Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κομπάνι, όπως... Στάλινγκραντ

Μάχονται με υψηλό ηθικό στο ανατολικό μέτωπο του Κομπάνι

Από τότε που οι συμμορίες της ISIS άρχισαν την επίθεση στο Κομπάνι στις 15 Σεπτεμβρίου, σφοδρές συγκρούσεις γίνονται στο ανατολικό μέτωπο της πόλης. Οι συμμορίες της ISIS συνεχίζουν τις επιθέσεις, ενώ οι μαχητές των YPG/YPJ και ο λαός του Κομπάνι συνεχίζουν με υψηλό ηθικό την πόρτα-πόρτα και σπίτι-σπίτι αντίσταση τους. Ο μαχητής Ζιγιάν του YPJ που πολεμά στο ανατολικό μέτωπο, δηλώνει πως ¨Εμείς από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα αφήναμε το Κομπάνι στις συμμορίες¨.

Από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι μάχες στην πόλη, οι συμμορίες προσπαθούν με όλη τους την ισχύ να καταλάβουν την συνοριακή πύλη του Μουρσιτπινάρ. Αλλά καθώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των μαχητών του YPG/YPJ, επιχείρησαν να εισέλθουν στην πόλη με άλλο τρόπο. Μετά από την εκκένωση της πόλης , τέσσερεις φορές προσπάθησαν να μπούνε με οχήματα γεμάτα με βόμβες και αντιμετώπισαν πάλι αντίδραση. Σήμερα στις 08:15 το YPG κατέστρεψε όχημα το οποίο όντας φορτωμένο με εκρηκτικά εξερράγη πριν προλάβει να φτάσει στον στόχο του, με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν γύρω κτίρια και να προκληθούν ζημιές σε άλλα οχήματα. Υπολογίζεται πως το όχημα έφερε 4 τόνους εκρηκτικών και η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που τα γύρω κτίρια αχρηστεύθηκαν. Πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις στον χώρο, συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ.

Την ώρα που οι συμμορίες συνεχίζουν αδιάλειπτα τις επιθέσεις τους, οι μαχητές του YPG συνεχίζουν και αυτοί τις δράσεις αντίστασης. Οι μαχητές του YPG/YPJ Με τάφρους που σκάβουν, με τοίχους που σκαλίζουν και με οδοφράγματα που κάνουν με ερείπια οχημάτων, προσπαθούν να εξισορροπήσουν την έλλειψη εξοπλισμού και τα μειονεκτήματα τους. Στην αρχή κάθε δρόμου και σε σημεία που δεν το περιμένεις, υπάρχει και από ένας μαχητής του YPG/YPJ, που συνεχίζει την μάχη του δρόμου. Ο μαχητής Ζιγιάν λέει πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τους είναι πως ξέρουν καλά την πόλη και δηλώνει : ¨ Εμείς από την αρχή είχαμε πει πως δεν θα αφήναμε το Κομπάνι στις συμμορίες. Εδώ είναι η πατρίδα μας και αυτήν υπερασπιζόμαστε. Δεν στρεφόμαστε σε κανενός τα εδάφη, αλλά θα αντισταθούμε μέχρι τέλους σε αυτούς που στρέφονται κατά των εδαφών μας¨.

Ο Ζιγιάν λέει πως το πρωί οι συμμορίες της ISIS τους έβριζαν στα τουρκικά μέσω ασυρμάτου και προσθέτει πως ¨ Έβριζαν. Μιλούσαν στα τουρκικά και αραβικά. Αυτό δείχνει ποιόν εξυπηρετούν αυτές οι συμμορίες. Από την αρχή, ουσιαστικά πολεμάμε με την Τουρκία. Αλλά σε αυτές τις τελευταίες επιθέσεις η Τουρκία εντάχθηκε ενεργά στον πόλεμο¨.



Πηγή "Τουρκικά Νέα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]