Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;


Ο λαός μας, λόγω της ευρείας έλλειψης πληροφόρησής του (αφού η ενημέρωσή του είναι στα χέρια ασύδοτων και εξαγορασμένων δημοσιογράφων) έχει γίνει έρμαιο της Νέας Τάξης, που τον χρησιμοποιεί για πειραματισμούς, χάρη στην πρόθυμη συνεργασία με την εκλεγμένη πολιτική τάξη. Γι αυτό το θέμα δεν μιλάει κανείς στην Ελλάδα και δεν αναρωτιέται κανείς γιατί βιάστηκαν να εισαγάγουν αυτή την (με το ζόρι) αλλαγή στη ζωή των Ελλήνων...

Πόσοι Έλληνες γνωρίζουν ότι από αύριο εξαφανίζεται η αναλογική τηλεόραση στην Αττική; Κόβεται το αναλογικό σήμα, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμιά χώρα του κόσμου...

Σε άλλες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και αλλού) η ψηφιακή (ή διαδραστική) τηλεόραση έκανε την εμφάνισή της το 2000-2001, με πλήρη δημόσιο διάλογο για τους κινδύνους που κρύβει αυτό το είδος τηλεόρασης για την παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών να διατηρούν τις δραστηριότητές τους κατά τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε προσωπικό επίπεδο.

Κανείς δεν μας έχει πληροφορήσει για το γεγονός ότι όταν χρησιμοποιεί κανείς αυτό το είδος τηλεόρασης, οι κινήσεις του καταγράφονται, ακριβώς όπως όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Παρακολουθούν τι κανάλια βλέπεις, τι προγράμματα και για πόση ώρα. Τι έχεις παραγγείλει μέσω διαδραστικής τηλεόρασης, κλπ. Το γεγονός ότι ο κόσμος ενημερώθηκε έγκαιρα σε άλλες χώρες και έγινε δημόσιος διάλογος και σάλος πάνω στο θέμα, ανάγκασε τις κυβερνήσεις να αφήσουν την επιλογή (αν θέλουν το ένα ή το άλλο είδος τηλεόρασης) στους πολίτες μέχρι και σήμερα.

Τι έχουμε, αντίθετα, στην Ελλάδα;
Έχουμε ένα μνημόνιο που προβλέπει την υποχρεωτική κατάργηση της αναλογικής τηλεόρασης μέχρι τις 20 Ιουλίου στην Αττική και μέχρι τα μέσα Αυγούστου στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πόσοι το γνωρίζουν αυτό;

Έχει αναρωτηθεί ο κόσμος γιατί αυτό το μέτρο το προβλέπει το μνημόνιο;
Τι σχέση μπορεί να έχει το μνημόνιο με τις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και γιατί δίνεται προτεραιότητα σε ένα τέτοιο θέμα;

Κανένα από τα σημεία δεν δίνεται στους Έλληνες πολίτες για να ενημερωθούν.

Τέλος, τα μονοπώλια έχουν απαγορευτεί ναι ή όχι; Και αν απαγορεύτηκαν, πως επιτρέπεται η μονοπωλιακού τύπου ενημέρωση; Μήπως επειδή είναι και η καλύτερη συναινετική (μετά το διαδίκτυο) παρακολούθηση;

ΥΓ: Βλέπουμε έτσι γιατί οι ηλεκτρονικές ταυτότητες απορρίφθηκαν στη Βρετανία και την Ολλανδία, μετά από έντονες αντιδράσεις των πολιτών, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα να τις πλασάρουν εδώ.Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

48 σχόλια :

 1. Έχουμε γίνει υπερβολικοί.
  Η συντριπτική πλειοψηφία διαθέτει τηλεοπτική συσκευή που είναι μόνο δέκτης και δεν μπορεί να αποστείλει πληροφορίες.
  Με την ίδια λογική να καταργήσουμε το internet, όπου μπορούν να μας παρακολουθήσουν 100%, διότι το μέσο είναι αμφίδρομο και στέλνει πληροφορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι υπερβολικό ότι μία ψηφιακή συσκευή μπορεί να εντοπιστεί όπου και αν βρίσκεται; Είναι υπερβολικό το ότι μπορούν να καταγράφουν τις επιλογές σου και άρα να σε κατευθύνουν επιμελέστατα εκεί που οι ίδιοι θέλουν; Υπερβολική είναι η άγνοιά μας, η γενικότερη και ειδικότερη, που μας έχει οδηγήσει σε ανδράποδα.

