Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλία για Ιράν: "Ο χρόνος για να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση εξαντλείται"!


  • Aμερικανικά αεροπλανοφόρα μεταφέρουν "άμεσο μήνυμα" στο Ιράν
Iστολόγιο Prison Planet
με πληροφορίες από
RT Νews

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει την προθυμία τους να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών με το Ιράν, με θέμα το αμφιλεγόμενο πυρηνικό του πρόγραμμα.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που διαθέτουμε, η ΕΕ φαίνεται έτοιμη να εγκρίνει την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.

Η Γαλλία μάλιστα δηλώνει με νόημα ότι ο χρόνος για να αποφευχθεί μια στρατιωτική επέμβαση εξαντλείται επικίνδυνα.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, αυτή την εβδομάδα ενίσχυσε την παρουσία της στην περιοχή, αποστέλλοντας ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Αραβική Θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να διαπλεύσει τα στενά του Ορμούζ, τα οποία το Ιράν έχει απειλήσει να μπλοκάρει σε απάντηση στις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.

Τα συγκεκριμένα στενά είναι θαλάσσιο πέρασμα στρατηγικής σημασίας, αφού μέσα από αυτά διέρχεται ο μεγαλύτερος όγκος των εξαγωγών πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο προς τη Δύση.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ο δρόμος για την Τεχεράνη περνάει από τη Δαμασκό. Αυτό το ξέρουν καλά οι Ιρανοί και γελάνε με τους λεονταρισμούς του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών. Πρόσφατα επισκεπτόμενος το "μαλακό υπογάστριο" των ΗΠΑ ο Αχμαντινετζάντ τους έφτυσε στα μούτρα αποκαλώντας το δολλάριό τους παλιόχαρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο 3ο αεροπλανοφορο αρχιστε τις προσευχες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ πώς νομίζετε οτι θα είμαστε μαζί σας. Όλος ο κόσμος θα ψάχνει για πετρέλαιο. Καλώς ήρθατε στον κόσμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]