Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πιθανά σενάρια της μελλοντικής πορείας προς το χάος

Με πιθανότερο το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε επαναληπτικές εκλογές στις 17 Ιουνίου θα συνεδριάσει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Το συμβούλιο θα συγκληθεί κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, οπότε θα γίνει η τελευταία προσπάθεια για να βρεθεί λύση στην ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.
Τα σενάρια που επεξεργάζονται τα κόμματα τις τελευταίες ώρες είναι τα εξής:

- Η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη θα υποχωρήσει και τελικά θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ

- Ο κ. Φώτης Κουβέλης θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο είναι η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος να περιέχει μόνο τεχνοκράτες

- Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Αλέξη Τσίπρα συμφωνούν σε μια οικουμενική κυβέρνηση με ιδιαίτερα περιορισμένη χρονική διάρκεια. Αυτή η κυβέρνηση θα προσπαθήσει στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής να αλλάξει το Μνημόνιο, με περιορισμούς την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ.

- Ένα τέταρτο σενάριο θέλει να ασκείται πίεση στους Ανεξάρτητους Έλληνες, αφού ο κ. Καμμένος προηγούμενα δεν δέχτηκε να συναντήσει τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο. Στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών προβλέπεται ο κ. Παπούλιας να «πετάξει το μπαλάκι» της ακυβερνησίας προς την πλευρά του.

Σε όποιο σενάριο από τα παραπάνω και να πόνταρε κανείς η προκήρυξη των εκλογών θεωρείται η σχεδόν βέβαιη κατάληξη της συνεδρίασης των πολιτικών αρχηγών, οπότε οι εκλογικές μηχανές όλων των κομμάτων δεν έχουν σβήσει.
Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μετέφερε το απόγευμα της Παρασκευής την εικόνα της οικονομίας όπως ο ίδιος την βλέπει, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι δηλαδή οι διεθνείς αγορές πιέζουν προς την εξέυρεση άμεσης λύσης.

Επίσης επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα συζήτηση για θέματα που άπτονται των συνεδριάσεων του Eurogroup, της Συνόδου Κορυφής, της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτός από εκείνα της οικονομίας, απασχόλησαν επί μακρόν τους δύο άνδρες.

Σχόλιο:

Ο Φώτης Κουβέλης βλέποντας τον ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει στην γωνία για να του "φάει τα κουκιά", δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσίπρας από την άλλη μεριά δεν θέλει με τίποτε κάτι τέτοιο γιατί μετά δεν θα μπορεί να φωνάζει απ΄έξω λέγοντας ότι τον βολεύει.

Όσο όμως μεγαλώνει το ποσοστό του, ή θα μπει σε κυβέρνηση, ή θα κυβερνήσει μόνος.

Η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρως αντιαναπτυξιακή αφού διακατέχεται από το κομμουνιστικό σκεπτικό της κρατικοποίησης των πάντων και την καταστροφή της πραγματικής μεσαίας τάξης που αποτελείται από τους ελεύθερους μιοκροεπαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχιερήσεις που θα κλείσουν μέχρις ενός λόγω των υψηλών φόρων και θα δώσουν ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου 1.500.000 ανέργους.

Αυτούς υποτίθεται θα τους προσλάβει στο δημόσιο και θα τους πληρώνει με τι;

Από την άλλη πλευρά εκείνος που είναι ο απόλυτα κύριος υπεύθυνος για τον μη σχηματισμό κυβέρνησης είναι ο Καμμένος, που πήρε μεν τα κουκιά, αλλά δεν συζητάει με κανέναν ενώ οι θέσεις του είναι ίδιες με αυτές της Νέας Δημοκρατίας της οποίας είναι και παιδί και ο ίδιος και οι ψηφοφόροι του.

Πρέπει ο Πάνος Καμμένος να αντιληφθεί την σοβαρότητα των στιγμών για όλους μας και να κάνει την υπέρβαση και να "κάνει και την καρδιά του πέτρα" και να βρει τρόπο συννενόησης με την Νέα Δημοκρατία.

