Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Λείπει μία ψήφος από την κυβέρνηση για να επικυρώσει τη συμφωνία στο Eurogroup

Η κυβέρνηση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στερείται μιας ψήφου στην Βουλή για να περάσει το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων. Τα κόμματα ΔΗΣΥ- ΔΗΚΟ διαθέτουν 28 ψήφους , ενώ απαιτούνται 29 ψήφοι. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποιες διαρροές. Τα κόμματα ΑΚΕΛ , ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι θα ταχθούν, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις των ηγετών τους, εναντίον.
Αργά απόψε ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ συνεχίζεται σύσκεψη με τους τραπεζίτες. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής, από την οποία μάλλον θα απουσιάσουν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, για το νομοσχέδιο για «κούρεμα» των καταθέσεων.

O γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τόνισε πως ο καθένας κάνει τις επιλογές του και διαλέγει τον δρόμο που θέλει να ακολoυθήσει. «Αφού έτσι λειτουργούμε ο καθένας ευθύνεται για τις όποιες αποφάσεις».
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, τόνισε πως είναι αρνητικά τα νέα δεδομένα και το κόμμα του θα εξετάσει το πρωί της Κυριακής, 17 Μαρτίου, τη νέα τάξη πραγμάτων.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν σημείωση πως όντως τα δεδομένα είναι άσχημα αλλά χρειάζονται μελετημένους χειρισμούς για να εξέλθει η Κύπρος της δύσκολης κατάστασης. Δεν πρόκειται, είπε, να μπω στη διαδικασία να κρίνω την Ευρώπη και να τοποθετηθώ στα περί αλληλεγγύης αλλά ως ΔΗΚΟ θα δούμε όλα τα ενδεχόμενα που έχουμε ενώπιόν μας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους του ΔΗΣΥ, σημείωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγησε πως σε δύο περιπτώσεις αποχώρησε λόγω των αξιώσεων των Ευρωπαίων δανειστών της Κύπρου. "Η σκληρή απόφαση είναι υπό την αίρεση της Βουλής των Αντιπροσώπων" σημείωσε ο κ. Νεοφύτου.
Παράλληλα, ανέφερε πως δεν υπάρχουν πολλά σενάρια και πως η Κύπρος πρέπει να αποφασίσει τις συνέπειες από τα δύο βασικά σενάρια που αντιμετωπίζει η χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ και Sigma Live

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]