Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "κανόνες" λειτουργίας των ελληνικών ΜΜΕ

Γράϕει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράϕος - Συγγραϕέας - Τουρκολόγος

Από τις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα με την δημιουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πριν δεν είχαμε ένα ανάλογο σύστημα ενημέρωσης με κρατικές προδιαγραϕές), υπάρχει και λειτουργεί ένα ϕοβερά αποτελεσματικό σύστημα «πλύσεως εγκεϕάλου».
Το σύστημα αυτό τα τελευταία χρόνια έχει οργιάσει στην εκστρατεία αδρανοποίησης και αποχαύνωσης ενός λαού που έχει παραδοθεί σε ένα κατοχικό καθεστώς. 
Το σύστημα αυτό λέγεται «ΜΜΕ» και λειτουργεί από καλά εκπαιδευμένους δημοσιογράϕους που υπακούουν στις εντολές των «άνω», μορϕοποιώντας την ανθρώπινη μάζα σύμϕωνα με τα συμϕέροντα της Νέας τάξης και της επιχείρησης καταστροϕής του ελληνισμού.
Το σύστημα αυτό έχει κάποιους βασικούς κανόνες στην ενημέρωση για την οποία υποτίθεται ότι εργάζεται και υπηρετεί.
Οι κανόνες αυτοί είναι πολύ χαρακτηριστικοί και έχουν ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που η χώρα αυτή έχει υποπέσει στην κατοχή των μνημονίων και της ξενόϕερτης εξουσίας.

Συγκριμένα: απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για τις αθρόες αυτοκτονίες που συμβαίνουν σε όλη την χώρα. Απαγορεύεται η μετάδοση ειδήσεων για εγκλήματα λαθρομεταναστών και κυρίως απαγορεύεται η αναϕορά στην λέξη λαθρομετανάστης, γιατί θεωρείται ρατσιστική και ϕασιστική.
Απαγορεύονται οι αναϕορές σε συγκεκριμένα επεισόδια κατάσχεσης περιουσιών και στα οικογενειακά δράματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, για να μην εξοργίζεται ο κόσμος ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση και στο ξενόδουλο καθεστώς. Κόβονται ειδήσεις για εξώσεις οικογενειών, χρεοκοπίες άλλοτε κραταιών επιχειρήσεων, ειδήσεις για οικονομικά σκάνδαλα.
Ποιος θυμάται την λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες με τα δισεκατομμύρια ϕοροδιαϕυγής επωνύμων;
Απαγορεύονται ειδήσεις που θίγουν τις καταϕορές παραβιάσεις του ελληνικού συντάγματος που έχουν διαπραχτεί στον «βωμό» των μνημονίων.
Απαγορεύονται οι ειδήσεις και γενικότερα η ενημέρωση για όσα «θερμά» συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά το Αιγαίο. Ένας ακήρυκτος πόλεμος εδώ και χρόνια που τελευταία έχει αναβαθμιστεί και είχαμε μέσα στο τελευταίο εξάμηνο τουλάχιστον τρία «θερμά» επεισόδια για τα οποία κανένα κανάλι δεν μετέδωσε τίποτα.
Απαγορεύονται οι ειδήσεις που θίγουν την παράνομη δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στη Θράκη για να μην ενοχληθεί η Άγκυρα.
Απαγορεύεται οι μετάδοση ειδήσεων σχετικά με τις αντεθνικές δραστηριότητες μειονοτικών βουλευτών είτε αυτοί είναι της δεξιάς είτε της αριστεράς, μέσα στην ελληνική δυτική Θράκη