   Διαγραφή
  2. Απορώ πώς μπορεί κάποιος να λέει τόσες μαλακίες στο blog του και να διατηρεί αναγνώστες.
   α) Η "ψηφιακή τηλεόραση" που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, καμία σχέση δεν έχει με την "καλωδιακή τηλεόραση" άλλων χωρών.
   Το "διαδραστική τηλεόραση" που αναφέρεις δεν υφίσταται και δεν ξέρω πού το άκουσες. Στην ψηφιακή τηλεόραση δεν πάρχει καμία διαδραστικότητα, όπως υπάρχει στην τηλεόραση μέσω internet (Conn-x TV, Forthnet TV).
   Το κινητό σου (apple, android ή symbian)έχει περισσότερες πιθανότητες να παρακολουθείται μέσω του ενσωματωμένου GPS που έχει, ή μέσω κεραιών όπου πρέπει να ξέρεις ότι στις πόλεις είναι αρκετά ακριβής (μιλάμε για ακρίβεια λίγων μέτρων) λόγω της πυκνότητας κεραιών που υπάρχει στις πόλεις.
   Ο αποκωδικοποιητής της ψηφιακής τηλεόρασης (όπως είπε και ο ανώνυμος πιό πάνω) λειτουργεί ώς αποκωδικοποιητής ψηφιακής πληροφορίας (μετατροπή ψηφιακής πληροφορίας σε αναλογική) με την οποία λειτουργεί ή τηλεόραση, και δεν έχει κανένα "σύστημα εντοπισμού" ούτε μέσω GPS ούτε με κανέναν απολύτως τρόπο. Δεν καταγράφει ΤΙΠΟΤΑ και δεν στέλνει καμία πληροφορία σε κανέναν διοτι πολύ απλά ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΟΜΠΟ!!!!!!!!
   Είμαι ένας απο τους 1470 έλληνες με μετρητή της AGB (Nielsen), ο οποίος για να στείλει πληροφορίες στην AGB κάνει κλήση στην εταιρεία στις 03:00 το πρωί, η οποία διαρκεί 1 με 1,5 ώρα και έτσι δίνει την πληροφορία του τί είδα σήμερα.
   Παρεπιμπτόντως είμαι ραδιοτεχνίτης και γνωρίζω πολύ καλά πώς λειτουργούν οι πομποί αλλα και οι δέκτες...

   Διαγραφή
  3. ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ !!! ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ BLOG ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΕΙ...
   RSS Feed
   7/20/2012 09:01:00 πμ | Posted by Tyler Durden |
   Share on facebook Share on twitter Share on print Share on email More Sharing Services 19
   Γιατί η τρόικα και το μνημόνιο επιβάλλουν την ψηφιακή τηλεόραση;

   Διαγραφή
  4. Ένας ραδιοτεχνίτης και ένας που έχει ιστολόγιο για την τηλεόραση συμφωνούν πως η ψηφιακή τηλεόραση δεν είναι κακό πράγμα. Και ποιός είπε ότι είναι κακό; Έχουν δημοσιευθεί τεχνικά χαρακτηριστικά λειτουργίας του συγκεκριμένου τύπου τηλεόρασης στην Ελλάδα; Όχι. Έχουν κληθεί ανεξάρτητοι έμπειροι τεχνικοί (π.χ. από την κρατική τηλεόραση) να ελέγξουν την πιθανότητα ανταλλαγής πληροφορίας; Όχι. Γιατί είναι ένα μέσο που θα λειτουργεί μονοπωλιακά; Καμία απάντηση. Γιατί στο εξωτερικό έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων και κατέληξαν στην ελεύθερη επιλογή του πολίτη; Καμία απάντηση. Γράφετε διάφορα, τελείως άσχετα και γνωστά σε όλους, για να πείτε τι; ότι δεν συμβαίνει αυτό που διαπιστώθηκε πως μπορούσε να συμβεί σε άλλες χώρες; Γιατί δεν λέτε ότι πουλάτε αποκωδικοποιητές, να σας καταλάβουμε όλοι και να σας ευχηθούμε καλές δουλειές; Γιατί θιχτήκατε που τέθηκε ένα θέμα το οποίο αντιμετωπίστηκε επαρκώς πριν χρόνια σε χώρες του εξωτερικού; Δεν είστε κακοί, ούτε ηλίθιοι. Πανέξυπνοι είστε, αλλά βάζετε το προσωπικό σας συμφέρον ή την ημιτελή γνώση σας πάνω από το γενικό συμφέρον

   Διαγραφή
 2. Αναρωτιέμαι αν δεν πάρουμε αποκωδικοποιητές και επιμείνουμε στο να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, θα επαναφέρουν το αναλογικό σήμα;
  Πόσο θα αντέξουν να ξέρουν ότι 50% της τηλεθέασης χάθηκε και άρα δεν βλέπουν τις διαφημίσεις τους;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σωστοοοοοοοοοοοοοος....

