Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η οικονομική ολιγαρχία θα αφαιρέσει από τους Ευρωπαίους την εθνική τους κυριαρχία


Τhe International Forecaster
Του Bob Chapman
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Αμφισβητώντας τις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες, 17 ολιγάρχες έχουν βάλει στόχο να καταργήσουν την ευρωπαϊκή ανεξαρτησία. Έχουν στήσει μια παρωδία αποπροσανατολισμού, δεν έχουν τυπώσει ούτε ένα νέο ευρώ, η ΕΚΤ πάει στο κρεβάτι με την Fed, ο χρυσός και το ασήμι είναι η μόνη αληθινή αξία του νομίσματος, και η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αναπόφευκτη.

Αν και η διαδικασία αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, οι δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τις εκλεγμένες και μη εκλεγμένες ηγεσίες της Ευρώπης. Την περασμένη Δευτέρα, οι Ευρωκράτες έβαλαν στο τραπέζι τα σχέδια για την Ευρωζώνη και συζήτησαν πώς θα γίνει η τελική παράδοσή της στην παγκόσμια κυβέρνηση. Στο παρασκήνιο, η χρηματοπιστωτική κρίση έχει γίνει εργαλείο χειραγώγησης από την Fed, έτσι ώστε η καγκελάριος της Γερμανίας, Merkel, και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Sarkozy, να μπορούν να επικεντρωθούν σε πιο σημαντικά θέματα, δηλαδή στην τελική ομοσπονδιοποίηση της Ευρωζώνης, την οποία θα διαδεχθεί η παγίδευση και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εκκλήσεις για σημαντικές τροποποιήσεις στις ισχύουσες συνθήκες έχουν ελάχιστη σχέση με την κρίση χρέους. Αυτό που επιδιώκουν οι δύο αυτοί εκπρόσωποι της διεθνούς ολιγαρχίας είναι να καταργήσουν τη νομική ισχύ της νομισματικής και πολιτικής ένωσης αυτής της αφύσικης ομοσπονδίας χωρών, και να την αντικαταστήσουν με μια πιο αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, γνωστή ως Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης (ESM), υποτίθεται με σκοπό να στηρίζουν χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Μέσα σε αυτή την τεράστια αλλαγή κρύβεται η πλήρης απομάκρυνση από τις αρχικές Συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, αλλαγή η οποία γίνεται χωρίς τη συναίνεση των λαών αυτών των χωρών. Υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση: ο λαός της Γερμανίας θα κληθεί να εγκρίνει τις αλλαγές αυτές.

Στις 9 Δεκεμβρίου, οι τελικές προτάσεις θα συζητηθούν και θα εγκριθούν από διάφορους αρχηγούς κρατών, κάποιους εκλεγμένους και κάποιους διορισμένους. Αυτή η "ηγεσία" δεν νοιάζεται καθόλου για το ποιά είναι η άποψη των λαών αυτών των χωρών. Δεν υπάρχουν δελεαστικά δείγματα Δημοκρατίας εδώ, μόνο η σιδερένια γροθιά των Ιλλουμινάτι και άλλων που τρέφουν φιλοδοξίες σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Και όλα τα σκεπτόμενα και καλλιεργημένα άτομα καλούνται από τώρα και στο εξής να κοιτάζουν με δυσπιστία ό, τι πρόκειται να λάβει χώρα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα υπάρξει μια επιτροπή των 8, υποβοηθούμενη από 17 "εμβολιασμένους" υπουργούς Οικονομικών, οι οποίοι θα ελέγχουν τον προϋπολογισμό και τις δημοσιονομικές πολιτικές αυτών των 17 χωρών, πράγμα που θα οδηγήσει στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας τους.

