Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια με άρωμα προβοκάτσιας στην Θράκη

Τι ακριβώς πάει να κάνει η Χρυσή Αυγή 
στα ορεινά της Ξάνθης;

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Όταν η προβοκάτσια πάει στα βουνά της Θράκης, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του… «εγχειρήματος», αλλά για λόγους σεβασμού προς τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής (ψήφισαν με το θυμικό, για να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας και ελπίζοντας να δούνε φυλακισμένους όσους κατέστρεψαν την Ελλάδα) θέτουμε το ερώτημα:
Γνωρίζετε τι ακριβώς επιχειρείτε να κάνετε ή σας ενδιαφέρει μόνο το «πυροτέχνημα» ενός λανθάνοντος και λίαν προβληματικού πατριωτισμού;

Αφορμή για την έκρηξη του σχολιασμού μας είναι η επικείμενη –προγραμματισμένη και οργανωμένη για τις 7 Μαΐου 2016- μετάβαση βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής στο ορεινό πομακικό χωριό της Γλαύκης. Κι επειδή, είναι προφανές, παρά τα όποια αγαθά αισθήματα και στοχεύσεις μπορεί να επικαλούνται κάποιοι, πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει πραγματικά στην Θράκη, αφού οι πηγές ενημέρωσής της είναι –κατά κύριο λόγο- από δημοσιεύσεις που γίνονται στο διαδίκτυο ή από τα ΜΜΕ της χώρας, καλό θα ήταν κάποιοι «στρατηγοί» και «λοχαγοί» του κόμματος αυτού να σκεφθούν σε δεύτερο και τρίτο χρόνο τις συνέπειες αυτής της «πολιτικής πράξης». Να σκεφθούν τα θετικά (αν υπάρχουν) και τα αρνητικά (αν μπορούν να τα απαριθμήσουν) αυτής της «ενημερωτικής» δράσης.

Ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, γνωρίζοντας έως και λεπτομέρειες όσων συμβαίνουν και όσων συζητιούνται, απευθύνομαι λοιπόν προς εκείνους που με υπέρμετρο πατριωτικό ζήλο, γίνονται τα καλύτερα εργαλεία της Άγκυρας στην περιοχή.

Εάν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων τι θα συμβεί από αυτή την πολιτική κίνηση, τότε λυπάμαι πολύ, αλλά η άγνοιά σας μετατρέπεται σε κίνδυνο για την περιοχή.

Πρώτον, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, δεν πρόκειται να γίνει συζήτηση επειδή δεν θα παραβρεθεί ούτε ένας πομάκος (εκτός αν θεωρείται συζήτηση οι μεταξύ σας ανταλλαγές απόψεων), κάτι που ήδη "οσμίζεστε", αλλά αγνοείτε επιδεικτικά.

Δεύτερον, δεν θα γίνει συνάντηση, επειδή θα ασκηθούν πιέσεις για τη νόμιμη ακύρωσή της (και το γνωρίζετε), εξαιτίας της ύπαρξης σοβαρής πιθανότητας επεισοδίων.

Τρίτον, το να καταθέτετε την έκδηλη απορία σας για το τι θα συμβεί, σημαίνει ότι επιχειρείτε να διεξάγετε ένα πείραμα (αν και πολλοί θα έλεγαν ότι προσπαθείτε να ανεβάσετε το "θερμόμετρο", ενώ άλλοι θα έλεγαν ότι κινείστε ήδη στα πλαίσια μιάς βολικής για την Άγκυρα ενέργειας, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά στησίματος προβοκάτσιας από "κύκλους" που εδώ και αρκετό καιρό έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα γι αυτήν) στον χώρο της Θράκης και -στην καλύτερη για εσάς εκδοχή- δεν γνωρίζετε καν τα πιθανά αρνητικά έως επικίνδυνα αποτελέσματά του.

Λυπάμαι πολύ, αλλά τέτοιοι πειραματισμοί και πολιτικά πυροτεχνήματα δεν σας κατατάσσουν στους αδαείς, αλλά στους επικίνδυνους, αφού αγνοείτε τον προσεκτικό χειρισμό που απαιτείται στην Ελληνική Θράκη.

Μετά λόγου γνώσεως σας προτρέπω, λοιπόν, να ακυρώσετε την εκδήλωσή σας, επειδή τα παραγόμενα αποτελέσματα δεν θα εξυπηρετούν επ' ουδενί τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά, αντιθέτως, θα παράξουν μεγάλη ποσότητα "ύλης" στην τουρκική προπαγάνδα.

Αν δεν το κατανοείτε, είστε απλά ακατάλληλοι.
Αν το κατανοείτε και επιμένετε, είστε απλά επικίνδυνοι, επειδή προτάσσετε την επικοινωνιακή σας κομματική πολιτική έναντι του εθνικού συμφέροντος.
Και, προσέξτε, δεν ανέφερα ούτε κατ' ελάχιστον την περίπτωση να υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις (προφανέστατα στημένες από την ΜΙΤ) οι οποίες θα έχουν την δυναμική εξάπλωσης σε Ξάνθη και Κομοτηνή και θα λειτουργήσουν ως καταλύτης (ή πυροκροτητής, διαλέξτε ελεύθερα) για μετατροπή της Ελληνικής Θράκης σε Κόσοβο.
Ειλικρινά, επιθυμείτε κάτι τέτοιο;
Αν όχι, αναλογιστείτε ποιοί και γιατί στήνουν μία τέτοια εκδήλωση. Σε τι πραγματικά αποσκοπούν και κατά πόσο λειτουργούν υπέρ της Ελλάδας, αφού επί της ουσίας επιχειρούν "να παίξουν με την φωτιά" και την δημιουργία μίας έκρηξης αγνώστου ισχύος.
Από τώρα μπορώ να σας γνωστοποιήσω τι θα συμβεί.

Στην διασταύρωση προς την Γλαύκη της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Εχίνου, λοιπόν είτε:
θα σας σταματήσει η Αστυνομία (με συνοδεία ΜΑΤ) και με παρουσία εισαγγελέα θα σας απαγορεύσει την μετάβασή σας στην Γλαύκη
θα σας περιμένει αντιπροσωπεία των κατοίκων και θα σας ζητήσει να μην πάτε στο χωριό επειδή είστε ανεπιθύμητοι
θα συναντήσετε ομάδες εξαγριωμένων κατοίκων (προφανώς γκρίζων λύκων μεταφερόμενων από άλλες περιοχές) που με την συνοδεία των τουρκοφρόνων μουσουλμάνων βουλευτών θα κλείσουν τον δρόμο προς την Γλαύκη και θα απειλούν με εκτεταμένα επεισόδια
Πιθανότατα όλα αυτά θα συμβούν στο 8ο χιλιόμετρο της οδού Ξάνθης Εχίνου (διασταύρωση με Σταυρούπολη).
Επίσης, υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα να σας αφήσουν να πάτε στο χωριό της Γλαύκης όπου (για ένα πλήθος λόγων που οφείλετε να γνωρίζατε) θα συναντήσετε την απόλυτη απαξίωση, με έρημους δρόμους, με κλειστά καταστήματα, πόρτες και παράθυρα... Ήδη μαζεύουν υπογραφές (με ποικίλες μεθόδους) για να δηλωθεί ότι είστε ανεπιθύμητοι...
Σκεφτείτε, λοιπόν, πολύ σοβαρά τι επιχειρείτε να κάνετε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατρανώσετε τον πατριωτισμό σας αλλά και την ελληνικότητα της Γλαύκης και όλων των Πομάκικων χωριών. Μην γίνεστε μέρος του υφιστάμενου μηχανισμού πίεσης κατά των Πομάκων.

Αναρωτηθείτε από τώρα τι είστε διατεθειμένοι να κάνετε και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της ό,ποιας αντίδρασής σας.
Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά δεν θα βρείτε ούτε ένα θετικό στην προγραμματισμένη σας ενέργεια. Θα βρείτε όμως πλήθος αρνητικών και λίαν επικίνδυνων γα την Ελλάδα αποτελεσμάτων, για τα οποία θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη.

Ειλικρινά, πιστεύετε πως με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την πατρίδα;
Στην πραγματικότητα, θα γίνετε πιθανότατα οι εθελοντικά χρήσιμοι ηλίθιοι μιας συντονισμένης τουρκικής προβοκάτσιας, είτε με επεισόδια είτε με εκμετάλλευση και εμφάνιση της καλοπροαίρετης επίσκεψής σας σε διάφορα ξένα συνέδρια και φόρα (δεν γίνεται καν συζήτηση για το πως θα εμφανιστεί το όλο θέμα στον τουρκικό Τύπο), που θα σας εμφανίσουν ως «τάγματα εφόδου» ή ως «χριστιανούς τρομοκράτες των μουσουλμάνων «τούρκων» της Θράκης.
Ειλικρινά, αυτό επιθυμείτε;

Επιθυμείτε να γίνετε μέρος μιας τεράστιας και άκρως επικίνδυνης προβοκάτσιας εις βάρος της Ελλάδας;
Επιθυμείτε να γίνετε τα καλύτερα «εργαλεία» της τουρκικής προπαγάνδας εις βάρος της Ελλάδας;
Πιστεύετε πράγματι πως αυτού του είδους ο πατριωτισμός σας θα συμβάλει σε κάτι θετικό, πέρα από την αιτιολόγηση πως «έτσι θα δείξουμε πως η Θράκη είναι ελληνική», θέτοντας στην πραγματικότητα ουσιαστικό ζήτημα για τη ελληνικότητά της;

Ειλικρινά, λυπάμαι πολύ για τον τύπο και το βαθμό χειραγώγησής σας, που σας ωθεί στο να κινηθείτε κατά της πατρίδας που εσείς οι ίδιοι επικαλείστε ότι αγαπάτε και είστε διατεθειμένοι να υπερασπιστείτε ακόμη και με τη ζωή σας.
Λυπάμαι πολύ, επειδή αντί να φερθείτε έξυπνα, επιλέγετε να γίνετε αντικείμενα, συμμέτοχοι και εκτελεστές μίας ενέργειας που μόνο ως προβοκάτσια θα χαρακτηριστεί κι εσείς θα είστε οι "φωταγωγημένοι" θλιβεροί πρωταγωνιστές της.
Λυπάμαι πολύ, επειδή κάποιοι από εσάς άθελά σας γίνεστε αντικείμενα εκμετάλλευσης από πρόσωπα και κέντρα που διαφαίνεαι πως δεν λειτουργούν υπέρ των ελληνικών συμφερόντων.
Λυπάμαι πολύ για το σημείο στο οποίο έχετε βρεθεί, και το οποίο περιγράφεται με πολλές λέξεις, αλλά προσωπικά θα επιλέξω μόνο μία. Την λέξη «κατάντια»!

Κι επειδή από το συγκεκριμένο προγραμματισμένο "γεγονός", εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες", καλό θα ήταν κάποια μέλη και φίλοι της Χρυσής Αυγής να αρχίσουν να ψάχνουν αυτές τις λεπτομέρειες. Ενδεχομένως, πέρα από τις κραυγές και τους τσαμπουκάδες, να βρούνε πολλά και ενδιαφέροντα.
Για τα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεν γίνεται, φυσικά, κανένας λόγος. Αφού γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν πολλά περισσότερα από τους απλούς ψηφοφόρους τους. Και, είτε γνωρίζουν, είτε δεν γνωρίζουν, αποδεικνύονται από ακατάλληλοι έως επικίνδυνοι. Τόσο ως εκπρόσωποι των ψηφοφόρων τους όσο και ως υπερασπιστές της πατρίδας, αφού επιτρέπουν την δημιουργία συνθηκών μίας ανθελληνικής προβοκάτσιας...
Το ερώτημα προς τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής είναι απλό: Μπορείτε να εγγυηθείτε πως τα μέλη σας (νέοι άνθρωποι που βράζει το αίμα τους) θα συγκρατήσουν τα νεύρα τους σε πιθανές προκλήσεις; Είστε βέβαιοι πως μπορείτε να ελέγξετε τον παρορμητισμό των νεαρών μελών σας; Η απάντηση, δυστυχώς για εσάς, έχει ήδη δοθεί και είναι αρνητική. Την έδωσε ο Ρουπακιάς, με τα γνωστά αποτελέσματα...
Τι θα συμβεί, λοιπόν, εάν κάποιο μέλος σας, βρεθεί εκτός εαυτού στην Θράκη; Αναλογιστείτε το και μετά μπορείτε να κάνετε ό,τι νομίζετε..., υλοποιώντας όμως τις όποιες δραστηριότητές σας μακριά από την Ελληνική Θράκη, η οποία απαιτεί (λόγω των πολιτικών εγκλημάτων που έγιναν εις βάρος του πληθυσμού της) στρατηγικό σχεδιασμό και προσέγγιση. Σε κάθε περίπτωση οι "επισκέψεις" που εσείς προγραμματίζετε, αν μη τι άλλο, κάθε άλλο παρά ως ευδόκιμες μπορούν να χαρακτηριστούν...

