Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένα βήμα πριν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο λόγω... Ερντογάν!

Η Τουρκία προκαλεί την οργή του Πούτιν 
και ανοίγει την πόρτα της κόλασης
Ο παρανοϊκός Ερντογάν επιχειρεί να ξεκινήσει ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο...!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Για όσους παρακολουθούν την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν και την επιδιωκόμενη στρατηγική της Άγκυρας στη Μέση Ανατολή, ήταν σχεδόν αναμενόμενη η επίθεση και κατάρριψη κάποιου ρωσικού αεροσκάφους από την τουρκική πλευρά. Αν και η «επιλογή» επίθεσης και κατάρριψης σε ένα παλαιάς τεχνολογίας ρωσικό μαχητικό, από τουρκικά F-16 σηματοδοτεί την σκοπιμότητα της ασφαλούς κατάρριψης, αλλά και επιχειρεί να εισάγει – αναδείξει την ανωτερότητα της δυτικής πολεμικής μηχανής, η ουσία δεν χάνεται. Η Τουρκία επιχείρησε επιθετικά και κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, εντός του Συριανού εναέριου χώρου, το οποίο πετούσε με την άδεια της συριακής κυβέρνησης και επιχειρούσε σε περιοχή όπου κινούνται δυνάμεις των τζιχαντιστών, αλλά και Τουρκμένοι, των οποίων την «προστασία» ανέλαβε αυτοβούλως η Άγκυρα… Και αυτή η τουρκική πρόκληση αποκλείεται να μην απαντηθεί από τον Πούτιν, ο οποίος γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις στοχεύσεις της Άγκυρας, αλλά και όλες τις τουρκικές «δραστηριότητες» και τις σχέσεις στοργής μεταξύ Άγκυρας και DAESH.

Η τουρκική αντίδραση, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται όχι τόσο στο ότι το ρωσικό μαχητικό εισήλθε οριακά στον εναέριο χώρο τους, αλλά στο ότι επιχειρούσε σε περιοχές που κατοικούν Τουρκομάνοι, τους οποίους η Άγκυρα έχει δεσμευθεί να υπερασπίσει, καθώς θεωρούνται Τούρκοι στην καταγωγή, ενώ παραδοσιακά αποτελούσαν και το μακρύ χέρι της τουρκικής στρατηγικής στην περιοχή.
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως οι ρώσοι χειριστές του καταρριφθέντος αεροσκάφους γλίτωσαν από την συντριβή κάνοντας χρήση του συστήματος διάσωσης και έφτασαν με ασφάλεια στο έδαφος. Εκεί, σύμφωνα με υλικό που διοχετεύθηκε λίγη ώρα μετά την κατάρριψη, συνελήφθησαν από τζιχαντιστές και ένας από τους πιλότους βρήκε φριχτό θάνατο, ενώ ο άλλος –σύμφωνα πάντα με επαληθεύσιμες πληροφορίες- κρατούνταν από τουρκμάνους και βρέθηκε αργότερα νεκρός από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν στην περιοχή για να περισυλλέξουν τους ρώσους αεροπόρους. Στην περιοχή επιχειρεί για και ρωσικό ελικόπτερο στα πλαίσια διάσωσης των πιλότων, όμως κατά τη διάρκεια των ερευνών που διεξήγαγε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κατέπεσε...!Αυτό ήταν το σκηνικό έως τις 12 μ.μ. το πρωί της Τρίτης. Όμως, το παρασκήνιο φαντάζει πολύ «ιδιαίτερο», αφού οι τούρκοι ισχυρίζονται πως προχώρησαν στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους επειδή αυτό κινούνταν μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο (είχαν προειδοποιήσει μάλιστα τους ρώσους), ενώ την ίδια τη στιγμή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας –δημοσιοποιώντας στοιχεία- ισχυρίζεται πως η κατάρριψη έγινε ενός του Συριακού εναέριου χώρου. Και στο σημείο αυτό ξεκινά μία αντιπαράθεση, το τέλος της οποίας κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, αφού η Τουρκία προκαλεί ευθέως την οργή του Πούτιν, ενώ ο Ερντογάν απευθύνθηκε στο ΝΑΤΟ, ζητώντας –προφανώς- την προστασία της Δύσης απέναντι στην «ρωσική αρκούδα». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο ρώσος πρόεδρος φέρεται να δήλωσε: "Μας μαχαίρωσε πισώπλατα η Τουρκία που υποστηρίζει τους τρομοκράτες. Μετά την κατάρριψη μάλιστα έχει το θράσος να συγκαλεί το ΝΑΤΟ. Και αναμένουμε να δούμε το NATO τι θα κάνει θα συνταχθεί με την ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις; Με τις ΗΠΑ έχουμε συμφωνήσει να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά η Τουρκία παραβίασε αυτή την συμμαχία. Οι συνέπειες αυτής της εχθρικής ενέργειας θα είναι σκληρές"!

