Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εθνοσωτήριος επανάσταση της μεταπολίτευσης


Γράφει ο Γιώργος Σταφυλάς

Oι πατέρες της πολιτικής οικονομίας Άνταμ Σμίθ, Ντέιβιντ Ρικάρντο και Κάρλ Μάρξ ήταν όλοι τους πρώτα απ όλα φιλόσοφοι. Οι πατέρες της πολιτικής επιστήμης αναζητούσαν τρόπους ώστε να διαχυθεί ο πλούτος στην κοινωνία και να γίνει ο άνθρωπος ευτυχισμένος διότι σε τελικά ανάλυση η οικονομία πρέπει να υπηρετεί τον λαό και όχι ο λαός την οικονομία.

Αν εξετάσει κανείς τα στοιχεία και τους αριθμούς που αφορούν την κατάσταση στην χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια διαπιστώνει πόσο έχει αποτύχει η εφαρμοζόμενη πολιτική. Το μνημόνιο αυτό που ο Πάγκαλος αποκάλεσε ''ευτυχία για τον τόπο'' έχει καταδικάσει τους Έλληνες στην ανεργία, την ανέχεια και την κατάθλιψη. Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους...
Ένας στους δύο Έλληνες. ποσοστό 45%, δεν μπορεί να αγοράσει τρόφιμα και να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού!
Ένας στους δύο Έλληνες ποσοστό 51%, φοβάται ότι θα χάσει την δουλεία του μέσα στο τρέχον έτος.
Ένας στους δέκα Έλληνες, ποσοστό 11%, ανησυχεί ότι τελικά θα χάσει το σπίτι του...

Οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους και είναι αμείλικτοι...
4O% αύξηση στα κρούσματα αυτοκτωνιών
120% αύξηση των αιτήσεων εισαγωγής σε ψυχιατρικές κλινικές....

Όλα αυτά τα στοιχεία που σοκάρουν αποτυπώνουν με τον πλέον σαφή τρόπο την πραγματικότητα την οποία βιώνει ο Ελληνικός λαός.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την εθνική μας κατάθλιψη.
Αυτή ειναι η Ελλάδα του μνημονίου.

Ο άστεγος που γυρνάει ρακένδυτος στους δρόμους, η γιαγιούλα που κλαίει έξω από το φαρμακείο γιατί της κόψανε την σύνταξη και δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα, οι ουρές στα συσσίτια και οι δωρεάν σάκοι με τις πατάτες που εξαφανίζονται σε χρόνο dt θυμίζοντας παροχή βοήθειας σε τριτοκοσμική χώρα...

Προχθές ήταν η επέτειος του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967. Οι "Δημοκράτες" πολιτικοί μας βρήκαν την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν εναντίον της επάρατου και 'φασιστικής χούντας. Η ό,ποια σύγκριση όμως δεν τους δικαιώνει.
Η μεταπολίτευση ξεκίνησε με την αποχουντοποίηση, όπου κάθε πατριωτικό έπρεπε να ξηλωθεί γιατί θύμιζε την επταετία και σήμερα τελειώνει με την Ελλάδα χρεοκοπημένη, κατακτημένη από εκατομμύρια αλλόφυλους και αλλόθρησκους λαθρο-έποικους, με την εθνική κυριαρχία εκχωρημένη, σε ξένους επικυρίαρχους και με έναν λαό καταρρακωμένο και αλλοτριωμένο.

Ανεξαρτήτως των πολιτικών πιστεύω του καθενός, πρέπει να αναγνωριστεί στους Απριλιανούς ότι υπήρξαν αξιοπρεπείς...
Ναι, οι ''καταραμένοι'' χουντικοί δικάστηκαν για τα λάθη τους, ακόμα και για τα εγκλήματα τους και καταδικάστηκαν και μπήκαν ισόβια στην φυλακή από την οποία εξήλθαν μόνο πεθαμένοι.
Δεν ζήτησαν όμως ΠΟΤΕ χάρη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, σε αντίθεση με τους πολιτικούς που είναι ακόμα έξω κρυπτόμενοι πίσω από το νόμο περί (μη) εύθηνης(;) υπουργών...

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι κάποιοι βουλευτές διαμαρτύρονται γιατί δεν είναι λέει πια δωρεάν τα τηλεφωνήματα τους. Μιά χούφτα ανθρώπων, τριακόσιοι ''νοματαίοι'' όλοι κ όλοι ,δραγουμίζουν επί δεκαετίες τον τόπο, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό τους και τους «δικούς» τους μισθούς, συντάξεις, αυξήσεις, προνόμια... Όλα τα καλά... και όλα εις βάρος των φορολογουμένων...

Όλη η ιστορία της Μεταπολίτευσης απέδειξε τελικά ότι οι πολιτικοί αυτό που εννοούν με την λέξη ''Δημοκρατία'', είναι τελικά η διατήρηση των δικών τους φεουδαρχικών προνομίων και βεβαίως όχι το συμφέρον του τόπου...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]