Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

10 εκατομμύρια άνθρωποι, 10 εκατομμύρια γνώμες... Αναρωτιέστε τι συνέβη;

Σήμερα το πρωϊ ήταν προσκεκλημένος στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στην εκπομπή των κ.κ. Χασαπόπουλου και Αναγνωστάκη ο κ. Χ. Γιανναράς. Μεταξύ των άλλων ο κ. Γιανναράς έφερε ως παράδειγμα τους Ερντογάν και Πούτιν, λέγοντας ότι εκείνο το σημαντικό που έκαναν ήταν ότι κατάφεραν να κάνουν τον μέσο Τούρκο και τον μέσο Ρώσο αντίστοιχα να αισθανθούν ότι «αξίζει να είσαι Τούρκος», «αξίζει να είσαι Ρώσος», αντίθετα στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, το πολιτικό σύστημα, δεν προσπαθεί να κάνει το μέσο Έλληνα να αισθανθεί ότι «αξίζει να είσαι Έλληνας». Το αντίθετο μάλιστα.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γιανναράς δέχτηκε την παρατήρηση από τους παρουσιαστές ότι ναι μεν, αλλά τα καθεστώτα του Ερντογάν και του Πούτιν είναι αυταρχικά, όποιος εκφραστεί εκεί αντίθετα ή διαδηλώσει θα συλληφθεί, ενώ εδώ στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία και ο κάθε πολίτης μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα.

Τι λέτε εσείς; Έχουν δίκιο οι παρουσιαστές;

Εμείς θα παρατηρούσαμε το εξής: Ενώ, σε Τουρκία και Ρωσία, αλλά και σε άλλες χώρες, όταν κάποιος γράψει ή πει δημόσια κάτι εναντίον του καθεστώτος, αυτόματα θα το μάθουν εκατομμύρια άνθρωποι, αντίθετα στην Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες καθημερινά γράφουν ή λένε δημόσια εναντίον του καθεστώτος, αλλά δεν το μαθαίνει κανείς. Ούτε οι οικογένειες δεν ακούνε τους οικείους τους.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Εμείς εδώ στην Ελλάδα, περάσαμε στο άλλο άκρο. Υπάρχει ένας πληθωρισμός γνωμών στις οποίες κανείς δεν δίνει σημασία και τελικά το καθεστώς κάνει πάρτι.
Καταντήσαμε, δέκα εκατομμύρια άνθρωποι να εκφραζόμαστε μέσα από δέκα εκατομμύρια παράλληλους μονολόγους, στους οποίους κανένας δεν ακούει κανέναν και το μόνο κοινό σημείο μας είναι τα ΜΜΕ του καθεστώτος που μπαίνουν μέσα στις κρεβατοκάμαρές μας.


Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]