Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνα παιχνίδια κατά της χώρας από πολιτικούς και πράκτορες

Το περιβόητο πλέον ​σχέδιο «Πυθία» αποκαλύπτει επικίνδυνα παιχνίδια Ελλήνων πρακτόρων και πολιτικών κατά της Ελλάδας​

Η υπόθεση αφορά την ύπαρξη επικίνδυνου παρακρατικού κυκλώματος πρακτόρων τόσο της ΕΥΠ όσο και ξένων υπηρεσιών, οι οποίοι υπό την κάλυψη πολιτικών φέρονται να εμπλέκονται σε «δράσεις» που ικανοποιούσαν ένα γενικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Ελλάδας (επί κυβερνήσεως Καραμανλή), του οποίου η έναρξη έγινε μετά την άρνηση Καραμανλή να δεχτεί το όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια αλλά και το σχέδιο "Ανάν" για το "Κυπριακό"​, αλλά και μετά σειρά επαφών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μέσα στα πλαίσια μίας ενεργειακής ​και όχι μόνο ​σχέσης των δύο χωρών, που δεν ήταν όμως αρεστή και δεν συμβάδιζε με τα σχέδια της Ουάσιγκτον.

Έχουν ήδη υπάρξει σχετικά δημοσιεύματα, ενώ έχουν γίνει και σχετικές επώνυμες αναφορές (με τα ονοματεπώνυμα των εμπλεκομένων) κατά τη διάρκεια μίας σειράς υποθέσεων που απασχόλησαν αναίτια την Ελληνική Δικαιοσύνη (η οποία τις εκδίκασε παραδόξως με δημόσιες ακροαματικές διαδικασίες), αλλά έδωσαν την δυνατότητα – μοναδική ευκαιρία σε πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών να συγκεντρώσουν σημαντικές πληροφορίες για την εσωτερική λειτουργία των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα να διαπιστώσουν το τρομερό σημείο κατάπτωσης στο οποίο τις οδήγησαν συγκεκριμένες (πολιτικά τοποθετημένες) ηγεσίες και ιδιαίτερα η περίοδος της διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

​Αν κι εμείς έχουμε γράψει επανειλημμένα για τα γεγονότα αυτά, τα οποία έπληξαν το κύρος της χώρας και κατέστρεψαν αναίτια δίκτυα συλλογής πληροφοριών επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας​, σήμερα κι ενώ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για διεφθαρμένα κυκλώματα κρατικών μηχανισμών, επανερχόμαστε, προκειμένου να θυμίσουμε σε εκείνους που γνωρίζουν, αλλά και να ενημερώσουμε εκείνους που δεν γνωρίζουν, πως λαμπροί δικαστικοί λειτουργοί εργάζονται για να αποκαλύψουν γεγονότα και πρόσωπα των οποίων οι πράξεις μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως «εσχάτη προδοσία».

Από τη στήλη "ΕΔΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" της σελίδας "ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΜΑΤΑ" της καλής εφημερίδας "Kontranews" διαβάζουμε:

Ότι δεν τόλμησε καμία κυβέρνηση να κάνει για να αποκαλύψει τα σκοτεινά μυστικά στην ΕΥΠ την περίοδο 2009-2012, φαίνεται εκ των πραγμάτων ότι θα πράξει η Δικαιοσύνη μέσω της δικογραφίας για την περίφημη υπόθεση των υποκλοπών, την οποία ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες ο Ανακριτής Δημήτρης Φούκας, με δήλωση πολιτικής αγωγής μάλιστα εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Το μυστικό είναι ότι στην υπόθεση αυτή έχουν ενσωματωθεί δύο ακόμη υποθέσεις. Το περιβόητο σχέδιο «Πυθία» για την αποσταθεροποίηση της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά μια μία άλλη υπόθεση, εσωτερική της ΕΥΠ, με διαρροές εγγράφων σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στημένες διώξεις κατά στελεχών της υπηρεσίας αυτής, τα οποία η τότε διοίκηση θέλησε να «εξουδετερώσει» αφ ενός για να έχει τον έλεγχο των τεράστιων δυνατοτήτων της ΕΥΠ, αφ ετέρου γιατί βρισκόταν σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα επιτήρησης των συνόρων μας, το οποίο όμως στηριζόταν σε ρωσικής κατασκευής λογισμικό, κάτι που είχε ενοχλήσει την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Έτσι, μέσα στην τεράστια αυτή δικογραφία βλέπουμε ως κατηγορούμενους δύο στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία πρωταγωνίστησαν στην δίωξη του πρώην Τμηματάρχη Κατασκοπίας και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων της ΕΥΠ, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ τύλιξαν με συνοπτικές διαδικασίες σε μία κόλα χαρτί, με την κατηγορία της… κατασκοπίας! Το βασικό μάλιστα στοιχείο για τη δικογραφία που σχηματίστηκε τότε ήταν ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών είχε στο γραφείο του τους φακέλους με τα ονόματα των πηγών που ο ίδιος χρησιμοποιούσε.

​Όπως ήταν αναμε​νόμενο από έγκυρους νομικούς κύκλους, ο κατηγορούμενος πρώην Τμηματάρχης της ΕΥΠ αθωώθηκε τελεσίδικα για το συγκεκριμένο κατηγορητήριο.

