Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντός, εκτός και επί τα αυτά... κόμματα είναι ίδια


Μία από τα ίδια και ξαναμανά επί τα αυτά!

Είχαμε πάνω απ’ το κεφάλι μας, έτσι όπως μας την έφερε και την επέβαλε στη χώρα ο θλιβερός και μοιραίος Γιωργάκης, την Τρόικα των Επικυριάρχων Μέρκελ, ΔΝΤ και Τοκογλύφων.

Είχαμε πάνω απ’ το κεφάλι μας την εγχώρια υποτελή ανθυποτρόικα

Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης η οποία, κατά το τρίτο σκέλος βελτιώθηκε σε Κουβέλη.

Ο ελληνικός λαός σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις συνέτριψε το ΠΑΣΟΚ, όμως ο κ. Σαμαράς το ξαναέβαλε στην κυβέρνηση απ’ το παράθυρο.

Το ίδιο και με την κυρία Μπακογιάννη! Ο ελληνικός λαός την έστειλε εκτός Βουλής, ο κ. Σαμαράς την επανέφερε απ’ το παράθυρο στη Βουλή κι απ’ τον φεγγίτη στην κυβέρνηση.

Το ίδιο κατάφερε ο κ. Σαμαράς, φέρνοντας στα πράγματα τα απολειφάδια του ΛΑΟΣ, Βοριδοαδώνιδες, επαναφέροντας στην πολιτική ζωή τη ρητορική της Δεξιάς του 1950, τις ακροδεξιές αθλιότητες τύπου Μιχελάκη κι ό,τι άλλο απ’ τον κατιμά της κοινωνίας εκτρέφει τον ρεβανσισμό που ευαγγελίζεται το «αδελφό κόμμα» (κατά τον ίδιο και τον κ. Ψωμιάδη) της Χρυσής Αυγής.

Κι έτσι σιγά-σιγά η «νέα» αλλά πολύ παλιά κυβέρνηση σχηματίζεται: η Τρόικα Σαμαρά Βενιζέλου Καρατζαφέρη πέθανε, ζήτω η Τρόικα Σαμαρά Βενιζέλου Κουβέλη.

Εις πολλά (;) τα έτη, με τις ευλογίες του κ. Χριστοφοράκου, της Ζήμενς, του υποβρυχίου που γέρνει, των εκατομμυρίων του κ. Τσουκάτου και των χιλιάδων Ελλήνων ψηφοφόρων που (αυτήν τη φορά) φοβήθηκαν «τους πανταχού νικήσαντες» - «θεοί της Ασίας βοηθάτε μας! είναι τώρα ώρα να τα βάζουμε με τες λεγεώνες;»

Δεν ξέρω πόση ζωή έχει μπροστά του αυτό το μόρφωμα (δια)κυβέρνησης, πάντως δεν ξεκινά με καλούς οιωνούς. Στο ΠΑΣΟΚ οι καρεκλοκένταυροι πλακώνονται για τις καρέκλες ενώ ο οιηματίας αρχηγός τους, ομιλεί και ομιλεί και ομιλεί με όλον αυτόν τον αφόρητο βερμπαλισμό του, ομιλεί εκ μέρους του κ. Σαμαρά ομιλεί εκ μέρους του κ. Κουβέλη υπαγορεύει (ω ναι, υπαγορεύει) στον ΣΥΡΙΖΑ τον τρόπο που πρέπει να κάνει αντιπολίτευση, οργίζεται, κάνει μούτρα, κάνει μούτες, παίρνει πόζες! Ο κ. Βενιζέλος! Ο άνθρωπος-ορχήστρα, που θέλει τώρα να διαπραγματευθεί (!) όσα δεν διαπραγματεύθηκε όταν έπρεπε -αυτός, ο «Χειρότερος Υπουργός Οικονομικών στην Ευρωπαϊκή Ενωση» κατά τους καγχασμούς των Δυτικών Εταίρων μας- ο ίδιος αυτός, ελέω κ. Σαμαρά, εξακολουθεί να ομιλεί ως άλλος Μπενίτο ακατάσχετος, προσβλητικός, αλαζονικός - το συκώτι θα του φάει του κ. Σαμαρά (μικρό το κακό) αλλά ακόμα πιο βαθειά θα θάψει τη χώρα - μεγάλο το κακό!