   Διαγραφή
  2. Και πως θα ζησετε ρε ζωα χωρις το χαζοκουτι σας ? Που δεν θα μου παρετε και αποκωδικοποιητη.

   Διαγραφή
 3. Ενα αρθρο γεματο αερολογιες και χωρις απτα στοιχεια απο την πραγματικοτητα.

  Στην Μ. Βρεττανια, οπου ζω, αποφασιστηκε, πριν μερικα χρονια, η αλλαγη απο Αναλογικη σε Ψηφιακη τηλεοραση για να δοθει η δυνατοτητα υπαρξεως περισσοτερων καναλιων απο τα 5 που υπηρχαν και μεταδιδονταν επι του εδαφους, οχι δορυφορικα, λογω του περιωρισμενου φασματος στις συχνοτητες. Επεισης με την αλλαγη κανανε περιορισμο της ενεργειας που χρησιμοποιουνταν απο του πομπους μεταδοσης και αναμεταδοσης.

  Ετσι καθε Αναλογικο καναλι που υπηρχε πριν τωρα μεταδιδει στην ιδια συχνοτητα 4 ψηφιακα καναλια.

  Το οτι εχουν την δυνατοτητα νε ελεγχουν την ακροαματικοτητα καθε προγραμματος, αυτο ειναι μονο για στατιστικα στοιχεια προς του διαφημιστας που θελουν να κανουν τις διαφημησεις τους περισσοτερο αποδοτικες και να απευθυνονται στο αναλογο κοινο. Το FREEVIEW συστημα που εχει 72 καναλια δεν καταγραφει τα προσωπικα στοιχεια και τηλεθεαση του πελατη οπως γραφεις. Αυτο μονον γινεται απο το ΣΚΑΙ που πρεπει ναι πληρωνης συνδρομη και ετσι ξερουν τα στοιχεια σου εν αντιθεσει με το FREEVIEW που ειναι Δωρεαν και μεταδιδεται απο τους αναμεταδοτες εδαφους.

  Κατ'αρχην εγω διβασα το μνημονιο στην Αγγλικη που υπογραψε ο παπακωσταντινου και δεν θυμαμαι τετοια αναφορα για την ψηφιακη. Εαν εσυ εχεις το κειμενο τοτε δημοσιευσετο για να το βεβαιωσουμε.

  Ειναι φανερο οτι αυτη η αλλαγη που γινεται εχει σκοπο να βαλει στο χερι του καναλαρχες που εχουν μονο προσωρινες αδειες τωρα ωστε να τους αναγκασει να αρχιζουν να πληρωνουν κατι περισσοτερο στο κρατος. Επεισης δινει την δυνατοτητα πολλων αλλων καναλιων που πρεπει να πληρωνουν στο κρατος φορους για την αδεια.

  Τελος το ψηφιακο κουτι στην Αγγλια στοιχιζει 20 λιρες δηλαδη το πολυ 25 Ευρω και οχι 100 οπως διαβασα που το πουλανε στην Ελλαδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μεγάλε! Είδες τι υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου;!!! Δηλαδή, διάβασες 1200 τόσες σελίδες στην Αγγλική;
   Ε, τότε, πάρε νά 'χεις
   Consumers face digital TV privacy issues
   http://www.zdnet.com/consumers-face-digital-tv-privacy-threat-3002085326/
   What is Interactive TV? Become an Early Rejector!
   http://www.whitedot.org/issue/iss_story.asp?slug=shortSpyTV

   Διαγραφή
  2. Μπράβο Stef! Βρήκες τον όμοιό σου! Τον Αινστάιν που διάβασε τις 1200 σελίδες του μνημονίου στην... Αγγλική!!!! Τι άλλο να πει κανείς!! Όποιος έχει το στοιχειώδες μυαλό καταλαβαίνει!