Γιατί προχώρησε ο Ερντογάν σε μία ενέργεια που μπορεί να καταστρέψει την Τουρκία και να ξεκινήσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πρώτο θύμα του οποίου θα είναι ο ίδιος και η χώρα του;
Πώς θα αντιδράσει ο Πούτιν στην τουρκική πρόκληση;
Τι θα απαντήσει το ΝΑΤΟ (βλ. ΗΠΑ) στην έκκληση του Ερντογάν για… προστασία;

Η επιλογή του Ερντογάν έγινε επειδή οι εξελίξεις –με την είσοδο της Ρωσίας στη Συρία και την Μέση Ανατολή- καταστρέφουν τα όνειρα του «σουλτάνου» για να αναδειχθεί η Τουρκία ως ο ισχυρός της Μέσης Ανατολής, ενώ ταυτόχρονα η ανάδειξη του Ιράν, της Συρίας και των Κούρδων αποκόπτουν την Τουρκία από τις οικονομικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής Εγγύς και Μέσης Ανατολής. Με απλά λόγια, η Τουρκία είναι ήδη στο καναβάτσο, εάν δεν υπάρξει κάποια παρέμβαση που θα αποδυναμώσει τους αναδυόμενους ισχυρούς της περιοχής και θα «επανεισάγει» την Άγκυρα με οποιοδήποτε ρόλο στις ό,ποιες εξελίξεις που θα σηματοδοτήσει αυτός ο «νέος παράγοντας».
Η Τουρκία προχώρησε στην κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους (τονίζουμε παλαιωμένης τεχνολογίας) για να εκβιάσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (μέλος του οποίου είναι η ίδια). Και, δεν είναι η πρώτη φορά που η Άγκυρα επιχειρεί κάτι τέτοιο. Τόσο με τα περίφημα χημικά του Άσαντ (που αποδείχθηκε ότι προμήθευσε η Τουρκία στους τζιχαντιστές), όσο και με την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού, ο Ερντογάν προσπάθησε να παρασύρει και να εμπλέξει το ΝΑΤΟ σε έναν νικητήριο για την ίδια και τα συμφέροντά της πόλεμο. Τότε η ηχηρή παρέμβαση της Μόσχας απέτρεψε την απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να επιτεθεί στη Συρία του Άσαντ.
Σήμερα, με την παρουσία και δράση της Ρωσίας στην περιοχή, η ό,ποια εμπλοκή του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας είναι βέβαιο πως θα σημάνει την έναρξη ενός νέου παγκοσμίου πολέμου. Και ο Ερντογάν, που δεν φείδεται ανθρωπιστικών χαρακτηριστικών (αρκεί να δούμε τους νεκρούς μέσα στην Τουρκία το τελευταίο εξάμηνο), είναι βέβαιο πως δεν θα δίσταζε ποτέ να γίνει ο πυροκροτητής μίας παγκόσμιας αιματοχυσίας. Ο πολιτικός «δάσκαλός» του άλλωστε, είναι ο Χίτλερ…

Τα δύο επόμενα ερωτήματα, που αφορούν τους δύο ισχυρούς του πλανήτη, τοποθετούνται ως καταλύτες των ό,ποιων εξελίξεων θα υπάρξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι αποφάσεις της Μόσχας (για «ανταπόδοση» στην Τουρκία), αλλά και η στάση της Ουάσιγκτον, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επειδή, όμως, οι δύο ισχυροί του πλανήτη έχουν γνώση της δύναμής τους και κατανοούν πλήρως τι μπορεί να σημάνει μία μεταξύ τους στρατιωτική αντιπαράθεση, ο γράφων θεωρεί πως θα αποφασισθεί μία «χαμηλών τόνων» αντιμετώπιση της κρίσης που επιχειρεί να δημιουργήσει ο ημιπαράφρονας Ερντογάν, ο οποίος είναι και ο καλύτερος σύμμαχος και φίλος των τζιχαντιστών…
Όμως η δολοφονία των δύο ρώσων πιλότων από τους τζιχαντιστές έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη λόγο στην απάντηση που θα δώσει η Μόσχα στην Άγκυρα, ενώ κάποιοι που τολμούν να αναφερθούν σε σκέψεις για το ποιό θα είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας, τονίζουν πως η λειτουργία των Στενών του Βοσπόρου, και η πιθανότητα απαγόρευσης από τις τουρικικές σε διέλευση ρωσικών πλοίων, είναι μη παραγνωρίσιμη, στην περίπτωση που ο Ερντογάν θελήσει να προκαλέσει ακόμη περισσότερο τον Βλαδιμίρ Πούτιν...
Τονίζουμε, πάντως πως λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία από τους Τουρκομάνους, που διέθεταν πυραύλους εδάφους αέρος που είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία, ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Στενά με επιδεικτικό τρόπο μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα, Radikal! Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μετά της 12 ώρα Τουρκίας το ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία «Yamal», διεβηκε με επιδεικτικό τρόπο τον Βοσπορο για να φτάσει στον Ελλήσποντο, με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα ενωθεί με τις ρώσικες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Παρά το γεγονός αυτό, όμως, θεωρείται άγνωστο τι θα αποφασίσει η Άγκυρα στο προσεχές διάστημα για τη χρήση των στενών του Βοσπόρου, αφού θα πρέπει να περιμένει άμεση περικοπή ή και διακοπή της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Τουρκία...