Καλό Πάσχα να έχουμε, περιμένοντας το φως της Αναστάσεως να κάνει το θαύμα του σε όλους, μα κυρίως στην πατρίδα μας την Ελλάδα...

ΥΓ: Κάποιοι, που ενδεχομένως θα "πιαστούν" από την μη αναφορά των άλλων πολιτικών κομμάτων για τα όσα συμβαίνουν στη Θράκη, θα πρέπει να γνωρίζουν πως έχουμε γράψει εκατοντάδες άρθρα για την πολιτική αθλιότητα των διάφορων "σωτήρων" που έβλεπαν την Θράκη ως τουριστική ατραξιόν και που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους υιοθέτησαν και εφάρμοσαν μία άτυπη πολιτική εγκατάλειψής της...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

73 σχόλια :

  1. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ?????
    ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.......
    ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ Η ΘΡΑΚΗ.....

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν βάλεις τις ταμπέλες διάβαζε και τίποτε. Δεν θα σε βλάψει. Εκτός και αν θέλεις με τον δήθεν τσαμπουκά σου να βλάψεις την χώρα. Πολύ καλά τα λέει ο αρθρογράφος, αλλά δυστυχώς απευθύνεται σε νοήμονες

      Διαγραφή
    2. Να λειτουργησεις το μπλογκ με πιστοποιηση μελων, ωστε να διαβαζουν και μα σχολιαζουν μονο νοημονες νεοδημοκρατες με πιστοποιημενο πατριωτισμο σαν του Κουλη, της Μαριεττας, του Πακη, του Αθανασιου κλπ...κλπ

      Διαγραφή
    3. Και γιατί δεν πάτε στις Οινούσσες ρε ομορφάντρα; Γιατί δεν πάτε στο Αγαθονήσι ή στα άλλα νησιά που γλυκοιτάζει η Τουρκία; Γιατί δεν πάτε να κάνετε την ανθρώπινη ασπίδα απέναντι στην τουρκική θρασύτητα και τις απειλές; Εκεί δεν είναι ελληνικό έδαφος; Πρέπει να πάτε εκεί που θα γίνετε πιόνια της τουρκικής προπαγάνδας;

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 3:21 απέδειξες ότι είσαι προβλέψιμος, αλλά και αδιάβαστος, αφού σε πρόλαβε ο αρθρογράφος στο υστερογραφό του. Δυστυχώς για εσένα, τραγικά προβλέψιμος

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ
    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ
    ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ
    ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.Μ.
    ΛΟΓΩ... ΥΠΕΡΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ
    ΛΑΝΘΑΝΟΝΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που δεν κατάλαβες, προφασιζόμενος τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μερίδας του ελληνικού λαού, είναι πως η πιθανότητα προβοκάτσιας δεν είναι πιθανότητα αλλά βεβαιότητα. Αν εσύ θέλεις να ασκήσουν το δικαίωμά τους να κάνουν πολιτική εκδήλωση εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, τότε μπορείς να δεχτείς τα πάντα. Ακόμη και τα χειρότερα για την πατρίδα, αρκεί το κόμμα να ρίξει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Σε ποιούς θα μιλήσετε, όταν δεν θα έρθει να σας δει κανένας και τα κλειστά καταστήματα και τα σπίτια θα εμφανιστούν από την τουρκική προπαγάνδα ως τρομοκράτηση των κατοικων της Γλαύκης; Μπορείς να απαντήσεις; Άσε τα θεωρητικά και μεινε στην ουσία του πράγματος. Όσο για τον λανθανοντα πατριωτισμό, διαφωνώ. Χειραγωγούμενο πατριωτισμό θα το δεχτώ

      Διαγραφή
  3. Μπράβο σας κύριε Γεωργίου. Συγχαρητήρια. Κάποιος επιτέλους λέει τα αυτονόητα σε ένα εθνικό ζήτημα. Και δυστυχώς, επειδή είμαστε στην Ελλάδα δέχεται επίθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε όσους θα πάνε στην Γλαύκη, προτείνω να σκεφτούν ποιόν και πως εξυπηρετεί αυτή τους η επίσκεψη, γιατί όπως λέει και ο αρθρογράφος, συζήτηση με πομάκους δεν πρόκειται να γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε ρε σεις. Διαβάστε μία άποψη τεκμηριωμένη και αφήστε τις αερολογίες. Διαβάστε και καταλάβετε τι συμβαίνει πέρα από το κόμμα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αρθρογράφος γραφει κάτι που το τεκμηριωνει και το αποτέλεσμα είναι να δέχεται επίθεση, η οποία δικαιολογείται μόνο εξαιτίας έλλειψης επιχειρημάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περυσι το Πασχα 2015 ο Σταυρος Θεοδωρακης ενοχληθηκε
    γιατι εγινε περιφορα επιταφειου στο χωριου Εχινος......
    Προπερσι 2014 το τουρκικο προξενειο Κομοτινης
    ενοχληθηκε που ο Συριζα εβαλε στο ευρωψηφοδελτιο την Σεμπιχα
    που δηλωνε Πομακα Ελληνιδα
    και ΕΠΕΒΕΛΕ στον Συριζα την απομακρυνση της........
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΛΟΓΟΝΤΑΙ
    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ........

    ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ
    ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ
    ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΙ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ.......

    Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
    ΕΔΩ ΚΑΙ 42 ΧΡΟΝΙΑ....
    ΧΑΡΙΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.....
    ΟΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ
    ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.............

    ΟΣΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ.....
    ΠΡΟΧΘΕΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
    ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΙΚΑ........

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Πρωην αριστερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι ο αρθρογράφος, αλλά τις μισές αλήθειες δεν τις αντέχω. Λοιπόν, ο Θεοδωράκης δεν ενοχλήθηκε μόνο, είπε σωρηδόν ψέματα για όσα έγιναν στον Εχίνο και κανένας δεν ζήτησε την τιμωρία του στην Βουλή για επικίνδυνη ως προς τα εθνικά θέμα διασπορά ψευδών ειδήσεων. Κανένας δενν απαίτησε να λογοδοτήσει μέσα στην Βουλή για τα αισχρά του ψεύδη.
      Πάντα οι μουσουλμάνοι βουλευτές ήταν εκλεκτοί της Άγκυρας. Δεν λές κάτι νέο, κάνεις απλώς αναφορά για να ενισχύσεις τον φανατισμό και την συκοφαντία που ακολουθεί, δηλαδή ακολουθείς τις τακτικές γνωστών - αγνώστων παρακρατικών.
      Επειδή τυγχάνει να παρακολουθώ την επίσημη πολιτική της χώρας σε αυτά τα θέματα επί σειράς τουλάχιστον 30 χρόνων σε πληροφορώ πως αυτός ο αρθρογράφος ξέρει πάρα πολύ καλά τι γράφει ενώ οι πολιτικοί μας δεν έχουν ιδέα για όσα κάνουν ή δεν κάνουν. Άσε την λάσπη λοιπόν, για να χτίσεις κάτι, αν μπορείς, παρά να την πετάς σε ορθές συλλογιστικές που προέρχονται από άμεση πληροφόρηση (άλλωστε το δηλώνει ότι είναι κάτοικος της περιοχής).
      Και πολύ καλά έκανε η Χρυσή Αυγή για τις ειδήσεις στα Πομακικά, αλλά γιατί η Χρυσή Αυγή δεν πιέζει για ελληνική (γενικά) τηλεόραση στα πομακοχώρια; ή δεν το ξέρουν καν οι βουλευτές της πως δεν υπάρχει ελληνική τηλεόραση παρά τις εκκλήσεις των πομάκων; Κι επειδη δεν έχεις ιδέα για την εικόνα που έχει περάσει για την Χρυσή Αυγή σε αυτούς τους ανθρώπους (να είναι "καλά" και οι τουρκοπράκτορες και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που φωνάζουν και επιτίθενται σε όλους και σε όλα), γεγονός που ο αρθρογράφος φαίνεται να γνωρίζει αλλά αποφεύγει να το αναφέρει για ευνόητους λόγους (που δεν μπορείς να κατανοήσεις), καλό θα ήταν να συνετιστείς στην ευγενική και χωρίς προσβολές προτροπή προς τους έλληνες ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Αν μπορούσατε, τουλάχιστον, να ανταποδώσετε την ευγενεια με την οποία σας ενημερώνει για το αποτέλεσμα της δικής σας καλοπροαίρετης πολιτικής ενέργειας, τότε θα μπορούσατε να βάλετε και μία σωστή βάση συζήτησης με τον οποιονδήποτε. Δυστυχώς, το θυμικό σας επιβάλλεται της λογικής σας με αποτέλεσμα να έχετε εγλωβιστεί πολιτικά. Αν συνυπολογίσουμε και το πολιτικό "ιστορικό" της ηγεσίας σας, μάλλον εκφράζεστε από ανθρώπους που απέχουν παρασάγγας από τον δικό σας πατριωτισμό.
      Πασχάλης Γρηγοριάδης

      Διαγραφή
    2. φιλε μου το θεμα ειναι να σωσουμε
      οτι εχει απομεινει απο ελλαδα......

      εγω εφυγα απο την αριστερα το 1993
      οταν η τοτε προεδρος της Δαμανακη ειχε πει οτι
      " δεν τους ενδιαφερει το ονομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" ......
      και μην ξεχνατε οτι ο συριζα η συνασπισμος στο παρελθον
      ηταν πριμοδοτουμενος απο το τουρκικο προξενειο κομοτινης....
      στις εκλογες του 1993 οταν φυγαμε απο τον συνασπισμο ,
      δεν μπηκε στην βουλη
      και πηρε στην Ροδοπη 4%.......
      στις επομενες εκλογες το 1996 πηρε στην Ροδοπη 12%
      και εβγαλε τον Μουσταφα τον γιατρο.

      ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. Παναγιώτη, όλα αυτά είναι γνωστά. Αλλά κάνεις λάθος. Το μόνο χρέος μας είναι να σώσουμε όχι ότι έχει απομείνει από Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Ούτε πέτρα λιγότερη, ούτε κύμα λιγότερο. Λειτουργώντας με το θυμικό και χωρίς σχεδιασμό θα πεφτουμε στις παγίδες που μας βαζουν οι επιτήδειοι από μέσα και οι εχθροί από έξω. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει, επιτέλους, να δουλέψουμε το μυαλό μας

      Διαγραφή
  8. Προς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε με προσοχή όσα γράφονται τόσο στο άρθρο όσο και στα σχόλια. Θα διαφωτιστείτε αρκετά. Καλό Πάσχα να έχουμε και μακάρι διαφύγουμε της σύγχυσης που ζούμε και να ομονοήσουμε για το καλό το δικό μας, της πατρίδας και της ψυχής μας.
    Θα άφηνα ανώνυμο το σχόλιο, αλλά επειδή πιστεύω πως ήρθε ο καιρός να γίνουμε υπεύθυνοι και επώνυμα να καταγγέλουμε τα αίσχη που ζούμε... Στάθης Παλαιολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παρόν και το παρελθόν πολιτικό προσωπικό, όπως και ένα πλήθος κομματιδίων που σήμερα αναγγέλουν την είσοδό τους στην πολιτική σκηνή εξαπατώντας ψευδόμενα πως στηρίζονται από τη Ρωσία ή την Εκκλησία, δεν μπορούν και δεν θέλουν να συμμετέχουν στην Ανάσταση της Ελλάδας. Λειτουργούν ως ασφαλείς αποδέκτες και καταστροφείς της εμπιστοσύνης των πολιτών και συνεργούν στην συνέχιση της προγραμματισμένης καταστροφής μας. Διασπούν συστηματικά τους πολίτες και καταστρέφουν σε βάθος χρόνου την εμφάνιση των ικανών και των έντιμων που αηδιασμένοι παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν.
    Δεν δηλώνω πρώην αριστερός, κεντρώος ή δεξιός.
    Δηλώνω νυν Έλληνας, όσο και αν ενοχλεί αυτό εκείνους που έμαθαν να βάζουν ταμπέλες για να εφαρμόζουν εκ του ασφαλούς το "διαίρει και βασίλευε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Να μην πάει η Χρυσή Αυγή στη Θράκη, για να μην το εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι!
    ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ: Να πάει. Είναι ελληνικό έδαφος.
    Κατά τη γνώμη μου έχουν λάθος και οι δύο. Γιατί δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει, ότι η Θράκη είναι ήδη τουρκική. Απλά, δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονος οτι το τουρκικο προξενειο ,κατ'εντολη της Αγκυρας,

      προσπαθει να τουρκοποιησει την μουσουλμανικη μειονοτητα της

      Θρακης δεν σημαινει σε καμια περιπτωση οτι η Θρακη ειναι τουρκικη!