Τώρα, στη δικογραφία Φούκα τα ονόματα αυτών που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη δίωξή του, παίρνουν το ρόλο του κατηγορουμένου για διαρροές απόρρητων εγγράφων σε βαθμό κακουργήματος, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στη δικογραφία αυτή υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα και για άλλες υποθέσεις που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Ένας από τους βασικούς μάρτυρες που κάλεσε ο Ανακριτής Δημήτρης Φούκας, ήταν ο συγκεκριμένος πρώην Τμηματάρχης Κατασκοπίας της ΕΥΠ, ο οποίος σε δύο καταθέσεις «ποταμούς» περιέγραψε πως απονευρώθηκε από όλα τα στελέχη της η κορυφαία υπηρεσία ασφάλειας της χώρας τη διετία 2010-2012, αφ ενός γιατί υπήρχε πολιτική εντολή να ακολουθηθούν οι εντολές και οι επιθυμίες των αμερικανών της CIA που έχουν έδρα την αμερικανική πρεσβεία, αφ ετέρου για να υπάρχει πλήρης και αποκλειστικός έλεγχος του υπερκοριού παρακολούθησης της ΕΥΠ από τη συγκεκριμένη ομάδα υπαλλήλων που ανελίχθηκε εκείνη την περίοδο και ουσιαστικά διοικούσε το ευαγές ίδρυμα της λεωφόρου Κατεχάκη.

Στη δίκη που θα γίνει σίγουρα θα αποκαλυφθούν πολλές λεπτομέρειες που θα κάνουν τους πάντες να «τρίβουν τα μάτια τους»!

Επίσης στη σημερινή "Δημοκρατία" διαβάζουμε και τα παρακάτω:

«Παρών» στη δίκη για τις υποκλοπές ο Κ. Καραμανλής!
Δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, εάν η πολύκροτη υπόθεση οδηγηθεί (τελικά) στο ακροατήριο

«Παρών» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση των υποκλοπών, έτοιμος να «σπάσει» τη σιωπή του και προχωρώντας σε πολιτική κίνηση υψίστης σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε, πριν από περίπου 20 ημέρες, παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση των υποκλοπών που ερευνάται από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος μάλιστα εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων πρόκειται να ολοκληρώσει την πολυετή έρευνα του. Ειδικότερα, η παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώθηκε από τον νομικό και πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Αργύρη Καρρά, ο οποίος εκπροσωπεί ως συνήγορος τον κ. Καραμανλή. Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική από δικαστικούς κύκλους, καθώς επιβεβαιώνει τα σημαντικά πορίσματα της δικαστικής έρευνας, ενώ σε ενδεχόμενη δίκη που θα διεξαχθεί για την υπόθεση ο κ. Καραμανλής θα δώσει το «παρών» ως πολιτικώς ενάγων.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το άρθρο 370A της Ποινικής Δικονομίας επιτρέπει στον πρώην πρωθυπουργό να παρίσταται ως πολιτική αγωγή, αφού και ο ίδιος υπήρξε θύμα των γνωστών υποκλοπών μέσω της εταιρίας Vodafone, η οποία παρακολουθούσε 107 παρόχους, πρώην υπουργούς, αλλά και απλούς πολίτες. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει συνενωθεί -εδώ και περίπου δύο χρόνια- με την υπόθεση του περίφημου «σχεδίου Πυθία», το οποίο φέρεται ότι είχε ως στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, ακόμα και με τη φυσική εξόντωση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Τα επόμενα 24ωρα, ο ανακριτής κ. Φούκας αναμένεται να κηρύξει το πέρας της ανάκρισης και να αποστείλει τη δικογραφία της υπόθεσης στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί για το αν θα πραγματοποιηθεί δίκη για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των υποκλοπών είναι ο πράκτορας της CIA και καταζητούμενος για το έγκλημα της διακεκριμένης κατασκοπίας Γουίλιαμ Μπέιζιλ (William Basil). Ποινική δίωξη από τον κ. Φούκα έχει ασκηθεί και σε βάρος δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ και του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη (η κατηγορία σε βάρος του έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα) για διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ. Παράλληλα, για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ασκήθηκε δίωξη κατ' αγνώστων για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ειδικότερα για το «σχέδιο Πυθία» έχει προκύψει από τα μέχρι στιγμής πορίσματα της Δικαιοσύνης ότι αφορούσε τον σχεδιασμό ενεργειών για την άσκηση πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, με σκοπό να διακοπούν η πολιτική και η οικονομική προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΩΧ ΩΧ ΩΧ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ... ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όλο κλαίνε τα καρχιδάκια στης Κατεχά, στης Κατεχάκη τα σκαλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κι αφου το κουβάρι ξετυλίχτηκε και πλέον όλα είναι γνωστά... είπε ο καραμανλής να βγάλει διάγγελμα και να παροτρύνει τον ελληνικο λαό να ψηφίσει "ναι".... Αφου πρώτα βγήκε κι ο ΓΑΠ κι δήλωσε υπερ του ναι..... τι δεν καταλαβαίνουμε;;;;
    Της κατεχάκη τα καρχιδάκια όπως λέει παραπάνω ο σχολιαστής, θα συνεχίσουν να χτυπούν τα όργανα.... Αντε ωρε ... πειτε ναι... για να θαφτεί η Ελλαδα ακομα πιο βαθεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]