   Διαγραφή
 4. Γιατί κάτι μου λέει πως πλάκωσαν και γράφουν σχόλια εδώ κάποιοι που θέλουν να πουλήσουν αποκωδικοποιητές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ;;;;;;ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ,ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΤΗΝ ΦΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΛΕΟΝ............ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ.......ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι ακριβώς φίλοι, αυτό είναι από τα εύκολα "κλονιστικά" του συστήματος που μπορούμε να κάνουνε χωρίς διαδηλώσεις, ξύλο, δακρυγόνα κλπ.
   Δυό τρία άλλα τέτοια, όπως το τί και από που αγοράζουμε, αποτελούν το καθημερινό δημοψήφισμα μας, είτε γίνονται, είτε δεν γινονται εκλογές (ποιές άλλωστε αφού όλοι είναι στελέχη του αυτού θιάσου και πληρώνονται από τον ίδιο θεατρώνη!)...και εάν δεν υπάρχει κάποιος, ή δεν αφήνεται, να μας "συντονίσει" ο συντονιστής πρέπει να είναι η αγανάκτηση και το συλλογικό υποσυνείδητο μας, που εξ ανάγκης ανδρώνεται μέσα στην βία και τις ψευδολογίες που μας επιβάλλουν.

   Διαγραφή
 6. Η τηλεοραση ειναι το ΟΠΙΟ του ραγια .

  Το μονοπωλιο καραργηθηκε ΜΟΝΟ για τους Ιθαγενεις .

  Μας παρακολουθουν απο διαδικτιο , τηλεφωνα , τηλεορασεις , καρτες κτλ .

  Ο Ιδιος ο Θεος μας ειπε να μην παρακολουθουμε το δια-βολοκουτι .

  Δεν υπακουσαμε
  και χορευουμε οι σκλαβοι , οταν οι φλογες καινε τα ΙΔΙΑ μας τα σπιτια και χωραφια , η υπαιθρος γινεται ερημος , οι πολεις μας κολαστηρια , ο τρομος ΒΑΣΙΛΕΥΗ , οι δυστυχισμενοι και πεινασμενοι ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ , τα παιδια μας ΣΚΕΛΕΤΩΝΟΥΝ .
  Ο μεγαλος πολεμος ΞΕΚΙΝΗΣΕ , η ΠΕΙΝΑ θεριζει , πολιτες αυτοκτονουν και σφαζονται απο λαθρεποικους οι οποιοι ειναι το 60% του πληθυσμου της χωρας , μας κομματιαζουν την ΠΑΤΡΙΔΑ , καταστρεψουν την γλωσσα μας , πολεμουν την ΠΙΣΤΗ μας , σκοτωνουν την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ , μας ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΥΝ .

  Και ΕΜΕΙΣ μιλαμε για μισθους και ισοδυναμα ! για καπιταλισμους και κομμουνισμους !
  Για ξεπουλημα ! Για τιμιους και διεφθαρμενους ! Για γραμματεις και φαρισαιους , Και το Εθνος ξεψυχα !

  Τα αποτελεσματα της ανηπακοης .

  Τι απομεινε ;
  ΝΕΜΕΣΙΣ .

  Καλη δυναμη σε ολους στον μονοδρομο της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ .

  ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ ΤΑΧ' ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΣΕΤ'ΑΜΕΙΝΟΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνούμε αδελφέ μου, αλλά ΟΧΙ στα άκρα! Γιατί τα άκρα είναι του διαβόλου! Σκέψου ότι κι εγώ κι εσύ επικοινωνούμε με ένα άλλο "διαβολοκούτι"! Άρα με τη λογική σου, θα πρέπει να πετάξουμε και τους υπολογιστές μας. Μόνο οι χαρισματικοί γέροντες μπορούν να ενημερώνονται κατευθείαν από... "πάνω". Οι κοινοί θνητοί; Να μην ενημερωνόμαστε; Να ζήσουμε δηλαδή στην εποχή των σπηλαίων, χωρίς ενημέρωση, και οι αντίχριστοι να χορεύουν;
   Σε όλα τα υπόλοιπα, συμφωνώ απόλυτα.

   Διαγραφή
  2. Οι γεροντες μας ειπαν να τα πεταξουμε .
   Δεν το λεω απο μονος μου .
   Το διαδυκτιο μπορει και το ελεγχει καποιος νοημων 100% . Αυτη ειναι η διαφορα .
   Η Τεχνολογια ειναι "καλη" ΜΟΝΟ οταν την χρησιμοποιης και ΠΟΤΕ το αντιθετο .
   Δεν βλεπω τηλεοραση πανω απο 15 χρονια .
   Εκανα υπακοη . Με αυτην την εμπειρια το λεω τοσο απολυτα . Δεν ειναι ακραιο , ειναι βασικο βημα .
   Τι σοί ενημερωση σου δινει το κουτι ...ουδεν σχολιον .
   Μην σου διαφευγη το γεγονος οτι αυτη η πρωτοφανης αδιαφορια ενος λαου σκλαβωμενου , σφαγμενου , βιασμενου , πεινασμενου και φοβερης καταντιας , ωφειλεται κυριως επειδη "μορφωνονται" απο το κουτι .
   Ακομη και τωρα χορευουν ! Ακομη και τωρα ψηφιζουν ! τους ΙΔΙΟΥΣ που τους προδοσαν .
   Καλη δυναμη και υπακοη στον Θειο λογο .

