Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ρωσικό μαύρο χρήμα και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες

Χωρίς αύξηση του εταιρικού φόρου, η Γερμανική Βουλή δεν φαίνεται να δίδει το «ΟΚ» για στήριξη της Κύπρου, σύμφωνα με έκθεση των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών την οποία παρουσιάζει το περιοδικό Spiegel.

H έκθεση βρίσκεται στα χέρια της Καγκελαρίου Μέρκελ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καίει τη Λευκωσία αφού γίνονται αναφορές για μαύρο ρωσικό χρήμα στις κυπριακές τράπεζες, ύψους 26 δις δολαρίων.

Υπό τον τίτλο, «Ρωσικοί λογαριασμοί μαύρου χρήματος. Οι Μυστικές Υπηρεσίες προειδοποιούν πριν την οικονομική διάσωση της Κύπρου», το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει στη σημερινή (4/11/12) γερμανική έκδοση αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την Κύπρο.

Σύμφωνα με την έκθεση, στην περίπτωση που η Κύπρος λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τις τράπεζες, θα διασφαλιστούν οι κάτοχοι ρωσικών λογαριασμών μαύρου χρήματος, και θα δοθεί η ευχέρεια στη Λευκωσία να συνεχίσει το ξέπλυμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυπριακή Κυβέρνηση επιτυχγάνει τη διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων μέσω της παραχώρησης κυπριακής υπηκοότητας σε ρώσους μεγιστάνες.
Βάσει των στοιχείων των Γερμανικών Μυστικών Υπηρεσιών σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα στην ΕΕ 80 «Ρώσοι Ολιγάρχες».

Το Spiegel φιλοξενεί στο ρεπορτάζ και δήλωση από τον επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Carsten Schneider, ο οποίος ανοίγει για τα καλά το θέμα της αλλαγής του εταιρικού φόρου στην Κύπρο.

«Για να στηρίξουμε μια οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο πρέπει να καθορίσουμε το επιχειρησιακό μοντέλο της χώρας. Δεν είναι δυνατόν και δεν μπορούμε με τα λεφτά των γερμανών φορολογούμενων να εγγυόμαστε και να διασφαλίζουμε τις καταθέσεις ρωσικών λογαριασμών μαύρου χρήματος στις κυπριακές τράπεζες», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τα ρωσικά "μαύρα" και τα ευρωπαϊκά "λευκά" χρήματα

    "Σύμφωνα με την έκθεση, στην περίπτωση που η Κύπρος λάβει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τις τράπεζες, θα διασφαλιστούν οι κάτοχοι ρωσικών λογαριασμών μαύρου χρήματος, και θα δοθεί η ευχέρεια στη Λευκωσία να συνεχίσει το ξέπλυμα"

    ΚΧ
    Στα οικονομικά δεν είμαι καλός, αλλά το παραπάνω απόσπασμα του δημοσιεύματος από το Spiegel με σπρώχνει να κάνω τον εξής παραλληλισμό σχετικά με το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος".

    Μήπως το ίδιο δεν κάνουν και οι έντιμοι Δυτικοί τραπεζίτες, όταν δανείζουν κάποιον όντας βέβαιοι ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος; Του παρέχουν αφειδώς δανεικά και στη συνέχεια ποντάρουν στη χρεωκοπία του κερδίζοντας εκτός από χρήμα γη και ανθρώπους : ίσον, πάμφθηνα εργατικά χέρια. Οι Ρώσοι το ίδιο παιγχνίδι παίζουν με αυτούς και οι έντιμοι, αξιοπρεπείς και τζεντλεμαν, Δυτικοί αυτά δεν τα σηκώνουν. Να δούμε τι θα απαντήσουν οι Ρώσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]