Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τζιχαντιστές υποχωρούν από την Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος υποχωρεί από την κουρδική πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία στα σύνορα με την Τουρκία, που την πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως γράφει το BBC στην ιστοσελίδα του, επικαλούμενο Κούρδο αξιωματούχο, οι τζιχαντιστές που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος υποχωρούν ανά ομάδες από την πολιορκημένη πόλη.

Ο Ιντρίς Νασάν είπε στο BBC ότι το Ισλαμικό Κράτος το πρωί της Πέμπτης ελέγχει ακόμα ένα 20% της πόλης. Από την αρχή της πολιορκίας της Κομπάνι υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 600 άνθρωποι.
Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Ο Ιντρίς Νασάν, εκπρόσωπος του YPG, είπε ότι οι Κούρδοι αντάρτες έχουν σημειώσει πρόοδο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Κομπάνι, από τη στιγμή που άρχισαν οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

«Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους περίπου το 40% της Κομπάνι, αλλά τώρα λιγότερο από 20% βρίσκεται ακόμα υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους». Επίσης είπε: «Την Τετάρτη το YPG ξεκίνησε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα ανατολικά και νοτιοανατολικά της Κομπάνι».

«Οι αξιωματούχοι εδώ λένε ότι οι αεροπορικές επιδρομές ήταν επιτυχημένες αλλά χρειάζονται και χερσαίες επιχειρήσεις για να διώξουμε το Ισλαμικό Κράτος. Το YPG είναι απόλυτα ικανό να τους εκδιώξει από την πόλη, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο, συνολικά έχουν σκοτωθεί 662 άνθρωποι στην πολιορκία της Κομπάνι από τις 15 Σεπτεμβρίου. 374 είναι τζιχαντιστές, 268 είναι από τους υπερασπιστές της πόλης και 20 πολίτες.

50 τζιχαντιστές σκότωσαν το βράδυ της Τετάρτης οι Κούρδοι στην Κομπάνι

Η έκβαση της πολιορκίας της Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος δείχνει να έχει αντιστραφεί.

Το βράδυ της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης, οι Κούρδοι του YPG σκότωσαν τουλάχιστον 50 τζιχαντιστές και μάλιστα ανάρτησαν τις φωτογραφίες των νεκρών στο twitter.

Η Κομπάνι πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος από τις 15 Σεπτεμβρίου. Την προηγούμενη Πέμπτη η μάχη έδειχνε να γέρνει υπέρ των τζιχαντιστών και πολλοί φοβήθηκαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η πόλη θα έπεφτε.

Ωστόσο, η παγκόσμια αλληλεγγύη υπέρ των ηρωικών ανταρτισσών και ανταρτών του YPJ και του YPG, ανάγκασαν τις ΗΠΑ από εκεί που έριχναν μια βόμβα την ημέρα στους πολιορκητές, να εντείνουν τους βομβαρδισμούς και να βρουν κάποιους στόχους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κούρδοι υπερασπιστές την πόλης αρχικά να κρατήσουν τις θέσεις τους και στη συνέχεια να περάσουν στην αντεπίθεση.

Οι Κούρδοι κάνουν νυχτερινές επιδρομές και σκοτώνουν πολλούς μακελάρηδες που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα οι αντάρτισσες των Κούρδων προκαλούν πανικό στους τζιχαντιστές διότι πιστεύουν ότι εάν σκοτωθούν από βόλι γυναίκας θα χάσουν τον παράδεισο και τις μεταθανάτιες απολαύσεις.

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες που ανάρτησαν οι Κούρδοι στο twitter το πρωί της Πέμπτης:


Πηγή Tribune

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]