   Διαγραφή
 7. Έπειδή λέγονται και ακούγονται πολλά...
  Οτιδήποτε είναι ψηφιακό, προκειμένου να λάβει δεδομένα, χρειάζεται πρώτα να συνδεθεί σε κάποιον διακομιστή δεδομένων (server). Για να συνδεθεί, προηγείται ένα είδος ηλεκτρονικής "χειραψίας" (handshake), όπου ο δέκτης (πελάτης) ανταλλάσσει στοιχεία της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ του ταυτότητας με τον διακομιστή, ώστε να του επιτραπέι η σύνδεση.
  Έπρεπε να ξέρετε, ότι ήδη από την εποχή της δορυφορικής και συνδρομητικής τηλεόρασης, οι δέκτες / αποκωδικοποιητές έχουν μοναδική ταυτότητα.
  Αν με κάποιο τρόπο είναι "δεμένος" ο δέκτης με το όνομα του κατόχου, τότε, ακόμα κι αν δεν εφαρμόζεται ακόμα, είναι πανεύκολο να παρακολουθηθούν και να καταγραφούν οι τηλεοποτικές συνήθειες του κατόχου, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ιδιωτικότητα και τα ατομικά δικαιώματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. σωστος ο παιχτης...!!! οσο για τον ραδιοτεχνιτη που υποτειθετε οτι γνωριζει...πραγματα να παει ξανα στο σχολειο μπας και τα μαθει καλυτερα...!!!μπορουνε πολυ ευκολα αν θελουν να καταγραψουν τα παντα...!!!

   Διαγραφή
 8. Ρε μπορουμε να τις πεταξουμε για ανακυκλωση και να τελειωνουμε? Αρχιδια μπορουμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. project blue beam ρεεεεεεεεεεεε!!!!! αντε και συντομα οι αμφιδρομες. Και να μην ξεχνατε.. οτι λαμβανει μπορει και στελνει... Οι αποκω/τες mpg4 (εσω η εξω) περιεχουν πομπους. Δεν το βαζει ο νους σας τι μπορουν να εμφανισουν στην εικονα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου, προς το παρών οι δέκτες δεν μπορούν να στείλουν σήμα μέσω της κεραίας της τηλεόρασης. Αλλά αν είναι συνδεδεμένοι με το internet, φυσικά και μπορούν!

   Διαγραφή
 10. Βρε βλακες γιατι δεν στρέφετε τις κεραίες σας στην Πάρνηθα που εκπέμπει αναλογικό σήμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί περιμένουμε έναν "έξυπνο" να μας το πει!

