Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Πολύνεκρη σύγκρουση μεταξύ στρατού και... αστυνομίας!

Τρεις μέρες τώρα η Τουρκία συζητά κρυφά μια τρομερή και ανησυχητική είδηση. Πηγή της είδησης το πρακτορείο ANF… Σύμφωνα με την είδηση αυτή ομάδα ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που θέλησαν να κάνουν στρατιωτική επιχείρηση στην Γιουξέκοβα, συγκρούστηκαν με τον στρατό με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 υπαξιωματικοί και 5 αστυνομικοί.

Μετά από την δημοσίευση της είδησης, ίσως λόγω του πόσο τρομερή ήταν η είδηση αυτή ή ίσως λόγω της ευαισθησίας του θέματος, κανένας πολιτικός δεν θέλησε να κάνει δήλωση, να πει έστω μια λέξη μπροστά σε κάμερα. Μέχρι χτες. Ο ηγέτης του HDP στην χτεσινή του συγκέντρωση στην Μερσίνα, έθεσε την είδηση αυτή. Να τι είπε ο Ντεμιρτάς:

¨Πριν καν γίνει γνωστό αυτό στην κοινή γνώμη, το είχα ακούσει και εγώ. Και υπάρχουν σοβαρά στοιχεία πως πρόκειται για κάτι αληθές. Διότι υπάρχουν ονόματα. Μάλιστα υπάρχουν ονόματα αυτών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Μάλιστα λέγεται πως και στην Προύσα νοσηλεύεται ένας τραυματίας. Η κυβέρνηση όμως πάει να το καλύψει. Εμείς θα το παρακολουθήσουμε αυτό το θέμα. Τι είναι τούτο, τι έγινε; Υπήρξε μήπως μια προσπάθεια για προβοκάτσια παρόμοια με αυτήν στο Ντιγιαντίν του Άγρι ; Η κυβέρνηση πρέπει να τα δει αυτά. Τώρα αν θα το κάνει αυτό είναι άγνωστο. Για μένα θέμα αποτελεί και το τι θα δηλώσει και τι θα πράξουν και οι Τ.Ε.Δ. ¨

Η Εζγκί Μπασαράν από την εφημερίδα Ραντικάλ σήμερα εξέτασε αυτή την είδηση. Να τα πιο εντυπωσιακά σημαία από το άρθρο της:
¨Σύμφωνα με το κείμενο του Μπακί Γκιουλ που εργάζεται στο Med Nuçe και στο πρακτορείο Firat, πριν από 20 μέρες υπήρξε σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και στρατού στην Γιουξέκοβα. Μάλιστα λέγεται πως δεν ήταν απλή σύγκρουση, αλλά υπήρξαν νεκροί και τραυματίες.
Αναφέρονται τα εξής: Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με εντολή από Άγκυρα θέλησαν να κάνουν επιχείρηση στην Γιουξέκοβα. Ο στρατός είπε τότε πως ¨Εδώ δεν υπάρχει ΠΚΚ, αλλά κι αν υπάρχει με αυτό τον τρόπο θα έχετε πολλές απώλειες¨. Η αστυνομία επέμενε. Η επιχείρηση άρχισε. Αλλά τις επόμενες ώρες η αστυνομία θέλησε να διευρύνει την επιχείρηση. Η στρατιωτική ομάδα αποτελούμενη εν πολλοίς από υπαξιωματικούς εναντιώνεται σε αυτό το ενδεχόμενο και αρχίζει μια λογομαχία. Η λογομαχία μετατράπηκε σε ένοπλη σύρραξη και τελικά από την σύγκρουση αυτή σε αγροτική περιοχή σκοτώνονται 3 υπαξιωματικοί και 5 αστυνομικοί, ενώ τραυματίστηκαν και 4 υπαξιωματικοί".
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ

Ο Μπακί Γκιούλ έμαθε πως οι δύο εκ των τριών στρατιωτικών που σκοτώθηκαν είναι οι υπολοχαγοί Μεχμέτ Γιασάρ και Μεχμέτ Γιλντίζ. Όταν η Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής Γιουξέκοβας ρωτήθηκε αν ¨αυτά τα ονόματα είναι καταχωρημένα σε εσάς;¨, απάντησε ¨Όχι είναι στο Σέμντινλι¨. Ενώ περίεργη ήταν και η δήλωση του Γιακούπ Τζανπολάτ-νομάρχη Χακκάρι, που είπε ¨Να μην μιλάμε για τέτοια θέματα στο τηλέφωνο. Δεν μου έχει μεταφερθεί κάτι τέτοιο επίσημα, δεν μπορώ να δηλώσω κάτι¨.

Εφημερίδα Ταράφ, 19/5/2015
Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]