Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Δεν ντρέπεστε να συνομιλείτε με γενοκτόνους;

Τούρκος αξιωματούχος αποκαλύπτει τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών - ισλαμοφασιστών από την Άγκυρα!

Ο Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση σχετικά με την αποκαλυπτική συνεντευξη στο FARSI NEWS AGENCY (FNA) του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Ερντογάν:

«Η αποκαλυπτική δήλωση του πρώην αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Τουρκίας και στενού φίλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλατίφ Σενέρ, ότι η τουρκική κυβέρνηση προμήθευσε τους ισλαμοφασίστες της Συρίας με 400 τόνους όπλα και πυρομαχικά, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα χειρίστηκε το θέμα της Συρίας ο Υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος - ως «βασιλικότερος του Βασιλέως» πέρυσι τέτοια εποχή - συμφωνούσε στην στρατιωτική επέμβαση κατά του Άσαντ.

Είναι ο ίδιος Υπουργός Εξωτερικών της ίδιας συγκυβέρνησης και του ίδιου Πρωθυπουργού, που εννοούν να «χαριεντίζονται» διπλωματικά με την Άγκυρα, την ώρα που η Τουρκία απλώνει τα δίχτυα της από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες μέχρι τα Βαλκάνια και με ιδιαίτερο προσανατολισμό την Θράκη».

Τι αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα

Ο πρώτην αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και στενός φίλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Αμπντουλατίφ Σενέρ, άσκησε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση γιατί προμηθεύει με βαρύ οπλισμό τις οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία, μεταξύ των οποίων και την Αλ Νούσρα (παρακλάδι της Αλ Κάιντα), προειδοποιώντας για τις επικίνδυνες συνέπειες.

«Η κυβέρνηση Ερντογάν έστειλε ένα μεγάλο φορτίο βαρύ οπλισμού στην τρομοκρατική οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και αυτό έγινε αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν βάλει την Αλ Νούσρα στη λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων», δήλωσε ο Σενέρ στο FNA την Κυριακή.

«Αυτές οι κινήσεις εμπεριέχουν υψηλό κίνδυνο», προειδοποίησε.

Ο Σενέρ περιέγραψε την ανάμιξη της Τουρκίας στα εσωτερικά ζητήματα της Συρίας ως λάθος και είπε: «Μετατρέποντας τη χώρα σε μια περιοχή λαθρεμπορίου όπλων και υποστηρίζοντας αυτό το λαθρεμπόριο είναι λάθος πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν».

Προηγούμενες αναφορές έλεγαν ότι η Άγκυρα έστειλε συνολικά 400 τόνους πολεμοφοδίων και οπλισμού, τα οποία προμηθεύτηκε από αραβικές χώρες του Κόλπου, για να ενισχύσει τους ένοπλους που πολεμάνε ενάντια στην κυβέρνηση Άσαντ.

«Είκοσι κοντέινερς πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας και μοιράστηκαν σε τάγματα ισλαμιστών στον βορρά της Συρίας», είπε ο Μοχάμαντ Σαλάμ, αυτόπτης μάρτυρας της μεταφοράς του οπλισμού.

Η παράδοση αυτού του οπλισμού είναι το μεγαλύτερο φορτίο που δόθηκε στους εξεγερμένους τα τελευταία δύο χρόνια.

Τα περισσότερα πυρομαχικά για αντιαρματικά και αντιαεροπορικά που διαθέτουν οι τζιχαντιστές πέρασαν στη βόρεια Συρία μέσω της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]