Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H "κόζα τρόϊκα-νόστρα" είναι έτοιμη να ξαναπειράξει τις κάλπες…


…κουνώντας μπροστά στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων το σκιάχτρο της δραχμής!

Βρετανικό ιστολόγιο Τhe Slog
13 Μαΐου 2012

Αρκετές αθηναϊκές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ανάρτησαν σήμερα το πρωί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η "κόζα τροϊκα-νόστρα" ΕΕ - ΔΝΤ είναι πρόθυμη να κάνει έξι συμβιβαστικές αλλαγές στο μνημόνιο που υπέγραψε με την Ελλάδα... αν από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων προκύψει μνημονιακή κυβέρνηση.

Δηλαδή, είναι σαν να λέμε ότι η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανακοίνωσε ότι υπόσχεται στην Κίνα να αλλάξει σχέδια και να μην ρίξει πυρηνικά πάνω της, αν το καθεστώς του Πεκίνου δεχθεί να αυξήσει την αξία του κινεζικού νομίσματος κατά 25%. Ή ότι η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι θα πληρώσει 8 εκατ. ευρώ μετρητά σε οποιονδήποτε Γάλλο ψηφοφόρο δεχτεί να δολοφονήσει τον Φρανσουά Ολάντ. Ή ότι ο Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε σε ομιλία μπροστά σε ακροατήριο στις Βρυξέλλες, ότι κάθε χώρα της ΕΕ έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να λέει "ναι" σε όλα όσα αυτός προτείνει, όσο συχνά θέλει! Πάμε καλά;

Η ποικιλία με τα καλούδια της τρόικας, που σκοπό έχει να δελεαστούν οι Έλληνες και να ψηφίσουν όσους δωσιλογικούς συμβιβασμούς έκανε το ΠΑΣΟΚ, περιέχει ένα λαχταριστό έδεσμα στη μέση του πιάτου: την παράταση τουλάχιστον κατά ένα έτος (έως το τέλος του 2015) της προθεσμίας για τη μείωση των ελλειμμάτων.

Επίσης διατεθειμένη δηλώνει η τρόϊκα να διατηρήσει την ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να ανασχέσει τις μειώσεις ορισμένων συντάξεων ή και να αποκαταστήσει πλήρως τις συντάξεις σε κάποιες περιπτώσεις, ώστε να επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα. Α! Και να μειώσει το μέσο φορολογικό βάρος για τους μισθωτούς.

Το σημείο απελπισίας στο οποίο βρίσκεται το Βρυξελλοβερολίνο δεν κρύβεται πλέον. Πληροφορηθήκαμε ότι ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ ασκεί αφόρητες πιέσεις στην Κομισιόν να κλείσει μια κάποια συμφωνία και να επιτευχθεί το "σωστό" αποτέλεσμα. Γιατί ο Ντράγκι δεν φοβάται μόνο τον τεράστιο απλήρωτο λογαριασμό που θα φορτωθεί αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, αλλά και την πιθανότητα η συνακόλουθη αντίδραση της αγοράς να στείλει την Ισπανία απότομα στα βράχια... Το ίδιο και το νόμισμα-φετίχ.

Όσο για τον γλοιώδη και πάντα πρόθυμο Μπενύτο, αυτός τσιγκλάει συνεχώς τις Βρυξέλλες να τον βοηθήσουν να πάρει πίσω έστω κάποιες από τις ψήφους που έχασε.

Επτά κόμματα συναντιώνται σήμερα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε μια έσχατη προσπάθεια να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Όπως όλοι αναμέναμε, ο προβλέψιμος Βενιζέλος έριξε χθες όλο το φταίξιμο για το αδιέξοδο της ακυβερνησίας στην άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα με τα μνημονιακά κόμματα, αλλά οι νέες μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χάνει τον χρόνο του. Αν μη τι άλλο, η αντιμνημονιακή ψήφος δείχνει να σταθεροποιείται αντί να παραπαίει.

Το αλαλούμ στην όλη υπόθεση - και αυτό που πρέπει να κατανοήσουν οι Έλληνες ψηφοφόροι - είναι ότι θα χάσουν την αξιοπιστία τους, αν συνεχίσουν να λένε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων ότι θέλουν και να πετάξουν έξω την τρόικα και να παραμείνουν στην ευρωζώνη.

Φιλόδοξα και τα δύο σχέδια, δεν λέω, αλλά είναι σαν να λέμε: "Σε απεχθάνομαι όπως ο διάολος το λιβάνι, αλλά θέλω να μείνουμε φίλοι για πάντα"!





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Υπάρχει και ο άλλος δρόμος, ή τουλάχιστον ας επιχειρηθεί !
    Οικουμενική κυβέρνηση τώρα (και με τα επτά, συγνώμη, 6 -πλην ΚΚΕ- κόμματα, αλλά με σοβαρές προτάσεις για την κατ' άρχή τροποποίηση των μνημονίων, με όρους υπέρ του Λαού.
    Και στη συνέχεια απαλλαγή εντός προκαθορισμένου χρόνου.
    Άμεσα δεν γίνεται τίποτα, χωρίς έντοονες αναταράξεις.....
    Αν τις προτάσεις της οικουμενικής κυβέρνησης, δεν τις δεχθούν οι καλοί μας "φίλοι και εταίροι", τότε φθάνουμε στα άκρα και τους.....
    και φυσικά θα έχουμε τις συνέπειες...τόσο εμείς όσο και αυτοί.
    Αν όλα πάνε κάπως καλά, έχουμε μετά τον χρόνο να τακτοποιήσουμε τους προδότες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Πρόθυμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 7:42 μμ Τι μας λες; Και ποιος σου είπε ότι και τα 6 αυτά κόμματα που αναφέρεις θέλουν "τροποποίηση των μνημονίων, με όρους υπέρ του Λαού"; Κάποια έχουν ταϊστεί καλά από την αρχή να μην θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε της 9:57, σίγουρα έχει δίκιο, αλλά τι να γίνει τώρα,δυστυχώς οι καθαρματικοί προδότες, έχουν καταστρέψει την πάσα υποδομή της χώρας.
    Είναι μιά κάποια λύση μήπως και τυχόν υπάρξει φως.
    Ειναι μια κάποια προσπάθεια, μήπως και πέσουμε στα κάπως μαλακά.
    Προτείνεις κάτι άλλο ? Πιό είναι αυτό ?
    Νομίζεις ότι μπορούμε να διακινδυνεύσουμε σε κάτι πιό βίαιο τώρα ???
    Αν ναι, τότε βούρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]