Οσο για τη στάση του κ. Κουβέλη, προσωπικώς, δεν εκπλήσσομαι. Οπως η κυρία Ρεπούση ευδοκίμως υπηρέτησε υπό την υπουργία της κυρίας Γιαννάκου, όπως η κυρία Ρεπούση ευδοκίμως υπηρέτησε υπό την υπουργία της κυρίας Διαμαντοπούλου, γιατί να μην υπηρετήσει και ο κ. Κουβέλης υπό τον κ Σαμαρά και παρά τον κ. Βενιζέλο;

Μνημονιακοί με μνημονιακή ρητορική (ο κ. Βενιζέλος). Μνημονιακοί με αντιμνημονιακή ρητορική (πάλι ο κ. Βενιζέλος). Αντιμνημονιακοί που έγιναν μνημονιακοί (ο κ. Σαμαράς). Και αντιμνημονιακοί που πήγαν με τους μνημονιακούς (ο κ. Κουβέλης) - γιατί αυτή η «κυβερνώσα» ορδή να μην είναι το καινούργιο, το καινοτόμο και το καινοκενό που χρειάζεται αυτές τις δασύτριχες ώρες η δύστηνος Ελλάς;

Μπορεί σε αυτήν την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ να μετέχει με φερετζέ (με το συμπάθιο, κυρία Ρεπούση μου), μπορεί με αυτήν την κυβέρνηση να βρίσκει την ευκαιρία ο Μπενύτο να εξουδετερώσει τους Λοβερδοχρυσοχοΐδηδες και λοιπούς εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά είναι πάντα μια κυβέρνηση που διαθέτει την έγκριση της κυρίας Μέρκελ, του Μπάμπη του Σκάη, του κ. Σόιμπλε και του παραπονεμένου (απ’ την άκαρδη απόρριψη Κουβέλη) συντρόφου (με την έννοια του κ. Ψαριανού) Βορίδη.

Βάστα, Ρόμελ!

Διότι, αν αυτές οι εκλογές έφεραν τα πάνω-κάτω (κι έμεινε εκτός Βουλής ο κ. Καρχιμάκης) ορισμένα πράγματα έμειναν σταθερά.

Το Mega διά της κυρίας Τρέμη εξακολουθεί να ομιλεί στους Ελληνες σαν να ’ναι κολίγοι του ΔΟΛ, ο κ. Μπόμπολας εξακολουθεί να ασκεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, σαν να ’ναι το λειτούργημα οδοστρωτήρας και η δημοσιογραφία γκρέιντερ - όλα καλά! η δημοκρατία είναι σε καλά χέρια. Πάνω απ’ το προσκεφάλι της ξαγρυπνούν τραπεζίτες, «δεινόσαυροι και γύπες» μην τους πάθει τίποτα και μείνουν 1.500.000 άνεργοι συν 5-6.000.000 φτωχοί, ορφανοί! Μη χάσουν οι 2.000 αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών το νόημά τους...

ΥΓ.: Οταν ακόμα κι ένα μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο Αυστριακός κ. Νοβότνι (χωρίς να ’ναι ο μόνος, αλλά με εκατοντάδες ή χιλιάδες ακόμα όπως ο ίδιος) δηλώνει ότι η «λιτότητα οδηγεί στον ναζισμό», είναι δυνατόν να ’χουν άδικο οι φιρφιρίκοι της Τρόικας των Επικυριάρχων και της ανθυποτρόικας των εγχώριων εντολοδόχων τους;


Του Στάθη από enikos

Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. καλα τα γραφεις και ειναι σωστα ο μπενιτο ο ευης καμια διαφορα απο την τρελα ολο μηλα προς τον λαο και λεει αερα κοπανηστο κατι τρελοι του μηνανε και αυτοι που φαγαν πολα λευτα απο το μπατσοκ πιος ελλην σωφρον τον πιστευει κανεις οτι νομοθετησε σε ολοι την πολητικι του τρελα ηταν εναντιον του λαου και υπερ τοων συμφεροντων και των μιζαδορων ελλην ξυπνα και αγρηπνα αφουγκρασου και σεετοιμοτιτα να κανουμε το ντου που χριαζετε για να σωθουμε μην περημενεις απο τα αφηρματα τιποτα καλο δεν προκειτε να δουμε μακαρι να βγω ψευταρος κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο κακος ο τρελος και ο ασχημος καλος σε αυτους δεν υπαρχει κωννος αγραφιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]