Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφού ξέρουμε, γιατί δεν μπορούμε;

  • Έλληνες, γρηγορείτε!
  • Δεν αρκούν οι μαχόμενες εξυπνάδες εκτόνωσης, διόδια και τα ρέστα…

Tα πράγματα είναι γνωστά. Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε, -αν ιδρύθηκε ποτέ, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία- το κράτος της νεότερης Ελλάδας, οι Έλληνες ξέρουν τόσα πολλά, -σχεδόν όλα…- για τα τεκταινόμενα και τα συμβαίνοντα που σχετίζονται με τη μοίρα τους και την παραπέρα ζωή τους σ αυτή τη χώρα και κατ επέκταση σ αυτό τον πλανήτη.

Ξέρουν ποιο είναι το παγκόσμιο παιχνίδι της Εταιρίας που κανοναρχεί τις τύχες της υδρογείου και αποπειράται να βάλει κάτω από το δολοφονικό της σχέδιο όλες τις χώρες.

Ξέρουν ποιο είναι το παράρτημά της εδώ στην Ελλάδα αφού η Εταιρία έχει διορίσει εδώ τον δικό της Υπάλληλο.

Ξέρουν ότι οι «ελεύθερες εκλογές», κατευθύνονται μέσα από πλύση εγκεφάλου από τις μονάδες εκείνες των Μέσων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν επίσης την κατάλληλη πλατφόρμα για την εισαγωγή του τρόμου και του πανικού στο ομαδικό υποσυνείδητο, ώστε εύκολα οι μάζες να κατευθυνθούν προς την ζητούμενη διεύθυνση εξουσίας.

Ξέρουν επίσης ότι σε σχέση με το διαφημιζόμενο παραμύθι περί αλλαγής και αποτοξίνωσης από τη διαφθορά και άλλα τέτοια «ηχηρά παρόμοια» πως έγραφε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης, είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε και να πετάμε τη μπάλα έξω για καθυστέρηση.

Οι Υπάλληλοι της Εταιρίας, κρατούν για προσωπική τους χρήση το δικαίωμα να διορίζουν τους δικούς τους, να τρωγοπίνουνε εις υγείαν του κορόιδου και να ξεσκίζονται στις σπατάλες και σε βυζαντινού τύπου ταξίδια και λούσα, βολεύοντας τις γκόμενες ή τους γκόμενους τους, ταχτοποιώντας τους σφουγγοκωλάριους τους και αρπάζοντας απ όπου μπορούνε ότι περισσεύει από τη μεταφορά των κεφαλαίων απ την τσέπη του λαού στις τσέπες της Εταιρίας.

Ξέρουν επίσης οι Έλληνες ότι τα μεγάλα τζάκια, οι μεγαλοφραγκάτοι του τόπου εξακολουθούν να κυβερνούν ουσιαστικά, ερχόμενοι απευθείας οι ίδιοι σε επαφή με την μητρική Εταιρία, μιας και η Εταιρία βρίσκει σ αυτούς νοικοκυρεμένες παρτίδες, και άνετο και σωστό μοίρασμα των χρημάτων.

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας δεν κάνουν αστεία με την Εταιρία η οποία βλέπει ότι ο Υπάλληλος είναι κουτσό άλογο τελικά και ούτε Γενικό Γραμματέα θα τον κάνουνε όπως του τάξανε στο ξεκίνημα,ούτε τίποτε ιδιαίτερο.

Μόλις μπει οριστικά το νερό στ αυλάκι, μόλις εκποιηθούνε τα φιλέτα είτε σε δημόσιες επιχειρήσεις, είτε σε νησιά είτε ακόμα-ακόμα και σε πνευματικό έμψυχο υλικό, (αφού η Εταιρία κάνει κι άλλη δουλειά εδώ μέσα στήνοντας και το παραμάγαζο της «Νέας Ιστορίας» και της ιδεολογικής της βάσης), τότε ο Υπάλληλος θα εξωπεταχτεί διακριτικά.

Θα αποσυρθεί στην ώρα του και αν μεν είναι καλό παιδί και δε μιλήσει, θα κουτσοβολευτεί κάπου στον πλανήτη με τα κερδισμένα του, αν όμως πάει να το παίξει και καλά «κάποιος», μαύρο φίδι που τον έφαγε το φουκαρά..

Όλα αυτά τα ξέρουν οι Έλληνες και καθημερινά τα κουβεντιάζουνε. Παράλληλα οι υπηρεσίες, οι τράπεζες και οι επιφορτισμένοι με το ψάξιμο της τσέπης τους, έχουν πείσει τον Υπάλληλο και κάποιους απ τους άλλους δίπλα του, ότι εδώ υπάρχει ακόμα «λίπος», υπάρχει ψαχνό.

Ότι οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και θα τη βγάλουνε για κάνα χρόνο ακόμη το πολύ, μέχρι να τα φτύσουνε οριστικά. Και μέχρι τότε εκτός από κλαδικές απεργίες κι αυτές για ξεκάρφωμα από τους παραϋπάλληλους εργατοπατέρες, η μεγάλη μάζα δεν θα ξεσηκωθεί πριν φτάσει στα όρια της πείνας. Πριν κινδυνέψει το θρυλικό «γάλα των παιδιών τους».

Όλα αυτά και πολλά ακόμη πλάγια και ύποπτα και πονηρά τα ξέρουν οι Έλληνες.
Δώσανε κι ένα πρώτο μήνυμα με την αποχή στις δημοτικές εκλογές.
Αλλά εκεί βλέπετε, όσοι ψηφίσανε, είτε βολεμένοι απ' το καθεστώς, είτε αναμένοντες να ξαναβολευτούν, είτε ανειδοποίητοι είτε και εντελώς αμόρφωτοι, φτιάξανε μια στοιχειώδη μάζα εκλογικού σώματος, απολύτως μειοψηφούσα βεβαίως, αλλά και η Αμερική με το 22% των αμερικανών κυβερνιέται..

Εξ άλλου το παιχνίδι με τη γλώσσα και τη διάλυση του πολιτισμικού ιστού αρχίζει να αποδίδει. Μαζί με την γλωσσική πρόσμιξη σε βαβελικό επίπεδο με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, μιλιούνται αυτή την ώρα στην Ελλάδα περίπου… 120 διαφορετικές γλώσσες, με κυρίαρχες φυσικά τις δέκα περίπου απ' αυτές!

Και ποια γιαγιούλα τώρα απ' τη Θράκη καταλαβαίνει τι σημαίνει «σπρεντς» και αναδιάρθρωση και επιμήκυνση, και πώς θα μπει στο Ιντερνέτ να κάνει φορολογική δήλωση ή να τσεκάρει τους καταλόγους της «διαφάνειας» που προβάλουν οι κομπιναδόροι υπουργοί του Υπάλληλου..

Αστεία πράγματα, καλαμπούρια κυριολεκτικά..
Οπότε, τι μένει άλλο από το να περιμένουμε, έτσι δε δείχνει το πράγμα;
Να περιμένουμε στημένα «θερμά επεισόδια» με τους Τούρκους; Ή να εκποιηθούν εν μια νυκτί τα φιλέτα μας; Να περιμένουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ενώ έχει φτάσει κιόλας ο κόμπος στο χτένι;

Οι διάφορες αμυντικές κινήσεις του σημερινού ΄Ελληνα, είναι ακόμη εφευρήματα στο επίπεδο της μαχόμενης εξυπνάδας και τίποτε άλλο. Τα διόδια, κάποιες διαδηλώσεις και τα ρέστα.

Μόνο ένα μένει: Ένα τεράστιο βουβό λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας με τεράστιες διαδηλώσεις χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα, χωρίς πάσες για προβοκάτσιες και μπάχαλα και ήρωες με το στανιό.

Αν το καταλάβουμε αυτό, θα υπάρξει ελπίδα να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Αν όχι, θα μας πιάσουν για μια ακόμα φορά κορόιδο οι ψευτοσύμμαχοι και θα κάνουν τη δουλειά τους στην πλάτη μας.

