Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μην ψηφίσει τα μέτρα!


Ο Γιώργος Παπανδρέου, καίτοι αμφισβητούμενος από όλα σχεδόν τα κορυφαία στελέχη, τα οποία διαγκωνίζονται για το ποιος θα είναι εκείνος ο οποίος θα τον διαδεχθεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να βάλει σήμερα την υπογραφή του στο κείμενο συμφωνίας με την τρόικα, για τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές, προκειμένου να συναινέσουν στη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η υπογραφή αυτή ωστόσο είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχτεί γράμμα κενό περιεχομένου, από τη στιγμή που στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνονται φυγόκεντρες τάσεις… εξέγερσης.

Πολλοί από τους βουλευτές του Κινήματος, διαπιστώνοντας ότι το Μνημόνιο λειτούργησε αυτοκαταστροφικά για το ΠΑΣΟΚ, καταδικάζοντάς το σε συρρίκνωση της κοινωνικής, πολιτικής και εκλογικής επιρροής του, και συνεκτιμώντας ότι σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι μισοί… και παραπάνω δεν θα εκλεγούν στην επόμενη Βουλή, δεν έχουν καμία πρόθεση να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

Έχουν μάλιστα διαμηνύσει σχετικά με τις προθέσεις τους, τόσο στην ηγεσία του Κινήματος όσο και στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μια εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί επί τάπητος το ενδεχόμενο επιβολής κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία.

Ένα ενδεχόμενο πάντως που απέκλεισε χθες με σχετικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, μεταφέροντας ουσιαστικά τις σχετικές προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Σχόλιο ιστολογίου: "Ο φόβος φυλάει τα έρμα", αλλά το ότι θα δούμε το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίζει το μνημόνιο, προφανώς είναι... ανέκδοτο. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξέρουν πολύ καλά πως ή θα το ψηφίσουν (όπως κάνουν πάντα) ή θα αρχίσουν να σκέφτονται την ζωή της Ελλάδας υπό κατοχή, με τους ίδιους εκτεθειμένους (χωρίς βουλευτική ασυλία) στους πολίτες και φυσικά χωρίς την βουλευτική "αποζημίωση"... Πού να ζήσουν έτσι; Μάλλον, λοιπόν, λένε για να λένε και στο τέλος, θα πούνε το γνωστό παραμυθάκι: "μπροστά στον κίνδυνο της πτώχευσης και της καταστροφής, ψηφίζουμε για τελευταία φορά..." Ενδέχεται, να βρεθούν και κάποιοι που θα πούνε πως έκλαψαν όταν απομακρύνθηκαν από την Βουλή...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]