Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απαραίτητη η ενότητα


Η Τουρκία με τις προκλητικές ενέργειές της στην ΑΟΖ της Κύπρου προσπαθεί αφενός να αποτρέψει την Κύπρο να εκμεταλλευτεί τον πλούτο του υπεδάφους της και αφετέρου δοκιμάζει τα όρια αντοχής και ανοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Ελλάδας αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Θα κλιμακώνει βαθμηδόν ώσπου να διαπιστώσει ότι έχει βρει «τοίχο». Έτσι κάνει συνήθως σε αυτές οι περιπτώσεις. Οι επιθετικές ενέργειές της είθισται να εκδηλώνονται, όταν είναι απολύτως σίγουρη για το αποτέλεσμα της σύγκρουσης και όποτε έχει αποσπάσει τη συναίνεση ή έστω την ανοχή των Μεγάλων Δυνάμεων. Όποτε μας κατέσφαζαν συμφωνούσε ή καθοδηγούσε η Δύση.

Τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα θέλουν οι Τούρκοι. Η απομάκρυνσή της από τη Δύση επιταχύνεται. Το εσωτερικό μέτωπο της γείτονος δεν είναι αρραγές. Οι ρωγμές στην ενότητα κράτους και κοινωνικών ομάδων έχουν γίνει πιο ευδιάκριτες μετά την περσινή απόπειρα του πραξικοπήματος που τελικά διεύρυνε τις εξουσίες Ερντογάν.

Φυσικά το σημαντικότερο όλων είναι η ειλημμένη απόφαση των δυτικών να συμμετέχουν στην εξόρυξη των όποιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Όμως, ο Ελληνισμός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Αν προκύψει οποιαδήποτε ένταση, θερμό επεισόδιο ή ακόμα και ολοκληρωτική ρήξη με την Τουρκία, κανείς σύμμαχος (εντός ή εκτός εισαγωγικών) δεν πρόκειται να θυσιάσει υλικούς και ανθρώπινους πόρους για να υπερασπιστεί την πατρίδα μας. Αυτό, ευτυχώς, είναι χρέος, προνόμιο και αποστολή των Ελλήνων.

Επομένως, μια και δεν μπορεί κάποιος να προεξοφλήσει τις εξελίξεις, ο πολιτικός κόσμος της χώρας οφείλει να εκφράσει εμπράκτως την ενότητα του Ελληνισμού και σε συνεδρίαση της Βουλής να ομονοήσει σε ψήφισμα για το αυτονόητο δικαίωμα της πατρίδας μας αλλά και της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο τους. Αυτό το ψήφισμα θα έχει κυρίως συμβολική, εθνική αξία, αφού θα δείξει σε φίλους και αντιπάλους ότι όποιος θίξει μείζονα εθνικά συμφέροντα της χώρας θα βρει ολόκληρο τον Ελληνισμό απέναντί του.

Σε ζητήματα εθνικής επιβίωσης δεν χωρούν οι μικροπολιτικές.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ..
    ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;
    ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΚΑΛΟΤΑΪΣΜΕΝΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΆ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΓΕΛΟΙΩΝ ΕΛΕΕΙΝΕΛΗΝΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ (ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ) ΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ.
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΛΕΙΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ.
    Η ΧΩΡΑ ΑΠΟΙΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΠΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΠΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΑΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΑΚΕΛΕΜΑ..
    ΚΑΙ Η ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ΣΥΣΤΗΝΕΙ.... ΕΝΟΤΗΤΑ.
    ΕΝΟΤΗΤΑ ΩΑΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΠΥΡΓΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΠΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ.
    ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΔΕΞΙΕ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ.
    ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΣΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑΊΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ.
    ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ...
    ΡΕΤΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολα τα κομματα μεσα στο βρωμερο κοινοβουλιο ειναι ΜΙΑ και η ιδια συμμορια που καταστρεψε την Πατριδα και εφερε τους Ελληνες σε τετοια καταντια .
    Οποτε ενωμενοι ειστε και ευτυχως οι περισσοτεροι Ελληνες σας καταλαβαναν .
    Κοντα ειναι η μερα που θα σας πεταξουμε με κλωτσες και μπουνιες εξω απο το σκυλοβουλιο σας και θα σας οδηγησουμε σε αγροτικες φυλακες για ολη σας την μιζερη ζωη σας . ( μην σας ταιζουμε και παλι ) Οι περιουσιες σας θα επιστρεψουν στο κρατος ΜΑΣ το Ελληνικο και οι απογονοι σας θα εξοριστουν .

    ΥΓ Απο το 1985 καταλαβα οτι και οι 300+την γλαστρα σας ( τον προεδρο της κοινοβουλευτικης συμμοριας σας ) ειστε ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]