  • Θα μας φάνε την πατρίδα,
  • θα τη μοιράσουν μεταξύ τους,
  • θα μας πετάξουν στα όρια της φτώχειας
  • και όταν θα αποφασίσουμε να αμυνθούμε
  • δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας,
  • δεν θα ‘χουμε ρεύμα στο σπίτι μας
  • και νερό στις βρύσες μας,
  • δεν θα ‘χουμε φάει, δεν θα ‘χουμε κουράγιο,
  • ναι, ακριβώς έτσι.

Κατηγορείστε με για λαϊκισμό και κινδυνολογία.
Πέστε ότι θέλετε, ξεσπάστε επάνω μου.
Μόνο κάντε μου μια χάρη: Κόψτε και κρατείστε αυτή την επισήμανση. Για να έχω ήσυχη απέναντι σας, τη συνείδησή μου, ότι υπήρξα κι εγώ ένας απ όσους, σας ειδοποίησαν κάποτε...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

41 σχόλια :

  1. Όχι κίνημα διαμαρτυρίας. Δεν καταλαβαίνουν οι υπουργοί του Υπάλληλου από κίνημα διαμαρτυρίας.

    Γιά διαμαρτυρία χρειάζονται άνθρωποι απέναντι. Οι υπουργοί του Υπάλληλου είναι; Δεν μοιάζουν . . . ούτε οι ΝΔ ούτε οι ΠΑΣΟΚ κλπ.

    Χρειάζεται μηχανισμός κατάληψης του όλου πολιτικού συστήματος από εμάς τους Έλληνες, τα παιδιά της Ελλάς. Ένα τεράστιο βουβό λαϊκό κίνημα ανατροπής και κατάληψης του πολιτικού συστήματος της Ελλάς.

    Φτάνει πιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη Ιατρόπουλε,

    Γιά να φτάσουμε ως εδώ μας ένωνε κάθε τι άθλιο και άθλια μάζα
    καταντήσαμε.
    Γιά να ξεφύγουμε πρέπει να μας ενώσει η μετοχή στην Παιδεία και η άσκηση στην Αρετή.

    Ε λοιπόν οι άθλιοι κλωτσούμε και τα δύο.Δεν ξέρω αν θα μας ενώσει το γάλα των παιδιών μας, γιατί δεν γνωρίζω αν θα έχουμε
    παιδιά ή αν θα βρίσκουμε γάλα ή αν θα θέλουμε να προσπαθήσουμε.

    Βήμα πρώτον.
    Απόφαση να φύγουμε απο την μάζα των αθλίων.
    Βήμα δεύτερον.
    Να βρούμε τους συνοδοιπόρους τοπικά και Πανελλαδικά.
    Βήμα τρίτον.
    Να ελέγξουμε εν τοις πράγμασι αν η Αρετή και η Παιδεία των Ελλήνων ( δηλαδή οι Αριστες των στιγμών τους ) είναι το πεδίο
    άσκησης μας και οι κακίες των το αντικείμενο της επιδιώρθωσης
    έστω και μετά από χιλιάδες χρόνια ανοησίας.
    Βήμα τέταρτον.
    Ελεγχος του άν αποτελούμε την κρίσιμη μάζα ποιότητος στο σύνολο της μάζας αθλιότητος.
    Βήμα πέμπτον.
    Αυτή η ποιότης να μπορεί να κοινωνηθεί και σε άλλους σε μία
    πραγματική κοινωνία πολιτών που θα αποτελέσουν τον Δημόσιο τομέα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μιάς κοινότητας.
    Βήμα έκτον.
    Επειδή πάντα θα υπάρχουν εξουσίες να αποφασίσουμε από το πρώτο
    βήμα ότι θα σταθούμε απέναντι τους πάντοτε. Και στις κρατικές
    ( όρα κομματικές ) και στις ιδιωτικές ( όρα ολιγαρχικές οικονομικές ).

    Αν λοιπόν κάποιος αισθάνεται ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν
    πρόσωπα πολίτες πού έτσι σκέφτονται και πιθανώς πράττουν ας ενωθεί μαζί τους και ας μετρηθούμε να βρεθούμε πόσοι και ποιοί
    είμαστε.

    Κι αν μετρηθούμε λίγοι ας πάρουμε τα βουνά γιατί ο τόπος δεν
    μας χωρά και μας φτύνει.
    Κι όταν καεί τελείως ας κατεβούμε ( αν υπάρχουμε ) να τον διεκδικήσουμε ( ότι έχει μείνει ).

    Κι αν μετρηθούμε μάζα ποιότητας ικανή ας δείξουμε με το παράδειγμα μας,με την ζωή μας την λιτή γεμάτη αλληλεγγύη,ότι
    πιλοτικά πού ζήσαμε κι άλλοι θα ακολουθήσουν και όχι μόνο σ'αυτήν την γη μα σ'όλη την οικουμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε κάθε σκεπτόμενο είναι γνωστό πως η Ελλάδα μετά το 1821, ακόμη αναζητά την απελευθέρωσή της. Μετά τους Τούρκους ανέλαβαν τον ίδιο ρόλο οι ¨προστάτιδες δυνάμεις¨με τους εγχώριους "προκρίτους, προεστούς, τραπεζίτες" και τα αντίστοιχα πολιτικά τους τζάκια.
    Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το μερίδιο ευθύνης του λαού, γιατί στο όνομά του γίνονται όλα, καθώς διακηρύσσουν τα τρωκτικά της εξουσίας με φράσεις του τύπου: "έχουμε νωπή λαϊκή εντολή", και ας κυβερνάνε με το 35% του 50%, δηλαδή με το 18% του πληθυσμού.
    Εκείνο που εξοργίζει τους σκεπτόμενους πολίτες είναι η στάση του πνευματικού δυναμικού, του κόσμου της διανόησης που βρίσκεται σε κώμα. Αν περιμένουμε να αφθπνιστεί ο λαός και να αποκτήσει την ανάλογη παιδεία, "ζήτω που καήκαμε!
    Είναι πολύς ο κόσμος που θέλει να αντιδράσει, να ανατρέψει, να τιμωρήσει, αλλά δεν βρίσκει τον τρόπο.
    Για πείτε μου τι να κάνω, να ζωστώ τα σπαθιά, να γίνω τρομοκράτης ή να πάρω τα βουνά;
    Κι έτσι επειδή δεν βρίσκω τρόπο αντίδρασης δεν κάνω τίποτα και τα τρωκτικά χορεύουν με τη σιωπηρή "σύμφωνη γνώμη του λαού" στο "κυβερνητικό τους έργο!
    Αναλάβετε κάποιοι δράση και εμείς ακολουθούμε.
    Π.χ. η "δράση" του Θεοδωράκη πρέπει να βρει τρόπους να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.
    Ας αρχίσουμε από τα πιο απλά μεχρι να επανελληνιστούμε:
    Ας επιβάλουμε π.χ. στην αναθεώρηση του συντάγματος να προβλέπεται εξοστρακισμός της κυβέρνησης αν δεν τηρήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες της.
    Κύριοι δεν πέπει να τιμωρείται μια κυβέρνηση για υφαρπαγή ψήφου όταν άλλα υπόσχεται και άλλα πράττει;
    Και μιλάω για ποινικές ευθύνες, όχι πολιτικές και κουραφέξαλα
    Σ Π Ε Υ Σ Α Τ Ε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε Δημήτρη γνωστά αυτά,αλλα τις βουβές διαμαρτυρίες τις βλέπουν και γελούν αυτοί.
    Είναι δυνατόν να ξυλώσεις ένα τόσο καλά οργανωμένο καθεστός(γενίτσαρων) με βουβές πορείες?
    Δέν έχουν πάρει τα μέτρα τους οι αλήτες για τα χειρότερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...λόγια, λόγια, λόγια.
    ...έπεα πτερόεντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι γνώστες της χειραγώγησης των μαζών κάνουν αυτά που έχουν μάθει και προ το παρόν τα κάνουν αρκετά καλά.
    Ο λαός εξοργίζετε και φουντώνει μέσα του. Θέλει να αντιδράσει αλλά νιώθει μόνος και φοβισμένος μήπως και χάσει τα ολίγα που του έχουν μείνει, για αυτό ακόμα δεν κάνει κάτι δυναμικό.
    Θυμηθείτε τούτο, ξαφνικά θα γίνει ότι γίνει και από "ασήμαντη" αιτία, αναλογικά με αυτά που θα ακολουθήσουν.
    Αυτό που δεν πρέπει να ξεχαστεί επίσης είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, πέρα από τους ενόχους (πολιτικοί) υπάρχουν και αυτοί που τους σιγοντάρουν (δημοσιογράφοι κυρίως), και με το έργο τους αποχαυνώνουν τον λαό.
    Όλοι λοιπόν αυτοί (αν και γνωρίζουν) τελικά υποτιμούν ένα βασικό πράγμα, τον αστάθμητο παράγοντα που ανατρέπει τα πάντα.
    Δεν είναι μακριά η ώρα τους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο Κωνσταντίνος κι εγώ, επιμένουμε, αν διαβάσετε τα κείμενα,εδώ και κάποιους μήνες, για μια βουβή διαμαρτυρία ενός εκατομμυρίου ανθρώπων έξω από τη Βουλή, αμίλητη, χωρίς καμιά πάσα ούτε σε αστυνομία,ούτε σε προβοκάτορες,ακαπέλωτη από κόμματα, που θα αναγκάσει επί της ουσίας,αυτούς που τώρα ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τον τόπο, να κατεβούν απ΄τις καρέκλες και να αναλάβουν εξωκοινοβουλευτικοί Συνέλληνες,με αποστολή ένα καινούργιο Σύνταγμα και μια άλλη σχέση με τους "δανειστές", ελληνική και άμεση.
    Δεν πρέπει να θέλουμε να καταργήσουμε τους Νόμους,αλλά αυτούς που τους κατάργησαν και προσέβαλαν και την Ιστορία και τη Φυσιογνωμία και το Μέλλον του τόπου. Ε, αυτά τα τρία υπαρξιακά δεδομένα,είναι δικά μας, δεν είναι των Υπαλλήλων της Εταιρίας.
    Με αγάπη
    Δημήτρης Ιατρόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. iatropoule....miazoi ,,outopia,me efxes den peftei kyvernisi....oute me kravges=dikes sou ke dikes mou[se alli selida]me via peftei ..ti legame palia me ton ..pale pote filo sou leonida xristaki;;;;VIA STI VIA TIS EXOUSIAS....DYSTYXOS TA YPOLOIPAEINE EFXOLOGIA KE GLYKES OUTOPIES//////OI DIANOOMENOI PEZOUN TO PEXNIDI TIS EXOUSIAS/////ARA APO POU THA ERTHEI I...ANATROPI;;;;AN THES APANTAS...palios filos pou pistevei stin katharotita sou...ke stis kales protheseis sou...ALLA I FANTASIA DEN PIRE...POTE TIN EXOUSIA.OUTE STON MAH.....68//

