Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διαμαρτύρονται οι Αλβανοί των Σκοπίων, επειδή εφαρμόζουμε τους νόμους!


Κατάλαβαν οι Βαλκάνιοι γείτονες με ποιους έχουν να κάνουν στα αρμόδια ελληνικά υπουργεία, και μιμούνται την τουρκική τακτική

Γράφει ο Μακεδών

Υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ιδιαίτερα δε στην πολιτική, που πρέπει να είναι απαράβατος. Δεν είναι άλλος, από το να λύνεται το πρόβλημα άμα τη γενέσει του, διότι αφήνοντας τη λύση για αργότερα, αυτό μεγεθύνεται και καθίσταται δισεπίλυτο ή και άλυτο. Αυτό δυστυχώς το αγνοεί η σύγχρονη ελληνική πολιτεία, με αποτέλεσμα να κρύβουν οι πολιτικοί τα προβλήματα για να τα λύσουν οι επόμενοι.

Μ’ αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνονται (ή και αποθρασύνονται) οι παρανομούντες και από τα πταίσματα οδηγούνται σιγά-σιγά σε κακουργήματα, γνωρίζοντας ότι θα επιτύχουν τους σκοπούς τους λόγω αβελτηρίας των κυβερνώντων. Πολλές φορές μάλιστα δεν πρόκειται για αβελτηρία, αλλά για σκόπιμη υπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών ή παρωχημένων ιδεολογιών.

Αυτό συμβαίνει επί χρόνια ιδιαίτερα στη Θράκη, όπου τα αιτήματα των αποθρασυνομένων τουρκοφρόνων γίνονται ολονένα και περισσότερα, αλλά και πιο επιτακτικά. Αφού έχουν την υποστήριξη κομμάτων, φορέων αλλά και προβεβλημένων προσώπων, και έφτασαν στο σημείο να συνδιοικούν.

Και όπως λένε, αν δώσεις θάρρος στον χωριάτη (άλλο είναι ο χωρικός) θα σου ανέβει στο κρεβάτι, κατάλαβαν οι Βαλκάνιοι γείτονες με ποιους έχουν να κάνουν στα αρμόδια ελληνικά υπουργεία, και μιμούνται την τουρκική τακτική.

Προ ημερών, ο αρχηγός ενός των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, ο κ. Μεντούχ Τάτσι, θέλησε να διέλθει από την Ελλάδα, μετά από ταξίδι του στην Τουρκία. Δεν του επετράπη η διέλευση, επειδή ο οδηγός του δεν είχε διεθνές δίπλωμα οδήγησης. Οι τελωνειακοί δηλαδή, εφάρμοσαν το νόμο. Όμως ο κ. Τάτσι, γνωρίζοντας ότι είμαστε επιδεκτικοί στις παρατηρήσεις και δεν απαντούμε με την προσήκουσα αξιοπρέπεια στις προσβολές, παριστάνει το θύμα και ζητά εξηγήσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό!

Σύμφωνα με αλβανοσκοπιανό δημοσίευμα (που μετέφερε στα Eλληνικά ο Εχέδωρος), η θρασύτατη επιστολή του Αλβανοσκοπιανού πολιτικού, έχει ως εξής: 

«Η συμμετοχή του ηγέτη του DPA στο συνέδριο του κόμματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να εξόργισε τους Έλληνες. Ως εκδίκηση, για ασήμαντους λόγους, κατά την επιστροφή στην πατρίδα του, τον σταμάτησαν οι ελληνικές αρχές των συνόρων. Το περιστατικό αυτό ανάγκασε τον ηγέτη του Δημοκρατικού Αλβανικού Κόμματος να απευθύνει επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

» Η επιστολή αναφέρει ότι «παρά την καλή θέληση και την επιθυμία μου να λάβω διευκρινίσεις σχετικά με ένα περιστατικό που συνέβη στα σύνορα της χώρας σας, από τους εκπροσώπους της πρεσβείας σας στα Σκόπια, δυστυχώς δεν έγινε.
» Κατά την επιστροφή μου από ένα επίσημο ταξίδι στην Άγκυρα, όπου είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος στο συνέδριο του κόμματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κρατικοί αξιωματούχοι σας στη διάβαση των συνόρων, αρνήθηκαν το δικαίωμα να εισέλθω στην Ελλάδα με το πρόσχημα ότι ο οδηγός μου δεν είχει ‘διεθνές δίπλωμα οδήγησης’», γράφει ο ηγέτης του DPA στην επιστολή που απευθύνεται προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τάτσι επισημαίνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι πρόεδρος του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, του μεγαλύτερου κόμματος των Αλβανών στην αντιπολίτευση στα Σκόπια και συγχρόνως είναι μέλος του Κοινοβουλίου.

«Θα μπορούσα να έχω κατανόηση για τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις που διέρχεται η κυβέρνησή σας από την κρίση που σας έχει πλήξει, αλλά τέτοια περιστατικά δεν συμβάλλουν στην εικόνα της χώρας σας», δήλωσε ο Τάτσι στην επιστολή του.

Επίσης αναφέρθηκε και σε άλλες προκλήσεις από τις ελληνικές αρχές προς τους Τσάμηδες Αλβανούς που δεν έχουν δυνατότητα να επισκεφθούν τα σπίτια τους. Σύμφωνα, μάλιστα με τον Τάτσι, είναι αντίθετη η προσέγγιση της ελληνικής κυβέρνησης προς τις θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας και χαρακτηρίζει ως εχθρική την αντιμετώπιση γενικά των Αλβανών.

Απάντηση του Γραφείου Συνδέσμου

Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια αντέδρασε στην επιστολή διαμαρτυρίας του ηγέτη του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων (DPA), Μεντούχ Τάτσι.

«Ο κ. Τάτσι πρέπει να καταλάβει ότι στην Ελλάδα όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου ο οποίος πρέπει να εφαρμόζεται. Όσον αφορά τις άλλες κατηγορίες, μπορεί να βρει απάντηση στις εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς που εργάζονται και ευημερούν στην Ελλάδα», λέει η απάντηση, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


Πηγή: Βόρεια
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]