Γιατί σε λίγο, όλοι οι Έλληνες θα είμαστε νεκροί οικονομικά, αν ούτε νεκρός δεν συνεργαστεί με αυτούς, από τους οποίους στα δικά μας μάτια δεν διαφέρει.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ".
    ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ,ΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ιδιες δυναμεις που ηταν ΠΑΝΤΑ .
    Παιδια του ΙΔΙΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ειναι ΟΛΟΙ και επιτελους ξεκολληστε απο καπιταλισμους και αλλες μαρες κουκουναρες .
    Ποτε δεν υπηρξαν αριστερες -δεξιες ιδεολογιες . Ολα τα εκτρωματα ειχαν τον ιδιο πατερα , τον ΣΑΤΑΝΑ .
    Το σεναριο ειναι προσχεδιασμενο και δεν εξαρταται απο ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΙΚΥΛΟ η επομενη κινηση .
    Οι εκλογες ειναι οργανο των κατακτητων και τα μαντρια εχουν αναλαβει για ακομη μια φορα το εργο του αποπροσανατολισμου .
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΤΟΕΥΡΩ . ΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΦΙΔΟΦΩΛΙΕΣ (τραπεζες) ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (τσαμπα τυπωνουν οσα θελουν).
    Κωλοχαρτα ειναι , διοτι το ευρω δεν ειναι νομισμα . Δεν ενηκει σε ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ .
    ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ , ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ .

    Υ.Γ Ειμαι ετοιμος για το ΧΑΟΣ . Δεν τους ακουω , εδω και παρα πολλα χρονια πεταξα τον διαβολοκουτι τους στον Καιαδα και ξερω πολυ καλα τι ειναι στην στροφη , ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ , ΟΣΟΝΟΥΠΩ .
    Εγραφα απο καιρο οτι οι εκλογες θα ειναι η αρχη γεγονοτων που ζωντανος Ελληνας δεν θα εχει ξαναδει και ακουση .
    ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ .
    Μην χανετε τον καιρο σας σε ανουσια του συστηματος . Ειναι παγιδα .
    Η Αληθεια ειναι οτι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ και οσο οι κοινοβουλευτικοι , ανεξαρτητου αμπελοφολοσοφιας ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ . Η περιουσια των προγονων μας , που με αιμα περασε στα χερια μας (ΙΔΙΩΤΙΚΗ + ΔΗΜΟΣΙΑ) θα λεηλατηται απο Ανατολικους και δυτικους βαρβαρους .

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΞΥΠΝΑΤΕ .

    Η γνωμη μου ειναι , οτι μονο με μια ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗ Η ΠΑΤΡΙΣ .

    ΑΜΑΡΤΕΙΑΙ ΕΘΝΗ ΕΛΑΤΤΟΝΟΥΣΙ , ΑΛΛΑ ,ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ , ΤΑΧ' ΑΥΡΙΟΝ ΕΣΣΕΤ' Α Μ Ε Ι Ν Ο Ν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιά δεῖτε τίς θέσεις τοῦ Σύριζα σέ μία σειρά ἀπό θέματα καί διαπιστῶστε πόσο ἐπικίνδυνο κόμμα εἶναι γιά τήν Πατρίδα…
    NAΡΚΩΤΙΚΑ: Ἀποποινικοποίηση τῆς χρήσης, κατοχῆς καί προμήθειας ὅλων τῶν ναρκωτικῶν οὐσιῶν γιά προσωπική χρήση
    ΜΕΤΑΝAΣΤΕΥΤΙΚΟ: Κατάργηση τῶν σημερινῶν κέντρων κράτησης ἀλλοδαπῶν (προσφύγων καί μεταναστῶν) καί δημιουργία ἀνοικτῶν κέντρων διαβίωσης μέ ἀξιοπρεπεῖς ὅρους καί ἀπαγόρευση τῆς ἀπέλασης. Δικαίωμα ψήφου μετανάστων.
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Ἀποστρατιωτικοποίηση τῶν σωμάτων ἀσφαλείας καί ἀφοπλισμός τῶν ἀστυνομικῶν μονάδων στή διάρκεια κινηματικῶν, συνδικαλιστικῶν καί πολιτικῶν ἐκδηλώσεων. Τήν κατάργηση τῶν εἰδικῶν μονάδων (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ) καί τῶν εἰδικῶν σωμάτων (εἰδικοί φρουροί, συνοριοφύλακες, ἀγροφυλακή)…….
    ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΡΑΤΟΣ: Τόν πλήρη διαχωρισμό ρόλων Ἐκκλησίας – Κράτους, μέ πλήρη ἁρμοδιότητα τῆς Πολιτείας σέ ζητήματα γάμου, ὀνοματοδοσίας. Ἀντικατάσταση τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν ἀπό μία ἐπιστημονική προσέγγιση τοῦ φαινόμενου τῆς θρησκείας. Τήν κατάργηση τοῦ…

