Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μία χώρα νεκρο-ζώντανων θαυμάζει έναν τάφο!

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος

Οι ανασκαφές στην Αμφίπολη συνεχίζονται. Κάθε μέρα και κάτι νέο βγαίνει στο φως. Κάθε μέρα και μία νέα φήμη, μία νέα υπόθεση συζητιέται, για το ποιος, ποια ή ποιοι μπορεί να είναι θαμμένοι στον επιβλητικό τάφο.

Βέβαια, όλοι παραβλέπουμε πως η συγκεκριμένη ανασκαφή είναι υπό την ευθύνη αρχαιολόγων, επιστημόνων δηλαδή, οι οποίοι ακολουθούν μεθόδους και εργάζονται με βάση δεδομένα και όχι φαντασιώσεις. Και αυτοί οι επιστήμονες, θα ανακοινώσουν τα επιστημονικά αποτελέσματα της ανασκαφής, όταν ολοκληρώσουν το μεγαλύτερο μέρος της επίπονης και ιδιαίτερα λεπτής εργασίας τους. Οπότε, κανενός (αξίζει να τονιστεί το «κανενός») η άποψη, η θεωρία ή η φαντασίωση δεν μπορεί να λαμβάνεται υπόψη ως σοβαρό δεδομένο ή ως αποτέλεσμα, αφού κινείται στα πλαίσια της ονείρωξης έως της σκοπιμότητας…

Μέσα από αυτή την ανασκαφή, αν καταλάβαμε καλά, την Ελλάδα δεν την απασχολεί τίποτε άλλο, παρά ο τάφος της Αμφίπολης και οι νεκροί του…!
Κανένας δεν ασχολείται με τον τάφο στον οποίο ρίχνουν ολόκληρη τη χώρα, οι κυβερνήτες της.
Κανένας δεν ασχολείται με την ανθρωποθυσία ενός ολόκληρου λαού, του Ελληνικού, που γίνεται μέσα στα πλαίσια ικανοποίησης των «δανειστών».
Κανείς δεν ασχολείται με τους νεκροζώντανους που καθημερινά προστίθενται στα ποσοστιαία στοιχεία φτώχειας ή και νεκρών.
Κανείς δεν ασχολείται με το παρόν, που μοιάζει με γενοκτονία…
Όλοι ασχολούμαστε ή πρέπει να ασχολούμαστε με τον τάφο της Αμφίπολης και τα μυστικά που κρύβει ο τύμβος Καστά…

Σήμερα, που γράφεται η ιστορία…
Σήμερα, που καταστρέφονται άνθρωποι…
Σήμερα, που μία ολόκληρη χώρα γίνεται θυσία σε υπανθρώπους που κερδοσκοπούν μέσα από μία ολοκληρωτική καταστροφή…
Σήμερα, λοιπόν, κάποιοι επιβάλουν να ασχοληθούμε με το παρελθόν, τους νεκρούς και την Ιστορία της οποίας ανάξιοι συνεχιστές είμαστε…

Σήμερα, σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, η αξία των νεκρών έγινε, δυστυχώς, μεγαλύτερη από την αξία των ζωντανών, στο χρηματιστήριο του πολιτικού και οικονομικού κέρδους…

Λυπάμαι πολύ, αλλά κάτι πολύ λάθος συμβαίνει στην χώρα, στην οποία η πρώτη είδηση είναι ένας λάθος τάφος… Και είναι λάθος ο τάφος που ασχολούμαστε, γιατί υπάρχει ένας ακόμη, στον οποίο καθημερινά στοιβάζεται το αύριο του τόπου. Ίσως να είναι τραγική ειρωνεία, ίσως να είναι και ενστικτώδες «αντανακλαστικό», αλλά είναι πραγματικά φοβερό οι «ακόμα ζωντανοί» να συζητάνε με τόση έμφαση για έναν τάφο, αφήνοντας την εντύπωση ότι μέσα από αυτόν περιμένουν να αναστηθούν…!

Πηγή GrCitizen




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Πείτε τα.Πείτε τα. Μας έφαγαν με τον τάφο και για τους νεκρούς που φτιάχνουν αυτοί δεν λέγεται ούτε κουβέντα. Μόνο κάποιος αχαρακτήριστος τόλμησε να θριαμβολογήσει επειδή οι νεκροί από αυτοκτονίες μειώνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στον τάφο όποιος και να βρίσκεται είχε αξιοπρεπή ζωή, δεν προκάλεσε γενοκτονία και δεν κατέστρεψε τους Έλληνες.
    Να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται τον τάφο γιατί ενίοτε γίνονται και συγκρίσεις. Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, τα λάθη του και τον αξιοπρεπή ή αναξιορεπή βίο που διάγει. Ο Μ. Αλέξανδρος είναι το μόνο ιστορικό πρόσωπο που έγινε ΜΕΓΑΣ εν ζωή, μπορεί να ήταν βασιλιάς ήταν όμως δημοκράτης και δεν νομίζω να έχει καμία απολύτως σχέση με τους σημερινούς μας "ηγέτες".
    Αυτός ο τάφος μας δείχνει πώς ήμασταν και που κατάντήσαμε. Δεν βρέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο σας κύριε Παναγιωτίδη. Και λίγα λέτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]