Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υποκρισία περισσεύει στην Ενωμένη Ευρώπη

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Ο Γάλλος συγγραφέας Λα Ροσφουκό έλεγε: '' Αποκτήσαμε τη συνήθεια να υποκρινόμαστε μπροστά στους άλλους σε τέτοιο βαθμό ώστε στο τέλος ν' αρχίζουμε να υποκρινόμαστε μπροστά στον εαυτό μας''.
Υποκρινόμενοι, λοιπόν τόσο μπροστά στους άλλους όσο και μπροστά στον καθρέφτη του εαυτού τους βγήκαν οι ευρωπαίοι ηγέτες προκειμένου να αντικρούσουν το έγγραφο του ΔΝΤ περί παραδοχής λαθών.

Ένα έγγραφο που κακώς γράφτηκε ότι ήταν απόρρητο στα Ελληνικά ΜΜΕ μια και διαβάζοντας προσεκτικά την αγγλική μετάφραση, διαπιστώνουμε ότι ήταν απλά εσωτερικό.
Εσωτερικό έγγραφο που όλως τυχαίως έγινε εξωτερικό και δημοσιοποιήθηκε τη δεδομένη χρονική. Μια χρονική στιγμή κατάλληλη για να αρχίσουν οι διαμάχες ΔΝΤ - ΕΕ και ακατάλληλη για την Άνγκελα Μέρκελ που καλείται να δικαιολογήσει τα ''αδικιολόγητα'' στους Γερμανούς ψηφοφόρους.

Έσπευσε το γερμανικό υπουργείο οικονομικών με επικριτικούς τόνους να ρίξει την ευθύνη στην Ελλάδα. Διότι όταν δεν πάει καλά η επέμβαση ως γνωστόν φταίει ο ασθενής στο ιατρείο της ενωμένης Ευρώπης.
Η υποκρισία περισσεύει από την γερμανικό οικονομικό επιτελείο. Πρώτος και μέγας υποκριτής ο υπουργός Β. Σόιμπλε που δε είχε διστάσει να πει με βλέμμα υπεροψίας ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ζηλεύουν τους καλούς μαθητές Γερμανούς. Σόιμπλε, ο υποστηρικτής του στρατοπέδου Γκουαντάναμο. 
Σόιμπλε, ο γερμανός που σε συνέντευξή του στο Σπίγκελ το 2007 ως Υπουργός Εσωτερικών, πρότεινε την αύξηση της εξουσίας της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης με στόχο την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και ζήτησε προληπτική σύλληψη υπόπτων για θέματα τρομοκρατίας και χρησιμοποίηση του γερμανικού στρατού για επιχειρήσεις τήρησης της τάξης στο εσωτερικό της Γερμανίας. Σόιμπλε, ο απόγονος εκείνων που αιματοκύλησαν 2 φορές την Ευρώπη...

Ακολούθησε η δήλωση του Μάριο Ντράγκι, προέδρου της ΕΚΤ, για ''στερνή γνώση''. Ντράγκι, ο τραπεζίτης που υποκριτικά όταν ρωτήθηκε εάν και η Ευρωτράπεζα θα πρέπει να παραδεχθεί τυχόν λάθη στα οποία έχει υποπέσει αναφορικά με την Ελλάδα, απάντησε λιτά και ξερά «Όχι».
Μάριο Ντράγκι, άνθρωπος των τραπεζών. Χρόνια διοικητής στην Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας και στο παρελθόν διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs που έσπευσε να υπερασπιστεί υποκριτικά την αδυναμία να υπάρξει τελικά μια ενωμένη Ευρώπη.

Και ενώ το ΔΝΤ ρίχνει τους τόνους δια στόματος του εκπροσώπου Τζέρι Ράις, «Η τρόικα έχει λειτουργήσει καλά, και εξακολουθεί να λειτουργεί καλά» σημείωσε χαρακτηριστικά, το ''πανηγύρι'' στη Γερμανία ξεκίνησε. «Η κυρία Μέρκελ έχει πει ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Τώρα θα πρέπει να μας πει και πόσο θα κοστίσει αυτή η υπόσχεση. Η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί πριν από τις εκλογές», δήλωσε στην κάτω Βουλή Μπούντεσταγκ ο υπεύθυνος των Σοσιαλδημοκρατών για την δημοσιονομική πολιτική, Κάρστεν Σνάιντερ.

Και είμαστε ακόμη μόνο στην αρχή...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]