      Ειναι σαν να αποδεχεσαι μια ηττα,κατα τη διαρκεια μαχης, χωρις

      καν να εχεις αγωνιστει!

      Με αυτη τη λογικη οι τουρκοι πρακτορισκοι καταφερνουν τον στοχο

      τους:

      ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ και ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ απο πλευρας μας ,αφου πλεον

      τα παντα εχουν κριθει!!

      Ειναι σαν να μας ληστευουν χωρις οπλα!!

      Ποιος θα το ανεχοταν;

      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Στον ΓΜ για την ερώτησή του "ποιος θα το ανεχόταν;"
      Το ανέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση στην Κύπρο το 1974.
      Το ανέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση στα Ίμια το 1996.
      Το ανέχτηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις με τις υπογραφές των μνημονίων.
      Το ανεχόμαστε εμείς, με αυτούς που ψηφίζουμε να μας κυβερνούν.
      Και η Θράκη είναι το λιγότερο. Γιατί αυτά που έχω διαβάσει, αυτά που έχω ζήσει, αυτά που ζω και αυτά που θα ζήσετε, με φοβίζουν και για την ίδια την Ελλάδα!
      Είμαι 72 ετών και εύχομαι ολόψυχα το δίκαιο να το έχεις εσύ...

      Διαγραφή
    3. @ ΙΛΙΑΣ,

      ΟΧΙ φιλε μου,

      υπαρχουν και αυτοι που δεν ανεχονται και δεν ψηφιζουν τα

      αποβρασματα που αυτοπροσδιοριζονται ως "πολιτικοι"!

      Υπαρχουν αυτοι που δεν αποδεχονται αυτες

      τις καταστασεις και δεν προκειται να συνθηκολογησουν ΠΟΤΕ!!

      Αφυπνηση συνειδησεων απαιτειται και νομιζω οτι το ιστολογιο

      κανει καταπληκτικη δουλεια!

      Κι ας ειμαστε οι "λιγοι"!

      Το λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να ξεμπροστιαζουμε

      ολους αυτους τους αλητες -εντος κι εκτος συνορων- που

      υποσκαπτουν τον Ελληνισμο και την Πατριδα μας!

      Δεν πρεπει να μας φοβιζουν τα παρασιτα!

      ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΜΑΣ!

      Με σεβασμο,


      ΓΜ

      Διαγραφή
  11. Ωραία λοιπόν ας αποδεχθούμε ότι τμήματα της Ελληνικής Γης έχουν τουρκοποιηθεί δίχως κιχ από μας.Αλλιώς οι βουλευτές θα πρέπει να περιοδεύσουν έστω και σε έρημη πόλη.Ουδείς υποχρεώνει τους κατοίκους να τους υποδεχθούν αλλά ουδείς δύναται να εμποδίσει την προσέγγιση Έλληνα πολίτη γενικώτερα οπουδήποτε της Ελληνικής επικρατείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να σταματήσειη αστυνομία και ο εισαγγελέας βουλευτές να επισκεφθούνε περιοχή της Ελληνικής επικράτειας ! Ωραία !
    Γιατί είστε τόσο σίγουροι κάποιοι ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν θέλουμε τη συνάντηση προκειμένου να ρωτήσουν και να μάθουν απο πρώτο χέρι τις θέσεις της ΧΑ στα προβλήματά τους !
    Μην βάλετε στοίχημα.....είναι εμφανές ότι δεν γνωρίζετε όλη την αλήθεια σχετικά με το πως σκέφτονται οι πομάκοι ( όχι βέβαια οι έμισθοιπροπαγανδιστές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού λοιπόν θέλεις ενημέρωση, θα την έχεις. Στις εκλογές η Χ.Α. πήρε 40 ψήφους στην Γλαύκη. Σε κάποια συγκέντρωση της Χ.Α. στην Αλεξανδρούπολη δύο πομάκοι που ισχυρίστηκαν ότι είναι από τη Γλαύκη κάλεσαν την Χ.Α. στο χωριό τους. Μόνο που, τώρα, όταν ρωτήθηκαν οι κάτοικοι αν έκανε κάποιος πρόσκληση, όλοι απάντησαν όχι. Αμφιβάλεις μήπως για το κλίμα τρομοκρατίας που υπάρχει από την πλευρά του τουρκικού προξενείου στα ορεινά και ιδιαίτερα στη Γλαύκη που εξακολουθεί στο μεγαλο μέρος της να αρνείται την τουρκοποίηση των πομάκων κατοίκων της; Ή μήπως έχεις την εντύπωση πως δεν γνωρίζουμε για τα οργανωμένα συνεργεια στο εξωτερικό, που παίρνουν μόνο εγκεκριμένους από το προξενείο εργάτες; Ξέρουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Ακόμη και για τις χρηματικές απάτες εις βάρος πομάκων που γίνονται στην Τουρκία από πομάκους που μένουν χρόνια εκεί ή από τούρκους πολίτες. Αν εσύ είσαι πομάκος, βγες και μίλησε στην πλατεία του χωριού για την Χ.Α. Ή μήπως σου ζητάω πολλά; Δυστυχώς για εσενα ξέρουμε την αλήθεια, και είναι τελείως διαφορετικό θέμα η ποσότητα που δημοσιεύουμε από αυτήν. Γεωργίου Μιχαήλ

      Διαγραφή
    2. Πιστεύεις λοιπόν ότι οι 40 πομάκοι/πομάκες που ψήφισαν την Χ.Α. θα βγούνε στην πλατεία του χωριού να μιλήσουν με τους βουλευτές; Ειλικρινά, το πιστεύεις; Γεωργίου Μιχαήλ

      Διαγραφή
    3. Δεν ζήτησα ενημέρωση, δεν χρειαζόταν να μου γράψεις το ιστορικό ! Τα οργανωμένα συνεργεία παίρνουν εργάτες μετά από έγκριση του προξενείου γράφεις.Ειναι λάθος ! Γνωρίζεις πόσοι και εάν εργάζονται και χριστιανοί στα συνεργεία ?
      Δεν κατάλαβα το "δυστυχώς για εσένα" που έγραψες. Γιατί δυστυχώς για εμένα ?
      Τέλος εγώ δεν διανοούμε κάποιοι να μπορούν να αποκλείουν την πρόσβαση στην περιοχή και θέλω οι κάτοικοι να έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν αυτά που θέλουν.Εαν θα γίνει η επίσκεψη Ναι κάποιοι θα πάνε. Γνωρίζετε πράγματα ναι, είναι εμφανές ότι δεν γνωρίζετε τους πομάκους. Δεν με απασχολούν οι ψήφοι της ΧΑ , με απασχολεί η απαγκίστρωση των κατοίκων απο το φόβο και φυσικά δεν θέλω σύνορα στο 8ο ;

      Διαγραφή
    4. Θέλεις να πάτε; να πάτε. Και μετά να μας πείτε τι ακριβώς δικαιολογία θα έχετε όταν θα αρχίσει η τουρκική προπαγάνδα σε διάφορα φόρα σε όλα τον κόσμο. Σε φόρα που η Χ.Α. δεν μπορεί να μπει καν, όχι να αντιτάξει την άλλη εκδοχή ή την αλήθεια έναντι της τουρκικής προπαγάνδας. Μετά λοιπόν, έλα πάλι εδώ να μας πεις το όφελος για τη χώρα και όχι για το όφελος του πολιτικού πυροτεχνήματος για εσωτερική κατανάλωση. Και αν ισχυρίζεσαι ότι γνωρίζεις τι γίνεται στα ορεινά και προκαλείς και για χριστιανούς που έπιασαν δουλειά σε αυτά τα συνεργεία, φυσικά και έπιασαν και φυσικά τους έκαναν χάρη οι τουρκοπράκτορες. Χάρη που κάποια στιγμή δεν θα διστάσουν να ζητήσουν πίσω. Εκτός και αν τους έχεις για φιλάνθρωπους. Όσο για τη γνωριμία μου με τους Πομάκους, άστο, δεν το έχεις. Δεν έχεις καν ιδέα για το πόσο καλά τους γνωρίζω. Ο φόβος των κατοίκων πηγάζει από τη δράση του τουρκικού προξενείου, των ψευτομουφτήδων και των λακέδων τους ιμάμηδων και χοτζάδων καθώς και από την σιωπηλή υποχώρηση της Ελληνικής Πολιτείας. Η απαγκίστρωση των κατοίκων από το φόβο θέλει στρατηγική, οργάνωση και μακροχρόνια συνέπεια. Όσο για το "δυστυχώς για εσένα" αφορά το ότι αυτά που εσύ γνωρίζεις δεν είναι ούτε καν το σύνολο της επιφάνειας (και φυσικά όχι το βάθος και το πραγματικό μέγεθος) αυτών που συμβαίνουν στα ορεινά Ξάνθης και Ροδόπης.

      Διαγραφή
    5. Ωραια για να μην ενοχληθει το τουρκικο προξενειο
      υψωστε και την τουρκικη σημαια στην Θρακη
      να χαρουν οι ανθρωποι........

      καποτε ο Παπαπαθεμελης (δεν τον ψηφισα ποτε )
      ειχε πει οτι
      "οι ελληνοτουρκικες διαφορες ειναι θεμα ανδρισμου"....

      ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ???

      βαρεθηκαμε τους "λογικους"....
      θελουμε "κουζουλους" που λενε στην Κρητη....

      ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Επιμένεις να επιλέγεις - προτείνεις ως λύση το ακραίο και μη λογικό, για να ισχυροποιήσεις την θέση σου. Το τουρκικό προξενείο ενοχλείται από δράσεις ουσίας, τις οποίες δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί. Και κάτι ακόμη. Οι "κουζουλοί" χωρίς σχέδιο τελικά γίνονται επικίνδυνοι στα χέρια αυτών που έχουν σχέδιο και υποκείμενα στυγνής εκμετάλλευσης. Και σταμάτα, επιτέλους, τις αναφορές σε τουρκική σημαία στη Θράκη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπασματικά, για να "δείξουν" πως οι Έλληνες έχουν αποδεχθεί μία τέτοια εξέλιξη ως τετελεσμένο γεγονός

      Διαγραφή
    7. Eίχαμε την επίσκεψη του τούρκου Πρέσβη, Κερίμ Ουράς, σε μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο. Μαζί του βρέθηκε και ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο οποίος προέβη σε ένα πραγματικό παραλήρημα περί «τουρκικής μειονότητας».
      Φυσικά, σε όλο αυτό δεν υπήρξε καμμία αντίδραση από το επίσημο κράτος. Με ποιά δικαιδοσία άραγε επετράπη η επίσκεψη ενός πρέσβη ξένης χώρας σε ελληνικό σχολείο;
      Δεν θα σχολιάσουμε το ποια θα ήταν η αντίδραση του κράτους και του παρακράτους αν ένας Βουλευτής της Χρυσής Αυγής πήγαινε για επίσκεψη σε ένα σχολείο. «Αντιφασιστικές» συγκεντρώσεις από συμμορίες της αριστεράς και «πύρινες» ανακοινώσεις κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών θα επιχειρούσαν την ακύρωση της επισκέψεως.
      Τώρα φυσικά και δεν υπήρξε καμμία αντίδραση σε αυτή την πρωτοφανή πρόκληση που, πέραν των άλλων, παραβιάζει την συνθήκη της Λωζάννης. Και δεν υπήρξε αντίδραση γιατί στους κόλπους του Σύριζα υπάρχουν πρεσβευτές της τουρκικής προπαγάνδας.

      AMBΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Υ.Γ.
      Δεν επανερχομαι

      ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


      Διαγραφή
    8. Οποιαδήποτε κίνηση ξένου διπλωμάτη εντός της ελληνικής επικράτειας επιτρέπεται μετα από προειδοποίηση του υπουργείου Εσωτερικων και των αρμοδίων κρατικών αρχών. Μάλιστα, απαγορεύεται η κίνηση σε μη εθνικές οδούς. Σαφέστατα παραβιάζεται η ρητή διεθνής συμφωνία και παραβιάζεται κυρίως από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κακώς - κάκιστα δεν εφαρμόζει ως οφείλει το νόμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη στηρίζει την εκλογική του ύπαρξη σε τουρκοπράκτορες και στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Γι αυτό υπάρχουν τα κόμματα, για να ζητήσουν τον έλεγχο και την τιμωρία όλων των εμπλεκόμενων (πολιτικών και κρατικών υπαλλήλων) που κάνουν τα στραβά μάτια σε όσα γίνονται. Τα κόμματα στη Βουλή είναι για να καταδεικνύουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Όλα τα άλλα είναι για το θεαθήναι και εκ του πονηρού, κυρίως από πρόσωπα που ενώ αντιποιούν αρχή δεν τιμωρούνται αλλά απολαμβάνουν δημοσιότητας και προωθησης ξένων συμφερόντων

      Διαγραφή
  13. Θα υπέγραφα 100% το άρθρο εαν έλειπε η παράγραφος,

    "Λυπάμαι πολύ για το σημείο στο οποίο έχετε βρεθεί, και το οποίο περιγράφεται με πολλές λέξεις, αλλά προσωπικά θα επιλέξω μόνο μία. Την λέξη «κατάντια»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ποίο αισχρή προπαγάνδα για την Θράκη και κυρίως από άτομα που λένε ότι γνωρίζουν και ενδιαφέρονται γι αυτήν,δεν θα μπορούσε να γραφτεί.Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πρώτο,είναι ότι παρόμοια "αντικειμενικά" άρθρα,από παρόμοιους που "ενδιαφερόντουσαν" για την Θράκη,είχαν γραφτεί και εναντίον της ΗΡΩΙΚΗΣ δασκάλας Χαράς Νικοπούλου,όταν ξεκινούσε το ΕΡΓΟ της στα χωριά των Ελλήνων Πομάκων.Ο αγώνας της ΗΡΩΙΚΗΣ δασκάλας όμως ξευτίλισε κάθε "αντικειμενικό" σε σημείο που ακόμη και οι,κατ'εντολή των τούρκων,πολέμιοί της αναγκάστηκαν να υποκλιθούν στο θάρρος και στην πίστη της,έστω και υποκριτικά και χάριν της άγρας ψήφων.
    Η ίδια αθλιότητα λοιπόν κάνει την εμφάνισή της και πάλι,με το ίδιο "ενδιαφέρον" για την Θράκη.Στο στόχαστρο αυτήν την φορά μπορεί να είναι η Χρυσή Αυγή και η επικείμενη παρουσία της στην Γλαύκη,αλλά ο "αντικειμενικός" σκοπός αυτής της αθλιότητας παραμένει ο ίδιος.Η απομόνωση των Ελλήνων Πομάκων και η παράδοσή τους στην αγκαλιά των τουρκοπρακτόρων και αυτό γιατί μόνο έτσι οι "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ" θα συνεχίζουν να αντλούν ψήφους για να παραμείνουν στην εξουσία.Μόνο οι ψήφοι και η παραμονή στην εξουσία απασχολεί το "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ".
    Η κατάντια του άρθρου μπορεί να απαντηθεί και να αποκαλυφθεί πολύ εύκολα.Κατά πρώτον,η "αντικειμενική" χολή ξεκινάει με το πάγιο "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" επιχείρημα(ο Θεός να το κάνει),ότι την Χρυσή Αυγή την ψηφίζει ο κόσμος με βάση το θυμικό και για λόγους διαμαρτυρία,κάτι που μετά από τόσες εκλογικές αναμετρήσεις όχι μόνο δεν στέκει αλλά έχει πάει περίπατο.Επίσης,μας λέει ο αρθρογράφος και πραγματικά εκεί αυτοξεβρακώνεται,ότι την Χρυσή Αυγή την ψηφίζει ο κόσμος για να δει στην φυλακή αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα.Μήπως όμως ακόμη και μόνο αυτό δεν είναι ένας σοβαρότατος λόγος για να ψηφίσει ο κόσμος την Χρυσή Αυγή;Τι ακριβώς ενοχλεί τον αρθρογράφο η τιμωρία των καταστροφέων της Ελλάδος;Τόσο ενδιαφέρον πια;Συνεχίζοντας,η Χρυσή Αυγή δεν ενημερώνεται για τη Θράκη,από τα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου,αλλά από μέλη και στελέχη που ζουν στην Θράκη.Ενημέρωση μέσω δημοσιευμάτων μάλλον έχει ο ίδιος,με βάση τα γραφόμενά του,αφού όποιος δεν ενημερώνεται από δημοσιεύματα γνωρίζει ότι οι Πομάκοι φτύνουν την τουρκική προπαγάνδα!Οι δε τουρκοπράκτορες δεν χρειάζονται κανέναν ιδιαίτερο λόγο για να κάνουν αυτά που κάνουν,αφού έχουν το ελλαδικό κράτος(γιατί ελληνικό δεν είναι),που τους αφήνει όλον τον χώρο για να δράσουν.Όπως επίσης έχουν και του χρήσιμους "αντικειμενικούς" για να αποτρέπουν ότι πάει να γίνει εναντίον της προπαγάνδας της τουρκίας.
    Το πόσο είναι "ανεπιθύμητη" είναι η Χρυσή Αυγή,μπορούμε να το διαπιστώσουμε και από το πόσο "ανεπιθύμητη" ήταν στην Δυτική Αττική,στον Πειραιά,στην Κρήτη και τελευταία σε πόλεις της Μακεδονίας.
    Αυτό που προκαλεί εντύπωση,είναι η "αφήγηση" του αρθρογράφου για το πως θα αντιδράσει το ψευτορωμαίικο κατ'εντολή και συνεργασία με τους τουρκοπράκτορες.Τόση λεπτομέρεια δεν είχε ούτε η "αφήγηση" του βορίδη πριν την δολοφονία Φύσσα και την κατηγορία εναντίον της Χρυσής Αυγής περί εγκληματικής οργανώσεως...Πραγματικά αξιοπρόσεκτο...Η δε "κινδυνολογία" εναντίον της επικείμενης ενέργειας της Χρυσής Αυγής,μου θυμίζει το "θα πάτε την χώρα 500 χρόνια πίσω",της δούρου και όλοι ξέρουμε ποίοι πήγαν την Ελλάδα 500 χρόνια πίσω!
    Ιάσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή η παπαρολογία. Επί του άρθρου και αυτά που καταθέτει θα απαντήσετε; Ή δεν βλέπετε τι θα κάνετε; Συμφωνώ με τον αρθρογράφο. Κατάντια. Αγαπάτε την πατρίδα σας και με εξυπνάδες νομίζετε ότι θα την υπερασπιστείτε. Κατάντια

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς για εσένα και ευτυχώς για εμένα ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ,οπότε λογικό που δεν μπορείς να καταλάβεις ποία είναι τα "επιχειρήματα" του αρθρογράφου ,στα οποία απαντώ.Οπότε το καλλίτερο που έχει να κάνεις είναι να πας να μάθεις ελληνικά,γιατί μόνο στα ελληνικά γράφω.
      Ιάσων

      Διαγραφή
  15. Υ.Γ.1) Επειδή όμως έγραψα ότι τους "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ" τους ενδιαφέρουν μόνο οι ψήφοι και η παραμονή στην εξουσία,εάν δούμε τα εκλογικά αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου μπορούμε να καταλάβουμε τον πραγματικό λόγο ανησυχίας των "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΩΝ" και των λοιπών "ενδιαφερομένων".
    Υ.Γ.2) Το υποκριτικό υστερόγραφο του αρθρογράφου δεν διορθώνει την κατάσταση,αφού το χώμα που ρίχνει η γάτα δεν εξαφανίζει τις ακαθαρσίες της,απλά τις καλύπτει.
    Υ.Γ.3) Η Χρυσή Αυγή,κύριοι "αντικειμενικοί",έχει δει το πρόβλημα στην Θράκη και έχει δραστηριοποιηθεί πολύ πριν μπει στην βουλή και βεβαίως πολύ πριν "ενδιαφερθείτε" εσείς και δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει τους Έλληνες Πομάκους μόνους και στην "αγκαλιά" της τουρκίας!Περαστικά σας...
    Ιάσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλακούλη, επειδή εγώ παρακολουθώ αυτό το ιστολόγιο, έγραφε για την Θράκη και όσα συμβαίνουν όταν εσύ την ήξερες μόνο στον χάρτη. Πηγαίνετε να στρώσετε το χαλί της τουρκικής προπαγάνδας. έτσι κι αλλιώς δεν φημίζεστε για την εξυπνάδα σας. Πήρατε την απελπισμένη ψήφο πολιτών και την κάνατε κουρελόχαρτο. Σου ξαναγράφω, παρακολουθώ το τι γράφεται εδώ μέσα και πόσο αντικειμενικά και χωρίς κραυγές γίνονται οι τοποθετήσεις

      Διαγραφή
    2. Δεν μου λες ρε "αντικειμενικέ",την δεκαετία του '90 υπήρχε το ιστολόγιο;Η Χρυσή Αυγή όμως υπήρχε και μιλούσε για την Θράκη,αλλά και έπραττε αυτό που μπορούσε.Τι σου λέω όμως,εσύ τότε είχες "φραγκάκια" στην τσέπη και δεν σε ενδιέφερε.Μια ζωή κλεισμένος στο καβούκι σου και βιδωμένος στο καναπέ σου είσαι,προσπαθώντας να κρύψεις τις φοβίες σου πίσω από "αντικειμενικές" απόψεις.Για να σου ξεκαθαρίσω κάτι,όσον αφορά το άρθρο,μιας και είναι γραμμένο στα ελληνικά και εσύ έχεις θέμα με τα ελληνικά.Το άρθρο,από την αρχή μέχρι το τέλος,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ,του ελλαδικού κράτους και του τουρκικού παρακράτους!
      Υ.Γ.1) Το πόσο σε ενόχλησε το ξεβράκωμα του άρθρου,μου δείχνει ότι είμαι 100% σωστός σε ότι έγραψα!
      Υ.Γ.2) Αυτά τα ολίγα γενάρχη των ηλιθίων και απόγονε ραγιάδων!
      Ιάσων

      Διαγραφή
    3. Α, πες ότι κατάγεσαι από την Χρυσή Αυγή της σβάστικας και των γνωστών χαιρετισμών! Όσο για τα ελληνικά σου, απόγονε των ναζί, άστο, μην το κουράζεις. Από τη στιγμή που δεν κατανοείς τι γράφτηκε στο άρθρο και τι επισημάνθηκε, δεν υπάρχει κανένα νόημα να το συνεχίζεις και να το κουράζεις. Χαμένο το έχεις έτσι κι αλλιώς. Όταν θα γίνεις, που έχεις γίνει ήδη αλλά δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, εργαλείο της τουρκικής προπαγάνδας τρέξε να κρυφτείς. Αλλά ξέχασα ότι είσαι ο ανώνυμος που πάντα κρύβεται

      Διαγραφή
    4. ΤΩΡΑ "ΑΝΩΝΥΜΕ" ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕΣ........
      ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙς ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ,,,,,,,
      ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ...
      ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΚΗΣ ΨΟΦΟΔΕΞΙΑΣ.....

      ΚΑΙ ΓΩ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΑ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ...