Κάποιοι αναλυτές, τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την έκρηξη της τρομοκρατίας στην Ευρώπη, έκαναν λόγο για επιχείρηση επαναφοράς της Δύσης στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να μην επιτραπεί στην Ρωσία να καρπωθεί όλα τα οφέλη. Η επιλογή των ΗΠΑ να αρκεστούν σε βομβαρδισμούς και η διστακτικότητά τους να εμπλακούν ουσιαστικά (με χερσαίες δυνάμεις) φαίνεται πως τώρα αντικαθίσταται από την πίεση των εξελίξεων και δη της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Μόσχας. Πίεση που ενδέχεται να κάμψει τις μέχρι τώρα αντιστάσεις της λογικής, δηλαδή της αποφυγής αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, ενώ είναι άγνωστο τι θα κάνει η Κίνα (που έχει ανεβάσει τους τόνους κατά των ΗΠΑ εξαιτίας της Σινικής Νότιας Θάλασσας) με το κινεζικό αεροπλανοφόρο που βρίσκεται στην Λαττάκεια, μέσω του οποίου το Πεκίνο παρατηρεί από κοντά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.
Η ταυτόχρονη παρουσία με πολεμικά πλοία της Γαλλίας, της Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών (και ΝΑΤΟϊκών) χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η έντονη υποβρυχιακή δραστηριότητα στην ίδια περιοχή, σηματοδοτούν μία στάση αναμονής αλλά και άμεσης «απόκρισης» οποιαδήποτε στιγμή υπάρξουν εξελίξεις.
Επίσης η αναμονή ενός αμερικανικού αεροπλανοφόρου (αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα) στην Ανατολική Μεσόγειο, τη στιγμή που η Μόσχα φέρεται να ζήτησε από όλους τους ρώσους πολίτες να εγκαταλείψουν την Τουρκία, ενώ ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κ. Λαβρόφ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Ρωσία και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε έκτακτη σύγκλιση για το απόγευμα της Τρίτης 24/11/2015 (πρώτη φορά μετά το 1950), είναι σημάδια μιάς επόμενης ημέρας που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την έναρξη μίας παγκόσμιας σύγκρουσης με όπλα που είναι ικανά να εξαλείψουν το 1/5 των κατοίκων του πλανήτη.
Ευρωπαίος αναλυτής του Russia Today περιέγραψε ποιά θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας στην τουρκική επίθεση κατά του ρωσικού αεροσκάφους: «Η Ρωσία θα αντιδράσει. Η απάντηση της θα είναι ψυχρή, καίρια, καταλυτική και οι τουρκοι δεν θα προλάβουν καν να αντιδράσουν» (will never see it coming η ακριβής έκφραση).
Μέσα σε όλα αυτά αξίζει να σημειώσουμε πως τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν μεγάλες μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στην συνοριακή περιοχή Τουρκίας - Συρίας όπου βρίσκονται οι Τουρκομάνοι που έχουν δεχτεί τις τελευταίες μέρες ρωσικές επιθέσεις.

Ιδιαίτερης σημασίας, είναι επίσης, η εξέλιξη που αφορά τις "σχέσεις" των ρωσικών δυνάμεων με τις δυνάμεις της συριακής "αντιπολίτευσης". Πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε εντολή στις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται στην Συρία να συντρίψουν τις θέσεις του αυτοαποκαλούμενου «συριακού απελευθερωτικού στρατου» διακόπτοντας κάθε επαφή ή συνεννόηση έδωσε η Ρωσική στρατιωτική διοίκηση.
«Πλέον ο FSA θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση όπως η ISIS και η Ρωσία θα ενεργήσει ανάλογα», δηλώνει η Μόσχα και η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται ως "ξεκαθάρισμα της ομίχλης" που επικρατούσε στις τάξεις των δυνάμεων που μάχονταν κατά των τζιχαντιστών, και ανακουφίζει εκείνους που καμία απολύτως εμπιστοσύνη δεν είχαν στην "συμφωνία" της συριακής "αντιπολίτευσης" (ένοπλο τμήμα) με τον άξονα που αντιμάχεται τους τζιχαντιστές, αφού τη συγκεκριμένη συμμετοχή σχεδόν όλοι θεωρούσαν ως "διπλωματικό επαναπροσδιορισμό", κενό περιεχομένου, που απλά έθετε βάσεις για νέα μεσοπρόθεσμα προβλήματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που προβάλλουν, τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης κατευθύνονται στην «καυτή» περιοχή ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμοπόλεμη επιφυλακή. Αξιοσημείωτες είναι οι αναφορές που μιλάνε για το τουρκικό χτύπημα και την επιλογή του χρόνου, εξαιτίας της σχέσης του υιού Ερντογάν με την μετακίνηση του λαθραίου πετρελαίου των τζιχαντιστών και την ζημία που υπέστη μετά από τα τελευταία ρωσικά χτυπήματα σε εγκαταστάσεις πετρελαίου των τζιχαντιστών και σε εκατοντάδες τουρκικά φορτηγά μεταφοράς πετρελαίου...