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. DIMITRI.............BOROUME NA MEZEPSOUME KOSMO SYNIDITOPIOIMENO...KE AKOMATISTO;;EXO APO KOMTIKES FRAXIESKE OMADOULES;;AN OXI AS SYNEXISOUME TIN OUTOPIA ESY APO EDO KE GO...APO TO FACEBOOK.nin gelas.to diavazoun poloi neoi ke nees..den eine mono gia louloudakia ke kardoules.stin aigypto epexe simantiko rolo...stin arxi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Ιατρόπουλε τι είναι αυτά, τώρα δηλαδή με αυτή την ανακοίνωση καθάρισες και έχεις “ήσυχη απέναντι μας, τη συνείδησή σου”.
    Βγείτε στον δρόμο πρώτοι εσείς Συγγραφείς, Καλλιτέχνες, Ακαδημαϊκοί, όλοι οι “άνθρωποι του πνεύματος” να αποδείξετε ότι αυτά που λέτε δεν είναι μόνο θεωρίες των βολεμένων που προσπαθούν να αποποινικοποιήσουν τους εαυτούς τους.
    Ο κόσμος θα αντιδράσει αλλά το θέμα είναι το ΠΟΤΕ και το ΠΟΤΕ εξαρτάται από τους βολεμένους σαν και εσένα Ιατρόπουλε όσο νωρίτερα τόσο λιγότερες οι απώλειες. Το πολιτικό σύστημα μπορεί εύκολα να δραπετεύσει με εκλογές και να νομιμοποιήσει ότι έχει κάνει μέχρι τώρα και μετά ποιος είδε τον χωροφύλακα και δεν τον φοβήθηκε.
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ κε Ιατρόπουλε, ξεκινήστε πρώτοι και εμείς ακλουθούμε.
    Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. den eine tyxeo oti ke o kadafi apagorefse to intrnet.to fovounte ou exousies.pos to..xrsimopoioume omos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε Ιατρόπουλε τι είναι αυτά, τώρα δηλαδή με αυτή την ανακοίνωση καθάρισες και έχεις “ήσυχη απέναντι μας, τη συνείδησή σου”.
    Βγείτε στον δρόμο πρώτοι εσείς Συγγραφείς, Καλλιτέχνες, Ακαδημαϊκοί, όλοι οι “άνθρωποι του πνεύματος” να αποδείξετε ότι αυτά που λέτε δεν είναι μόνο θεωρίες των βολεμένων που προσπαθούν να αποποινικοποιήσουν τους εαυτούς τους.
    Ο κόσμος θα αντιδράσει αλλά το θέμα είναι το ΠΟΤΕ και το ΠΟΤΕ εξαρτάται από τους βολεμένους σαν και εσένα Ιατρόπουλε όσο νωρίτερα τόσο λιγότερες οι απώλειες. Το πολιτικό σύστημα μπορεί εύκολα να δραπετεύσει με εκλογές και να νομιμοποιήσει ότι έχει κάνει μέχρι τώρα και μετά ποιος είδε τον χωροφύλακα και δεν τον φοβήθηκε.
    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ κε Ιατρόπουλε, ξεκινήστε πρώτοι και εμείς ακλουθούμε.
    Γ.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία!!!
    Τα γεγονότα τρέχουν,
    Εμείς τί κάνουμε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. NAI γιατι το ΠΝΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ.... Συγγραφείς, Καλλιτέχνες, Ακαδημαϊκοί, όλοι οι “άνθρωποι του πνεύματος” να αποδείξετε ότι αυτά που λέτε δεν είναι μόνο θεωρίες...ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ για να σας ακολουθηση ο ΛΑΟΣ με την δικη του ΙΣΧΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΔΗΜΗΤΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΣΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ;
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΣΤΩ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΙΓΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΑ ΒΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ

    PABLO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αυτο το-- ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ --ελα ντε...πως ομως..? και ο Fresco στο thevenusproject αυτο προτεινει ...καπου στην μεση θα ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ..δεν μενει παρα να δοκιμασθει ΠΙΛΟΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. θεωρω χρεος των απανταχου ανθρωπων του Πνευματος & οχι μονον να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ το ΠΙΛΟΤΙΚΟ φαινομενο
    http://thevenusproject.com/el/the-venus-project-introduction/about γιατι καπου στην ΜΕΣΗ ΙΣΩΣ να ειναι η ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό που ζητά ο Δημήτρης Ιατρόπουλος και ψάχνου οι παραπάνω σχολιαστές του άρθρου, ήδη υπάρχει. Είναι το κίνημα της ΣΠΙΘΑΣ, που άρχισε ο Μίκης Θεοδωράκης και έχει αρχίσει να "ανάβει" σε όλη τη χώρα. Απορώ γιατί ψαχνόμαστε, ακόμα. Έχουν ήδη "βγεί στο βουνό", μαζί με τον Μίκη, ο Ζουράρις, ο Καραμπελιάς, ο καθ. Γ. Κασιμάτης, ο πολεμιστής της Κύπρου Αλευρομάγειρος, κ.α.
    Αν ο Δημήτρης Ιατρόπουλος δεν θέλει να σηκώσει τη δική του παντιέρα, γιατί δεν πάει μαζί τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ σωστές σκέψεις..Τα πράγματα έχουν φτάσει στα όριά τους..Η αλήθεια είναι ότι η πλύση εγκεφάλου που έχουμε δεχτεί όλοι, άλλοι λίγο άλλοι πολλοί έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της..Για να ξεσηκωθεί ο Έλληνας αυτή τη στιγμή πρέπει να κινδυνεύει το γάλα του παιδιού του..Πολύ σωστά το είπατε..Είναι τόσο ατομιστική η κοινωνία μας και οι συνειδήσεις μας τόσο βαθιά διαβρωμένες που ο πόνος του άλλου δεν μας ακουμπά..Πρέπει να πονέσουμε οι ίδιοι και να πεινάσουμε για να ξυπνήσουμε..Όσο την κουτσοπαλεύουμε και δεν μας έχουν κόψει παντελώς τους μισθούς, δεν πρόκειται να ξεσηκωθούμε..Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και αυτά τα δύο είναι από τα πρώτα που η Νέα Τάξη πέτυχε να συνθλίψει..Θα μπορούσα να γράφω μέχρι αύριο αλλά δεν θα έχει κανένα νόημα..Καιρός για πράξεις..Πρέπει κάποτε να τελειώνουν τα ευχολόγια σ' αυτή τη χώρα και να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη των εαυτών μας..Αν μας βλέπαμε κάπου από μακρυά σίγουρα θα μας λυπόμασταν..Κοιμισμένα μικρά ανθρωπάκια που δουλεύουν για το σύστημα χωρίς να ζουν..Επειδή όμως η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη των αξιών αξίζει να πολεμήσουμε γι' αυτή με όλα μας τα μέσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. η ΑΠΟΧΗ & ο ΚΑΝΕΝΑΣ..παιρνουν επικίνδυνα ίσως μη ελεγχόμενες και ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ διαστάσεις .
    αν γίνουν ένα κοινωνικό "τσουναμι" ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΑΣ..για τους ευνόητους λόγους..
    η ΔΙΑΘΕΣΗ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα ΚΟΙΝΑ..έπιασε ΠΑΤΟ..και ΑΞΙΩΘΗΚΕ όσο ποτέ..γιατί αντικατεσταθηκε από το μέγεθος & την ισχύ του ΧΡΗΜΑΤΟΣ..με τα παρελκόμενα του..
    ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ισως να είναι εκείνο το παλαιό και αέναο ρητό..που έλεγε
    Το ΧΡΗΜΑ πολλοί ΕΜΙΣΗΣΑΝ..την ΔΟΞΑ όμως ΚΑΝΕΙΣ
    ...λετε να ισχυει ακομα ?
    μπορεί να ΓΟΗΤΕΥΣΕΙ τους ανθρώπους ακόμα.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΠΑΝΤΟΥ ΑΝΕΡΓΙΑ ,ΑΚΡΙΒΙΑ,ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΩΣ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΔΙΧΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΜΑΣ.ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ,ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΤΕΒΒΕ ΔΑΝΕΙΑ. ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΗΞΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ.ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΖΩΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ;ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ;AN ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ,ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ,ΧΑΙΡΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΕΡΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σε ΒΟΥΒΗ διαμαρτυρια ΕΓΩ δεν παω, σε ενοπλη [με πετρες, ξυλα, λοστους, οπλα κλπ] ΝΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ.
    ομως θα πεθανει κοσμος να το ξερετε. Δημ Ιατροπουλε, πες κατι και για την λεπρα του λαθρο-μετανα-φασιμου ισλαμισμου.
    Εχουμε απεναντι μας ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ σωματα του εχθρου.
    οι ακολουθοι εχουν δηλωσει δημοσια οτι εινα εναντιον των Ελληνων και υπερ των ισλαμοκατακτητων>
    κκε, συριζα, πασοκ, ΝΔ

    εχετ υπ'οψιν σας οταν αρχισει το ξεκαθαρισμα.

    μαλλον θα χασουμε ΑΛΛΑ θα το πληρωσουν ακριβα. ας το θυμουνται αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Υπάρχει κάποιος να μου πει τι κάνεις αν έχεις ένα κριάρι και μια προβατίνα για την επιβίωση σου.
    1) Σφαζεις την προβατίνα και την τρως!
    2) Σφάζεις το κριάρι και το τρως!
    3) Σφάζεις και τα δυο και τα τρως!
    4) φυλάς και τα δυο και τρως τις σάρκες σου μέχρι να γεννήσουν!
    Δυο είναι τα κακά αυτής της κυβέρνησης που παραπέμπουν σε ένα τρίτο κακό,
    1) Είπε ψέματα λέει ψέματα και θα λέει ψέματα.
    2) Δεν κάνει το μόνο ένα σωστό (γνώμη μου) για τον τόπο ανάπτυξη.
    3) Προωθούν το λαό σε εξαθλίωση με μοναδικό σκοπό να κλέψουν .
    Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο νομίζω να είσαι αντίπαλος με αυτόν που θέλεις να σώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κύριε Ιατρόπουλε, ένα από τα "ναρκωτικά" μας και από τα ισχυρότερα όπλα αποπροσανατολισμού τα τελευταία χρόνια υπήρξε η αποθέωση του lifestyle και των "ταγών" του, πιστός υπηρέτης των οποίων υπήρξατε κι εσείς και συνεχίζετε να υπηρετείτε, άθελα σας (?), παραθέτοντας την με περισσή φροντίδα επιτηδευμένη φωτογραφία σας, δίπλα στο "επαναστατικό" σας κείμενο.
    Πριν ξαναγράψετε οτιδήποτε εν είδει διαγγέλματος, θα σας πρότεινα να διαβάσετε το "Διανοούμενοι και καλλιτέχνες, ευτελείς δούλοι της εξουσίας" του δημοσιογράφου, ιστορικού και συγγραφέα Κυριάκου Σιμόπουλου. Αν μετά από αυτό έχετε ακόμα επαναστατική διάθεση, και μία δόση ντροπής ίσως, τότε κατεβείτε ως ανώνυμος στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθείτε μαζί μας.
    Όσο για τα λεγόμενα σας, που ομολογώ δεν άντεξα να διαβάσω μέχρι το τέλος, να είστε σίγουρος ότι τα γνωρίζουμε πριν από εσάς. Βλέπετε οι δικές μας τσέπες δεν έχουν το ίδιο βάθος, και η ανεργία μας έδωσε όλο το χρόνο να διαβάσουμε και να ψαχτούμε για το τι ακριβώς συμβαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ



    Φίλε Κουκουλοφόρε,ας τα πάρουμε με τη σειρά:



    Ποιος σου είπε ότι εγώ υπηρέτησα το λάιφ-στάιλ,αγαπητέ μου; Βγαίνω στην τηλεόραση πριν γεννηθείς εσύ, από το 1971,όταν ήταν ασπρόμαυρη.Γιατί είναι μέσα στο ίδιο μου το επάγγελμα σε μεγάλο ποσοστό. Και όσοι με έχουν δει εκεί,είναι έτοιμοι να σε πληροφορήσουν για τις απόψεις μου, τις αντιλήψεις μου και τον τρόπο που εξέθεσα το Σύστημα, μέσα από τις ίδιες τις γραμμές του. Αυτά είναι γνωστά σε όλους, όποιον και να ρωτήσεις, μπορεί να μη με γουστάρει για δικούς του αισθητικούς ή άλλους λόγους, αλλά το τι γράφω και τι λέω,δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Μπορεί να μη με γουστάρεις, εντάξει,σεβαστό, αλλά την πενηντάχρονη διαδρομή μου, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ,μεγάλε,κατάλαβες;Τελεία,εδώ.