    θρησκευτικοῦ ὅρκου.
    ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ: «Θέλουμε νά κατοχυρωθεῖ στή χώρα μας, ὅπως σέ ἄλλες χῶρες τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης (Βέλγιο, Ὀλλανδία, Μ. Βρετανία, Ἱσπανία κ.α.), σέ Πολιτεῖες τῶν ΗΠΑ, ἡ ἐλευθερία τοῦ σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ. Ἡ κατοχύρωση τοῦ δικαιώματος τῆς συμβίωσης τῶν ἀτόμων τοῦ ἴδιου φύλου, μέ τή μορφή τοῦ πολιτικοῦ γάμου, καί ἡ ταυτόχρονη ἀναγνώριση τοῦ συνόλου τῶν δικαιωμάτων γιά τά ἑτερόφυλα ζευγάρια (περιουσιακά, φορολογικά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά)………ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/10/2007
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Ἀπόσπασμα ἀπό συνέντευξη τοῦ Τσίπρα στό περιοδικό Schooligans:
    Συμφωνεῖς μέ τήν κατάργηση τῆς στρατιωτικῆς θητείας;
    - Συμφωνῶ μέ τήν κατάργηση τοῦ στρατοῦ. Νά καταργηθοῦν ὅλοι οἱ στρατοί.
    - Καί μέχρι νά γίνει αὐτό;
    - Μέχρι νά γίνει, εἶμαι ὑπέρ τῆς ἰσόχρονης κοινωνικῆς θητείας. Ἀντί νά πηγαίνεις στρατό, νά μπορεῖς νά προσφέρεις κοινωνικές ὑπηρεσίες.
    ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΜΜΑ DEB ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
    Μέ τό κόμμα τοῦ γνωστοῦ ἐξτρεμιστῆ τῆς Θράκης Ἀχμέτ Σαδίκ ἐπιχειρεῖ ὁ Συνασπισμός. Ὅπως ἀναφέρει ἡ ἐφημερίδα ὁ Χρόνος ὁ ΣΥΝ καί τό κόμμα DEB ἔχουν ξεκινήσει συνομιλίες στήν προσπάθεια τῶν στελεχῶν τοῦ ΣΥΝ νά προσελκύσει τούς ”ἀγανακτισμένους πολίτες” τοῦ κόμματος DEB.
    Ὑπενθυμίζεται ὅτι τό κόμμα DEB ἱδρύθηκε μέ σκοπό να προσεταιριστεῖ ὅσους δηλώνουν Τοῦρκοι καί πιστεύουν στήν αὐτόνομη παρουσία τους στά πολιτικά αὐτοδιοικητικά θέματα καί ὄχι μόνο. Οὐσιαστικά ὁ ΣΥΝ μέ τήν κίνηση τοῦ αὐτή ἀναγνωρίζει ἕνα κόμμα πού προωθεῖ τήν ἐθνική διάσταση τῶν μελῶν τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητας στήν Θράκη σέ ἀγαστή συνεργασία μέ τό τουρκικό κράτος.

    Γιά τήν ὀνομασία τῶν Σκοπιῶν λίγο πολύ γνωστά!!!

    Ἀνοίγει τήν πόρτα τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων καί τῆς Δικτατορικῆς Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, ἄν κάνει αὐτές τίς θέσεις τοῦ ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σάν πράξεις! Στις ἑπόμενες ἐκλογές, ὅποτε γίνουν, σκέφτειτε τό…
    Ἀλλιῶς θά εἶστε κι ἐσεῖς συνυπεύθυνοι καί συνένοχοί της Πατρίδος μας γιά ἐσχάτης προδοσίας μέ τήν ΨΗΦΟ σᾶς!

    ΛΥΣΣΑΞΕΝΕ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΦΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ

    ΓΙΑΤΙ ΣΥΡΙΖΑ λυσσαλέως;
    Απλά για να ψηφίσουμε νομίμως τον σχεδιαζόμενο χαμός μας

    ΟΣΟΙ ΦΑΦΛΑΤΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

    ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ
    ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΠΙΆΝΕΤΕ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ...όταν ο Αλέξης βγάζει σπυράκια

    ΣΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΑΚΤΟΡΟΧΑΦΙΕΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ΝΔ;
    ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ 2 ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
    ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνε
    Το καταλάβαμε καλά. ΝΔ και ξερό ψωμί.
    Απ' αυτό το φαϊ δυστυχώς για σας είμαστε χορτάτοι.
    ΚΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]