Βέβαια, η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, θυμίζει την καταγεγραμμένη (με κάθε μέσο και τρόπο) τουρκική προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο. Ίσως, η Αθήνα θα έπρεπε να ζητήσει άμεσα την παρέμβαση ου ΝΑΤΟ, προκειμένου να μην υπάρξουν εξελίξεις με καταρρίψεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Κι ενώ οι ρώσοι παρουσιάζουν πειστήρια της παράνομης κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, αφού δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, η Ελλάδα είναι σε θέση να προχωρήσει στο δικαίωμα κατάρριψης τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, αφού μπορεί να εμφανίσει χιλιάδες στοιχεία της τουρκικής παραβατικότητας… Και αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει σήμερα από την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύγκλισης του ΝΑΤΟ…

Ενδεχομένως, εάν επιστρατευθεί η κοινή λογική (και όχι τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τα οποία εκπροσωπεί και υλοποιεί η Τουρκία), θα έπρεπε να υπάρξει μία μαζική επίθεση κατά του κράτους τρομοκράτη, δολοφόνου και γενοκτόνου, κατά της Τουρκίας, μέσα στην οποία ανθεί το «πνεύμα του τζιχάντ» και την οποία διοικεί ο ημιπαράφρονας Ερντογάν. Ίσως, με μία τέτοια κοινή ενέργεια των ισχυρών, ο πλανήτης κατορθώσει να απαλλαχθεί από μία σταθερή πηγή προβλημάτων…

ΥΓ: Στο σημείο αυτό και λόγω των συνθηκών που μεταβάλλονται άρδην στην περιοχή, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διατάξει την άμεση επαγρύπνηση του Ελληνικού Στρατού και ιδιαίτερα της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού, σε μήκος ολόκληρης της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία. Ταυτόχρονα, να διαταχθούν οι υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, να περάσουν σε όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών. Κι αυτό επειδή πέρα από την ταχύτητα μεταβολής των συνθηκών, υπάρχει πάντα η πιθανότητα αιφνίδιας κίνησης με επιθετικά χαρατκτηριστικά, που μπορεί να εκδηλωθεί οπουδήποτε από μικρές ομάδες εκπαιδευμένων ανθρώπων, που λειτουργούν εξυπηρετώντας μεγάλα συμφέροντα...
Επίσης, όλα τα τελευταία γεγονότα, μεταναστευτικό, προσφυγικό, ισλαμοφοβία, τρομοκράτες στην Ευρώπη, ο πανικός στις Βρυξέλλες, η κατάρριψη το ρώσικου αεροσκάφους από την Τουρκία, το ISIS, το φιάσκο στην Συρία, η αποτυχία της αραβικής άνοιξης, οι πνιγμοί στο Αιγαίο, το κουρδικό, τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας περιορισμός των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων και η συμπεριφορά του Ερντογάν, η παρέμβαση των Εβραίων στην Γερμανία που έκαναν λόγο για όρια στην μετανάστευση, οι φράκτες που στήνουν τα ευρωπαϊκά κράτη, οι εικόνες με τις χιλιάδες βάρκες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το πανό εναντίον της Τουρκίας στο γήπεδο από τους οπαδούς της Παρί Σεν Ζερμέν, η επίσκεψη των πρέσβεων των χωρών της ΕΕ στην Μυτιλήνη,... όλα αυτά είναι βούτυρο προς αξιοποίηση από την Ελλάδα στα ελληνοτουρκικά, μιας και αυξάνεται εκ των πραγμάτων ο αντιτουρκισμός στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη.
Υπάρχουν όμως πολιτικοί στο μέγαρο Μαξίμου για να τα εκμεταλλευτούν δεόντως;

Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος - Ανοίγουν οι πύλες της κόλασης!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!! ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειλικρινά, πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν ενεργεί αφ' εαυτού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ !!!!!
  ΕΔΩ ΚΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ...ΕΜΠΡΟΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]