    Πάμε παρακάτω: Η φωτογραφία μου δεν ενοχλεί μονάχα εσένα.Κι άλλοι έχουν πρόβλημα μ αυτήν! Ε, τώρα τι να σου πω; Τα παράπονά σου στη μακαρίτισσα τη μάνα μου, αυτή μ έκανε έτσι,τι να κάνουμε τώρα, να πάω να ξαναγεννηθώ κομπλεξικός κι ασκημομούρης για να σου κάνω το χατίρι;
    Συν τοις άλλοις,μάθε ότι τις φωτογραφίες στα κομμάτια που δημοσιεύονται στα Μπλογκς, δεν τις επιβάλλουν οι συγγραφείς τους,τις διαλέγουν και μάλιστα αποφασίζουν ποια θα βάλουν, οι Διαχειριστές των Μπλογκς. Άμα μπεις στο Γκούγκλ, θα δεις από τα χιλιάδες αναδημοσιεύματα, ότι τα περισσότερα δεν βάζουν φωτογραφία. Εδώ τώρα, ο Κωνσταντίνος, κατά την κριση του,άλλοτε τη βάζει κι άλλοτε όχι..Ε, και; Αυτό μας μάρανε τώρα;

    Το κείμενό μου εγώ δεν το θεωρώ επαναστατικό,ώστε μην το ειρωνεύεσαι. Μια προειδοποίηση είναι, αυτός πιστεύω πως πρέπει να είναι ο ρόλος ενός ποιητή στις μέρες που περνάμε.

    Το βιβλίο του καλού συνάδελφου που μου λες, είναι μια άξια κατάθεση στο χώρο μας και μάλιστα συμπλέει σε μεγάλο βαθμό με τις απόψεις μου, απλώς εσύ δεν έχεις φαίνεται διαβάσει τίποτε άλλο δικό μου,αυτό σου συμβαίνει..

    Στο Σύνταγμα βρίσκομαι από την πρώτη ημέρα Κουκουλοφόρε.Φυσικά ως ένας απ όλους. Αν τώρα κάποιοι συμπατριώτες μας, με πλησιάζουν, μου λένε πράγματα, (δεν θα σου πω εσένα,τι μου λένε όμως,δεν είσαι άξιος για τέτοια),αυτό σχετίζεται με την πενηντάχρονη διαδρομή που λέγαμε πριν..

    Να είσαι βέβαιος ότι οι τσέπες μας έχουν το ίδιο βάθος,φίλε! Εγώ μάλιστα,πριν ξεσπάσει η κρίση, απολύθηκα δυό φορές.Την πρώτη από το "ΕΘνος" που έγραφα επί 22 χρόνια ως κορυφαίος χρονογράφος και την δεύτερη φορά,από την ΕΡΤ,χωρίς να εργάζομαι παράλληλα,κατάλαβες;

    Όμως δεν περίμενα να βγω στην ανεργία για να διαβάσω και να καταλάβω τι μας συμβαίνει τώρα!

    Τα ελληνικά σου είναι άρτια. Το εγγλέζικο ερωτηματικό τι το θέλεις; Έτσι για την ιστορία σε ρωτάω..

    Άραγε,είσαι στ αλήθεια άνεργος; Ή μήπως "εργάζεσαι" κάπου και μέρος της "δουλειάς" σου είναι και η σημερινή σου παρέμβαση;

    Εσύ ξέρεις..

    Ασχολούμαι αναλυτικά μαζί σου γιατί "μοιάζεις" Κουκουλοφόρε μου με μπόλικους άλλους,που έχουν πάρει εργολαβία τα κομμάτια μου στο Διαδίκτυο.

    Στην τελική,φίλε,καλό τα παραμύθι σου,αλλά δεν έχει δράκο.

    Με Ελληνική αγάπη, (δεν πιστεύω να σε τσούζει η σημαία μας,έ;)
    Ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Ιατρόπουλε ευχαριστώ κατ'αρχήν που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε.

    Θα παραβλέψω τις προσβλητικές σας αναφορές του τύπου "μεγάλε,κατάλαβες;", "δεν είσαι άξιος για τέτοια" κλπ, που αφενός δεν συνάδουν με το προφίλ ενός "πνευματικού ηγέτη", αφετέρου μας απομακρύνουν από την ουσία του διαλόγου μας. Άλλωστε οι καιροί είναι φορτισμένοι αρνητικά και δεν πρέπει να παρεξηγούμε φραστικές υπερβολές.

    Είναι αλήθεια ότι δεν αφιέρωσα τη ζωή μου στην αξιολόγηση της πορείας σας. Διαμόρφωσα άποψη από κάποια κείμενα και κάποιες εμφανίσεις σας στην τηλεόραση. Λανθασμένη ; Αν ναι, δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να αναθεωρήσω. Ο χρόνος θα δείξει. Δεν ανήκω στους θαυμαστές σας, λυπάμαι αν σας ενοχλεί αυτό. Ο λόγος είναι ότι, στα μάτια μου, αποπνέετε μία έπαρση και μία αλαζονεία όμοια με αυτή των πολιτικών εξουσίας, η οποία δυστυχώς αποτυπώνεται και στην απάντηση σας προς εμένα. Θεωρώ ότι οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες, δουλεύουν αδιάκοπα για την αφύπνιση της λαϊκής συνείδησης, αθόρυβα και σεμνά, και δεν εμφανίζονται ως "μετά Χριστόν προφήτες" όταν ο συγκεντρωμένος κόσμος έχει ήδη δημιουργήσει ένα "βήμα" για εκμετάλλευση, και όταν μάλιστα η επερχόμενη αλλαγή σκηνικού υπόσχεται ενδεχομένως μία θέση στο νέο. Ο Γκάντι πχ δεν θα διεκδικούσε ποτέ δάφνες για την 50χρονη πορεία του, ούτε και θα επισήμαινε ο ίδιος την "κορυφαία" παρουσία του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Επίσης θα μπορούσε να μου απαντήσει με νηφαλιότητα, αποδεικνύοντας αυτήν ακριβώς την πνευματική του ανωτερότητα.

    Ξέρετε όμως, δεν έχει καμία σημασία η δική μου γνώμη για εσάς. Σωστή ή λάθος. Πέρα από τις προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, η δημοκρατία κερδίζει περισσότερα από το διάλογο μας, αν μάλιστα αυτός μπορεί να καταλήξει σε συστράτευση εναντίον ενός εχθρού που στο κάτω κάτω είναι κοινός για όλους μας. Γιατί όσο παράξενο κι αν σας ακούγεται κύριε Ιατρόπουλε, δεν σας θέλω μακριά από εμάς, ούτε απέναντι μας. Σας θέλω δίπλα μας και μαζί μας, ίσως από άλλο πόστο αλλά δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτό. Αφού μαζί τελειώσουμε με τον κοινό μας εχθρό, θα έχουμε όλο το χρόνο να ασχοληθούμε και με τα προσωπικά μας. Ραντεβού στα οδοφράγματα λοιπόν...

    Φιλικά

    ΥΓ. Δεν έκανα καμία αναφορά στο τελευταίο σκέλος της απάντησης σας (εργολαβίες, αγγλικό ερωτηματικό, Ελληνική σημαία κλπ). Αν το θέλετε ακόμα, είμαι στη διάθεση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Κουκουλοφόρε,
    Συμφωνώ στο ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να έχει εκπαιδευτεί στο να κλωτσάει τα γκαζάκια που ενίοτε πετάνε οι ΜΑΤΑΖΗΔΕΣ. Όμως, εμείς, κατά τη γνώμη μου, τη δεδομένη στιγμή δεν νομίζω να χρειαζόμαστε να πάθει ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η υπερβολική αδρεναλίνη δεν χρειάζεται να βρει την έκφρασή της σε χειροδικία τώρα που ήρθε η στιγμή να μάθουμε να συνδιαλεγόμαστε, να συνομιλούμε, δηλαδή να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο συμβίωσης σαν Κοινωνία.
    Πιστεύω λοιπόν, όσο γλυκανάλατο και αν σου ακούγεται, πως θα πρέπει να δείξουμε ωριμότητα στις σχέσεις μας και στη λήψη αποφάσεων. Θα πρέπει να γίνουμε, μαθαίνοντας κι εμείς συγχρόνως και διδάσκοντας στα μικρά παιδιά, μία Κοινωνία που να μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που έχουν μάθει μέχρι τώρα. Εμείς έχουμε και μία εμπειρία, κάποια διαβάσματα, αυτά τα καϋμένα να μη μάθουν το διαφορετικό;
    Άλλωστε αν λειτουργήσουμε με βία θα τους δώσουμε στο πιάτο τη δικαιολογία να αμολήσουν τις ειδικές δυνάμεις που χειραγωγούν. Κάναμε άλμα και ας μην το καταλαβαίνουμε ακόμη. Ας το εξελίξουμε. Τώρα όλοι αυτοί φοβούνται, έχουν πάθει των παθών τους τον τάραχο. Τώρα ήρθε η σειρά τους να μας ακούσουν. Και αυτό θα γίνει.

