Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κώλος χορτάτος πίτα γυρεύει

Του Γιάννη Λαζάρου

Μέχρι και το τελευταίο μαρούλι γνωρίζει πως αγορά, δηλαδή οικονομία δεν υφίσταται. Το μοναδικό χρήμα που κυκλοφορεί είναι οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι συντάξεις από τα δανεικά. Ακόμη και το τελευταίο μπρόκολο καταλαβαίνει πως δεν υφίσταται γενικώς χώρα σε κανέναν τομέα από εθνική ανεξαρτησία μέχρι υγεία, παιδεία κ.ο.κ.

Κι όμως αυτή η χώρα οδηγείται σε εκλογές για να πάρουν νέα εντολή οι σωτήρες να μας σώσουν πάλι, σκοτώνοντας και την τελευταία ελπίδα να σωθούμε εμείς από αυτούς. Τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τον λαό μπήκαν για μια ακόμη φορά στην άκρη και όλοι ασχολούνται με την διαφορά που θα πάρει το "γελαστό παιδί" από την ΝΔ ή αν το νέο ανάχωμα του Λαφαζάνη θα πάρει μεγάλο ποσοστό για να αντιπολιτευθεί αυτά που υποστήριξε και στήριξε τόσα χρόνια. Αν οι υπόλοιπες δυνάμεις του πολιτικού προσωπικού θα πάρουν ποσοστά. Χαμός γίνεται σε ένα σύμπαν στο οποίο κατοικοεδρεύουν κρατικοδίαιτοι που δεν δίνουν δεκαράκι τσακιστό πέρα από το συμφέρον τους.

Μέσα σε όλα εμφανίζονται νέα σήριαλ στην καθημερινότητα για την πλήρη αποχαύνωση που πάει αγκαζέ με την πολιτική κατάσταση. Το νέο θεατρικό που πλασάρουν μετά μανίας άπαντες είναι το Μυκονιάτικο με τα κορίτσια, τις σπανακόπιτες, τις κοτόπιτες και τους λεφτάδες που έκαναν τις παραγγελίες κάνοντας τα γούστα τους. Οι τίτλοι πηχυαίοι: Έτσι "τον έπαιρνε" ο υπουργός, 1500 ευρώ το μοντέλο, τόσο η κοτόπιτα, ζεστή η κρεατόπιτα, οι ξένοι έρχονται και κάνουν παραγγελίες.

Οι ιστορίες αυτές προσφέρουν άπλετη μαστούρα στο φιλοθεάμον κοινό που περιμένει εναγωνίως την τιμωρία των κακών που κονομάνε τον άμπακο ή και κάπου στην άκρη του μυαλού η ζήλια αφού δεν μπορεί να συμμετέχει σε τέτοιες καταστάσεις κραιπάλης.

Εδώ και σαράντα χρόνια στα τεκταινόμενα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα σίγουρα άκουσε τέτοιους διαλόγους, αλλά δεν έδινε σημασία ο καθένας για δικούς του λόγους. Σίγουρα άκουσε για το μοίρασμα της Πασοκόπιτας που αν δεν τους έπιανε όλους έδιναν και Συνασπιστόπιτα γιατί είχαν σίγουρους στην μαστούρα όσους έτρωγαν Νοικοκυρόπιτα.

Τα τελευταία χρόνια οι παραγγελίες των ξένων που αποφάσισαν να μην έρχονται ως τουρίστες, οι παραγγελίες και η είσοδος δυνατών προϊόντων πήραν και έδωσαν. Δυνάμωσαν την Συριζόπιτα που θα έσκιζε με τους μαστουρωμένους την οπή των μνημονίων. Την πασπάλισαν με Αξιοπρεπειόπιτα και Ελπιδόπιτα βάζοντας στην άκρη την Σαμαροβενιζελοκουρελόπιτα που εξασθένισε λόγω εθισμού του πληθυσμού.

