Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με σχέδιο η αφαίμαξη του ευρώ από την Ελλάδα

Να πως με όχημα το πλαστικό χρήμα στήνεται η βρώμικη δουλειά για να αφανιστούν και τα τελευταία ευρώ από τον τόπο

Ισως να μην έχετε πολλοί συνειδητοποιήσει τη σημασία της πλαστικής κάρτας που ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει χωρίς να είναι στις προεκλογικές της εξαγγελίες η κυβέρνηση. Κακώς, γιατί δεν είναι προς το συμφέρον σας... 

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη 

Με πρόφαση το κυνήγι των φοροφυγάδων στα νησιά, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πλαστικές κάρτες στις συναλλαγές πάνω απο 50 ευρώ. Μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου που θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, θα διαπιστωθεί ότι θα πληγεί ο τουρισμός αλλά και ότι δεν θα μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Μια αυστηρή ποινή θα αρκούσε να λύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αν όλοι σε αυτό το κράτος έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Το λόγο εφαρμογής της πλαστικής κάρτας στην Ελλάδα, τον έχω ήδη συζητήσει πρίν μήνες. Η χρήση και η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων απο ιδωτικούς φορείς μέσω της χρήσης της κάρτας αυτής είναι και αυτό ένα πρόβλημα. 

Συνοπτικά και πληρέστερα το πλαστικό χρήμα θα έχει σαν αποτέλεσμα:
  1. τη μείωση της παρουσίας ευρώ στην Ελληνική αγορά και τη συγκεντρωσή τους στις τράπεζες (δις ευρώ). 
  2. τη χρήση του κεφαλαίου που θα συγκεντρώνεται σε ευρώ στις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανειστών (Ιδέα των ΑΝΕΛ οι πλαστικές κάρτες, σαν τη τράπεζα κυριαρχίας;) 
  3. τη δημιουργία μιας επιπλέον παροχής ρευστότητας στις τράπεζες, απο τη συναλλαγή ευρώ σε κάρτα και απο κάρτα σε ευρώ (ανά κάρτα). Αυτό είναι ένας έμμεσος φόρος σε όλους, ένα είδος bail-in. Η φούσκα αυτή μπορεί στη συνέχεια να εξαπλωθεί. 
  4. τη δημιουργία προπληρωμένων καρτών συγκεκριμένης αξίας που θα πουλιούνται στη δευτερογενή αγορά και στο εξωτερικό. Πώς λέγεται αυτό; Aυτό λέγεται δημιουργία και χρήση δευτέρου Ελληνικού νομίσματος μικρότερης αξίας απο το ευρώ στην Ελληνική επικράτεια. 
Αυτά που με προβληματίζουν αυτή τη στιγμή είναι δύο πράγματα;

  1. Tα συνεχή ψευτοδιλήμματα στα οποία υποβάλλεται ο Ελληνικός λαός απο τη κυβέρνηση για να μη μπορεί να διακρίνει τις πραγματικές της βουλές
  2. Τις συνεχείς παρατάσεις αγωνίας απο τον ΕLA που δίνει η ΕΚΤ στις τράπεζες και στον Ελληνικό λαό, οι οποίες επίσης δεν δίνουν εικόνα για το μέλλον.
Αυτά θα τα συζητήσω σε άλλο άρθρο, γιατί κάτι έχει αρχίσει και μυρίζει… και θα πέσει πολύ ξύλο. Και στην ασάφεια χρειάζονται δύο για να υπάρχει.

Εσείς να περιμένετε τη συμφωνία ενώ η κυβέρνηση περνάει κάτω απο τη μύτη σας πολλά μνημονιακού τύπου μέτρα, που εσείς τα αντιμετωπίζετε σαν αναγκαία λύση. Όπως έχω πεί σε προηγούμενα άρθρα, η χρεοκοπία θα μπορούσε να είναι μια ενδιάμεση στάση πρός το τελικό σκοπό και τίποτα παραπάνω.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]