Καθημερινά προβάλλεται το τεράστιο «έργο» μιας κατοχικής κυβέρνησης που κατάϕερε να «σώσει» την χώρα καταστρέϕοντας τα πάντα. Καθημερινά προβάλλονται ειδήσεις που έχουν τον πονηρό στόχο του διαιρεί και βασίλευε. Προβάλλεται η νομιμότητα μιας κοινωνικής ομάδας που θα πρέπει να στραϕεί ενάντια μιας άλλης ομάδας η οποία ϕοροδιαϕεύγει σκανδαλωδώς, χωρίς όμως να μας πουν γιατί πληρώνουμε τόσους ϕόρους.
Καθημερινά προβάλλεται η αντίληψη ότι μια κοινωνική ομάδα ζει σε βάρος της άλλης, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι «κηϕήνες» εναντίον των ιδιωτικών, ότι οι καταναλωτές είναι εναντίον των ιδιωτικών υπαλλήλων που δεν θέλουν να δουλεύουν τις Κυριακές, ότι ο κόσμος είναι εναντίον των ϕαρμακοποιών γιατί απεργούν και δεν έχει ϕάρμακα λες και όταν είναι ανοιχτά τα ϕαρμακεία μπορεί να πάρει τα ϕάρμακα του, προβάλλεται συνεχώς ότι κάθε απεργία λειτουργεί ενάντια στο κοινωνικό σύνολο που ταλαιπωρείται γιατί δεν μπορεί ο εργαζόμενος να πάει στην δουλειά του άσχετα αν την έχει χάσει και είναι άνεργος, ότι ο άρρωστος πεθαίνει γιατί απεργούν οι γιατροί λες και τα νοσοκομεία λειτουργούν κανονικά, ότι πρέπει οι αγρότες να είναι ενάντια στους ναυτεργάτες όταν απεργούν καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες, γιατί τα προϊόντα τους θα μείνουν αδιάθετα, ότι οι ϕορτηγατζήδες είναι εναντίον των αγροτών που κλείνουν τους δρόμους γιατί διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να είναι αγρότες και… δεν συμμαζεύεται.
Για να μην πάμε στην καθημερινή ενημερωτική λαίλαπα εναντίον συγκεκριμένου κόμματος του οποίου βουλευτές είναι στην ϕυλακή χωρίς δίκη, με αποτέλεσμα όμως το κόμμα αυτό να κερδίζει σε ψήϕους από την αγανάκτηση του κόσμου για το όλο κατοχικό σύστημα που λυσσομανά εναντίον του.
Τέλος προβάλλονται με χαρακτηριστική έμϕαση μια πληθώρα άσχετων και συνήθως πορνογραϕικών εντυπωσιακών ειδήσεων και σκανδαλωδών πληροϕοριών που σκοπό έχουν όχι ϕυσικά να ενημερώσουν τον θεατή ή ακροατή, αλλά να τον αποπροσανατολίσουν, να τον «ζαλίσουν» και να τον κάνουν να μην καταλαβαίνει τίποτα και κατά συνέπεια να μην είναι ικανός να αντιδράσει σε ότι πιο καταστροϕικό μπορεί να εϕαρμοστεί για τον ίδιο και για το μέλλον του. Αυτά τα λίγα για το τεράστιο αυτό θέμα.

Εδώ βέβαια κάποιος θα αντιτείνει ότι ωραία όλα αυτά αλλά στο χέρι σου είναι να πατήσεις ένα κουμπί και να σταματήσεις να δέχεσαι τα «βέλη» της παραπληροϕόρησης.
Αυτή είναι μια ωραία «πρόϕαση έν αμαρτίαις» γιατί με τον ίδιο σκεπτικό να μην μετέχουμε στην δημόσια ζωή γιατί δεν την αποδεχόμαστε, να μην πάμε να ψηϕήσουμε γιατί δεν συμϕωνούμε με το πολιτικό σύστημα.
Έτσι όμως διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο αυτό το σύστημα να μας πατά ακόμη πιο πολύ. 
Το θαυμαστό έργο της λεηλασίας από την κατοχική εξουσία δεν σταματά με την αποχή και την αδιαϕορία στην λαίλαπα των τελευταίων ετών.
Η αντίσταση στην λαίλαπα αυτή απαιτεί ανθρώπους ενημερωμένους και συνειδητούς αλλά και πιστούς στους άξονες που μας κράτησαν ζωντανούς επί αιώνες, (και τους οποίους μισεί χαρακτηριστικά αυτό το μιντιακό σύστημα), δηλαδή στον ελληνισμό και στην Ορθοδοξία.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

 1. Αυτοι που σημερα βγαζουν κυβερνησεις απο την φηφο τους...αυτοι που ζουνε ολους τους ανεργους και δεν εχουμε γεμισει στο δρομο ζητιανους και ψωφιους,τουμπανιασμενους απο την πεινα...αυτοι που εχουν γνωρισει πολεμο και τον φοβουνται...ειναι η κραταια γενια των συνταξιουχων...ολοι αυτοι ειναι κολλημενοι απο το πρωι μεχρι το βραδυ στην τηλεοραση,και θα παρακολουθησουν οτι μα οτι μαλακια τους σερβιρουν...δεν εχουν ουτε την στοιχειωδη κριτικη,και αυτοκριτικη να πουν ΟΧΙ ρε δεν θα δω τουρκικο σηριαλ....ΟΧΙ ρε δεν θα ψηφισω ΝΔ η ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφισω ΤΙΠΟΤΑ συστημικο...συμβιβασμενοι και πιστοι μεχρι μεδουλι απιστευτο και ομως αληθινο...που οφειλεται αυτο μπορει να μου το εξηγησει καποιος;;;εγω προσπαθοντας να το εξηγισω υποθετω πως επειδη αυτη η γενια στα παιδικα της χρονια επι κατοχης κλεινοντουσαν στα κρυφα δωματια και περιμεναν να ακουσουν στα κρυμενα ραδια νεα και την αληθεια μηπως εχουν αυτη την αναμνηση και τους πειθει...οπως και το οτι αυτη η γενια πρωτο απολαυσε καθε νεα εισρροη νεων προιοντων οπως την τηλεοραση...που τους εβγαλε απο την ανοια και εχουν συνδεσει καθε τι με τα νεανικα τους χρονια με αυτη...τι να πω;;;τοση πιστη στα ΜΜΕ ειναι ανεξηγητη..και αυτο εκμεταλλευονται τα θηρια που τα ελεγχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις ιδέα πώς γαντζώνονται από τις επιχειρήσεις τους οι γέροι συνταξιούχοι και παρόλο που τις έχουν μεταβιβάσει στα παιδιά τους επιμένουν να κάνουν κουμάντο και να βασανίζουν τους απογόνους τους; Η ίδια άρρωστη εγωιστική εμμονή ότι "αυτοί ξέρουν" τους οδηγεί και σαν ψηφοφόρους. Ή ίσως να ζηλεύουν τους νέους για την ανατροπή που αυτοί δεν μπορούν να πετύχουν πια και την εμποδίζουν.
   (Δεν είμαι νέα, το αντίθετο θα έλεγα, αλλά είμαι αντικειμενική)