      Διαγραφή
    5. Οι όποιες βρισιές από έναν τούρκο,μόνο ως τιμή μπορώ να τις εκλάβω.Σε βρίζουν οι εχθροί,άρα έχεις δίκιο.Το τελευταίο εργαλείο των τουρκοπροσκυνημένων ανθελλήνων είναι η "ηρεμία",η "ψυχραιμία" και ότι άλλο χρειάζεται για να παραμείνει το Έθνος ανενεργό.Από την άλλη λες ότι η Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο της τουρκικής προπαγάνδας,την οποία όμως ενσυνειδήτως εσύ υπηρετείς.Να φανταστώ,ρε τουρκοπροσκυνημένε,ότι η Χρυσή Αυγή είναι εργαλείο της τουρκικής προπαγάνδας,όπως ήταν εργαλείο του συστήματος,των γερμανών και ότι άλλο βρίσκετε κατά καιρούς;Δεν μου λες ρε τουρκοπροσκυνημένε,πόσο εργαλείο της τουρκικής προπαγάνδας ήταν η Χρυσή Αυγή,αλλά και άλλοι εθνικιστές,όταν οργάνωναν συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι σου(τουρκικό προξενείο);Τότε γιατί δεν έγινε καμία προβοκάτσια,παρά μόνο ξεβρακωνόταν το ελλαδικό κράτος που έτρεχε να προστατεύσει τους τούρκους αδελφούς σου;
      Λοιπόν για να τελειώνω με την άθλια τουρκική σου ύπαρξη,θα γράψω ακριβώς ποίο είναι το "πρόβλημα" με την επικείμενη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Γλαύκη:Τον Ιανουάριο του 2015 η Χρυσή Αυγή στην δημοτική ενότητα Μύκης,όπου υπάγεται η Γλαύκη,πήρε 32 ψήφους καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.Τον Σεπτέμβριο του 2015,στην ίδια δημοτική ενότητα,η Χρυσή Αυγή πήρε 68 ψήφους καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.Από αυτό φαίνεται καθαρά μια δυναμική που έχει αναπτύξει η Χρυσή Αυγή στην συγκεκριμένη περιοχή!Εάν τώρα συνυπολογίσουμε ότι οι ανέλληνες πήραν 126 ψήφους και η νδ πήρε 1227 και με βάση την όποια διαρροή που θα έχουν,μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχουν πανικοβληθεί οι "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ"!Στις διαρροές ίσως δούμε και κάποιους που ψήφισαν συριζα και σαφώς δεν είναι κομμουνιστές,αριστεροί ή κάτι άλλο παρεμφερές.Εάν κάποιος αναρωτηθεί γιατί ασχολούμαι με τα "ψηφαλάκια",αυτό το κάνω για να καταδείξω την πραγματική αιτία του "προβλήματος",που έχουν οι "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΕΣ",αφού,όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο,το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα ψηφαλάκια και η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος!
      Υ.Γ.1) Με ευχαριστεί ιδιαιτέρως η ωραιότατη γαργάρα που έκανες στο ότι η Χρυσή Αυγή ασχολείται με το θέμα της Θράκης από την δεκαετία του '90.Όταν όλοι εσείς οι "αντικειμενικοί" και "ψύχραιμοι" ζούσατε την ζωούλα σας,αδιαφορώντας για τα εθνικά θέματα!
      Υ.Γ.2) Πόσο ακόμη θα ξευτιλιστείς ρε καημένε;Μου λες ότι είμαι ανώνυμος,την στιγμή που γράφω το όνομά μου και την στιγμή που πιο ανώνυμος από εσένα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!Ποίος κρύβεται τελικά τουρκάκο;
      Υ.Γ.3) Το "χαμπάρι" τι σημαίνει στα ελληνικά ρε τούρκε;
      Ιάσων

      Διαγραφή
    6. Δεν θα ρωτήσω τι παίρνεις. Θα ρωτήσω γιατί τα παίρνεις, αφού σε χαλανε. Αν νομίζεις πως εσύ έχεις το αλάθητο, μάθε πως ο θερμός σκεπτόμενος πατριώτης είναι οφέλιμος και όχι ο φανατικός μούλος του κάθε κόμματος. Ο φανατισμός μόνο κακά επιφέρει. Τέλος, το ότι βλέπεις παντού τούρκους, να το κοιτάξεις. Πριν να γίνει μόνιμη η βλάβη, αν και πολύ φοβάμαι πως δεν γίνεται πια τίποτε με την περίπτωσή σου

      Διαγραφή
    7. Την στιγμή που εσύ δεν ήσουν ποτέ καλά,είναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθείς να κάνεις "διάγνωση" για τον οποιοδήποτε άλλον.Το ότι εσένα σε λέω τούρκο δεν σημαίνει ότι βλέπω παντού τούρκους,αλλά είναι λογικό να μην μπορείς να το καταλάβεις,το κενό ανάμεσα στους δυο κροτάφους σου δεν μπορεί να αντιληφθεί τόσο "υψηλά νοήματα".Το μόνο που μπορεί να κάνει,το προαναφερθέν κενό,είναι να παπαγαλίζει.Αυτό το "φανατικός μούλος του κάθε κόμματος" ταιριάζει γάντι στην περίπτωση σου.Ίσως την ώρα που το έγραφες,το μάτι σου να έπεσε σε κανέναν καθρέφτη και επηρεάστηκες,γιατί όλα αυτά τα "ψύχραιμα",τα "σκεπτόμενα" και τα "ήρεμα",δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνεχιζόμενη ανθελληνική πολιτική των μέχρι τώρα κομμάτων που άσκησαν εξουσία.Από την άλλη,αυτό που καταδεικνύει το πόσο φανατικός μούλος κάποιου "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ" κόμματος είσαι,είναι ότι μια νόμιμη συγκέντρωση,ενός νομίμου εκλεγμένου κόμματος,σε μια περιοχή της ελληνικής επικρατείας,την ονομάζεις "προκλητική","προβοκατόρικη" και γενικώς κάτι που θα κάνει κακό,γιατί θα ενοχληθεί η τουρκία.Πως λοιπόν να μην σε πω τούρκο;Πως λοιπόν να με πείσεις ότι είσαι έστω "πατριώτης",σε καμία όμως περίπτωση "σκεπτόμενος".
      Τέλος,ούτε εγώ θα σε ρωτήσω τι παίρνεις.Τούρκος είσαι και είναι λογικό επόμενο να έχεις μια κλίση προς το "οθωμανικό δίκαιο"...Ουδεμία έκπληξη λοιπόν.
      Ιάσων

      Διαγραφή
    8. ην στιγμή που εσύ δεν ήσουν ποτέ καλά,είναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθείς να κάνεις "διάγνωση" για τον οποιοδήποτε άλλον.Το ότι εσένα σε λέω τούρκο δεν σημαίνει ότι βλέπω παντού τούρκους,αλλά είναι λογικό να μην μπορείς να το καταλάβεις,το κενό ανάμεσα στους δυο κροτάφους σου δεν μπορεί να αντιληφθεί τόσο "υψηλά νοήματα".Το μόνο που μπορεί να κάνει,το προαναφερθέν κενό,είναι να παπαγαλίζει.Αυτό το "φανατικός μούλος του κάθε κόμματος" ταιριάζει γάντι στην περίπτωση σου.Ίσως την ώρα που το έγραφες,το μάτι σου να έπεσε σε κανέναν καθρέφτη και επηρεάστηκες,γιατί όλα αυτά τα "ψύχραιμα",τα "σκεπτόμενα" και τα "ήρεμα",δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνεχιζόμενη ανθελληνική πολιτική των μέχρι τώρα κομμάτων που άσκησαν εξουσία.Από την άλλη,αυτό που καταδεικνύει το πόσο φανατικός μούλος κάποιου "ΔΕΙΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ" κόμματος είσαι,είναι ότι μια νόμιμη συγκέντρωση,ενός νομίμου εκλεγμένου κόμματος,σε μια περιοχή της ελληνικής επικρατείας,την ονομάζεις "προκλητική","προβοκατόρικη" και γενικώς κάτι που θα κάνει κακό,γιατί θα ενοχληθεί η τουρκία.Πως λοιπόν να μην σε πω τούρκο;Πως λοιπόν να με πείσεις ότι είσαι έστω "πατριώτης",σε καμία όμως περίπτωση "σκεπτόμενος".
      Τέλος,ούτε εγώ θα σε ρωτήσω τι παίρνεις.Τούρκος είσαι και είναι λογικό επόμενο να έχεις μια κλίση προς το "οθωμανικό δίκαιο"...Ουδεμία έκπληξη λοιπόν.
      Ιάσων

      Διαγραφή
  16. εγω τώρα βλέπω το θέμα. μπορεί νηφάλια να προταχθεί το εθνικό συμφέρον έναντι οιουδήποτε άλλου; στην θράκη υπάρχει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με πρωταρχική ευθυνη των ελληνικών κυβερνήσεων. μπορεί να εφαρμοστεί η αρχή "πολέμα έξυπνα". ίσως και οι δύο απόψεις έχουν από ένα μέρος δίκιο. η έξυπνη τακτική όμως με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον και μόνο είναι κατα την ταπεινή μου γνώμη η λύση στο συγκεκριμενο αλλά και σε πλείστα όσα θέμα.
    καλή σύνεση παιδιά σε όλους καλή μεγάλη βδομάδα και καλή ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε ένα εκλπηκτικό άρθρο που θα έπρεπε να προβληματίσει κυρίως την Χ.Α. βλέπω πως ο προβληματισμός τελικά είναι πολυτέλεια και η βαρβατίλα μαζί με τα γνωστά κουτσαβάκικα περί αλάητου μονοπωλιακού πατριωτισμού κατόρθωσαν να πετάξουν την μπάλα στην κερκίδα και τις ευθύνες στον κάλαθο των αχρήστων, θα συνιστούσα το εξής: Ο γενναίος δεν είναι εκείνος που δίνει μάχες, αλλά εκείνος που ξέρει και να τις κερδίζει. Οι μάχες που συνοδεύονται από ήττες ή φαινομενικές μικρές νίκες τελικά αθροίζονται σε εκείνους που ως στρατήγημα επικαλούνται τις ιαχές και ως δειλία τα προσεκτικά βήματα του μαχητή. Λυπάμαι, αλλά για μία ακόμη φορά ηττηθήκατε, αγαπητοί. Ένα άρθρο που σας έδωσε την ευκαιρία αναδίπλωσης και επανασχεδιασμού, το αντιμετωπίσατε ως εχθρικά κείμενο και γρυλίζετε (ως συνήθως) κατηγορώντας ως τούρκους όποιους δεν είναι μαζί σας. Είστε αξιολύπητοι, αλλά είστε και χαρακτηριστικό δείγμα των καιρών της σύγχυσης των μνημονίων. Καλή Ανάσταση σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΕ αυτή τη λογικη σε λιγο , πολύ λιγο καιρο , θα μας πουνε να μην περναμε κ από τα εξαρχεια των αθηνων??? γιατι θα ενοχληθουν οι αλληλέγγυοι πρακτορες του ΣΟΡΡΟΣ.
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ολο θεμα ειναι οτι η Χρυση Αυγη δεν συμπεριφερεται ως πολιτικο

      κομμα ,αλλα ως παραστρατιωτικη οργανωση!

      Ενα συνολο ανθρωπων με μιλιταριστικο τροπο δρασης -και

      αντιδρασης - δυστυχως, ο,τι μαχες και να δωσει θα γυριζουν

      μπουμερανγκ εις βαρος του!

      Και δυστυχως - ως συνεπεια αυτων των δρασεων - εις βαρος του

      πατριωτικου χωρου που στο τελος θα πρεπει να "λογοδοτει" για τις

      αυθαιρεσιες καποιων "πατριωτων"!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  19. Ο εθνικιστικός ιμπεριαλισμός έχει ώς βασικό του χαρακτηριστικό την τρομοκρατία του εργαζόμενου και εκμεταλλευόμενου .
    Εδώ λοιπόν έχουμε σε έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο την επίδειξη δύναμης μεσοπολέμου απο μία Φασιστική οργάνωση.
    Τί δέν καταλαβαίνει κανείς;
    Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζονται το πρώτο αίμα.
    Αυτή είναι η ταυτότητα των ταγματασφαλιτών της Χρυσής Αυγής.
    Δέν τους πειράζει διόλου εάν η σημερινή Θράκη περάσει ώς ζωτικός οικονομικός χώρος στην εθνική αστική Τάξη της Τουρκίας ,ή δουλειά τους είναι ακριβώς αυτή ,εξάλου έχει αποδειχθεί ιστορικά και πολιτικά και στρατιωτικά επιχειρησιακά πως είναι το δεκανίκι του Καπιταλιστικού συστήματος.
    Παραθέτω παρακάτω μερικά ντοκουμέντα που επιβάλλεται ηθικά να γνωρίζουμε και να θυμούμαστε όλοι μας:

    (συνέχεια παρακάτω)

    Π.Τ.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀνακοίνωσις στὸ περιοδικό «Νέος Κόσμος», (Ἐπίσημον ὄργανον τοῦ ΚΚΕ), Σεπτέμβριος 1951,

      “Αρπαχτικός πόλεμος” η απελευθέρωση της Ιωνίας

      «Το κόμμα μας εκτέλεσε το Διεθνιστικό χρέος του καταγγέλοντας τον τυχοδιωκτικό χαρακτήρα αυτού του πολέμου. Γιατί ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1919-1922 ήταν από την πλευρά της Ελλάδος, ένας ΑΔΙΚΟΣ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ και ΑΡΠΑΧΤΙΚΟΣ πόλεμος».

