Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε απόγνωση ο Πάνος Καμμένος μετά τις τελευταίες εξελίξεις;

Έχει ήδη εξαγγείλει καμιά δεκαριά δισ. ευρώ εξοπλιστικά;

Έχει πατήσει το γκάζι ο υπερδραστήριος τελευταία υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις του υπουργείου για τις δραστηριότητές του να εκδίδονται σωρηδόν.

Ιδιαίτερα δραστήριος όμως εμφανίζεται και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με τη σχεδίαση για την επαύξηση της ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από μια σχεδόν δεκαετία ανυπαρξίας προγραμμάτων ανανέωσης ή απλά εκσυγχρονισμού οπλικών συστημάτων, τα οποία πλησιάζουν στο όριο της επιχειρησιακής τους ζωής και δυστυχώς, οι ανάγκες θα ανακύψουν όλες μαζεμένες, με αποτέλεσμα, ακόμα και να έχει συνέλθει οικονομικά η χώρα, το κόστος να είναι δυσβάστακτο.

Παράλληλα όμως, η στοιχειώδης σύνεση υπαγορεύει το να εξετάσει κανείς τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας σε αυτή τη συγκυρία. Η αναφορά μας αυτή οφείλεται σε καταγγελίες που έχουν περιέλθει σε γνώση μας και θέλουν τον Πάνο Καμμένο, μετά την υπόθεση των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion που δημιουργούν ακόμα τεράστια ερωτήματα να φαίνεται πως σχεδιάζει κι άλλα μεγαλεπήβολα εξοπλιστικά.

Όπως προκύπτει από παριστάμενους κατά το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού στη Γαλλία και το φημισμένο αεροπορικό σόου στο Μπουρζέ, έξω από το Παρίσι, το φλερτ του Καμμένου με τον Γάλλο ομόλογό του περιέλαβε τόσο μαχητικά αεροσκάφη Rafale, όσο και τις φρεγάτες τύπου FREMM. Πληροφορίες που αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του αφορά και τον τομέα των πυροσβεστικών αεροσκαφών, βρίσκονται υπό διασταύρωση.

Για τα πρώτα είπε πως θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΑΒ, χωρίς να τα κατονομάσει, αφού ανέφερε γενικώς "αεροσκάφη" και για τις φρεγάτες το επιβεβαιώνουν στελέχη του Ναυτικού που βρίσκονταν στην πρόσφατη επίσκεψή του στον Ναύσταθμο.

Εκεί βέβαια οι συζητήσεις μεταξύ των παρισταμένων αφορούσαν πολύ πιο καθημερινά ζητήματα, δηλαδή για το πως θα εξασφαλιστούν τα στοιχειώδη, όπως λιπαντικά και χρώματα, για τη συντήρηση των πλοίων, αφού μόνο μειωμένου καταλογισμού άτομο μπορεί σε αυτή τη φάση να πιστέψει ότι η χρεοκοπημένη Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτήσει τέτοια εξοπλιστικά.

Το να ρωτήσουμε πως θα προχωρήσει σε απευθείας αναθέσεις ενώ μέχρι πρόσφατα κοπτόταν για διαφανείς διαγωνισμούς, προφανώς είναι κάτι που θα πρέπει ο ίδιος να εξηγήσει, αν προλάβει βέβαια, διότι οι εξελίξεις μπορούν να του πάρουν "το παιχνίδι από τα χέρια".

Το χειρότερο όμως είναι, ότι οι Γάλλοι που δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία των προσώπων μειωμένου καταλογισμού, όχι μόνο άκουσαν φαινομενικά μόνο με ενδιαφέρον τις εξαγγελίες προθέσεων, αφού το ελληνικό ταμείο είναι άδειο, αλλά ακούστηκαν να συσχετίζουν την ανάδειξη της υπόθεσης κακοδιαχείρισης του προγράμματος των ελικοπτέρων NH-90, με το ενδιαφέρον για την αντιπροσώπευση του συστήματος δικού τους ανθρώπου στην Ελλάδα.

Γνωστός και μη εξαιρετέος, η σχετική φημολογία τον θέλει να έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την εκπροσώπηση και κινεζικών συμφερόντων. Follow the money δεν το λένε οι Αγγλοσάξονες; Αυτό που δεν καταφέραμε να πληροφορηθούμε, είναι εάν στη δραστηριοποίηση αυτή λαμβάνει βοήθεια από πρόσωπο του στενού πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με προνομιακές σχέσεις (νομικής εκπροσώπησης) με την κινεζική πλευρά.

Εξάλλου, στους διαδρόμους εξουσίας είναι μαθημένος. Φαίνεται πως δεν τον "εχθρεύονται" οι Γάλλοι σοσιαλιστές, αν και κάποτε σουλατσάριζε με πανίσχυρο πολιτικό της άλλης πλευράς του γαλλικού πολιτικού φάσματος που τον παρουσίαζε σε πολιτικούς κύκλους στην Αθήνα. Κατά τα φαινόμενα, ο υπουργός γνωρίζει καλά την εξίσωση, ίσως από την εποχή που ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όταν και είχε και τότε δείξει έντονο ενδιαφέρον για τη διατήρηση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προς στιγμήν θα αφήσουμε στην άκρη το θέμα που έθιξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος και το οποίο αφορούσε την απόλυση του 20% μονίμων στελεχών του στρατεύματος, αν και γνωρίζουμε πως έχουν ήδη υπάρξει απολύσεις ΕΠΟΠ σε πολύ μεγάλο αριθμό (που αγγίζει το αναφερόμενο 20%), επειδή η βάση παραμονής τους μετατέθηκε από το 5 στο... 8.
Θα αφήσουμε επίσης στην άκρη πληροφορίες που θέλουν να έχει "εξαφανισθεί" τέκνο της οικογένειας Μητσοτάκη που κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στην Σαμοθράκη, όπως και τις χωρίς καμία λογική αιτιολόγηση (χρονική) μετακίνησης άριστων αξιωματικών που υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις εξειδικευμένων οπλικών συστημάτων.

Θα επανέλθουμε όμως στο συγκεκριμένο θέμα (και στα υπόλοιπα που αναφέραμε) προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε το τι ακριβώς και με ποιους συμβαίνει... Κι αυτό, σε μία δική μας προσπάθεια να διαλύσουμε την ομίχλη και τις οποιεσδήποτε σκιές γύρω από το φθέγμα «κάνουμε την κρίση ευκαιρία»…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΒΡΕ ΒΡΕ ΒΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΥΛΗ ΤΟΝ ΚΑ(Υ)ΜΜΕΝΟ(ΥΛΗ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτό ρε έκλαιγε στη Βουλή;;; ΧΑΧΑΧΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τσατσα του ΑΕΡΓΟΥ Ελληνοφωνου και της συμμορίες τους ειναι ο καμμενος και απόδειξη γέμισε ο τόπος τσιχαντιστες και πουστιδες στους δρόμους .
    Θάνατος . Εθνοπροδοτες και οι 300+1 .
    Το οικονομικό δεν ειναι πρόβλημα . Να δουλέψουμε μετα την απελευθέρωση απο τους κυνοβουλευτικους και σε χρονο μηδέν θα γίνουμε ο παράδεισος .
    Οι αρουραίοι στις πόλεις ....καλο θανατο ....εσεις μόλυνατε όλη την Πατριδα και δικαίως η Νεμεσις ήλθε !
    Καλη δυναμη και καλη λευτερια στους Ελληνες στο μυαλο και στην ψυχη , οι υπόλοιποι θύελλες σπείρατε .....καλο θερισμό λοιπον και σε σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]