    ΥΓ.: H kuría Diamantopoúlou mporeí na xekourastei. Tin ETHNIKI Paideía tin analambánoume emeís twra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητή eleni, συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα λες. Από την πρώτη έως την τελευταία σου κουβέντα. Δεν νομίζω να προκύπτει από κανένα από τα post μου, η εξώθηση του οποιουδήποτε προς την βία, προς Θεού. Ίσα ίσα αυτό εννοούσα όταν έγραψα ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία σημασία η γνώμη του ενός για τον άλλο και ότι έχουμε έναν κοινό "εχθρό".
    Ελπίζω να μην σε παρέσυρε το nickname. Θα μπορούσα να λέγομαι "θυμωμένη ζαρντινιέρα" ή "τα πράσινα σταράκια" απλά επέλεξα το "Κουκουλοφόρος", ως σαρκασμό μετά την απαγόρευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Αγαπητέ μου, (πλέον..) Κουκουλοφόρε. Μου έγραψες:

    "Πριν ξαναγράψετε οτιδήποτε εν είδει διαγγέλματος, θα σας πρότεινα να διαβάσετε το "Διανοούμενοι και καλλιτέχνες, ευτελείς δούλοι της εξουσίας" του δημοσιογράφου, ιστορικού και συγγραφέα Κυριάκου Σιμόπουλου. Αν μετά από αυτό έχετε ακόμα επαναστατική διάθεση, και μία δόση ντροπής ίσως, τότε κατεβείτε ως ανώνυμος στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθείτε μαζί μας."

    Για την "επαναστατική διάθεση" δεν θα απαντήσω. Είπαμε, πενήντα χρόνια, εσύ δηλώνεις (και με το δίκιο σου, δεν είσαι υποχρεωμένος ν ασχοληθείς μαζί μου,)πως:

    "Είναι αλήθεια ότι δεν αφιέρωσα τη ζωή μου στην αξιολόγηση της πορείας σας."

    Ξεπερνώ και εδώ, την ειρωνεία, κάποια κρυφή πίκρα μου βγάζει αυτό το εναντίον μου, δεν είναι μόνο η τηλεόραση που σε πονάει,άλλο θα είναι,δεν παριστάνω τον μάντη,δικό σου είναι,εσύ ξέρεις,άστο.

    ΄Ομως, πώς ζητάς χριστιανέ μου άνθρωπε από μένα περισσότερη ευγένεια,όταν με εγκαλείς να κατέβω στο Σύνταγμα, αν έχω μετά απ΄την ανάγνωση του βιβλίου του κ.Σιμόπουλου, "μία δόση ντροπής;'

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, Ανώνυμε "Σύντροφε"; Μπορείς να μου πεις,σε παρακαλώ;
    Τι ξέρεις εσύ για τη ζωή μου και τις διαδρομές μου,τις ανησυχίες και τα βάσανά μου, το έργο μου το ίδιο;
    Γιατί ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ, θα μου ζητήσεις δημόσια συγγνώμη, αν κρίνω από το λεκτικό τουλάχιστον ήθος που οφείλω να ομολογήσω ότι σε διακρίνει, για να μη σου τρώω και το δίκιο σου..

    Παρακάτω όμως, μου λες:

    "Θεωρώ ότι οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες, δουλεύουν αδιάκοπα για την αφύπνιση της λαϊκής συνείδησης, αθόρυβα και σεμνά, και δεν εμφανίζονται ως "μετά Χριστόν προφήτες" όταν ο συγκεντρωμένος κόσμος έχει ήδη δημιουργήσει ένα "βήμα" για εκμετάλλευση, και όταν μάλιστα η επερχόμενη αλλαγή σκηνικού υπόσχεται ενδεχομένως μία θέση στο νέο."

    Εδώ λοιπόν, μπορείς να μου καταλογίσεις όση έπαρση θέλεις,φίλη μεν η σεμνότης, φιλτέρα δε η αθόρυβος εργασία, φιλτάτη όμως η Αλήθεια: Πριν από 40 χρόνια,(ναι,ναι)είχα προειδοποιήσει αυτούς που χωρίς να αφιερώσουν τη ζωή τους,τουλάχιστον με διάβαζαν,ότι μετά το 2000 θα μας κάνουν γκαρσόνια της Ευρώπης. Και όσο για το "βήμα" που δημιουργήθηκε τώρα, όχι μόνο δεν το "εκμεταλλεύομαι", αλλά με τα κείμενά μου και μάλιστα από αυτό το Μπλογκ έχω συμβάλει κι εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις στο ποσοστό που μου αναλογεί, στην ίδια τη δημιουργία του,αγαπητέ Κουκουλοφόρε..

    Και ποια "θέση στο νέο" φοβάσαι εσύ,ότι θα καταλάβω; Είδες που δεν με διαβάζεις; Φαντάζεσαι ότι αν ήθελα δημόσια αξιώματα δεν θα τα είχα,τόσες δεκαετίες τώρα, αν έλεγα ΝΑΙ σε "κάποια" πράγματα,που (πιθανώς) μήτε να τα φανταστείς μπορείς;

    Και καταλήγω: Γράφεις κάπου:
    "Διαμόρφωσα άποψη από κάποια κείμενα και κάποιες εμφανίσεις σας στην τηλεόραση. "

    Ο φίλος μου ο Ρένος Αποστολίδης μου έλεγε πάντοτε: "Δημήτρη,αν θέλεις να κριτικάρεις κάποιον, ακόμη και να τον χτυπήσεις κάτω σαν χταπόδι, φρόντισε πρώτα να μάθεις όσα μπορείς περισσότερα γι αυτόν, τη ζωή του, το έργο του, όσα μπορείς,όλα..Αλλιώς, μην αποτολμάς να μπλέξεις μαζί του, θα εκτεθείς αδίκως.."

    Το ξαναλέω:΄Εχεις λόγο ευγενικό και γράφεις καλά ελληνικά. Ίσως πίσω από το "Κουκουλοφόρος" να κρύβεται ένας άξιος άνθρωπος των γραμμάτων μας. Γι αυτό και επιμένω μαζί σου.
    Νάσαι καλά και ξαναδιάβασε ήρεμα την απάντησή μου.Ξέρω πού έχω δίκιο. Και πού με αδικείς, αθέλητα ελπίζω..

    Ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Αγαπητέ μου, (πλέον..) Κουκουλοφόρε. Μου έγραψες:

    "Πριν ξαναγράψετε οτιδήποτε εν είδει διαγγέλματος, θα σας πρότεινα να διαβάσετε το "Διανοούμενοι και καλλιτέχνες, ευτελείς δούλοι της εξουσίας" του δημοσιογράφου, ιστορικού και συγγραφέα Κυριάκου Σιμόπουλου. Αν μετά από αυτό έχετε ακόμα επαναστατική διάθεση, και μία δόση ντροπής ίσως, τότε κατεβείτε ως ανώνυμος στο Σύνταγμα να διαμαρτυρηθείτε μαζί μας."

    Για την "επαναστατική διάθεση" δεν θα απαντήσω. Είπαμε, πενήντα χρόνια, εσύ δηλώνεις (και με το δίκιο σου, δεν είσαι υποχρεωμένος ν ασχοληθείς μαζί μου,)πως:

    "Είναι αλήθεια ότι δεν αφιέρωσα τη ζωή μου στην αξιολόγηση της πορείας σας."