   Διαγραφή
 11. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η τηλεόραση εκπέμπει ειδικά ηλεκτρομαγνητικοβιολογικά εγκάρσια και διαμήκη κύματα τα οποία μας κάνουν φυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. φίλτατε εσύ που γράφεις,η εντελώς χαζός είσαι (και ψάχνεις καινούριο θέμα για να "επανασταστήσεις" χωρίς αιτία) η βαλτός.
  Γιατί ξέρεις ποιον δεν συμφέρει καθόλου αυτή η εξέλιξη (αν γίνει και αν γινόταν σωστά) με το ψηφιακό σήμα?
  Τα νταβατζοκανάλια-ναι,αυτά,που εδώ και ένα 20χρονο δεν έχουν καν άδεια και εκπέμπουν και στο τζαμπέ.
  Αυτά δεν θέλουν να επενδύσουν Χ € για να αλλάξουν την τεχνολογία τους,α επίσης,για να εκπέμψεις (υποθετικά μιλώντας) σε ψηφιακό σήμα θα πρέπει να έχεις και άδεια σε αναλογικό,σωστά?
  Έλα όμως που οι νταβατζήδες το μυρίστηκαν γρήγορα και τσουπ η Digea για ελέγξει αυτή το παιχνίδι,ως κονσόρτσιουμ των ιδιωτικών καναλιών για το ψηφιακό σήμα.
  Α,επίσης,οι κεραίες ψηφιακού σήματος,εκπέμπουν 3 με 4 φορές λιγότερη ισχή κυμάτων σε σχέση με το αναλογικό (διορθώστε με αν κάνω λάθος).Οπότε πάνε να ρωτήσεις τόσους ανθρώπους που μένουν δίπλα σε ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ κεραίες μέσα σε πόλεις τι προτιμούν να έχουν δίπλα τους,και τι προτιμούν για την υγεία τους.
  Α,και το τελευταίο:Με το ψηφιακό σήμα υπάρχει η δυνατότητα (μιας και μέσω αυτού υπάρχει η δυνατότητα για κάποιες περαιτέρω πληροφορίες) να γνωρίζει ο πομπός πόσο ακριβώς σήμα στέλνει ποσοτικά->>>αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα αντικειμενικό σύστημα μέτρησης,όχι σαν την φαρσοκωμωδία της AGB.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβως. Όλα είναι θέμα μετρήσεων. Τι μετρήσεων, όμως; Θέλεις να το συζητήσουμε; Μην μου πεις τηλεθέασης και τακτοποιησης της αγορας διαφημισεων. Άσε τα αυτονοητα. Αυτοί που θέλουν να γνωρίζουν που στρέφεται ο κόσμος για να εισάγουν εκεί τις δικές τους "παρεμβολές" ή να πάρουν στοιχεία άκρως ενδιαφέροντα... Και ξέρεις ποιοι είναι αυτοί και ξέρεις πως δεν έχουν καμια σχέση με την τηλεόραση.
   Αυτός που γράφει, ας πουμε οτι ειναι χαζός, γιατί βαλτός δεν ειναι. Εσυ εισαι ο εξυπνος δηλαδη; Μας λες οτι τα νταβατζοκαναλα δεν τα βρηκαν με την εταιρεια που αναφερεις; και πως θα εκπεμπουν αφου (οπως λες) δεν θελουν να κανουν τεχνικη αναβαθμιση; Μην αυτοαναιρείσαι, λοιπον. Πες το ειλικρινα. Ειμαι μέσα στο σύστημα και περιμενω να τα κονομησω ή να με ζησει. Μην βάζεις άλλες σάλτσες, γιατι χανεις το πνευμα που προσπαθείς να δωσεις. Και μας λες πως τελικα υπαρχει ενας μεγαλος νταβατζης, αυτη η εταιρεια!!! Μπραβο λοιπον! Απο τους πολλους πηγαμε στον εναν! Αυτή ειναι προοδος. Και μην μιλας για αδειες. Δεν υπαρχουν. Δεν υπηρξαν και δεν θα υπαρξουν. Ποσο νομιμο ειναι αραγε μια ιδιωτικη εταιρεια να εκπεμπει μη νομιμες εκπομπες; Άρα, η εταιρεία εκανε δικό της νόμο; Λειτουργεί εκτός συντάγματος; Αυτα μας λες. Και κάποιος παράνομος θέλει να μπει στο σπιτι μας για να λειτουργήσει νόμιμα; Το πιστεύεις ή προσπαθεις κι εσυ να πιστέψεις αυτα που γράφεις. Σου είπα, γινε ειλικρινης και θα πεισεις περισσότερους. Αλλά, δεν αντεχεται η αλήθεια. Προκειται για μονοπώλιο, παράνομο δηλαδη, που θα χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπους, περα απο τις μετρησεις τηλεθεασης που προσκομιζεις ως "αγαθο". Αστα βράστα. Απο οπου και αν το πιασεις, ετσι οπως τα εθεσες, το "ψαρι" βρωμαει πολυ

   Διαγραφή
 13. Και όταν δεν μπορούν να απαντήσουν, το ρίχνουν στο χαβαλέ και την ειρωνεία... Κλασικοί και απολύτως προβλέψιμοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ρε παιδια, τι το συζηταμε! Απο τη στιγμη που δεν υπαρχει δικαιωμα επιλογης, το πραγμα βρωμαει. Και μάλιστα απο παντου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αρκεί να καταλάβουμε οτι ο μισέλληνας εχθρος είναι οι κυβερνητες και 300 της βουλής.
  Απ΄εδώ και πέρα η βουλη μόνο θα προτείνει και ο ΛΑΟΣ να ψηφίζει τι θέλει , τι να συμπληρωθει, τι να παραληφθει. Ακόμη και να ανακαλεί τους ψηφισθεντες βουλευτες και πρωθυπουργους αν δει οτι ξεγελάστηκε αο αυτους. Σημερα την εποχη του ιντερνετ των τόσων ηλεκτρονικων καρτων για χρηματικες μεταφορες γιατι να μην είναι ευκολη ψηφοφορία με αυτους και τους τροπους. Αυτό γινεται στην Ελβετια και στην Ισλανδια. Αυτη θα ειναι αληθινη Δημοκρατια ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΛΑΟΣ. Οποιος θέλει Ελευθερια = Ενασχοληση/εγρηγορση - οποιος θέλει Ησυχια του= Δουλεία - ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. βρε άντε πάτε να ζήσετε σε σπηλιές οπισθοδρομικοί σκοταδιστές που σας πείραξε το ψηφιακό σήμα,άσχετοι!δώστε το αυτοκίνητό σας και πάρτε κάρο βρε ζώα για να μην σας έχουν φακελωμένους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σκοταδιστες...ζωα ...οπισθοδρομικοι ...εμεις ; Γιατι ;
   Ναξερες τι λες , θα ντρεποσουν .