      Ῥιζοσπάστης 12 Ἰουλίου 1935

      “Επιδιώξαμε” την “ήττα στην Μικρά Ασία”

      «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε».

      Διαγραφή
  20. (συνέχεια)
    Σύχρονη Παγκόσμια Ιστορία (μεσοπόλεμος -Δημοκρατίες και Ολοκληρωτισμοί). ( Copyright 2006). Αθήνα : ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
    Τόμος:4ος ,σελίδα 244
    Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκο,θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανωτάτου αργηγού του γερμανικού στρατού ,Αδόλφου Χίτλερ.
    Θα εκτελώ πιστώς απάσας τας ανατεθησομένας μου υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις τας διαταγάς των ανωτέρων μου.
    Γνωρίζω καλώς ότι,δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου,τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των γερμανικών στρατιωτικών νόμων.

    Και ας πάμε παρακάτω σε ένα άλλο ντοκουμέντο.
    ΙΣΤΟΡΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ
    Εκδόσεις: ΔΟΜΗ Α.Ε.
    Τόμος: 16ος « Η Ελλάδα στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο» , (σελίδα 676),κεφάλαιο 11.
    Θέμα: Τα συγχαρητήρια Παπαδόγκωνα προς Χίτλερ
    Ο ΑΡΓΗΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΥΡΕΡ
    ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ 26 (Α.Π.).Καθ΄ά μεταδίδεται εξ Αθηνών, ο αρχηγός των ελληνικών εθελοντικών σχηματισμών της Πελοποννήσου συνταγματάρχης Παπαδόγκωνας απηύθηνε προς τον Φύρερ επί τη διασώσει του το ακόλουθον τηλεγράφημα:
    «Οι 5.000 αξιωματικοί και άνδρες των ελληνικών εθελοντικών τμημάτων της Πελοποννήσου με το μεγαλύτερον μέρος του πληθυσμού της Πελοποννήσου όπισθεν αυτών,εκφράζουν την βαθυτάτην αγανάκτησίν των δια την εναντίον σας απόπειραν, σχεδιασθείσαν και επιχειρηθείσαν υπό υποκειμένων τα οποία δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα του αγώνος κατά του κομμουνισμού και των πλουτοκρατών συνεργατών του.
    Εκφράζουν την χαράν των δια την θαυμαστήν διάσωσίν σας και κλείνουν με ευγνωμοσύνην το γόνυ ενώπιον του Παντοδύναμου Θεού,όστις ήπλωσε προστατευτικήν χείρα επάνω από την ζωήν σας δια να σας διαφυλάξει εις το γερμανικόν έθνος και εις την εν τω αγώνι κατά της κομμουνιστικής πανώλους ηνωμένην Ευρώπην.Δια τους Έλληνας εθελοντάς της Πελοποννήσου η ένδειξις αυτή είναι μία παρόρμησις όπως συνεχίσουν δι΄ολων των δυνάμεων μέχρις εσχάτων τον αγώνα κατά των ξένων προς την χώραν μπολσεβικικών ορδών εν Ελλάδι.Απο της ιεράς γης της αρχαίας Σπάρτης ,εκ της οποίας προήλθεν η δραξ των ηρώων του λεωνιδίου ,η οποία έσωσε τον ευρωπαϊκόν πολιτισμόν ,υψούται η προσευχή μας ¨Κυριε διαφύλασσε τον Φύρερ¨

    Πηγή: «Καθημερινή» 27.7.1944

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορκίζομαι να φυλλάτω με πίστιν και αφοσίωσιν την Πατρίδα τας αλωβήτους Εθνικάς παραδόσεις και τα Ιερά και όσια πατρώα θέσμια του Ελληνισμού. Να υπερασπίζω με αυταπάρνησιν και αυτοθυσίαν την ιδέαν της Πατρίδος, της Θρησκείας και της οικογενείας. Να εκτελώ προθύμως και ευσυνειδήτως το καθήκον μου, και να εκπληρώ πιστώς και αναντιρρήτως τας διαταγάς των ανωτέρων μου. Να μιμηθώ το παράδειγμα του Λεωνίδου και των τριακοσίων εν τη υπερασπίσει του πατρίου εδάφους και των Εθνικών ιδανικών και να αγωνισθώ μεθ’ όλων μου των σωματικών και πνευματικών δυνάμεων, δια την σωτηρίαν και το μεγαλείον της Ελληνικής Φυλής.
      Εν Σπάρτη τη 25 Δεκεμβρίου 1943

      Τους απογόνους των δοσιλόγων ψάξτε να τους βρείτε στους σημερινούς δήθεν δημοκράτες!

      Διαγραφή
    2. Το μεγαλείο της Ελληνικής φυλής δεν είναι να είσαι συνεργάτης του κατακτητή σου.
      Εάν καταλαβαίνεις το 1943 η Ελλάδα ήταν υπο Ναζιστική -Φασιστική και Βουλγαρομοναρχική κατοχή ,άρα ο όρκος όποιος και εάν τον έχει κάνει εάν δέν ήταν στην αντίσταση κατα του κατακτητή ήταν Γερμανοτσογλάνι ταγματασφαλίτης.-

      Διαγραφή
    3. Η κατάντια όμως της πνευματικής ψώρας που λέγεται κομμουνισμός είναι να πολεμάει τις πραγματικές ένοπλες ομάδες που έκαναν πραγματική αντίσταση στους Γερμανούς βλ.ΕΔΕΣ,5/42 κ.α.Μήπως και αυτές οι ένοπλες ομάδες ήταν συνεργάτες των Γερμανών;Η Σοβιετική Ένωση ήταν σύμμαχος με τους Γερμανούς και για αυτό οι εν Ελλάδι κομμουνιστές δεν πάτησαν το πόδι τους στο μέτωπο(ευτυχώς για εμάς τους Έλληνες).Όταν οι Γερμανοί μπήκαν στην Ελλάδα το πρώτο που έκαναν ήταν να απελευθερώσουν τους φυλακισμένους κομμουνιστές οι οποίοι δήλωναν Βούλγαροι.Ακόμη και ο νεοσυμμορίτες του συριζα που προσκύνησαν τους σημερινούς Γερμανούς δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να μιμηθούν τις πράξεις των ιδεολογικών και φυσικών σας προγόνων!Εσάς τους κομμουνιστές δεν σας συμφέρει να μιλάτε για ιστορία γιατί δεν έχετε ιστορία έχετε μόνο ποινικό μητρώο!

      Διαγραφή
  21. (συνέχεια)
    Όποιοι αντέχουν ας διαβάσουν και ας τα διασταυρώσουν όλα αυτά τα καταγεγραμμένα ιστορικά τεκμήρια
    ΠΡΟΚΗΡΥΞΙΣ
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΛΑΟΝ

    Έλληνες Μαχηταί,
    Ελληνικές Λαέ,

    Οι υπεύθυνοι της εθνικής συμφοράς έφυγαν από τας Αθήνας και εγκατέλειψαν το πάτριον έδαφος. Υπο την ασφαλή προστασίαν της θαλάσσης από τας επιθέσεις του αντιπάλου, απαιτούν από όλους μας να συνεχισθή ο αγών ,το μάταιον του οποίου Σείς όλοι οι παραμείναντες επί του πατρίου εδάφους έχετε κατανοήσει.
    Η σκληρά πραγματικότης είνε ότι , μετά την κατάληψιν των Αθηνών υπο του Γερμανικού στρατού και μετά την φυγήν των Άγγλων , δεν δύναται να γίνη ουδείς πλέον λόγος περί συνεχίσεως του αγώνος.
    Κυβέρνησις που ετράπη εις φυγήν ουδέν δικαίωμα έχει να απαιτή από τον Ελληνικόν Λαόν θυσίας αι οποίαι ισοδυναμούν με σφαγιασμόν και αυτοκτονίαν.

    Έλληνες
    Πρέπει ν΄αναλάβωμεν την τύχην της Χώρας σθεναρώς εις τα χέρια μας και ν΄άτενίζωμεν κατάματα την σκλη-
    ράν πραγματικότητα.
    Δια ν΄ανταποκριθώμεν εις ταύτα απεφάσισα απ΄κοινού μεθ΄ όλων των Στρατηγών και Αξιωματικών του αγώ-
    νισθέντος Ελληνικού Στρατού να σχηματίσω υπο την Προεδρίαν μου Κυβέρνησιν ,ήτις θα εξασκή την εξουσίαν της ανεξάρτητα της μέχρι τούδε Κυβερνήσεως της Ελλάδος ,εδραζομένην επί μόνης κυριάρχου θελήσεως του Ελληνικού λαού.
    Αυτή θα είναι η μόνη νόμιμος Κυβέρνησις εν Ελλάδι και θα έχη ως εντολή και μοναδικόν προορισμόν ,τη
    συγκαταθέσει των δυνάμεων κατοχής, ν΄αποκαταστήση την ησυχίαν και την τάξιν εις τον δυστυχισμένον αυτόν
    τόπον και να χαρίσει εις τον Ελληνικόν Λαόν την ασφάλειαν δια μιας υπευθύνου και δραστηρίας ενεργείας,
    ώστε κανείς να μην αισθάνεται τον εαυτόν του υπο τας σημερινάς δυσκόλους και τραγικάς στιγμάς ως απρο-
    στάτευτον.
    Καθένας από Σας θα αισθάνεται ότι υφίσταται Ελληνική Κυβέρνησις ήτις στοργικώς και με όλας τας δυνάμεις θα προσπαθή να σας ανακουφίση από το βαρύ φορτίον που επεσώρευσεν ο πόλεμος.

    Έλληνες
    Με γνωρίζετε ως διοικητήν στρατευμάτων και γνωρίζετε τους λοιπούς στρατηγούς ωσαύτως ως διοικητάς στρα-
    τευμάτων,άτινα πάντα ημύνθησαν του πατρίου εδάφους εις ηρωικούς και αιματηρούς αγώνας.Δια των αγώνων τούτων επετύχατε να κρατήσετε ψηλά την τιμήν των Ελληνικών όπλων και ν΄αναδειχθήτε άξιοι απόγονοι των
    ηρώων αγωνιστών μαχητών του Μαραθώνος , των Θερμοπυλών , της Σαλαμίνος και των Πλαταιών. Δι ΄ον
    λόγον υπεχρεώθην τελικώς ως εναπομείνας εις το μέτωπον ανώτερος διοικητής των στρατευμάτων να δώσω
    εις Σας την διαταγήν να καθέσητε τα όπλα ,δια τον ίδιον ακριβώς λόγον σας προσκαλώ σήμερον να με ακολουθήσητε προς αναστήλωσιν της φιλτάτης Πατρίδας . Ο λόγος ούτος είνε ότι έπρεπε πλέον να σταματήση η
    η άσκοπος αιματοχυσία.
    Εφεξής δε ,μακράν παντός ξένου συμφέροντος και οδηγούμενοι απλώς και μόνον από το ακραιφνές Ελληνικόν
    Συμφέρον , ας προσπαθήσωμεν να ζήση η Ελλάς και να εξασφακισθή εκ νέου εις τον Λαόν της η ειρήνη και η
    Εργασία.

    Κανένας να μη διστάση.
    Πάντες ας συμβάλλωμεν με όλας τας δυνάμεις εις τούτο.
    Βασίζιμαι εις τον πατριωτισμόν κάθε ενός από σας.

    Εν Αθήναις τη 29η Απριλίου 1941

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
    ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Γ.ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

    Πηγή:Ελληνική Πολιτεία – «Εφημερίς της Κυβερνήσεως»,ΦΕΚ 1941/Α/146 της 29.4.1941.

    Βλέπουμε λοιπόν ποιοί είναι ποιοί.
    Αυτοί που σήμερα δήθεν ενδιαφέρονται για την πατρίδα αύριο θα είναι γενίτσαροι στον τούρκο μπέη,χθές ήταν στον Γερμανό Ναζί ,σήμερα στον δήθεν (Έλληνα) εφοπλιστή που ενώ τα τελευταία 5 χρόνια έκτισαν 850 πλοία σε Κορέα,Ιαπωνία,Κίνα,Τουρκία,Γερμανία, ούτε ένα όμως στην (αγαπημένη) τους πατρίδα!!!!
    Χέρι χέρι η (έλληνες) εφοπλιστές με τους φασίστες της χρυσής αυγής εποφθαλμιούν στα απομεινάρια του πλούτου που ξέφυγε από τους διεθνής θεσμικούς τοκογλύφους του χρηματοπιστωτικού Καπιταλισμού .