    Ξεπερνώ και εδώ, την ειρωνεία, κάποια κρυφή πίκρα μου βγάζει αυτό το εναντίον μου, δεν είναι μόνο η τηλεόραση που σε πονάει,άλλο θα είναι,δεν παριστάνω τον μάντη,δικό σου είναι,εσύ ξέρεις,άστο.

    ΄Ομως, πώς ζητάς χριστιανέ μου άνθρωπε από μένα περισσότερη ευγένεια,όταν με εγκαλείς να κατέβω στο Σύνταγμα, αν έχω μετά απ΄την ανάγνωση του βιβλίου του κ.Σιμόπουλου, "μία δόση ντροπής;'

    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΓΩ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ, Ανώνυμε "Σύντροφε"; Μπορείς να μου πεις,σε παρακαλώ;
    Τι ξέρεις εσύ για τη ζωή μου και τις διαδρομές μου,τις ανησυχίες και τα βάσανά μου, το έργο μου το ίδιο;
    Γιατί ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ, θα μου ζητήσεις δημόσια συγγνώμη, αν κρίνω από το λεκτικό τουλάχιστον ήθος που οφείλω να ομολογήσω ότι σε διακρίνει, για να μη σου τρώω και το δίκιο σου..

    Παρακάτω όμως, μου λες:

    "Θεωρώ ότι οι πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες, δουλεύουν αδιάκοπα για την αφύπνιση της λαϊκής συνείδησης, αθόρυβα και σεμνά, και δεν εμφανίζονται ως "μετά Χριστόν προφήτες" όταν ο συγκεντρωμένος κόσμος έχει ήδη δημιουργήσει ένα "βήμα" για εκμετάλλευση, και όταν μάλιστα η επερχόμενη αλλαγή σκηνικού υπόσχεται ενδεχομένως μία θέση στο νέο."

    Εδώ λοιπόν, μπορείς να μου καταλογίσεις όση έπαρση θέλεις,φίλη μεν η σεμνότης, φιλτέρα δε η αθόρυβος εργασία, φιλτάτη όμως η Αλήθεια: Πριν από 40 χρόνια,(ναι,ναι)είχα προειδοποιήσει αυτούς που χωρίς να αφιερώσουν τη ζωή τους,τουλάχιστον με διάβαζαν,ότι μετά το 2000 θα μας κάνουν γκαρσόνια της Ευρώπης. Και όσο για το "βήμα" που δημιουργήθηκε τώρα, όχι μόνο δεν το "εκμεταλλεύομαι", αλλά με τα κείμενά μου και μάλιστα από αυτό το Μπλογκ έχω συμβάλει κι εγώ με τις ταπεινές μου δυνάμεις στο ποσοστό που μου αναλογεί, στην ίδια τη δημιουργία του,αγαπητέ Κουκουλοφόρε..

    Και ποια "θέση στο νέο" φοβάσαι εσύ,ότι θα καταλάβω; Είδες που δεν με διαβάζεις; Φαντάζεσαι ότι αν ήθελα δημόσια αξιώματα δεν θα τα είχα,τόσες δεκαετίες τώρα, αν έλεγα ΝΑΙ σε "κάποια" πράγματα,που (πιθανώς) μήτε να τα φανταστείς μπορείς;

    Και καταλήγω: Γράφεις κάπου:
    "Διαμόρφωσα άποψη από κάποια κείμενα και κάποιες εμφανίσεις σας στην τηλεόραση. "

    Ο φίλος μου ο Ρένος Αποστολίδης μου έλεγε πάντοτε: "Δημήτρη,αν θέλεις να κριτικάρεις κάποιον, ακόμη και να τον χτυπήσεις κάτω σαν χταπόδι, φρόντισε πρώτα να μάθεις όσα μπορείς περισσότερα γι αυτόν, τη ζωή του, το έργο του, όσα μπορείς,όλα..Αλλιώς, μην αποτολμάς να μπλέξεις μαζί του, θα εκτεθείς αδίκως.."

    Το ξαναλέω:΄Εχεις λόγο ευγενικό και γράφεις καλά ελληνικά. Ίσως πίσω από το "Κουκουλοφόρος" να κρύβεται ένας άξιος άνθρωπος των γραμμάτων μας. Γι αυτό και επιμένω μαζί σου.
    Νάσαι καλά και ξαναδιάβασε ήρεμα την απάντησή μου.Ξέρω πού έχω δίκιο. Και πού με αδικείς, αθέλητα ελπίζω..

    Ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Κύριε Κουκουλοφόρε,
    Συμφωνώ στο ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να έχει εκπαιδευτεί στο να κλωτσάει τα γκαζάκια που ενίοτε πετάνε οι ΜΑΤΑΖΗΔΕΣ. Όμως, εμείς, κατά τη γνώμη μου, τη δεδομένη στιγμή δεν νομίζω να χρειαζόμαστε να πάθει ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Η υπερβολική αδρεναλίνη δεν χρειάζεται να βρει την έκφρασή της σε χειροδικία τώρα που ήρθε η στιγμή να μάθουμε να συνδιαλεγόμαστε, να συνομιλούμε, δηλαδή να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο συμβίωσης σαν Κοινωνία.
    Πιστεύω λοιπόν, όσο γλυκανάλατο και αν σου ακούγεται, πως θα πρέπει να δείξουμε ωριμότητα στις σχέσεις μας και στη λήψη αποφάσεων. Θα πρέπει να γίνουμε, μαθαίνοντας κι εμείς συγχρόνως και διδάσκοντας στα μικρά παιδιά, μία Κοινωνία που να μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν που έχουν μάθει μέχρι τώρα. Εμείς έχουμε και μία εμπειρία, κάποια διαβάσματα, αυτά τα καϋμένα να μη μάθουν το διαφορετικό;
    Άλλωστε αν λειτουργήσουμε με βία θα τους δώσουμε στο πιάτο τη δικαιολογία να αμολήσουν τις ειδικές δυνάμεις που χειραγωγούν. Κάναμε άλμα και ας μην το καταλαβαίνουμε ακόμη. Ας το εξελίξουμε. Τώρα όλοι αυτοί φοβούνται, έχουν πάθει των παθών τους τον τάραχο. Τώρα ήρθε η σειρά τους να μας ακούσουν. Και αυτό θα γίνει.

    ΥΓ.: H kuría Diamantopoúlou mporeí na xekourastei. Tin ETHNIKI Paideía tin analambánoume emeís twra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημέρα σας,
    ξαναβρίσκω στισ ανταλλαγες σας -κουκουλοφορου και Δ.Ι.,το πνευμα που προκαλει εδω και δεκαετιες τις αλλεπάλληλες διασπάσεις της αριστερας: Ο Β επιτιθεται -χωρίς ιδιαίτερο λόγο- τον Α, γιατί δεν του αρεσε την ταδε εκφραση η την ορθογραφία η την κομμωση του Α. αφήνοντας τελικά στην ακρη τον κοινο εχθρό. Ο Α το γυρναει στη γλωσσα του δρόμου γιατί του βγήκε το λαικό του, και ...χανουμε τον καιρό μας!
    Και δικιο και αδικο εχετε, αλλα δεν βλεπω τι εχετε να χωρίσετε...
    Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δημήτρη Ιατρόπουλε,
    δεν καταλαβαίνω. Αφού και εσύ στην ίδια Εταιρεία δουλεύεις, ιδίως στο Τμήμα Αποδόμησης πολιτισμικής Συνοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κατ΄αρχάς Ιατρόπουλε δεν σε αποκαλώ κύριο, ούτε εσένα ούτε κανέναν άλλο.
    Πες μας από αυτο το βήμα σε παρακαλώ, τι ήθελες στην εβραική συναγωγή ;
    (φωτογραφίες το επιβεβαιώνουν)

    Κέκροψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    Αγαπητέ μου, εξ απαλών ονύχων, ταξιδεύω! Και πού δεν έχω πάει: Με ωτοστόπ, μόνο στη δεκαετία του 60 πρέπει να έχω περάσει τα 40.000 χιλιόμετρα..
    Έχω βρεθεί σε ανάκτορα,σε τρώγλες,σε φυλακές,σε θαλαμηγούς,σε αναμορφωτήρια,σε τρελοκομεία,σε μουσεία,σε μοναστήρια όλων των γνωστών θρησκειών,σε συνέδρια,τελετές,ημερίδες,συναυλίες,γήπεδα, (έχω παίξει και καλή μπάλα,ξέρεις,ήμουνα το μεγάλο ταλέντο της εφηβικής του Παναθηναϊκού στις αρχές του 60,αλλά τα παράτησα,γιατί άρχισα να κάνω έρωτα, να καπνίζω και να ξενυχτάω πολύ νωρίς)έχω βρεθεί σε κομματικές συσκέψεις,σε τηλεοπτικές διευθύνσεις,σε διεθνή αεροδρόμια,σε λαϊκά μπουρδέλα και σε μεγάλα ξενοδοχεία,έχω κοιμηθεί σε βάρκες και σε σταθμούς τρένων, έχω παρακολουθήσει και έναν ωραίο γάμο σε Συναγωγή, παντρευόταν ένας φίλος μου Εβραίος,όχι όμως στις φωτογραφίες που λες εσύ, δεν έχεις καλή πληροφόρηση, αυτές οι φωτογραφίες είναι από αίθουσα διαλέξεων και όχι Στοά, τεκτόνων, όπου έκανε διάλεξη και με κάλεσε μια πασίγνωστη καθηγήτρια φίλη μου και μας φωτογράφησαν κιόλας..(Θαυμάσια διάλεξη.)

    Να σου πω την αλήθεια τώρα, από την Πρώτη Πορεία Ειρήνης που με συλλάβανε για πρώτη φορά και από τη στιγμή που έπεσε δίπλα μου ο Σωτήρης Πέτρουλας,μέχρι τώρα στα ώριμα χρόνια μου, με κυνηγάει μια τρέλα, ότι αν αγαπάς τους ανθρώπους βαθιά και ζητάς γι αυτούς το καλύτερο, τότε οι όποιες διαδρομές σου καθαγιάζονται και μπορείς να κοιμάσαι τα βράδια σαν μικρό παιδί,τον ύπνο του δικαίου.

    Ούτε εγώ θα σε πω "Κύριο", κι εγώ κανένα δε λέω "Κύριο", σιχαίνομαι μάλιστα και τον πληθυντικό αριθμό,αυτό το κακογέννημα του Γαλλικού Διαφωτισμού.
    Επειδή όμως μια-δυο πιάτσες, τα υπόγεια της ΚΥΠ ας πούμε,(της ΕΥΠ υποτίθεται τώρα..)και τα ρετιρέ των αρχοντοκοκαϊνάκηδων, δεν...αξιώθηκα να τα περπατήσω, (κανείς δεν είναι τέλειος βλέπεις..)μήπως γι αυτό δεν συναντηθήκαμε πουθενά ωρέ Κέκροπα, που αποπειράσαι εντίμως κατά τη γνώμη σου να λασπώσεις έναν φερώνυμο άνθρωπο, την ώρα που κρύβεσαι πίσω απ τη σιγουριά ενός ψευδωνύμου;

    Τι ήθελες από μένα δηλαδή, να ζήσω και να κάνω; Ένας Ποιητής είμαι, που θα γράφω μέχρι να πεθάνω,αυτά που βλέπω κι όπως τα βλέπω. Και για να ζήσω εργάστηκα παραπάνω από μισόν αιώνα,το πρώτο μου μεροκάματο το έβαλα το 1960, (αλήθεια είχες καν γεννηθεί εσύ,τότε;) ως δημοσιογράφος, η γλώσσα μας η Ελληνική είναι η μεγάλη μου αγάπη και η δουλειά μου και η μοίρα μου,εμένα,φίλε..

    Και να θυμάσαι,αγαπητέ.΄ Όταν τολμάς και εγκαλείς ένα δημόσιο πρόσωπο,σε ανακριτικό στιλάκι,να το κάνεις με το όνομά σου, το όποιο, δεν έχει σημασία.
    Κοίταξε γύρω σου: Μίκης Θεοδωράκης,Κώστας Ζουράρης,Χάρρυ Κλύν,Άννα Βαγενά,και πόσοι ακόμη, παίζουν κάθε μέρα κορώνα-γράμματα ίσως και την ίδια τη ζωή τους, για να έχεις εσύ την πολυτέλεια να μας ανακρίνεις κιόλας, ως λαϊκός επίτροπος!

    Όπως είδες σου αφιέρωσα και χρόνο και λόγια αρκετά. Κυρίως επειδή είσαι δείγμα (και όχι δήγμα,μην φιλοδοξείς) μιας φατρίας των "δήθεν" που στην τελική όπως λέει και η πιτσιρικαρία, με τη συμπλεγματισμένη φανατίλα τους,μόνο ζημιά κάνουνε στον τόπο..

    -Να με διαβάζεις,ξεχνώντας το όνομά μου και τη φάτσα μου,που τόσο σε πληγώνουνε. Να αποτιμάς μονάχα το κείμενο ενός γραφιά. Κι αν λέει τα πρέποντα να δίνεις το εύγε σου. Αν λέει σκάρτα,τότε να ορμάς και με το δίκιο σου.

    Τα υπόλοιπα είναι για τις γυναικούλες,όχι βέβαια τις Ελληνίδες..

    Ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Τα συγχαρητήριά μου στον Δημήτρη Ιατρόπουλο και σε όλους όσους λάβατε μέρος στην συζήτηση αυτή. Μέσω του διαλόγου αποκαλύφθηκαν αλήθειες που έψαχνα να βρώ για αρκετό καιρό. Λες και το δαιμόνιο του Σωκράτη ασκούσε την μέθοδο της μαιευτικής ανάμεσά σας, για να δυνηθούν οι αναγνώστες σαν εμένα να συλλέξουν αυτό που τους ενδιαφέρει.

    Συγκεκριμένα, έχω βομβαρδιστεί από ηλεκτρονικά βλήματα της Ορθοδοξίας με δυσφήμηση κατά του Δημήτρη, παρουσιαζόμενου ως Μασώνου εντολοδόχου του Σιωνισμού κτλ. Μάλιστα, σε ένα απάντησα ενοχλημένος: "Δεν έχω ιδέα για τον βίο και πολιτεία του ποιητού Δ. Ιατρόπουλου, αλλά αν εσείς τον δυσφημείτε σημαίνει πως θα είναι αξιόλογος άνθρωπος, και πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω. Όσο για την καθ. κα Μαρία Ελληναϊδα Τζάνη που ήδη γνωρίζω, σας πειράζει η λάμψη στην αύρα της, και θέλετε να κάνετε μια νέα Υπατία".

    Με κατέτρωγε, λοιπόν, η περιέργεια για το ποιός είναι ο Δημήτρης Ιατρόπουλος. Έτσι, τυχαία με τη επίσκεψη στο μπλογκ ικανοποιήθηκε εν μέρει, ιδιαίτερα στο τελευταίο κείμενό του Ιατρόπουλου αναρτημένο στις 5 Σεπτ. 2011, 2,12π.μ.

    Δημήτρη, είθε κάποτε να έχομε την τύχη να συναντηθούμε και να τα ειπούμε εκ του σύνεγγυς. Στείλε την αγάπη μου στην Ελληναΐδα με πολλές θερμές ευχές για υγεία.

    Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Αυστραλία,
    Πολύδωρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ "ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ"... ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ "ΠΤΥΧΙΩΝ" ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΑΚΙ ΤΟΥΣ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑ ΣΟΔΗΓΗΣΟΥΝ;;; ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.... ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΛΑΙΓΑ... ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ... ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΑ.... ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ... ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.... ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΑΠΟ ΦΤΩΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΠΑΛΕΥΕΙ.... ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ..... ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αν μας πουλησουν!!!ΘΑ ΦΕΡΟΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ!!!ΓΙΑΤ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΦΡΑΠΕΔΕΣ!!!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΝΤΡΟΠΟΙ ΜΑΣ!!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΟΕΛΟΙΝΕΣ ΜΕ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙΑ!!!!!!!ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]