Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πότε θα σοβαρευτούμε σαν λαός;


Ο βομβαρδισμός της υπερ-παραπληροφόρησης έχει ξεκινήσει αμέσως μετά την επιστροφή της Μέρκελ στην Γερμανία. Ο ειδησεογραφικός οχετός άπλωσε τα δίχτυα του και απειλεί να αποπροσανατολίσει την Ελληνική κοινή γνώμη, δημιουργώντας (κυριολεκτικά) ειδήσεις από το πουθενά. Μάλιστα, το ύφος και η ένταση της παραπληροφόρησης προσανατολίζονται στην λέξη εθνικό, ενώ δεν παραλείπονται ταυτόχρονοι «βομβαρδισμοί» παραπληροφόρησης σε οικονομικά θέματα, καθώς και σε ζητήματα γύρω από παραπολιτικές «φήμες».

Όμως η γκρίζα προπαγάνδα σε συνδυασμό με την απροκάλυπτη ειδησεογραφική βία, ξεπέρασαν κάθε όριο με την φήμη περί αιτήματος εγκατάλειψης Ελληνικών νησιών από τους κατοίκους τους –όταν αυτοί είναι σε αριθμό μικρότερο των 150- για λόγους… οικονομίας. Κι ενώ θέλαμε να πιστεύουμε πως η ηλιθιότητα αλλά και η ξεδιαντροπιά βρήκε τα όριά της, αποδείχθηκε πως τελικά όρια δεν υπάρχουν στο θράσος της κυβερνητικής –μέσω των διαρροών- προπαγάνδας.

Έτσι, ξαφνικά, κάποιοι ανεγκέφαλοι, «είδαν» κίνδυνο απώλειας της Ελληνικής ΑΟΖ, λόγω των δηλώσεων Τόμσεν, οι οποίες είχαν ήδη διαψευσθεί από την Κομισιόν. Φυσικά, καμία αναφορά δεν γίνεται για όσα από το διεθνές δίκαιο ορίζονται, καμία επίσης αναφορά για τις διακρατικές συνθήκες μέσω των οποίων έχουν χαραχτεί τα σύνορα της χώρας, καμία αναφορά δεν γίνεται για την δημιουργία θέματος -από την Ελληνική πλευρά- που θέτει επ' αμφιβόλω την Ελληνικότητα θαλάσσιου και νησιωτικού χώρου. Όλα στηρίζονται στην υφαλοκρηπίδα, η οποία τελεί υπό συζήτηση (δεν υπάρχουν καταληκτικά αποτελέσματα αυτών των συνομιλιών) από ειδικές επιτροπές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αν δεν πρόκειται για επικοινωνιακό τέχνασμα προετοιμασίας μίας στρατηγικής οπισθοχώρησης της κυβέρνησης Σαμαρά για το θέμα της ΑΟΖ, τότε πρόκειται για στρατηγικό σχεδιασμό πόλωσης περί των εθνικών θεμάτων προκειμένου να αποφευχθεί ο προσανατολισμός των πολιτών στα επικείμενα μέτρα, αλλά και στην ουσιαστική κυβερνητική ανυπαρξία σε θέματα οικονομικής και –κυρίως- κοινωνικής πολιτικής, τα οποία βυθίζουν την χώρα στον βούρκο της ανυπαρξίας και την καθιστούν σε de facto failed state, το οποίο επισημοποιήθηκε (αλλά κανένας δεν αναφέρθηκε σε αυτό) με την έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Μπορεί να θέλουμε να αυτοχαρακτηριζόμαστε ως έξυπνος λαός, αλλά η πραγματικότητα δείχνει πως είμαστε θύματα αυτής ακριβώς της πεποίθησης κι ενώ θα έπρεπε να μένουμε με σταθερή προσανατολισμένη σκέψη στο πως θα αντιμετωπίσουμε ένα τσούρμο ανεπάγγελτων καταστροφέων της χώρας, ανησυχούμε ταμάλα για ανύπαρκτα θέματα, επειδή οι χρόνιοι συνεργάτες (βλ. ΜΜΕ) της διεφθαρμένης πολιτικής εξουσίας, ρίχνουν «δολώματα» και κατορθώνουν τον στόχο τους, δηλαδή τον αποπροσανατολισμό μέσω της υπερ-παραπληροφόρησης.

Δυστυχώς, στην οδό της επιβαλλόμενης σύγχυσης βρίσκουν ικανό αριθμό πρόθυμων αναμεταδοτών, οι οποίοι –λόγω της δικαιολογημένης ανησυχίας τους- κατορθώνουν και γίνονται οι καλύτεροι «εργάτες»-φερέφωνα μιάς αισχρής προπαγάνδας που σαν τελικό στόχο και θύμα έχει τον Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς, αποδεικνύεται πως «το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται» και είναι περισσότερο και από τραγικό, πως στην απέλπιδα προσπάθειά μας να αποσαφηνίσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα μας, πέφτουμε θύματα των φόβων που η ίδια η εξουσία έντεχνα έσπειρε και καλλιέργησε επί σειρά ετών…

Τέλος, ας θυμηθούμε πως "όταν ο διάολος δεν έχει δουλειά, τότε απαυτώνει τα παιδιά του". Και ο κίνδυνος ο μεγάλος είναι να μη γίνουμε παιδιά του. Ας σταματήσουμε, επιτέλους, να κοιτάζουμε το δέντρο και το δάχτυλο που μας το δείχνει. Ας επικεντρωθούμε στο... δάσος, που αποτελεί την ουσία του πράγματος και μέσα στο οποίο βρισκόμαστε όλοι μας. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, ας σωπάσουμε... και ας βρούμε την δύναμη να κοιτάξουμε -επιτέλους- την αλήθεια.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Το κάνουν κάθε φορά, Κωνσταντίνε, αφού κάθε φορά πετυχαίνει. Μας πάνε αλλού τη σκέψη λίγο πριν και κατά τη διάρκεια. Μας είπες απόψε αυτό που θα τους τη "χαλάσει", γι' αυτό εύχομαι να σε διαβάσουν πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]