Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Γερμανία προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία;

Το Δ' Ράιχ κάνει αισθητή την παρουσία του
Γερμανός Στρατηγός Σχεδιάζει Γυμνάσια Πολέμου Εναντίον της Ρωσίας

Γράφει ο Γιοχάνες Στερν
Πηγή WorldSocialist
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

«Εβδομήντα πέντε χρόνια από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το γερμανικό γενικό επιτελείο προετοιμάζεται και πάλι για πόλεμο με την Ρωσία.
Αυτό γίνεται σαφές με άρθρο που δημοσιεύθηκε την περασμένη βδομάδα στην εφημερίδα Die Welt, όπου ο Γερμανός στρατιωτικός ηγέτης στο ΝΑΤΟ στρατηγός Xανς Λόθαρ Ντομρόζε (Hans Lothar Domrose), ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της  ενιαίας συμμαχικής στρατιωτικής διοίκησης, μιας από τις τρεις ομάδες διοίκησης των επιχειρησιακών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, διατυπώνει θέσεις που ισοδυναμούν με ανοικτή απειλή πολέμου εναντίον της Ρωσίας.

Ο στρατηγός Ντομρόζε αναφέρει ότι, για πρώτη φορά, το ΝΑΤΟ προετοιμάζει μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια σε περιοχές πλησίον των συνόρων της Ρωσίας: «Μέχρι τώρα διεξήγαμε μείζονα γυμνάσια, 25.000 έως 40.000 ανδρών, μόνο  στα δυτικά κράτη του ΝΑΤΟ. Στο μέλλον -είμαι βέβαιος- ότι θα το κάνουμε στην Ανατολική Ευρώπη και στις Βαλτικές χώρες».

Εικοσιπέντε χρόνια από την διάλυση της Σοβιετικής ΄Ενωσης, το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατό κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Ουάσιγκτον και Βερολίνο σχεδίασαν ένα -με φασιστική ηγεσία- πραξικόπημα στο Κίεβο τον περασμένο Φεβρουάριο για να εγκαθιδρύσουν άλλο, δυτικόστροφο και φανατικά αντί-ρωσικό καθεστώς.

Τώρα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ συνεχίζουν την στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, μια πολιτική που συνεπάγεται τον πολύ πραγματικό κίνδυνο σύρραξης με μια πυρηνική δύναμη. Ακόμη και τμήματα του Δυτικού Τύπου, που επί μήνες προπαγάνδιζαν εναντίον της Ρωσίας, χαρακτηρίζουν αυτό το σχέδιο σαν «προκλητική ενέργεια  απέναντι στη Ρωσία» (Σπήγκελ).

«Θα δημιουργήσουμε μια Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, από 5.000-7.000 άνδρες, που θα μπορεί να αναπτυχθεί σε δύο έως πέντε ημέρες σε μια περιοχή,» είπε ο Γερμανός στρατηγός. «Τα σχέδια μας προβλέπουν τη συμμετοχή αυτής της δύναμης  στα μεγάλα γυμνάσια «Περίσταση Τρίαινας» στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, τον Σεπτέμβριο του 2015. Αν όλα εξελιχθούν κατά το σχέδιο, η δύναμη ταχείας ανταπόκρισης θα είναι έτοιμη να αναπτυχθεί από τα τέλη του 2015».

Ο Γερμανός επιτελάρχης του ΝΑΤΟ εξήγησε ότι μόνο κράτη που διαθέτουν εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και εκπαιδευμένους στρατιώτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη ΝΑΤΟ-ϊκή δύναμη αιχμής, στην οποία η Γερμανία θα έχει ηγετικό ρόλο.
«Σχεδιάζουμε -είπε- το καθένα από έξη έως δέκα κράτη που θα σχηματίζουν την αιχμή του δόρατος θα διατηρεί την ηγεσία για ένα χρόνο. Κατά το ισχύον σχέδιο την ηγεσία σε κάθε κύκλο θα έχει ένα ηγετικό κράτος, που βεβαίως συμπεριλαμβάνει τη Γερμανία. Αλλά αυτή η εξαιρετικά ευκίνητη δύναμη πρέπει να υποστηρίζεται από μεγάλη αεροπορική δύναμη για να μπορεί να φθάνει γρήγορα στις ζώνες επιχειρήσεων».
Και αυτή η ανάγκη μέσων ταχείας μεταφοράς αποτελεί –σημείωσε- μείζονα πρόκληση για τα κράτη του ΝΑΤΟ…

