Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφγανός βιντεοσκοπούσε στρατόπεδο σε Ελληνικό νησί


Η Ελλάδα ειδοποιήθηκε πριν από χρόνια από τις αμερικανικές, τις αγγλικές και τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (σχετική ανακοίνωση είχε εκδοθεί και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ) για τον σοβαρό κίνδυνο εισόδου στην Ελλάδα -μέσω της λαθρομετανάστευσης- ατόμων που εκπαιδεύθηκαν και δραστηριοποιούνται στις τάξεις της Αλ Κάιντα και άλλων ισλαμικών φονταμενταλιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων.

Από τότε μέχρι σήμερα, δεν έχει μειωθεί ο αριθμός των παράνομα εισελθόντων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ενώ έχει παρατηρηθεί πως οι εισερχόμενοι -στο τεράστιο ποσοστό τους- είναι άνδρες με ηλικίες 20-35 ετών, δηλαδή άκρως ύποπτες για στρατιωτική εκπαίδευση, ενώ έχει παρατηρηθεί πως εισέρχονται γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τους τόπους εισόδου τους, ενώ έχουν πολύ καλή γνώση της κείμενης Ελληνικής νομοθεσίας και ταυτόχρονα φέρουν χρηματικά ποσά που δεν συνάδουν με τις πληροφορίες που οι ίδιοι δίνουν για την κοινωνική και οικονομική τους κατάσταση στις χώρες από όπου οι ίδιοι δηλώνουν πως προέρχονται.

Οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες έχουν επισημάνει εγγράφως τον υπαρκτό κίνδυνο διασάλευσης της εσωτερικής ειρήνης και ασφάλειας, από οργανωμένες ομάδες λαθρομεταναστών, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται μέσα στην Ελληνική επικράτεια, αλλά κανένα ειδικό μέτρο δεν φαίνεται να έχει παρθεί -τουλάχιστον επισήμως- από τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Να σημειώσουμε πως έχουν καταγραφεί πλήθος ύποπτων περιστατικών με πρωταγωνιστές λαθρομετανάστες, ενώ οι υποψίες κορυφώνονται στην διαπίστωση πως αρκετοί από αυτούς φέρουν όπλα (στρατιωτικού τύπου, Καλάσνικοφ) και συμμετέχουν σε ένοπλες ληστείες, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναπτύξει δράσεις που υποσκελίζουν τις Ελληνικές αρχές (π.χ. άτυπη πακιστανική αστυνομία).

Μέσα σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια, συνέβη ένα ακόμη περιστατικό που καταδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση ειδικότερα στα ακριτικά νησιά του Ανατ. Αιγαίου συνέβη εχθές στην Κάλυμνο. Όπως αναφέρει το Kalymnos-news.gr ένας 25χρονος Αφγανός συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας καθώς βιντεοσκοπούσε τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου "Οικονόμου Πιζάνια" στην Κάλυμνο.

Ο Αφγανός έγινε αντιληπτός από σκοπό του στρατοπέδου και άμεσα ενεργοποιήθηκε η ασφάλεια του στρατοπέδου και έγινε η σύλληψη του.

Στη συνέχεια παραδόθηκε στο ΑΤ Καλύμνου, ενώ πάνω του βρέθηκαν το βίντεο με τα πλάνα που είχε τραβήξει διάρκειας περίπου 3,5 λεπτών, αλλά και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Από το ΑΤ Καλύμνου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία και σήμερα Πέμπτη ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Κω για τα περαιτέρω.

Περιττό βέβαια να προστεθεί πως ο Αφγανός βρισκόταν παράνομα στην Ελλάδα αλλά αυτό φυσικά δεν στάθηκε εμπόδιο για να πραγματοποιεί και tour στην κατά συνθήκη αυτή χώρα, που ζούσε παράνομα από το 2008, Έτσι κατά το παρελθόν διέμενε στην Κάλυμνο, στη συνέχεια μετέβη στη Ρόδο , μετά στο Καστελόριζο και στη συνέχεια σκέφτηκε να περάσει και από την Αθήνα για να δει την… Ακρόπολη.

Ερωτηθείς για τους λόγους που βρέθηκε ξανά στην Κάλυμνο, απάντησε ότι ήλθε για τουρισμό!

Κωνσταντίνος
Πληροφορίες από Defencenet
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]