   Διαγραφή
  2. Μην δίνεις σημασία. Την δουλειά τους κάνουν, την δουλειά τους προστατεύουν

   Διαγραφή
  3. γιατί μιλάτε χωρίς να ξέρετε και κάτι τέτοια φερέφωνα φυλλάδων της πλάκας παραπληροφορούν τον κόσμο.Ως ηλεκτρονικός μηχανικός γνωρίζω πολύ καλά τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εκπομπής.Είναι ένα άλμα στην τεχνολογία εκπομπής-λήψης.Τα κυριότερα πλεονεκτήματα είναι τα εξής:α)πολύ μικρότερη ισχύς στους πομπούς β)τετραπλάσια κανάλια στην ίδιο εύρος συχνότητας γ) κρυστάλλινη εικόνα και ήχος δ)λήψη ακόμα και σε προβληματικές περιοχές που πριν με το ζόρι έβλεπαν με "χιόνια".Τι είναι παράξενο;Πρέπει να σας φταίνε τα πάντα;Και το προβλέπει το μνημόνιο για τον λόγο πως θα μπορούνε να ανοίξουν και άλλα κανάλια και είναι ένας τρόπος ανάπτυξης.Τίποτα παραπάνω.Τα υπόλοιπα είναι για το θεαθήναι

   Διαγραφή
  4. Μιλάμε επειδή ξέρουμε, αγαπητέ. Κι επειδή είσαι ομως ομολογείς ηλεκτρονικός μηχανικός, γνωρίζουμε πως πρόκειται για άλμα τεχνολογικής προόδου, την οποία και δεν αμφισβητούμε. Αμφισβητούμε ευθέως την χρήση της, γιατί -όπως και πάλι ομολογείς- πρόκειται για τεχνολογία εκπομπής - λήψης. Αν ήταν σκέτο λήψης κανένα πρόβλημα. Το εκπομπής είναι που ανατριχιάζει. Κατάλαβες; Και εσύ γίνεσαι φερέφωνο της τεχνολογίας που εξυπηρετεί τον άνθρωπο ή τον μεγάλο αδελφό. Και τελικά, γιατί σκούζετε σαν παρθένες; Γιατί να είναι η τηλεόραση αποκλειστικά ψηφιακή (με εκπομπή και λήψη) και να μην υπάρχει και αναλογική; όλοι για το καλό μας φροντίζουν κι εγώ έχω μάθει πως τζάμοα δεν είναι η μαμά στον μπαμπά. Οπότε, αφήστε τα χαζοχαρούμενα και το υφάκι του παντογνώστη. Από τέτοια χορτάσαμε. Αν μπορούν (που δεν μπορούν) να μας εγγυηθούν πως δεν θα καταγράφουν τηλεοπτικές μας ή άλλες (π.χ. αγοραστικές) συνήθειες, πως δεν θα ενεργοποιούν τυχόν κάμερες που υπάρχουν στην τηλεόραση, τότε μέσα στην ψηφιακή. Αλλά αυτό, αγαπητέ μου, δεν μπορείς να το εγγυηθείς ούτε εσύ που την υποστηρίζεις, επειδή γνωρίζεις πως δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η μοναδική ευκαιρία να καταγράφουν σε μόνιμη βάση καταναλωτικά ή άλλα χαρακτηριστικά των πολιτών. Σταματήστε, λοιπόν, να αυτογελοιοποιείστε, προβάλλοντας την τεχνολογία η οποία αποτέλεσε ΜΟΝΙΜΟ αντικείμενο χειραγώγησης πληθυσμών και συλλογής πληροφοριών. Τα φερέφωνα φυλλάδων της πλάκας, σου απαντάνε από το εξωτερικό, όπου η ψηφιακή είναι θέμα επιλογής και όχι καταναγκασμού. Δημοκρατία, αδερφέ και όχι απολυταρχία...

