Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία έδινε στους τζιχαντιστές δορυφορικές φωτογραφίες για τις θέσεις των Κούρδων

Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη πηγών των μυστικών υπηρεσιών της Ιορδανίας ότι η Τουρκία εκπαίδευε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και ότι βοηθούσε σε στρατιωτικό επίπεδο, δίνοντάς τους πληροφορίες για τις θέσεις των Κούρδων από δορυφόρους.

Οι πληροφορίες αυτές προέκυψαν μετά την σύλληψη πυρήνα 16 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους την ώρα που περνούσαν από την Συρία στην Ιορδανία.

Σύμφωνα με αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας που μίλησε το WND, οι τζιχαντιστές ομολόγησαν ότι έιχαν μπει στην Ιορδανία για να προχωρήσουν σε τρομοκρατική επίθεση.
Όμως αποκάλυψαν επίσης ότι είχαν εκπαιδευτεί από Τούρκους σε μυστικές τοποθεσίες μέσα στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα Αιγύπτιος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι η Τουρκία, πέρα από τις οποιεσδήποτε άλλες βοήθειες που παρείχε στο Ισλαμικό Κράτος, τους έδινε και επιχειρησιακές πληροφορίες δίνοντάς τους δορυφορικές φωτογραφίες με τις θέσεις των Κούρδων μαχητών.

Πηγή Tribune

Σχόλιο ιστολογίου: Η αποκάλυψη της Αιγύπτου για τον ρόλο της Τουρκίας και ιδιαίτερα για το επίπεδο πληροφόρησης θέσεων των Κούρδων μαχητών μέσω δορυφορικών φωτογραφιών, των εξτεμιστών ισλαμιστών, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση της Τουρκίας, αλλά και τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου, για συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το ζητούμενο είναι ποιός αρχηγός κράτους θα τολμήσει να το θέσει στον ΟΗΕ, αλλά και ποιός θα είναι εκείνος που θα ζητήσει ευθέως την παραδειγματική τιμωρία της Τουρκίας, που αποδεικνύεται χώρα - τρομοκράτης... Το γεγονός αυτός ίσως να αποτελεί μία θαυμάσια ευκαιρία για όσους θέλουν να τελειώσουν την Τουρκία και ιδιαίτερα την πολιτική της ηγεσία...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]