Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν καλεί τους διαδηλωτές να αποσυρθούν

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν στην πλατεία Ταξίμ

Την απόσυρση των διαδηλωτών από το πάρκο Γκεζί ζήτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ.Ερντογάν χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις ως παράνομες, ενώ είπε πως οι διαδηλωτές δεν γνωρίζουν τι ακριβώς ζητούν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις ως τμήμα μίας εσκεμμένης και συστηματικής προσπάθειας σε βάρος της εικόνας και της οικονομίας της Τουρκίας

Εκσκαφείς διέλυσαν τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί γύρω από την Πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από την είσοδο των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας νωρίς το πρωί, οι οποίες απομάκρυναν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού και δακρυγόνα εκατοντάδες συγκεντρωμένους νέους που πετούσαν εναντίον τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Η αστυνομία δεν κινήθηκε κατά των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στο πάρκο Γκεζί, η επικείμενη καταστροφή του οποίου έδωσε το έναυσμα για τις μεγάλες διαδηλώσεις που εξελίχθηκαν σε κίνημα κατά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η αστυνομία αφαίρεσε τα πανώ που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές στην πρόσοψη κτιρίου το οποίο βλέπει στην πλατεία, ενώ ο τοπικός κυβερνήτης δήλωσε ότι η αστυνομία δεν είχε πρόθεση να διαλύσει την διαδήλωση στο γειτονικό πάρκο Γκεζί.

"Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τα σύμβολα και τις φωτογραφίες πάνω από το άγαλμα του Ατατούρκ και πάνω στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ. Δεν έχουμε άλλο στόχο», έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού και πρόσθεσε: «Δεν θα αγγίξουμε το Πάρκο Γκεζί και το Ταξίμ».

Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν έχει συμφωνήσει να συναντήσει τους ηγέτες του κινήματος των οποίων οι ειρηνικές διαμαρτυρίες στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκαν σε ένα κύμα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του τρεις νεκρούς και περί τους 5.000 τραυματίες.

Ο Αβνί Μουτλού αιτιολόγησε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας με το επιχείρημα ότι οι διαδηλωτές που την είχαν καταλάβει εδώ και δώδεκα ημέρες αμαύρωναν την εικόνα της Τουρκίας.
"Το θέαμα (αυτών των διαδηλωτών) ενοχλούσε τον πληθυσμό και αμαύρωνε την εικόνα της χώρας στον κόσμο», δήλωσε ο Αβνί Μουτλού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος θα συναντηθεί αύριο με εκπροσώπους των διαδηλωτών, θα εκφωνήσει σήμερα το μεσημέρι ομιλία, όπως και κάθε εβδομάδα, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]