτιμούν τον εύκολο δρόμο του να μη πιστεύουν σε τίποτε ή να πιστεύουν σε ότι προσφέρεται ως μοντέρνο και ως τελευταίο απόφθεγμα της επιστήμης θεωρώντας το ως το πιο αξιόπιστο. Όμως ο προσεκτικός ερευνητής θα διαπιστώσει ότι σε αυτό τον τομέα υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση και παραπλάνηση για σκοπούς όπως εντυπωσιασμού, αισχρού κέρδους νόμιμου κατά τα άλλα ή και πιό δυσδιάκριτους.
  Ας σημειωθεί ότι πολλοί θεολόγοι και κληρικοί και πιστοί δέχονται και προσαρμόζουν την εξήγηση των γραφών σύμφωνα με την τρέχουσα, μοντέρνα αλλά λανθασμένη άποψη της φυσικής της γενετικής και άλλων επιστημών, ταυτιζόμενοι και παραμερίζοντες οτιδήποτε υπερφυσικό και μεταβάλοντες τις ιερές γραφές σε κώδικα φυσικής θρησκείας που κινείται μέσα στα όρια της (εξαπατούμενης) ανθρώπινης λογικής αρνούμενοι έτσι το θαύμα που μπορεί να εκτελεί ο Θεός και στις μέρες μας όπως πάντοτε. Και η πατρίδα μας ευτυχώς είναι ακόμη γεμάτη θαύματα. Αρκεί η επίσκεψη σε διάφορα μέρη της επαρχίας και η συζήτηση με τους παλαιότερους.
  Πάμε λοιπόν να ανακρίνουμε τα δόγματα που μας σερβίρονται στον συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα αν είναι αληθινά ή ψεύτικα.

  https://melodos.com/ilismos.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 4/4

  “Ο γράφων πιστεύει στην διεπιστημονική προσέγγιση του αληθούς και θεωρεί οτι οι ονομαζόμενες (πλέον) παραδοσιακές ιδεολογίες, έχουν παρακμάσει στο σύνολό τους σε όλον τον κόσμο.”

  ΒΟΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕ Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ!


  ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
  Ο Θεόδοτος συνιστά θερμά στους αναγνώστες του την μελέτη αυτού του περιεκτικού και ιδιαίτερα κατατοπιστικού άρθρου.


  Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

  Οι συμβολισμοί που αποδίδονται στις έξι κατευθύνσεις του χώρου, πάνω- κάτω, εμπρός- πίσω, δεξιά - αριστερά, είναι τόσο παλαιοί όσο και ο ανθρώπινος πολιτισμός. Το ον, τόσο στην υλική όσο και στην υπερβατική του διάσταση, δεν υπάρχει μόνο του, ούτε η συνείδηση και η αντίληψη του αναδιπλώνονται μονίμως εντός του, αλλά σχετίζεται με άλλα όντα και με τις ''καταστάσεις-ποιότητες'' που αυτά δημιουργούν. Έτσι λοιπόν, το ον ΚΟΙΤΑΖΕΙ για να αντιληφθεί που βρίσκεται το ''άλλο'', από πού έρχεται και τι αυτό ''φέρνει μαζί του'', ποιες είναι δηλαδή, οι ''ποιότητες'' που το συνοδεύουν: Ο «κάτω κόσμος» είναι ο Άδης, ο χώρος των σκιών και της θλίψης, ο «πάνω κόσμος», είναι ο τόπος των ουρανίων υπάρξεων και του φωτός. «…Ο μεν δίκαιος ληστής ευρίσκεται «εκ δεξιών» του Κυρίου, έχει την όψιν ήμερον και παρακαλεστικήν, ο δε κακός ληστής, οπού είναι σταυρωμένος «εξ αριστερών» του Κυρίου, έχει την όψιν ηγριωμένην…». Οι Πυθαγόρειοι συσχέτιζαν το εμπρός με την δεξιά και το πίσω με την αριστερά. Αρχετυπικά λοιπόν, οι έξι κατευθύνσεις του χώρου έχουν ''χρωματιστεί'' θετικά ή αρνητικά ανάλογα με ποια από αυτές επέλεξε (αρχεγονικά) μία συγκεκριμένη ποιότητα για να φανερωθεί και να εκφραστεί.  Σιτουασιονιστές:"Η ομορφιά είναι στο δρόμο"
  Θα ξεκινήσουμε αυτή την μικρή εργασία, στηριζόμενοι σε μία παραδοχή την οποία είχαμε αναφέρει σε ένα παλαιότερο άρθρο: Ο ραββίνος Jacob Taubes, ο οποίος υπήρξε καθηγητής θρησκειολογίας στο πανεπιστήμιο του Harvard (ιδεολογικά τοποθετημένος στην άκρα αριστερά) στο γνωστό έργο του Abendlandische Eschatologie (= "Δυτική εσχατολογία", που ήταν η διδακτορική του διατριβή), στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζει τον γνωστικισμό και την σχέση του με τα σύγχρονα πολιτικά ρεύματα της αριστεράς. Γράφει λοιπόν τα εξής: «Και...το ότι εδώ δεν πρόκειται για μία παραξενιά της γνώσης, αλλά για ένα βασικό στοιχείο της γνωστικής εξέγερσης (όπως γενικά λέγεται το ριζικό ΠΑΘΟΣ της επανάστασης) φαίνεται καθαρά από τη σύγκριση με τις σύγχρονες τάσεις που διεκδικούν τον όρο «αριστερά» - παρόλο που, ή μάλλον ακριβώς διότι ότι σε όλες τις γλώσσες αυτός ο όρος έχει μία δυσοίωνη και αρνητική έννοια. Είναι αυτονόητο ότι δεν [είναι λόγω] εξωτερικών και τυχαίων αιτίων, όπως για παράδειγμα η θέση των εδράνων στο κοινοβούλιο, που τα σύγχρονα ρεύματα διάλεξαν για τον εαυτό τους το λάβαρο της αριστεράς. Το κάνουν διότι δέχονται θετικά όλα αυτά που ο κόσμος απορρίπτει σαν αριστερά ακριβώς με την γρουσούζικη έννοια που έχει ο όρος.»

  Πράγματι, σε όλες τις γλώσσες ο όρος ''αριστερά'' έχει μία δυσοίωνη έννοια:


  http://theodotus.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html

  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ!
  ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ =ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ - ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

  ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!!!

  ΓΝΩΣΕΣΘΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ!
  ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...