Πάνω που άρχισε να εξασθενίζει κι αυτή η μαστούρα νέες παραγγελίες από τους ξένους. Θέλουμε Συριζόπιτα με Καμενόπιτα, αλλά ρίξτε και άλλα υλικά να βαρύνει. Βάλτε Σουργελόπιτα με Λεβεντομαλάκα Ελληνάρα που θα προμηθεύσει την βίλα της βουλής με καλαμάκια του φραπέ διότι τα ΕΣΠΑ έρχονται καραβιές και πρέπει να ρουφηχτούν άπαντα. Φέρτε μας κι άλλο να δούμε πίτσες μπλε σε ροζ βαζάκι.

Προς θεού μην αλλάξετε την συνταγή στην Νοικοκυρόπιτα που χρόνια τώρα έχει εθίσει στην παρακρατίτιδα μεγάλη μερίδα πληθυσμού. Ρίξτε και την νέα παρτίδα Λαφαζανόπιτας γιατί κάποιοι από πριν θα θέλουν να σκίζουν τα στρινγκ των μνημονίων, οπότε μην τους χαλάσουμε την μαστούρα. Φέρτε και γκόμενες να μετράνε στο γυαλί, αν έχουν και κανένα τατουάζ σπαρτιατικής περικεφαλαίας ακόμα καλύτερα, αν καβαλάνε κάγκελα, αν αντί για για μεϊκάπ χρησιμοποιούν λαϊκοστομαστούρα θα κάνουν θραύση. Φέρτε ό,τι βρείτε αρκεί να μας κάνει τα κέφια, φέρτε σιδερωμένες, φέρτε ασιδέρωτες, πλερώνουμε, λεφτά έχουμε.

Έτσι στα ξεσαλώματα γίνεται χαμός και κανένας δεν ακούει από την πολύ μαστούρα τον διακινητή της Συριζόπιτας να ερμηνεύει την λαϊκή εντολή ως "γαμώτο", να μας λέει πως τσάμπα πολέμησαν το '40 με το ΟΧΙ οι Έλληνες και καλύτερα θα ήταν να πουν ΝΑΙ αφού στο τέλος Κατοχή είχαμε. Ποιος να δώσει σημασία σ' αυτά όταν του κάνουν κόλπα οι γκομενάρες στο πάρτι και η Συριζόπιτα τού έχει πάρει τα σώβρακα, διότι μετά το τελευταίο απόφθεγμα του εθισμένου προδοτομανή Τσίπρα, δικαίως χρίζεται ως πατέρας της Αριστεράς. Πραγματικά, της γάμησε τη μάνα.

Δώσε πράμα να τα δούμε όλα Ενωμένα και Ευρωπαϊκά κι αν μας κάνουν και κόλπα ρίχνουμε μεγαλύτερη δόση Χρυσαυγόσκονης.
Η μαστούρα μας θα βαρέσει κόκκινο τώρα που ο Διακινητής της Λαφαζανόπιτας κόβει πάλι μερίδες και μοιράζει Ελπιδόπιτα και Επαναστατόπιτα για να περνάνε οι ξένοι πελάτες του μια χαρά.

Θα οργιάσουμε, θα γίνουμε λιώμα, θα βαρέσουμε Hangover με Ποταμόπιτες, Πασοκορημαδόπιτες, και γκομενάρες. Μην μας βάλετε Κουκουεδόπιτα γιατί θα θα καταντήσουμε μπανιστηρτζήδες της κοινοβουλευτικής ιστορίας.

Κι αν κόβουν την "Κολομβιάνα" με την πιστωτική κάρτα οι Μυκονιατοπληγέντες για να χορτάσουν την μιζέρια τους, εμείς σε λίγο θα κόβουμε την υπομονή σε γραμμές λεπτές με τις αναγκαστικές πιστωτικές και χρεωστικές που πασάρει αβέρτα ο Αλεξιάδης χορταίνοντας την οργή μας.

Πηγή "Στον Τοίχο"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]