«Ανάγκη αύξησης στρατιωτικών δαπανών»
Εδώ ο στρατηγός Χανς Λόθαρ Ντομρόζε ξεκαθάρισε με ωμότητα πως τα σχέδια πολεμικής ετοιμότητας απαιτούν αυξημένες στρατιωτικές δαπάνες και θα κοστίσουν πολύ χρήμα: « Η δύναμη αυτή πρέπει να είναι καλά οπλισμένη και εκπαιδευμένη-είπε. Πρέπει να είναι πάντα έτοιμη προς ανάπτυξη, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό δεν γίνεται φθηνά. Θα απαιτηθεί υψηλότερη οικονομική επένδυση στην αμυντική ετοιμότητα του ΝΑΤΟ».

Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εκσυγχρονισθεί, τόνισε ο Γερμανός επιτελάρχης. «Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο για έναν ενδεχόμενο πόλεμο στον 21ο Αιώνα. Αυτό περιλαμβάνει άμυνα κατά συμβατικών επιθέσεων, αλλά και την ικανότητα απόκρουσης ηλεκτρονικών (cyber-attacks) επιθέσεων όπως και ελέγχου τοπικών κινήσεων αποσταθεροποίησης από εχθρικές ανατρεπτικές δυνάμεις δυσχερούς ταυτοποίησης» (Σημ. Μεταφρ: Εδώ χωρεί κάθε λαϊκή εξέγερση, η ογκώδης διαδήλωση απειλητική για καθεστώτα Κουίσλιγκ).

Ως δικαιολογία της προετοιμασίας για νέο πόλεμο, ο στρατηγός Ντομρόζε επικαλέσθηκε τη ρωσική αντίδραση στο δυτικο-κίνητο πραξικόπημα στην Ουκρανία. « Η προσάρτηση της Κριμαίας και η παραβίαση των διεθνών κανόνων μας αιφνιδίασε- είπε. Δεν το περιμέναμε. Διαπιστώσαμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει κάνει το ρωσικό στρατό πιο αξιόμαχο και ότι τα ρωσικά στρατεύματα είναι απίστευτα γρήγορα».

Αυτές οι δηλώσεις ενός από τους κορυφαίους Γερμανούς στρατιωτικούς υπογραμμίζει τη συνέχεια στις παραδόσεις του γερμανικού γενικού επιτελείου και της Βέρμαχτ του Β’ Π.Π., που εξαπέλυσαν την χιτλερική επιχείρηση Μπαρμπαρόσα εναντίον της τότε Σοβ. Ένωσης, που στοίχισε τη ζωή σε 27 εκατομμύρια Ρώσους. Μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας ο γερμανικός ιμπεριαλισμός υιοθέτησε πιο φιλειρηνική στάση, για μερικές δεκαετίες. Τώρα Γερμανοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και στρατιωτικοί εξαπολύουν ακονίζουν την πολεμική ρητορική τους κατά της Ρωσίας. 

Πιστοί στη παράδοση της Βέρμαχτ
Η οικογενειακή ιστορία του στρατηγού Ντομρόζε κάνει τις δηλώσεις περισσότερο δυσοίωνες. Ο πατέρας του υπηρέτησε στο τελευταίο πόλεμο ως διοικητής λόχου της Βέρμαχτ στο Ανατολικό Μέτωπο. Με τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, επανεντάχθηκε στο στράτευμα και έκανε επιτυχή καριέρα. Το 1975 έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων. Τώρα ο γιός του προφανώς ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο που ο πατέρας του δεν μπόρεσε να φέρει εις πέρας: Να καθυποτάξει τη Ρωσία.

