Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ ακούει;


Ανοικτή επιστολή προς την κ. Μέρκελ

Αθήνα 16-02-2012
Εξοχότατη κ. Καγκελάριε,

Με την ευκαιρία της επιβληθείσης εκ μέρους σας ψήφισης ενός προσχεδίου που η κυβέρνηση της χώρας μου ονόμασε μνημόνιο, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάσταση που έχετε δημιουργήσει με την εμμονή σας ώστε ο Ελληνικός λαός να αποδεχτεί την υποταγή του στην τραπεζική μπότα.

Έχω επισκεφθεί κατ΄ επανάληψη την χώρα σας και πράγματι θαύμασα την τάξη και την οργάνωση που είναι διακριτή σε σχεδόν όλες τις γωνιές της όμορφης χώρας σας. Σε αντίθεση με την δική μου πατρίδα που δεν ισχύουν τα αντίστοιχα δεδομένα. Βεβαίως γνώρισα πολλούς συμπατριώτες σας στην δική μου πατρίδα ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η πειθαρχία κυριολεκτικά καταρρέει αισθανόμενοι μια πρωτοφανή απελευθέρωση από τα αυστηρά δεδομένα της δικής σας χώρας.

Οι άνθρωποι από χώρα σε χώρα είναι σχετικά διαφορετικοί και ο Μεσογειακός νότος είναι σαφέστατα πιο χαλαρός με τον υπέροχο ήλιο και την εκπληκτική θάλασσα. Άλλωστε πάρα πολλοί Γερμανοί εκτιμώντας τα παραπάνω έχουν αγοράσει μικρά κομμάτια γης όπου περνούν την τρίτη φάση της ηλικίας των.

Δεν χρειάζεται να μεταφερόμαστε με την σκέψη στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου γιατί θεωρώ τον πόλεμο αυτόν εμφύλιο στην γηραιά μας ήπειρο. Η πατρίδα μου κυρία Καγκελάριε υπέστη τα πάνδεινα λόγω του πολέμου αλλά και η δική σας γιατί ο λαός της υπέφερε πολλαπλώς και μάλιστα χωρίστηκε για πολλά χρόνια στα δύο, και από την πλευρά που κατείχαν οι Σοβιετικοί μεγαλώσατε εσείς . Δυστυχώς οι ανοησίες των τότε πολιτικών και οι μεγαλοϊδεατισμοί ορισμένων ηγετών που επιβάλλονται στους λαούς στην κατάλληλη χρονική στιγμή διατηρούν εντάσεις στην αγαπημένη μας ήπειρο.

Επιπλέον έχει το προνόμιο να θρησκεύεται παρά τις επιμέρους διαφορές στην ίδια θρησκεία που παραδοσιακά τουλάχιστον τα Χριστούγεννα εορτάζονται από κοινού.

Απορώ μάλιστα για την άθλια επιμονή συγκεκριμένων ανθρώπων όπως είναι οι τάξη των τραπεζιτών να συγκεντρώσουν πλούτο υπερβολικό που προσδίδει κάθε είδους δύναμη όπου εξ αυτής δυστυχούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκατομμύρια άνθρωποι.

Γεγονός είναι κυρία Καγκελάριε ότι, η Ευρώπη μας θα μπορούσε να είναι οδηγός και φάρος για τον υπόλοιπο κόσμο και όχι πηγή προβλημάτων.

Πρόθεσή μου δεν είναι να σπαταλήσω τον πολύτιμο χρόνο σας αλλά με Λακωνικό τρόπο να θέσω υπ΄ όψιν σας την ανησυχία ενός Ευρωπαίου πολίτη για το άμεσο μέλλον και την πορεία που θα βιώσει ο εγγονός μου σε ένα όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον.

Τελειώνοντας την επιστολή θα ήθελα να σας θυμίσω ένα απόφθεγμα αρχαίου σοφού και συγκεκριμένα του Σόλωνα.

Μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Αναλύστε την πρόταση με τους θαυμάσιους Ελληνομαθείς που έχετε στην χώρα σας και θα καταλάβετε το νόημα.

Με εκτίμηση
Μάντζαρης Γεώργιος
Ευρωπαίος πολίτης




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Νομιζης οτι μιλας σε Ανθρωπο ;
    Οχι . Αυτοι ΟΛΟΙ εχουν πουληση την ψυχη τους . Ειναι αψυχα αντικειμενα .
    Ειναι ερμαια των παθων των . Η καρδια τους , δεν ειναι παρα η αντλια που κυκλοφορει το νερομενο αιμα τους .
    Αλαζονες και αμορφωτοι που πουλησαν τον Ανθρωπο μεσα τους και εγιναν αντικειμενα . Ρομποτ .
    ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ . Οποτε τους καναμε περα , γινομασταν οι φαροι του κοσμου . Οποτε ανακατευτηκαμε με τα πιτουρα , μας ετρωγαν οι κοτες .
    Δεν υπαρχει αλλος δρομος . Ειναι μονοδρομος . Η θα γινουν ανθρωποι σαν εμας και εμεις θα τους βοηθησουμε να σταθουν στα δυο , σαν Ανθρωποι , η θα συνεχισουν στα ιδια βαρβαρα πατηματα των προγονων των .
    Αρκετα πια με τις αμπελοφιλοσοφιες , περι Ευρωπης και οτι ταχα , ολοι ιδιοι ειμαστε και αλλα τετοια νεοταξικα ξεραματα .
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟ . ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ , ΤΙΠΟΤΑ . Ολη η γνωση τους δεν ειναι παρα μια κακη αντιγραφη του Ελληνικου πολιτισμου .
    Ουτε το απλουστερο απο ολα , την Δημο-κρατια , δεν μπορουν να κατανοϊσουν και δημιουργησαν ενα εκτρωμα , τον κοινοβουλευτισμο και βαπτισαν το κρεας , ψαρι . Και εκτοτε ...καμαρωνουν σαν γυφτικα σκεπαρνια , που ελεγε και ο παππους μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]