Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση των πεφωτισμένων


  • Απειλούν να μας γδύσουν και στο τέλος μας αφήνουν με τα εσώρουχα ώστε να νιώθουμε και ευτυχισμένοι που δεν τα χάσαμε όλα…
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Κάθε ημέρα που περνά μεγαλώνει η απορία: Γιατί έγινε έξωση στον κ. Γιώργο Παπανδρέου από το Μαξίμου και γιατί σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου; Τι είναι αυτό που άλλαξε προς το καλύτερο για τον πολίτη; Τι είναι εκείνο που άξιζε τον κόπο ώστε να γίνει αποδεκτή η συνταγματική εκτροπή που λέγεται Παπαδήμος και σία;

Από μια κακή και χείριστη κυβέρνηση που ήταν η προηγούμενη έχουμε εδώ και αρκετές εβδομάδες μια ανύπαρκτη για τους πολίτες κυβέρνηση, που συνεχίζει την ίδια πεπατημένη. Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και οι συνεργάτες του, τρομοκρατούν και εκβιάζουν για να περάσουν τις εντολές των «μεγάλων αφεντικών». Το κόλπο είναι παλιό και δοκιμασμένο. Απειλούν να μας γδύσουν και στο τέλος μας αφήνουν με τα εσώρουχα ώστε να νιώθουμε και ευτυχισμένοι που δεν τα χάσαμε όλα. Σαν δεν ντρέπονται οι αγιογδύτες. Εδώ ο κόσμος πεθαίνει στα παγκάκια, αυτοκτονεί, αλλά αυτοί εκεί συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Μια χούφτα «πεφωτισμένοι» του συστήματος και της τρόικας που παθαίνουν αλλεργία με τη λειτουργία της δημοκρατίας και την Πολιτική έχουν αποφασίσει να το παίξουν ως δήθεν Μεσσίες.

Ως οι κατέχοντες τα μυστικά του αποκρυφισμού και της αλχημείας, θέλουν να τους ευγνωμονούμε και από πάνω γιατί ΘΑ μας σώσουν από την χρεοκοπία, όπως έκανε δυο χρόνια τώρα ο προκάτοχός τους.

Κάθε ημέρα, διαπιστώνουμε ότι όχι απλώς αυτή η κυβέρνηση δεν είναι διαφορετική από την ενδοτική κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ακόμη και ο αδελφός του, αποτελείτω από…ραγιάδες , αλλά αποδεικνύεται ακόμη χειρότερη. Γιατί εκτός όλων των άλλων οι «ραγιάδες» του κ. Παπανδρέου- με πρώτο και καλύτερο τον ύπαρχό του κ. Ευάγγελο Βενιζέλο-, είναι ακόμη εδώ στα χαρτοφυλάκιά τους και συνεχίζουν με άλλοθι τη νομιμοποίησή τους από τρία κόμματα το καταστροφικό έργο τους.

Παράλληλα αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να περάσει μέτρα, που ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός δεν τολμούσε να σκεφτεί να τα συζητήσει.

Μια κυβέρνηση που ο επικεφαλής της το πρώτο πράγμα που δηλώνει είναι ότι δεν έχει «κόκκινες γραμμές», μια κυβέρνηση που ο Εκπρόσωπός της δηλώνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι επικίνδυνη για τον τόπο. Αποτελείται είτε από αχυράνθρωπους που δεν έχουν καμία γραμμή αντίστασης για την πατρίδα και το λαό της, είτε από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να ολοκληρώσουν ότι άφησε στη μέση ο εντολοδόχος της τρόικας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αν δε αναλογιστούμε ότι κυβερνούν με νομοθετικές πράξεις και με κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξπρές, τότε πραγματικά η κοινοβουλευτική δημοκρατία μας έχει μπει σε επικίνδυνες ατραπούς.

Από τη μια ο μη εκλεγμένος πρωθυπουργός-η πρώτη εκτροπή- και από την άλλη ο τρόπος που κυβερνά, στα όρια της νομιμότητας και του Συντάγματος δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα στην κοινωνία.

Και όσο αργούν οι εκλογές το νερό στο καζάνι θα κοχλάζει. Όσο για τη βαλβίδα ασφαλείας δείχνει πάλι κόκκινο…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τελευταία αναρωτιέμαι μήπως αυτά τα λαμόγια με γραβάτες έχουν ψυχολόγους και τους συμβουλεύουν πάνω στην ψυχολογία του πλήθους. Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε δύο είδη αντιδράσεων. Ο πρώτος, ο υγιής, είναι αυτός της προθυμίας να αντιδράσει κανείς και της μαχητικότητας. Είναι αυτός που έχουν υιοθετήσει τα πατριωτικά ιστολόγια, όπως του Κωνσταντίνου, και όλοι εμείς που αγωνιούμε και προσπαθούμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να συμβάλουμε σε κάτι, να οργανωθούμε μήπως και καταφέρουμε κάτι.

    Ο δεύτερος τρόπος θα σας είναι ίσως πιο οικείος. "Δεν μπορώ άλλο να μιλάω για αυτά. Έχω χάσει τον ύπνο μου αρκετό καιρό τώρα και τι βγαίνει; Τίποτα". "Έχουμε ψυχοπλακωθεί αρκετά μ' αυτά. Άντε να μιλήσουμε για κάτι άλλο". Αυτή η δεύτερη αντίδραση γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα από τότε που ανέλαβε ο Παπαδήμος με τους 50 του, πράγμα που προσωπικά θεωρώ πολύ επικίνδυνο. Όλοι, όμως, αυτοί και οι σύμβουλοί τους είναι σίγουρο ότι το θεωρούν ιδανική συνθήκη για να συνεχίσουν το "έργο" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΕΝΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ .... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΟΙ ΟΥΤΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ. ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ . ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]