Έχοντας συναίσθηση της ιστορικής βαρύτητας των δηλώσεων του στρατηγού Ντομρόζε, το γερμανικό υπουργείο των Εξωτερικών επιχείρησε διά του εκπροσώπου του την εκτόνωση των εντυπώσεων, δηλώνοντας κατευναστικά ότι γυμνάσια τέτοιας έκτασης δεν σχεδιάζονται για το άμεσο μέλλον και ότι «η διατήρηση εποικοδομητικών σχέσεων με τη Ρωσία λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν».
Πρόκειται βέβαια για υποκριτικά φληναφήματα. 

Στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Γερμανού Επιτελάρχη εκφράζουν την νέα, επιθετική εξωτερική πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης και έχουν συζητηθεί στα υψηλότερα κλιμάκιά της.

Ο Ντομρόζε διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Γερμανό Πρόεδρο Γιοακίμ Γκώκ, ο οποίος έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην αναβίωση του γερμανικού μιλιταρισμού. Στην περσινή επίσημη γιορτή της πρωτοχρονιάς στην προεδρική κατοικία στο Βερολίνο, ο στρατηγός πόζαρε στους φακούς δίπλα στον Γερμανό Πρόεδρο.

Λίγες βδομάδες αργότερα, στη Διάσκεψη Ασφαλείας στο Μόναχο, ο Γκώκ, ο υπουργός των Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και η υπουργός ΄Αμυνας Ούρσουλα Φον ντεν Λέϋεν ανακοίνωσαν το τέλος της γερμανικής στρατιωτικής αυτοσυγκράτησης.

Μετά το πραξικόπημα στην Ουκρανία, ακολούθησε η γερμανική στρατιωτική ανάμειξη στη Μέση Ανατολή. Και τώρα έχουμε ολοένα πιο απροκάλυπτες προετοιμασίες πολέμου εναντίον της Ρωσίας.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Ντι Ζάϊτ ( Die Zeit), με τίτλο  «Η Αποχή Αποκλείεται», ο υπουργός των Εξωτερικών Στάϊνμάγερ προειδοποίησε :
«Θα πρέπει να προετοιμασθούμε για το γεγονός ότι οι κρίσεις θα γίνουν μια φυσιολογική κατάσταση στα ερχόμενα χρόνια» 
Όταν ο δημοσιογράφος του παρατήρησε πως «αντίθετα με την πολιτική «ελίτ», οι Γερμανοί πολίτες δεν θέλουν να ακούνε για διεθνείς υποχρεώσεις και ακόμη λιγότερο για στρατιωτικές επεμβάσεις», ο σοσιαλιστής (!) υπουργός Στάϊνμάγερ απάντησε: 
«Σε πείσμα αυτού (της λαϊκής αντίθεσης σε πολεμικές περιπέτειες), η αποχή δεν είναι επιλογή. Η πεποίθηση πως μπορούμε να ζήσουμε σε μια νησίδα ειρήνης στην Ευρώπη και πως θα αφεθούμε σε ησυχία από τον κόσμο, δεν μπορεί να λειτουργήσει». 
Y. Το άρθρο του Γιοχάνες Στερν αναδημοσιεύεται από τη ρωσική επιθεώρηση «Στα Εσώτερα της Ρωσίας», με την ακόλουθη αναμνηστική φωτογραφία:



ΝΑΤΟ: Επιχείρηση ετοιμότητας στα ρωσοπολωνικά... από euronews-gr

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Η Γερμανία θα προετοιμαστεί για πόλεμο και με τους Κλίνγκον εάν το θέλουν τα Σιωνιστικά γεράκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Γερμανία σε πόλεμο με τη ΡΩΣΙΑ? μόνο ως ανέκδοτο μπορώ να το εκλάβω!!!
    Dimitris p.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]