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
      Ε.Λ.Α.Σ. (Ο.Μ.Μ.) και Γερμανικής Ανωτάτης
      Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου.



      Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής.

      1- Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ., εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.
      2- Παράλληλα ή Γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διάταξη την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλη της Θεσ/νίκης, την οποία και θα παραδώσει στον Εφεδρικό Ε.ΛΑ.Σ. και στην Πολιτική Οργάνωση του Ε.Α.Μ. σύμφωνα με λεπτομερειακό σχέδιο πού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Ο.Μ.Μ.-Ε.Α.Μ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.) θα καθορίσουν.
      3- Ό Ε.ΛΑ.Σ. εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών, πού προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν πώς θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού.
      4- Ό Ε.ΛΑ.Σ. δεν φέρει καμιά ευθύνη αν αντιλαϊκές προδοτικές ομάδες επιτεθούν κατά γερμανικών δυνάμεων.
      5- Ή Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχώρηση στον Ε.ΛΑ.Σ. βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των ως άνω ομάδων.
      6- Ό Ε.ΛΑ.Σ. με όρους αυτούς και με συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει την καταπολέμηση των αντιλαϊκών ανταρτικών ομάδων.
      Το σύμφωνο αυτό γράφτηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το παρέλαβε ο Ταγ/ρχης Έρριχ Φένσκε και το δεύτερο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος.
      Λειβάδι 1-9-1944

      Ό αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. Για την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.
      (Υπογραφή) (Υπογραφή)
      Σφραγίς Το πρωτότυπο του εν λόγω μυστικού συμφώνου ΕΑΜ - Γερμανικού Στρατηγείου Θεσσαλονίκης κατατέθηκε από τον Εθνικό Σύνδεσμο ΕΛΑΣιτών Μακεδονίας - Θράκης στην εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ στην Θεσσαλονίκη.

      Το πρωτότυπο του ανωτέρω εγγράφου εκτέθηκε στην Έκθεση πειστηρίων, σε φωτοτυπία, μαζί με το πρωτότυπο της πρόσκλησης που απεύθυνε ο Καπετάν Κίτσος προς τον Γερμανό αξιωματικό για την υπογραφή του συμφώνου.

      Το επίσημο όργανο του ΚΚΕ Νέος Κόσμος (Τεύχος 9ον Σεπτεμβρίου 1950) παραδέχεται ότι το κομμουνιστικό σύνταγμα Χαλκιδικής υπέγραψε συμφωνίες με τους Γερμανούς).

      Διαγραφή
    2. Ποιός Κίτσος ρε απόγονε των ταγματασφαλητών.
      Το 1950 το Κ.Κ.Ε.ήταν στην παρανομία και εσύ παρουσιάζεις ψευδός πως έκδιδε και περιοδικό!!!!!!
      Ρε ηλιθιότητα έχει και όρια.
      Σε λίγο θα μας πείτε πως και οι κάτοικοι του Δίστομου είχαν κάνει συμφωνίες !!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Στις 1/4/1949, λίγο πριν το τέλος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα, ξεκινά η έκδοση της εφημερίδας «Νέος κόσμος», με υπότιτλο «Επιλογή άρθρων από τον παγκόσμιο Δημοκρατικό τύπο», ως δεκαπενθήμερη έκδοση από το «Εκδοτικό Νέα Ελλάδα».

      Από το Φλεβάρη του 1950 γίνεται μηνιαία έκδοση και στη συνέχεια, στην πολιτική προσφυγιά, ως περιοδικό παραμένει θεωρητικό όργανο του ΚΚΕ.

      Η έκδοση του «Νέου Κόσμου», που ξεκινά το 1949, συνεχίζεται έως το 1974.

      Έως τις αρχές του 1956, μέσα από τις σελίδες του, καταγράφονται οι θέσεις στη θεωρία και την πολιτική του ΚΚΕ και των αδελφών κομμάτων, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της ανάλυσης των γεγονότων στην Ελλάδα και στον κόσμο με βάση την επαναστατική θεωρία και πρακτική των κλασσικών δασκάλων του προλεταριάτου, Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν και Στάλιν.

      Το 1956, μετά το 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία παλινόρθωσης και επικράτησης του καπιταλισμού στη Σοβιετική Ένωση (έως τη διάλυσή της το 1991) και στις πρώην λαϊκές δημοκρατίες, στις σελίδες του «Νέου Κόσμου» μεταφέρεται η εικόνα της αναθεώρησης των βασικών θέσεων του Μαρξισμού-Λενινισμού και της παλινόρθωσης του καπιταλισμού μέσα από αστικές και σοσιαλδημοκρατικές θέσεις με κυρίαρχο τον αντισταλινισμό, κατ’ επέκταση αντικομουνισμό, όπως αυτές καταγράφονται κύρια στα συνέδρια του ΚΚΣΕ 20ο, 21ο, 22ο κλπ.

      Στα πρώτα χρόνια της έκδοσης του «Νεου Κοσμου», 1949 – αρχές 1956, μεταξύ άλλων εντοπίζεται ένας σημαντικός αριθμός (23) άρθρων του τότε Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη
      ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΡΕ ΑΠΟΓΟΝΩΝΕ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ;;;;;;

      Διαγραφή
    4. ΠΑΡΕ ΡΕ ΑΠΟΓΟΝΕ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"

      Ταυτότητα Τεκμηρίου: ΑΣΚΙ~Βιβλιοθήκη~Παράνομος Τύπος 1936-1974~Περιοδικά 1936-1974~1950-1967 Στο μετεμφυλιοπολεμικό περιβάλλον~Νέος Κόσμος~00001

      Τίτλος Νέος Κόσμος
      Υπότιτλος Δεκαπενθήμερη έκδοση - επιλογή άρθρων απ΄ τον παγκόσμιο δημοκρατικό τύπο
      Αρ. φύλλου Χρ. Α΄ 1 (1/4/1949) - 18 (21/12/1949), Χρ. Β΄ 1-2 (19-20) (15-20/1/1950) - 11-12 (11/12/1950), Χρ. Γ΄ 1 (1/1951) - 12 (12/1951), Χρ. Δ΄ 1 (1/1952) - 12 (12/1952), Χρ. Ε΄ 1 (1/1953) - 12 (1953), Χρ. Στ΄ 1 (1/1954) - 12 (1/12/1954), Χρ. Ζ΄ 1 (1/1955) - 12 (12/1955), Χρ. Η΄ 1 (1/1956) - 12 (12/1956), Χρ. Θ΄ 1 (1/1957) - 12 (12/1957), Χρ. Ι΄ 1 (1/1958) - 12 (12/1958), Χρ. ΙΑ΄ 1 (1/1959) - 12 (12/1959), Χρ. ΙΒ΄ 1 (1/1960) - 12 (12/1960), Χρ. ΙΓ΄ 1 (1/1961) - 12 (12/1961), Χρ. ΙΔ΄ 1 (1/1962) - 12 (12/1962), Χρ. ΙΕ΄ 1 (12/1963) - 12 (12/1963), Χρ. ΙΣΤ΄ 1 (1/1964) - 12 (12/1964), Χρ. ΙΖ΄ 1 (1/1965) - 12 (12/1965), Χρ. ΙΗ΄ 1 (1/1966) - 12 (12/1966), Χρ. ΙΘ΄ 1 (1/1967) - 12 (12/1967), Χρ. Κ΄ 1 (1/1968) - 12 (12/1968), Χρ. ΚΑ΄ 1 (1/1969) - 12 (12/1969), Χρ. ΚΒ΄ 1 (1/1970) - 12 (12/1970), Χρ. ΚΓ΄ 1 (1/1971) - 12 (12/1971), Χρ. ΚΔ΄ 1 (1/1972) - 12 (12/1972), Χρ. ΚΕ΄ 1 (1/1973) - 12 (12/1973), Χρ. ΚΣΤ΄ 1 (1/1974) - 11 (11/1974)
      Χρόνος 1949, 1950, 1951, 1952, 1953, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1961, 1962, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973,1974
      ΚΩΔΙΚΟΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ Π.Τ.02.04.6116.00001
      Εκδότης Εκδοτικό "Νέα Ελλάδα"
      Σημειώσεις Ο "Νέος Κόσμος" κυκλοφορεί το 1949 ως οκτασέλιδη εφημερίδα. Από το 1950 ως περιοδικό. Άλλοι υπότιτλοι: τχ. 8 (1950) "Επιθεώρηση για τα ελληνικά και τα διεθνή προβλήματα", τχ. 6 (1956) "Μηνιάτικο πολιτικο θεωρητικό περιοδικό". ΑΣΚΙ Έντ.
      Θέματα Πολιτικοί πρόσφυγες
      Τύπος παροικιακού ελληνισμού και υπερορίας
      Μετρητής Σελίδων 317
      Αριθμός Εικόνων : 41

      ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ!!!!!!!

      Διαγραφή
    5. χερι χερι η ΧΑ με εφοπλιστες;????
      χαχαχαχα
      τι πινεις;
      από ένα ταληρακι τσοντάρουμε ολοι να βγουν τα εξοδα βρε ασυλο.

      Διαγραφή
  22. Ευτυχώς που οι στρατηγοί και λοχαγοί της ΧΑ κάνουν περιοδείες στην Βόρειο Ελλάδα και μας ενημερώνουν με στοιχεία, με λόγο Ελληνικό και Εθνικό, όχι κομματικό, για τα αίσχη που επιτελούνται εις βάρος της Ελλάδας μας και όλων των Ελλήνων τόσο στο κ(Υ)νοβούλιο με νομοθετικές πράξεις κεκλεισμένων των θυρών που δεν βγαίνουν στην δημοσιότητα, όσο και τα κρυφά μαγειρέματα στις Βρυξέλλες εναντίον μας. Το ότι κάποιοι ενοχλούνται από αυτό και προδιαγράφουν επεισόδια στην Θράκη με την μετάβαση του κλιμακίου της ΧΑ και σε αυτήν την προδομένη περιοχή από τις μέχρι τώρα πουλημένες πολιτικές ηγεσίες, σίγουρα είναι ανησυχία ανθελληνικών συμφερόντων. Μήπως και ο αρθρογράφος είναι καλοπληρωμένο φερέφωνο τους;;; Ύποπτο τόσο μένος εναντίον της παρουσίας εκλεγμένων αλλά και με καθαρή λαμπρή Ελληνική πορεία ζωής πολιτικά εκλεγμένων προσώπων, που από την πλατφόρμα της ΧΑ τολμούν και λένε τα πράγματα με το όνομα τους, αντί να ξεπουληθούν και αυτοί έναντι χοντρού οικονομικού τιμήματος και να είναι συνένοχοι με την σιωπή τους στην πλήρη καταστροφή της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όλα αυτά για τους Πομάκους χωρίς τους Πομάκους; Μου φαίνεται λίγο ύποπτο.
    Εγώ δεν είμαι Χρυσαυγίτης και ορκίστηκα να μη ξαναπατήσω σε εκλογικό κέντρο για το υπόλοιπο της ζωής μου, οπότε μην σας απασχολεί η ψήφος μου.
    Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην μπορεί πάει σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το. Για να μην ενοχληθεί κάποιος κύριος Ζεϊμπέκ ή Μέτε; Βρε τί πάθαμε! Ή μήπως είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή και δεν μας το λένε; Θα πάνε, λέει, να μιλήσουν και να συζητήσουν. Και λοιπόν; Ποιό είναι το κακό; Αν πάλι είναι παράνομοι όλοι αυτοί οι της Χρυσής Αυτής, τότε να τους κλείσουν μέσα. Για να καταλάβω, δηλαδή, κι εγώ ο αδαής λέτε ότι ο ένας είναι βουλευτής της Ελληνικής Βουλής και μπορεί να οργώνει όλη τη χώρα ενώ οι άλλοι δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα; Όχι, δεν υπερασπίζομαι κανέναν Χρυσαυγίτη, αλλά τις δικές μου απόψεις. Ο Μέτε και το υπόλοιπο σκυλολόι καλά θα κάνουν να κάτσουν στα αυγά τους, γιατί δεν έχω καλά νεά γι' αυτούς, δυστυχώς.
    Καλές γιορτές σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sumbainei-twra-gia-prwth-fora-ethnikistikh-ekdhlwsh-sta-chwria-twn-ellhnwn
    Κάπου εκεί τα ψέμματα τελειώνουν και οι "αντικειμενικοί","ψύχραιμοι" και "σκεπτόμενοι" αρθρογράφοι και σχολιαστές,απλά σιωπούν...Όπως πάντα!
    Αν μη τι άλλο,μια συγγνώμη στους Έλληνες Πομάκους,για τους οποίους,κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια,λέγατε ότι θα φοβηθούν και θα μείνουν στους καναπέδες τους,δεν θα έβλαπτε.Για να έχεις όμως το θάρρος να ζητήσεις συγγνώμη,πρέπει πρώτα απ'όλα να είσαι καλοπροαίρετος,να έχεις πραγματικό ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Θράκη και τα εθνικά θέματα γενικώς και κυρίως να μην έχεις δόλο!
    Αυτά δια να εξηγούμεθα.
    Ιάσων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχω βαρεθει τις κραυγές και του λεονταρισμούς. Κι επειδή διαβασα με προσοχή το άρθρο παραίνεσης που δεν το κατάλαβαν όσοι θίχτηκαν, στο σημείο που βρισκόμαστε είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι το αποτέλεσμα θα είναι ο κριτής όχι της μονομερούς διένεξης των κατ΄ αποκλειστικότητας πατριωτών της Χ.Α., αλλά της δεδομένης εκμετάλλευσης που θα τύχει από την οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα. Βγείτε λοιπόν, κραυγάστε, βρυχηθείτε και κάντε ότι σας κατεβάσει το μυαλό σας. Όταν η δική σας καλοπροαίρετη κινηση θα γίνει εργαλείο κατά της χώρας, τότε να θυμηθείτε να ζητήσετε εσείς συγνώμη και όχι ο ορθολογικά σκεπτόμενος αρθρογράφος. Και που είστε, τότε να κρυφτείτε κιόλας γιατί θα αρχίσετε να εισπράττετε τα δεοντα και από τον απλό κόσμο και όχι μόνο από τους αναρχοαυτόνομους, τους μπαχαλάκηδες και κάθε είδους άλλης υποκατηγορίας του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν θα καταλάβετε ότι το μυαλό είναι που κερδίζει τις μάχες και όχι οι κραυγές, τότε θα έχετε μπει σε καλό δρόμο για την ίδια την πατρίδα μας