   Διαγραφή
  2. ευχαριστω και χαιρω για την αντικειμενικη σας αποψη...εχω μικρη προσωπικη αντιληψη για αυτο που λετε απο τον πατερα μου ο οποιος θα ηθελε παρα πολυ να γινεται αυτο που περιγραφετε σε επιχειρηση που εκεινος ανοιξε και που εγω συνεχησα εδω και πολλα χρονια επιτυχως...αφου εζησα μεχρι πριν 2 με 3 χρονια καλα την οικογενεια μου ,σπουδασα την κορη μου και τωρα που ζω ανεργος και ανασφαλιστος εχω ενα μικρο μαξιλαρακι που ακομα με κραταει ορθιο...μα δεν του εκανα το χατηρι και με διαφορα προσχηματα τον αφησα ελαφρως απεξω.Στην αποψη σας αυτη συμφωνω με το "αυτοι ξερουν"μονο που δεν ξερουν οτι τα πραγματα αλλαζουν καθε μερα...και τον μικροεπαγγελματια της γειτονιας... πλεον η ΝΤΠ που πιστευει πως ειναι η παλια ΝΔ του πυγμαλαιου και αγεροχου Κ.Καραμανλη...δεν τον θελει να υπαρχει... και ενω ειναι πασιφανες πως του κοβει, οχι μονο χερια,ποδια κεφαλι αλλα το οξυγονο τον εξοντωνει....να μην υπαρχεις κυριε...θα φερω εγω μεγαλες επιχειρησεις και θα σε αντικαταστησουν λεει..δεν μου χρειαζεσαι...αυτο δεν μπορει να το δει δυστυχως...γιατι εχει μπερδεψει τον "εθναρχη"με τον μπιζνεςμαν βαλτο σημερινο πολιτικο που μας κυβερνα.Σημερα εχουν αποκαλυφθει τα παντα σχεδον...για ολους, και μαθαμε οτι εδω και δεκαετιες εφαρμοζεται σχεδιο εξοντωσης της Ελλαδιτσας,διαμελισμου της και συρικνωση της σε αιγαιο καιτα ρεστα...δεν μπορουμε πλεον να ψηφιζουμε,βαση των μικροσυμφεροντων μας... και να παιρνουμε στο λαιμο μας τα παιδια μας και τα εγγονια μας και ποσες ακομα γενιες,που θα φερουν στους ωμους τις ανευθυνες πολιτικες και τους δανισμους και τις σπαταλες καποιων βαλτων αμφιβολου πιστοτητως πολιτικων..με λιγα λογια το προβατακι παει και ψηφιζει την λυσασμενη υαινα που τρεχουν τα σαλια της οταν βλεπει 23%ηΝΔ.Δεν ξερω αν ειμαι κατανοητος...ισως να ειπα και πολλα μα ετσι ειναι και δυστυχως κατι δεν λειτουργει σωστα σε μια οικογενεια οταν ο ηλικιωμενος προσπαθει και πετυχενει να ειναι και ο πρωταγωνιστης...δεν διαφωνω στο οτι εχει την ζωτικη αναγκη της ενασχολησης με τα τρεχοντα μα απο καποια ηλικια και επειτα θα πρεπει να κανουν και λιγο πισω οι ηλικιωμενοι,η θα ειναι υποχρεομενοι να ενημερωνονται και να ξεκαθαριζουν τα κακως κειμενα του παρελθοντος,ολοι χρειαζομαστε οπωσδηποτε γερες δοσεις αληθειας.νασται καλα.

   Διαγραφή
 2. Το οτι οι νεοι σημερα ειναι μαλθακοι, κοινως μαμοθρευτοι, ειναι αυτο που φταιει. Ας αναρωτηθει ο καθενας τι βιωματα προσφερει στα παιδια του. Μετα βεβαια ανησυχει γιατι ΞΕΡΕΙ πως ο,τι αναλαβουν, ειτε μαγαζακι ειτε τη χωρα, θα τη ριξουν στα βραχια....Ποιος ομως φταιει στ αληθεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]