   Διαγραφή
  5. Κύριε ηλεκτρονικέ μηχανικέ, μόνο πλεονεκτήματα έχει η ψηφιακή; Ή μήπως αυτά ξέρεις μόνο; Πες μας και τα μειονεκτήματα. Έτσι, για να μπορούμε να συγκρίνουμε και εμείς οι... άσχετοι!

   Διαγραφή
  6. Προφανώς ο Λιακοπουλισμός σας έχει κάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα,σας έχει ξεπλύνει τον εγκέφαλο με πιεστικό.Είναι ασυμβίβαστα αυτά που υποστηρίζετε.Από την μια φοβάστε μήπως σας παρακολουθούν "με το νέο σύστημα εκπομπής-λήψης(που στην τελική μόνο λήψη κάνει για του λογου του αληθές διαβάστε και κανένα wiki)"και από την άλλη ξημεροβραδιάζεστε μέσα στο ιντερνετ και όλα καλά,ε;το ίντερνετ δεν είναι αμφίδρομο;δεν σας παρακολουθούν;
   άντε ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΑΙ!και πολύ ασχολήθηκα ,όποιος είναι ξεροκέφαλος και δεν θέλει να καταλάβει,δεν καταλαβαίνει

   Διαγραφή
  7. Κυριε γνωστικε χαιρε και μαθε οτι το διαδυκτιο μονο σε παρακολουν μπορουν , αλλα ΔΕΝ σε ελεγχη ,αν εισαι Ανθρωπος και οχι λαομαζα .
   Οταν ξεκινησε το κακο το '09 ΕΠΙΣΗΜΑ , ξερεις ποσοι νομιζαν οτι μερικοι σχολιαστες ηταν γραφικοι ;
   Σημερα ειναι αναποδη η εικονα .
   Μας ξερουν και τους ξερουμε , αλλα ΔΕΝ μας ελεγχουν .
   Εχει διαφορα , δεν νομιζεις ;

   Διαγραφή
 17. να γελάσουμε ή να κλάψουμε με την ασχετοσύνη του γράφοντα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να κλάψεις με την δικιά σου ασχετοσύνη. αλλάξτε μοτίβο, συνεννοηθείτε και μεταξύ σας, μην λέτε κόντρα ο ένας στον άλλον. Θα πουλήσετε συσκευές, μην τρομάζετε

   Διαγραφή
 18. το μνημόνιο το προβλέπει για να ελευθερωθούν οι αναλογικές συχνότητες (εδώ το καθυστερούσαμε όσου μπορούσαμε γιατί τις εκμεταλλευόταν τα γνωστά λαμόγια) για να τις δημοπρατήσει το κράτος (και εισπράξει χρήμα!!!) για κινητή τηλεφωνία, ψηφιακά δίκτυα κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εσύ εξυπνάκια 1:31 που δεν ξημεροβραδιάζεσαι στο ίντερνετ και ζεις σ' έναν αγγελικό κόσμο που όλα δουλεύουν υπερ του ανθρώπου, για την πρόοδο. εξέλιξη, ευημερία του, τι δουλειά έχεις εδώ μέσα στα σκοτεινά υπόγεια με τους φαντασιόπληκτους τρελλούς;;ε;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Μου κάνει εντύπωση καμιά φορά πώς γίνεται να θεωρεί κάποιος ότι κάποιος άλλος τον υποδουλώνει... Εμένα προσωπικά δεν μου έβαλε κάποιος το μαχαίρι στο λαιμό για να πάω ντε και καλά να αγοράσω αποκωδικοποιητή. Οπότε και δεν αγόρασα. Επίσης μου φαίνεται τρομερά κουφό να θεωρείται εκβιασμός το ότι μου κόβουν (με τον τσαμπουκά τους έστω) αυτήν την άθλια τηλεόραση από τη ζωή μου!!! Μια χαρά ευτυχισμένη με έκαναν.
  (Δούλο δεν μπορεί κανείς να σε κάνει. Πας με τη θέλησή σου για σφαγή.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΄συγνώμην Στεφανία γιατι να μην σου δώσουν το δικαίωμα της επιλογής αλλά να βλέπεις τηλεόραση και όχι να την καταργήσεις γιατι δεν θέλεις να αγοράσεις αυτό τέλος πάντων? εγώ ας πούμε που θέλω να βλέπω τηλεόραση αλλά δεν ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠ/ΤΗ τι θα γίνει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]