      Διαγραφή
    2. Εγω να συμπληρώσω πως η χθεσινοβραδυνή μάζωξη έγινε ξαφνικά και χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση με αποτέλεσμα να μην τους περιμένουν οργανωμένα οι τουρκοπράκτορες, αν και τα μηνύματά τους άρχισαν από χθες το βράδυ να στέλνονται με πολλά χαμόγελα από την πλευρά τους προς την Τουρκία

      Διαγραφή
    3. Τι λέτε ρε παιδιά. Η Χ.Α. είναι αλάθητη και έχει αποκλειστικότητα στον πατριωτισμό. Κι εσείς τολμάτε να αμφισβητείτε τα δυο αυτά προσόντα της; Ευτυχώς που το κάνετε ανώνυμα αλλιώς θα σας είχαν επικηρύξει. Όμως πέρα από την πλάκα περιμένω κι εγώ να δω πόσο και πως θα απλώσει το θέμα η τουρκική προπαγάνδα και πως θα αντιμετωπιστούν όσοι (λίγοι παραπάνω από 10, πολύ μακριά από τον αριθμό των 40 ψήφων στις εκλογές) πομάκοι πήγαν στη συνάντηση αυτή. Και κατά πόσο αυτή η θαρραλέα τους πράξη θα βρει ανταπόκριση στους υπόλοιπους πομάκους της Γλαύκης, όταν θα αρχίσουν τα εις βάρος τους "αντίμετρα" οι τουρκοπράκτορες

      Διαγραφή
    4. 1) Εάν είχες βαρεθεί της κραυγές,δεν θα έγραφες το σχόλιο που έγραψες,οπότε τα περί "κραυγών","βρυχηθμών" και ότι άλλο κατεβάζει το μυαλό σου,κράτα το για εσένα.Από πότε όμως μια εκδήλωση-ομιλία,την οποία έχει το δικαίωμα να κάνει όχι μόνο κάθε κόμμα(πόσο δε μάλλον το τρίτο) αλλά ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ μπορεί να χαρακτηριστεί ως "κραυγή" και "βρυχηθμός";Βγάλε λοιπόν τα κομματικά γυαλιά της προπαγάνδας και δες τι άσχετα και ανόητα πράγματα γράφεις.Η Χρυσή Αυγή ουδέποτε διεκδίκησε,ούτε και την ενδιαφέρει,η οποιαδήποτε "αποκλειστικότητα".Αυτά τα "σκέφτονται" οι κατακαημένοι νέο-"patrioten",βλ.νδ,ανελ,καρατζαφέρης κ.α.,όπου τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν από παντού και εκμεταλλευόμενοι τα εθνικά και πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων,διαιωνίζουν την ανθελληνική πολιτική.Λες επίσης για το τι θα κάνει η τουρκία.Μα βρε "σκεπτόμενε",ότι κάνει και ότι αν κάνει η τουρκία,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και θα το κάνει όσο της το επιτρέψει το ελλαδικό κράτος.Το ότι εσύ τρέμεις για το τι θα κάνει η τουρκία είναι δικό σου πρόβλημα και κράτα το και αυτό για τον εαυτό σου!Απορίας άξιον είναι το γεγονός ότι όποια ενέργεια γίνεται εναντίον της εχθρικής προπαγάνδας,πάντα ξεφυτρώνουν κάποιοι "σκεπτόμενοι" για να πουν ότι είναι λάθος.Πιο τρανά παραδείγματα είναι τα κηρύγματα του Άνθιμου υπέρ της Μακεδονίας(όταν και όσο τα έκανε) και βεβαίως το έργο της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου.Στις δυο αυτές περιπτώσεις ξεφύτρωσαν οι "σκεπτόμενοι","ψύχραιμοι" και ότι άλλο "χαριτωμένο" και το μόνο που έκαναν ήταν να ακολουθήσουν μια "διαφορετική" οδό της ίδιας ανθελληνικής κατεύθυνσης.
      Για να το λήξουμε,ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν αγαπητοί "patrioten",όλοι εσείς οι "σκεπτόμενοι"(όσοι είστε),αφήστε τους καναπέδες και την διαδικτυακή φορμόλη και κάντε ΠΡΑΞΗ αυτά τα "σωστά" που ευαγγελίζεστε!Όλα τα άλλα είναι ή δόλος ή φόβος ή ζήλια,διάλεξε και πάρε.
      Ιάσων

      Διαγραφή
    5. 2) Από την πλευρά μου να συμπληρώσω ότι τα "χαμόγελα" των τουρκοπρακτόρων που λες(έχεις πληροφόρηση από μέσα;),σε συνδυασμό με το ότι δεν πρόλαβαν να οργανωθούν και έτρεχαν πανικόβλητοι να τρομοκρατήσουν κόσμο,είναι σχήμα οξύμωρο!Εάν οι τουρκοπράκτορες είχαν σκοπό να χαμογελάσουν,δεν θα τους έτσουζε τόσο η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής.Αντιθέτως θα άφηναν την συγκέντρωση να γίνει κανονικά.Οπότε προσπάθησε να σκεφτείς τι έγραψες,γιατί κάτι δεν βγαίνει...
      Ιάσων

      Διαγραφή
    6. 3) Μα είναι παγκοίνως γνωστό ότι οι μόνοι αποκλειστικοί εκπρόσωποι του πατριωτισμού και έχοντες το παπικό χάρισμα,είναι οι "patrioten" του "μνημονιακού πατριωτισμού"!Μνημόνιο η νδ,πατριωτάρες!Μνημόνιο ο καρατζαφέρης,ακόμη πιο πατριώταρος!Μνημόνιο και οι ανέλληνες,φουλ πατριώταροι και αυτοί.Συγκρατήσου λίγο βρε άνθρωπε,λίγο αξιοπρέπεια δεν έχεις;Πάμε τώρα στο megalo σου "επιχείρημα".Αφενός δεν ήταν 10 αυτοί που μαζεύτηκαν,ας πούμε όμως ότι ήταν 40(που πάλι περισσότεροι ήταν).Η Γλαύκη έχει περίπου 1200 κατοίκους,άρα λοιπόν οι 40 είναι το 1/30 του πλυθησμού.Σαν να λέμε ότι στην Αθήνα των 5000000,έγινε μια συγκέντρωση που μάζεψε κάτι λιγότερο από 167000 κόσμο.Λογικό λοιπόν που αυτοί η συγκέντρωση με τους 40 ανθρώπους,έτσουξε τόσο πολύ και τους τουρκοπράκτορες και τους "σκεπτόμενους".Αυτό όμως που τσούζει ακόμη περισσότερο,είναι το εξής:Όταν κάτι δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα,είναι πιο βέβαιον ότι δεν θα γίνει και ποτέ.Ενώ κάτι που έγινε έστω και μια φορά,είναι πιο βέβαιον ότι θα ξανασυμβεί!Για να κλείσω λοιπόν και με εσένα,που μάλλον είσαι ο ίδιος σε τρία "επεισόδια" και "αγωνιάς για το πως θα αντιδράσει η τουρκία,μάθε ότι οι Έλληνες Πομάκοι δεν περίμεναν κανέναν για να φτύσουν την τουρκική προπαγάνδα.Ευτυχώς για τους Έλληνες Πομάκους,δεν είναι σαν και εσένα που επιζητάς την όποια "καθοδήγηση".Εάν οι Έλληνες Πομάκοι έχουν κάτι ανάγκη,αυτό είναι η στήριξη των υπολοίπων Ελλήνων,εναντίον των ενεργειών των τουρκοπρακτόρων,για τις οποίες ενέργειες ανυπομονείς.
      Υ.Γ. "Πέρα από την πλάκα" γράφεις,αλλά κάτι σοβαρό δεν έγραψες...τι να πεις,ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει...
      Ιάσων

      Διαγραφή
    7. ΔΗΛΑΔΗ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ
      ΣΤΗΝ ΓΛΑΥΚΗ?????
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ........
      ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΠΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ..
      ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...
      ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.......
      ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ
      ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ......

      ΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ

      Διαγραφή
  25. Με σεβασμο στις αποψεις του αρθρου και των σχολιαστων, εχω την απορια πως ο αρθρογραφος γνωριζει εκ των προτερων τι θα γινει εκει απο αντιδρασεις και μαλιστα σε ποια σημεια - χωρια - δρομους κ.λ.π. Προσπαθει να σπειρει πανικο και αρνηση; Ενοχλειται που υπαρχουν ακομη ελαχιστα ατομα με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και πραγματικη αγωνια για τον ολεθρο που πλησιαζει και τολμουν να μιλανε ανοιχτα στους εξαπατημενους πολιτες; Αναρωτιεμαι για τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κινητρα του αρθρου αυτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάθισα και διάβασα ΟΛΑ τα σχόλια. Και θέλω να σου πω κάτι "Ιάσωνα". Είσαι πολύ μεγάλος ΜΑΛΑΚΑΣ. Γιατί στον τόπο που ζω, ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ κάνεις πειράματα και συγκρίσεις και βγάζεις στατιστικά. Γιατί Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΛΑΚΑ, που περνιέσαι για πατριώτης, θα μείνει εδώ όταν τα φώτα της δημοσιότητας ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ θα φύγουν. Δεν ζεις εδώ, όρνεο του πατριωτισμού. Δεν έχεις ιδέα τι γίνεται εδώ κωλοτραμπούκε του κερατά, που βρίζεις όποιον δεν είναι όμοιός σου, που προσβάλεις όλους εμάς στην Θράκη που ζούμε κάτω από συνθήκες που η αφεντομουτσουνάρα σου δεν έχει ιδέα. Εσένα ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, δεν σε είδα στη συνάντηση αυτή. Γιατί εγώ πήγα και είσαι ΨΕΥΤΗΣ στα νούμερα που λες. Και αν νομίζεις ότι με τα ψέματα θα γίνει κάτι στη Θράκη, είσαι μία από τα ίδια, με άλλη προβιά. Κατάλαβες ΜΑΛΑΚΑ; Και θα σου πω και το άλλο ηλίθιε. Κάτι πατριώτες σαν και του λόγου σου δώσανε πάτημα στην Τουρκία για να μπει στην Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στο σημείο αυτό, επειδή το ιστολόγιο επιθυμεί τον διάλογο και δεν επιθυμεί να γίνει πεδίο μάχης και διχασμού, τα σχόλια κλείνουν με μία υπενθύμιση: Ο αντίπαλος είναι απέναντί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]