Διαβάζουμε το ένα άρθρο μετά το άλλο, αλλά κανείς αρθρογράφος δεν μοιάζει να έχει ιδέα του τι ακριβώς διεξάγεται εις βάρος των λαών αυτών των χωρών. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί οι διορισμένοι είναι μέλη της Τριμερούς Επιτροπής, της Λέσχης Βilderberg, αλλά και πρώην υπάλληλοι της Goldman Sachs. Aν όντως το γνωρίζουν, τότε αγνοούν την πραγματική του σημασία. Αυτές είναι οι οργανώσεις απ' όπου προήλθαν οι κύριοι Draghi, Monti και Παπαδήμος, με αποκλειστική αποστολή τους να σύρουν την Ευρωζώνη και στη συνέχεια ολόκληρη την ΕΕ μέσα στην παγκόσμια κυβέρνηση.

Τα τρία αυτά άτομα τα παρατηρούμε πάνω από 50 χρόνια και γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι τα σχέδιά τους. Αποστολή αυτών των τριών "Σέρπα" είναι να προπαγανδίζουν ανελλειπώς τον αυξημένο κίνδυνο χρηματοπιστωτικών και οικονομικών γεγονότων, εάν δεν πραγματοποιηθούν οι συγκεκριμένες συμφωνίες. Πρόκειται για ένα θέατρο, που σκοπό έχει να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει τους λαούς, προσφέροντάς τους τάχα το ένα και μοναδικό διέξοδο. Δυστυχώς, απ΄όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη φωνή εκτός από τη δική μας, που να εκθέτει τον πραγματικό στόχο όλων όσων συντελούνται στους κόλπους της ΕΕ. Δεν αμφισβητούμε ότι υπάρχει όντως οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση χρέους, αλλά οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις στις ευρωπαϊκές συνθήκες ελάχιστη σχέση έχουν με την κρίση. Η φράση-κλειδί είναι η τιμαριθμική σταθερότητα, τη στιγμή που ο πραγματικός πληθωρισμός στην ΕΕ υπερβαίνει το 7%.

Από τον περασμένο Ιούλιο, η ΕΚΤ αρνείται να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια και δάνεια. Πριν από ένα μήνα, ο έλεγχος πέρασε από τα χέρια του Trichet στα χέρια του Draghi, ο αποίος αμέσως μείωσε τα επιτόκια, πράγμα που είχαμε ακριβώς προβλέψει. Η ΕΚΤ δεν έχει ακόμη τυπώσει ευρώ, αλλά η Fed δεν διστάζει να τυπώνει χρήμα. Η ΕΚΤ αγοράζει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, αλλά μόνο όσα έχουν αξία περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Η ΕΚΤ - αυτό ελάχιστοι το γνωρίζουν - έχει "αποστειρώσει" την αγορά δημόσιου χρέους της, απομυζώντας ισοδύναμο ποσό σε ευρώ από το τραπεζικό σύστημα. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο αυτού που κάνουν οι κεντρικές τράπεζες. Η ΕΚΤ του Trichet δεν ήθελε με τις ενέργειές της να δημιουργηθεί πληθωρισμός. Για το λόγο αυτό ο πληθωρισμός είναι σε τόσο καλά επίπεδα στην Ευρώπη. Όλα αυτά, ωστόσο, πρόκειται να αλλάξουν, καθώς η Fed θα αναλαμβάνει δράση. Τα κεφάλαια για την αγορά ομολόγων και την παροχή ρευστότητας θα είναι διαθέσιμα για άμεση επανεκκίνηση της Ευρώπης καθώς θα ανεβαίνει ο πληθωρισμός.

Όλοι οι παίκτες γνώριζαν ότι τα μέτρα λιτότητας, σε βάθος χρόνου, είναι "αποτελεσματικά" και στο τέλος επιτυγχάνουν να γκρεμίσουν μια οικονομία, αλλά βραχυπρόθεσμα είναι σκέτη αποτυχία. Το μόνο πράγμα που είναι αποτελεσματικό είναι η συνεχής ροή κεφαλαίου και ο συνεχής δανεισμός. Ποιος θέλει να σταματήσει την οικονομική ανάπτυξη; Μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε ο Draghi, το ευρώ δεν καταστράφηκε λόγω επικίνδυνων ρίσκων. Κάνετε υπομονή, όμως, και ο Draghi δεν θα αργήσει να το αποτελειώσει.

Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά ακούγονται απίστευτα, αλλά το χρέος δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Πολλά πράγματα σήμερα θυμίζουν τις συνθήκες στην Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου οι κρατικοί υπάλληλοι, οι δικηγόροι, οι πολιτικοί και οι εύπορη τάξη είχαν εισόδημα έξι φορές μεγαλύτερο από αυτό ενός ειδικευμένου εργάτη. Αυτό ακούγεται οικείο και στη σημερινή οικονομία. Εκείνα τα χρόνια, όποιος δεν πλήρωνε τα χρέη του πήγαινε στη φυλακή, ή δούλευε μια ζωή για να το ξεχρεώσει. Σήμερα, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για το χρέος. Συνήθως παραγράφεται. Το αναφέρουμε αυτό διότι, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, η όλη στάση απέναντι στο χρέος έχει αλλάξει. Το συσσωρεύουμε και απλά το αφήνουμε να μένει όπως είναι. Αυτή είναι τώρα η πρακτική χωρών, εταιρειών και ιδιωτών.

Κάθε μέρα, η ΕΚΤ δέχεται αιτήσεις για χορήγηση δανείων σε κυρίαρχα κράτη, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί που ζητούν αυτά τα δάνεια γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με το άρθρο 101, η ΕΚΤ απαγορεύεται να δανείζει σε οποιοδήποτε κράτος.

Σήμερα έχουμε 5 - 6 χώρες που αδυνατούν να αποπληρώσουν το χρέος τους και η ΕΚΤ δεν επιτρέπεται νόμιμα να τους δανείζει. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, με εξαίρεση τις όποιες αγορές ομολόγων, η οποίες είχαν αντισταθμιστεί μέσω της αγοράς ευρώ, ο Trichet αρνήθηκε να παραβεί τους κανόνες. Τώρα που αποχώρησε ο Trichet, η Federal Reserve έχει αναλάβει τα πόστα αντί για την ΕΚΤ. Ήταν αναμενόμενο ότι, αργά ή γρήγορα, η Fed θα γινόταν ο επίσημος τραπεζίτης όλου του κόσμου. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία άρχισε πριν από τρία και κάτι χρόνια, και καταφέραμε τότε να ανακαλύψουμε τι ακριβώς σχεδίαζε η Fed. Ήταν υπεύθυνη για την εκταμίευση τρισεκατομμυρίων δολαρίων, διαδικασία που κρατήθηκε μυστική από τους πολίτες. Αυτό ακριβώς χρειάζονται οι ΗΠΑ: μια ιδιωτική κεντρική τράπεζα, που να λειτουργεί εν κρυπτώ, και όταν της τεθεί το ερώτημα τι ακριβώς κάνει, να μας λέει ότι αυτό είναι κρατικό μυστικό.

Οι αφερέγγυοι αυτοί "μονάρχες" του πλούτου πληρώνουν τώρα αποδόσεις άνω του 7% σε 10ετή ομόλογα, ενώ ο καθένας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ένα τόσο μεγάλο χρέος δεν είναι δυνατόν να εξωφληθεί. Είναι μια σίγουρη ένδειξη του ότι τελικά θα χρεοκοπήσουν. Για να δοθεί παράταση, η Fed έχει γίνει ο δανειστής έσχατης ανάγκης και ο λογαριασμός θα πληρωθεί από κατόχους δολαρίων, καθώς η αξία των δολαρίων τους υποτιμάται συνεχώς.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ο Τσάπμαν επαληθεύεται σε αυτά που λέει για τον Ντράγκι. Βάλτε στο Google "oι ιταλικές τράπεζες άντλησαν 116 δισ. από ΕΚΤ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]